Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

E jel vam se dešava da kada punite bateriju, a telefon upaljen-ne pokazuje napunjenu bateriju? Kada se restartuje sve super 100% puna... Ovo mi se nije dešavalo na CM-u, primetio sam sada to na Clean Magic-u! Uradio sam wipe battery stats pa da vidim sledeći put da li će biti isto.

E jel vam se dešava da kada punite bateriju, a telefon upaljen-ne pokazuje napunjenu bateriju? Kada se restartuje sve super 100% puna... Ovo mi se nije dešavalo na CM-u, primetio sam sada to na Clean Magic-u! Uradio sam wipe battery stats pa da vidim sledeći put da li će biti isto.

Bice isto. To je problem kod svih custom ROM-ova zasnovanih na oficijelnom Rogers ROM-u. Ja nisam uspeo to da resim, niko ne zna zbog cega problem nastaje. Ja mislim da je nesto zbog App2SD jer sam probao Rogers Stock ROM i problema nije bilo, ali ne mora da znaci da je do toga.

Ako ne pravi probleme, totalno mi je nebitno... Inace iznenadjen sam da baterija bas dobro drzi sa CleanMagic-om iako je OC kernel. Odlican rom

ubacio sam friend widget, cisto da vidim kako izgleda posto na rofersovom ga nije bilo, ali uopste nece da prikazuje nista sa fejsa... jel ima neko slican provlem?

Primetio sam da ovih problema sa baterijom nema ako telefon koristiš za vreme punjenja. Današnje vreme punjenja baterije oko 3 sata, od 5% do 100%. Uključen non-stop wifi i na svakih 10-ak minuta otkucana poruka, malo surfa ili nešto slično.

ja nisam primetio to za punjenje, jutros kad sam pogledao, pisalo je da je puna.. sve radi odlicno, osim mrtvog friend stream-a

Tako je. Tog problema onda nema. Ako ga intenzivnije koristis, napuni se za tacno 2 sata.

Moracu da proverim :) samo da mi se isprazni baterija... A jel uopšte ovaj problem utiče na trajanje baterije, tj. jel trebam uvek da restartujem telefon posle punjenja ili da cepam tako. Ne mora da mi piše 100%, neka bude i na 85 samo da isto drži baterija

Drzace ti isto. Samo ce mu trebati vremena da pocne da ti pokazuje pravo stanje tj dok ti pravo stanje baterije ne padne ispod 85%. Baterija se napuni na 100%, ali iz nekog razloga softver to ne registruje na pravi nacin (pratio sam voltazu). Tek kada se restartuje telefon, on "shvati" da je baterija 100% puna.

Ja sam vlasnik HTC Magica verzije 32B nesto vise od mesec dana, pa sam lutao dok nisam nasao ono sto trazim. Koristim zvanicnu verziju Androida 2.2 za T Mobile mrezu u US, jaaaaaako je dobro optimizovan Froyo, sve leti, nema cekanja, slobodno mi je 35-45MB RAMa, sto nije bio slucaj sa prethodnim verzijama. Meni je puno bitnija brzina samog uredjaja od Sense UI, tako da kome to ne smeta, evo linka ka tom ROMu

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=811852

Želeo bih da se zahvalim na pomoći prilikom instaliranje CleanMagic, niku pera 987 i naravno ponajviše momku koji me je pratio prilikom instalacije niku Iv@N_SD.
Javljam utiske (koristio sam pre toga smoki_x 1.)
Hvala još jednom.
Kako da instaliram rar fail koji sam kinuo sa interneta?? U pitanju je 3d galerija

Poslednja izmena:
Tu smo da pomognemo jedni drugima. Galeriju prekopiraš na SD karticu i instaliraš iz recovery-ja preko flash zip from SD card.

nema na cemu cvetko_a... e ljudi, izvinite sto smaram ali da li bi neko pokusao da instalira friendstream na clean magic 5.0.1, cisto da vidim jel do mog telefona ili sta, bas me nervira sto ne izbacuje nista... hvala unapred..

Jel se moze skinuti sa Marketa? Ako ne, posalji .apk pa cu pokusati.

e pa, udji na xda, clean magic, imas ispod sve ove apk sto su povadjene iz roma, ubaci u fon i iz recovery-ja.. hvala puno

Ne radi. Instalirao, podesio, restart... ne radi. Inace, rom je svez, juce instaliran. Ta aplikacija u vecini slucajeva ne radi, zato je i izbacuju iz romova.

