Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

Mislim da je sa CleanMagic-om upotrebljivija kamera, ali samo to i nista vise. Clean je 2.1 Sense ROM a Sparks je 2.2 bez Sense-a. Moj subjektivni utisak je da je Sparks dosta brzi, kada se iskljuce animacije sve se dogadja trenutno! Koristio sam ga dosta dugo i stvarno sam bio prezadovoljan, Sense mi nekako nije zanimljiv. Jedina recimo mana Sparksa jeste sto je za stari radio i samo zbog toga sam presao na Cronos Gingerbread, inace sve ostalo je stvarno za cistu desetku!

Pre par minuta sam stavio update Cronos 1.8.0, nije savrsen, ima bugova ali je skroz ok

Uf kako mi se sviđa Gingerbread!

Mislim da niste videli, ali tu je link od ROMa koji sam stavio. Traži novi radio (6.35.xx) i novi SPL (1.76.xxxx). Ja lično sam prezadovoljan minimalizmom i brzinom. Zamenio sam ADW za Launcher Pro i sve je živnulo još više, a podrazumevanu Messaging aplikaciju menja Go SMS koji je bar dva puta brži. Na RCMagic mi je recimo lagovala tastatura do zla boga ako ide muzika u pozadini, ovde to nije slučaj. Usput sam ubacio i 614MHz kernel pa je sve još "lepšije". Bateriju sam punio u petak veče, trenutno je na 30% uz ~sat vremena na WiFi i oko sat vremena muzike na zvučnik, 20 otkucanih poruka i 12 minuta razgovora.

Ko ima novi radio i SPL definitivno nandroid backup pa da proba.

Jesi probao CleanMagic i koji je bolji od ta dva roma.??Mislim koji je bolji za Magic.Kolika je potrošnja baterije?.Gledao sa na youtube i izgleda zanimljiv rom.
Ako je moguće postavi linkove.Kakva je upotreba kamere jer mislim da je to najveća mana Magica.

Stvarno ne znam za kameru jer je ne koristim. A CleanMagic mislim da nisam probao.

Kod mene je, takođe, Diet Gingerbread. Instalirao sam ga po drugi put. Prvi put je sve bilo ok dok se nisam izbahatio ;p pa zbog apps2sd instalirao milion aplikacija i igara posle čega je prilično usporio. Ne znam da li je do neke od aplikacija/igara, ali je lagovao i to dobrano. Ponovo sam ga flešnuo i instalirao aplikacije koje mi trebaju, a ne zauzimaju samo prostor i radi odlično. Sviđa mi se izgled, zeleni bar, kamera radi kako i treba (ima i on-screen button), itd. Jedini problem je što mi led notifikacija ne radi iz GoSmsa, ne znam zašto. Na xda drugi kažu da njima sve radi kako treba.
Neky, jel tebi radi notifikacija?

Ni meni ne radi LED ni trackball notifikacija. Upravo sam flešnuo v0.90 jer ima mogućnost promene veličine data particije i skinuta je ona odvratna boot animacija. Videćemo kako radi u sledećih par sati :)

Evo par sličica Diet verzije, sa LauncherPro, SimiClock i ostalim widgetima.

Poslednja izmena:
Meni radi led, narandzasto kad je na punjacu, zelen kad se napuni, plavo za notifikaciju.
Trackball radi kada me neko zove, trepce, ali kada ostane propusten poziv onda ne.

Ok, meni ne radi samo za SMS i trackball za propušten, ostalo radi.

Neky, prvo proveri notifikacije, pa baČi utisak ovde.

Evo jos nekih zanimljivosti:
Dodati su profili, kao na nokijama

I nema potrebe vise za SetCPU jer postoji podesavanje u CM Extra pa Performance

Znači Cronos je rađen na CM osnovi. Sviđaju mi se modovi za brzo prebacivanje profila.

LED radi kao što reče Charlie; naradžasto kad se puni, zeleno kad je na više od 90% i svetluca crveno kad je na manje od 15% baterije. NE RADI za propuštene pozive ni nepročitane poruke. Trackball svetli kad neko zove, međutim ne svetli ako imam propušten poziv ili nepročitanu poruku. Sve u svemu, ja sam zadovoljan :p

Nemanja-992 ja sam prešao na CleanMagic i mogu ti reći da je mnogo bolji od smoki roma jer je brži i skoro nijednom nije zabagovao.
Naravno kada sam instalirao dosta aplikacija sa marketa onda je priča postala drugačija.
Morao sam da izbacim nekoliko programa da bi prestalo da baguje.
A koji rom 2.3 preporučiće neko mnogo iskusniji.
SparksMod32A jer 2.2

Uvek zaboravim da pitam za Bateriju gde da naručim da zaista vredi.ako je ovde zabranjeno reklamiranje a vi napišite mi na PM.

Poslednja izmena:
Jesi li radio MTD mod?

Jesam, međutim bilo mi je žao što sam ga uradio, jer sam izgubio sve što sam podesio, pa sam vratio nandroid. Ako bude realne potrebe za većim particijama, u redu, ovako mi se nije isplatilo.

Po meni, a promenio sam jedno 20 romova, trenutno je najbolji SparksMod32A. Ekstra brz, nema apsolutno nikakvih bagova

Kud vas poslušah pa stavih ovaj divni rom... Moram ovo da kažem u slučaju da još neko razmišlja da stavi sparks: možda je ovo najbrži rom ali je vala i najružniji! Sve počev od promenjenog default fonta, koji ne samo da je ružan, već i mutan kada je text sitan, ikona u notifikacionom baru koje su koje su sve izmenjene i šarene do zla boga, čak i neke ikone za aplikacije su izmenjene i ne samo to... nekim od google aplikacija je promenjen skin, kao npr. "contacts" i "phone" i naravno izgledaju užasno. I pre nego neko kaže da rom ima teme, znam da ima, teme menaju par ikona u notifikacionom baru i još nešto sitno. A i one su loše urađene... A i preterali su sa animacijama... Prozori lete na sve strane, totalno bez ukusa i gubi se poenta roma kad moraš da čekaš 2 sek. da se animacija završi.

Znam da dobar deo ovih stvari može da se ispravi (font može da se promeni uz pomoć aplikacije, teme, animacije se isključe (mada ne znam kako), itd) ali treba se potruditi da bi se ovaj rom doveo u neko normalnije stanje, a čini mi se da nije nešto brži od recimo cyanogen-a 6.1.

Ja sam sinoc stavio sparks, drzao 2,3 sata i vratio clean magic... protim nisam lepo odradio nandroid, tj nisam uradio backup with ext, pa sam izgubio sve poruke, i aplikacije... samo jebada, ne, rom je ok, ali nisam navikao na onoliko izmenjen rom.. u svemu se slazem sa dakisom, oko izgleda roma, dialera koji je apsolutno odvratan, plus tastatura koja je katastrofa, spora je u pm...

Poslednja izmena:
ja jucce stavio sparks 2.3 i prezadovoljan sam (za sad), nema bagova, baterija jedan dan uz puno maltretiranja, stavio sam drugu tastaturu i ne kasni uopste, jeste da je dialer ruzan ali to mi nije toliko bitno... svakako mi se dopada i lepo radi.

Koji od tih romova poseduje internet pass-trought.To je opcija koja kada povežete telefon sa računarom,preko računara telefon preuzimate internet.
Ili možda postoji neki program na marketu koji to može.

@narednik
Reci mi, posto sam i ja stavio ovaj rom, posle verzije 1.6 koja je bila odlicna, kakav ti je font u notification baru? Kod mene je iste boje kao pozadina kada se spusti notification bar i nista ne mogu da procitam. I font i pozadina su crne boje.

Koji od tih romova poseduje internet pass-trought.To je opcija koja kada povežete telefon sa računarom,preko računara telefon preuzimate internet.
Ili možda postoji neki program na marketu koji to može.

Ako sam dobro razumeo, hoćeš da konekciju računara podeliš sa telefonom? Zašto ne uzmeš wifi ruter i skratiš sebi muke, baš nisu skupi, recimo ovaj

Klikni na OVAJ... :D

Od update-a foruma, linkovi više nisu podvučeni. Dakis je postavio link i krije se u reči ovaj :).

Nazad
Vrh Dno