Ok, hvala Dulec u svakom slucaju...

Konkretno posle nekih 24h mogu reći da je mnoogo bolji CleanMagic od Smoki_x.
Nijednom nije zabagovao,jedini mali problem u vezi baterije....
Ako neko zna za brži i stabilniji rom nek preporuči(tek sada mogu da uživam bez problema)

Poslednja izmena:
Ljudi, imam jedno pitanje... posto sam zaboravio da prebacim slike sa kartice na komp pre nego sto sam formatirao karticu, da li postoji neka metoda da ih izvucem iz nandroid backup-a koji imam na kompu a da to nije restore, to jest sve pešaka da uradim... hvala

Možda je već kasno, ali nemoj ništa da upisuješ na karticu. Potraži na netu neki od programa za recovery obrisanih fajlova (npr. BadCopy). Velike su šanse da ćeš većinu slika uspeti da vratiš.

Hteo bih da probam neki drugi ROM (trenutno cyanogen), pa bih da pitam par stvari.

1) Stavio bih neki sense ROM da probam, i čini mi se da je CleanMagic trenutno najbolji?

2) Do sada nisam morao da menjam ništa osim recovery-a, zadesilo se da sam imao stari radio pa sam cyanogena mogao da stavim bez menjanja radia čak i na perfected SPL. Kapiram da me čeka menjanje svega živog, pa samo da potvrdim: ako imam perfected SPL i stari radio, u svakom slučaju ću morati da stavljam ENG SPL, pa onda novi radio? (za CleanMagic)

3) Zanima me za CleanMagic, da li radi osvetljenje dugmića i notification LED? Pošto kolko sam shvatio, na smokiju npr. ne rade.

4) Koliko rama imate slobodno na CleanMagic-u, ili već nekom drugom ROM-u koji preporučujete?

5) I još jedno glupo pitanje, ali nigde nisam našao potvrdu: CleanMagic je 2.1?

Hvala :wave:

1. CleanMagic ili RCMagic. Razlike su minimalne, a zasnovani su na istom stock Rogers 2.1 ROM-u (koji je odlican i njega preporucujem)
2. Zavisi. Na cyanogenu se koriste stari Radio, SPL i HBoot, dok se na Rogers (CleanMagic, RCMagic) koriste novi. Znaci, morao bi da menjas ceo set. Ima program na XDA koji to menja kompletno u dva klika. Odlicno radi.
3. Radi i osvetljenje i LED. A radi i na Smoki X.1 jer je i on zasnovan na Rogers ROM-u (koliko se secam). Na prethodnim verzijama nije radilo.
4. Ne secam se koliko je bilo. Valjda oko 50-60MB kada se sve ucita.
5. Da, CleanMagic je 2.1 iliti Eclair.

Ja sam stavio Cronos 1.6.0, ocekuje se i 1.8.0. I ja sam prosto odusevljen romom, izgled, brzina, stabilnost je ok... sve je extra. Ima par bugova ali nije strasno. Desilo mi se da ne moze da ucita ni jedan widget ali posle restarta je sve bilo ok. Onda poznati bug sa wi fi-jem, mora 3G net da se iskljuci pa tek onda da se kaci na wi-fi.

Ono sto mi bas nedostaje (a ima u opcijama samo ne radi) je promena pesme na duzi pritisak volume tastera, valjda ce biti ispravljeno. To je sto sam ja primetio za dva dana koriscenja, u svakom slucaju pravo osvezenje na matorom Magicu, nije jos za bacanje

Po meni, a promenio sam jedno 20 romova, trenutno je najbolji SparksMod32A. Ekstra brz, nema apsolutno nikakvih bagova, nijednom nisam za ovih par meseci koliko ga koristim video force close. Savrsen. Sad je izasla 2.3 verzija, kazu jos bolja i brza.

Po meni, a promenio sam jedno 20 romova, trenutno je najbolji SparksMod32A. Ekstra brz, nema apsolutno nikakvih bagova, nijednom nisam za ovih par meseci koliko ga koristim video force close. Savrsen. Sad je izasla 2.3 verzija, kazu jos bolja i brza.

Jesi probao CleanMagic i koji je bolji od ta dva roma.??Mislim koji je bolji za Magic.Kolika je potrošnja baterije?.Gledao sa na youtube i izgleda zanimljiv rom.
Ako je moguće postavi linkove.Kakva je upotreba kamere jer mislim da je to najveća mana Magica.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno