Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

http://forum.cyanogenmod.com/forum-126/announcement-11-ds-cm7/ je napisao(la):
As for 1/17/10 CM7 for DS is non-existent.

Cyanogen was the main maintainer for this device, and has ceased development of CM-DS for multiple reasons, including but not limited to:

* Age of hardware
* Lack of personal use of DS
* AOSP lack of support

Now, he has stated publicly (in IRC, XDA, and Twitter) that if a new developer is open to stepping up and taking on the task of fully maintaining the DS branch, he has no qualms about continuing support.

*** kad nismo u koraku sa vremenom pa koristimo ove antičke sprave, ipak će još malo pa cele dve godine od predstavljanja magica. Da ne pominjem da i kad bi hteli da izbace verziju za nas, magic ne bi mogao da potera sve to, pogotovo onaj novi efekat kada se skroluje lista... ono kao promeni se boja ivice u zelenu na par sekundi... ne znam ni kako noviji telefoni uspevaju da izguraju to, ja bi makar tegru 2 stavio za minimum requirement.

[/sarkazam]

Čak i da neko nastavi da radi na verziji za nas, pitanje dal' će to biti to.

da li postoji nacin da se za rogers oficijalni 2.1 odradi apps2sd?

*** kad nismo u koraku sa vremenom pa koristimo ove antičke sprave, ipak će još malo pa cele dve godine od predstavljanja magica. Da ne pominjem da i kad bi hteli da izbace verziju za nas, magic ne bi mogao da potera sve to, pogotovo onaj novi efekat kada se skroluje lista... ono kao promeni se boja ivice u zelenu na par sekundi... ne znam ni kako noviji telefoni uspevaju da izguraju to, ja bi makar tegru 2 stavio za minimum requirement.

Optimizacija je kljucna rec :D ja mislim da droid romove vise su optimizovani za HW nego WM romovi. Naprimer, koliko smo morali cekati dok tfl3d pojavi za HTC Kaiser...

Ma ne. Trebas samo jedan, vodafone ili tmobile frg83d.
Ja sam flashno tmobile, sve radi OK i brzo. Cini mi se da mi baterija malo krace traje i smara sa nekim updateom, to su jedine mane za sada s tim da je ovo drugo rjesivo.

flash sam ovaj t-mobile rom.. u pocetku sve ok bilo ali sadskinem neki widget sa marketa sve se lepo instalira al ne mogu da ga nadjem u widgets... to mi se desilo sa 3-4 widgeta (sat+vreme) znal neko u cemu je problem?? u romu ili nesto drugo?

Ja nemam takvih problema. A koristim bas taj T-Mobile vec mesec dana skoro.

Da li iko od vas koristi Sense UI rom?? ja imam problem tako reci, kontakti koji su mi povezani sa fejsbuk nalozima se ne update-uju, tj profil slike se ne menjaju kada dodje do promene iste? da li neki ima resenje, ili zna u cemu je problem? hvala unapred

Da li iko od vas koristi Sense UI rom?? ja imam problem tako reci, kontakti koji su mi povezani sa fejsbuk nalozima se ne update-uju, tj profil slike se ne menjaju kada dodje do promene iste? da li neki ima resenje, ili zna u cemu je problem? hvala unapred

Ja imam slican problem,poceo je pre koji dan...do toga je sve super radilo.Kontam da je prob do FB servera ili tako nesto...verovatno ce se resiti samo uskoro

da, ali meni je to problem odavno, ne od pre neki dan, tek kada resetujem telefon i krenem sa setovanjem ispocetka,onda stavi prave slike za svaki kontakt...

Nabacio sam sinoć RCMagic v7. Urađen backup, nandroid, full wipe pa fleš. Za sada mi se čini živahniji nego v6, za launcher koristim LauncherPro. Ako vas nešto zanima, pitajte.

da, ali meni je to problem odavno, ne od pre neki dan, tek kada resetujem telefon i krenem sa setovanjem ispocetka,onda stavi prave slike za svaki kontakt...

Chudno... :/ Jedino proveri dal su ti oba Sync ukljuceni tj u oba accounta,GC and FB.
Settings > Accounts & Sync

Upravo sam formatirao SD karticu i stavio nov rom,i vec posle 3h i isti prob kao kod tebe...ODavno su se slike trebale sync-ovati...cu da ceprkam malo pa ako naidjem na resenje,javim ti.

Evo sad instalirao RCMagic v7 ( cool ) i zamolaio bih one koji koriste ovaj rom (do sad sam samo koristio CM verzije) da mi kazu kako se ovde koristi Apps2SD :) nisam nesto trazio, ali ne nalazim nikako za sad :)

RCMagic v7 je 2.1 Android i nema zvaničnu podršku za apps2sd. Navodno je potrebno samo particionisati karticu, tj. napraviti jednu ext3 particiju od 512MB, swap = 0MB. Pre ovoga obavezno backup kartice jer se podaci gube. Probao sam ovo juče i uopšte nisam bio zadovoljan. Telefon je dobio veliki lag, čak i pri skrolovanju ekrana. U Manage applications nije bilo opcije za prebacivanje aplikacija sa/na SD karticu. Moguće je da treba još nešto uraditi, ali ja nisam hteo da se bakćem s tim. Posle sam video da ima jedna tema na xda baš o apps2sd, ali nisam je ni čitao.
Čime si ti zadovoljan pri korišćenju apps2sd?

Sad prvi put koristim RCMagic, rekoh cisto da isprobam, za sada nemam nikakvih problema :) sve radi odlicno, jedino sto me buni ovaj Apps2SD (posto pise da ga podrzava) a nikako ne vidim opciju da prebacim app na SD, cisto da malo rasteretim memoriju i prebacim aplikacije koje ne koristim cesto na SD (jer sada imam oko 155MB free - na svezu instalaciju dodao sam samo Dropbox i taskiller). Isparticionisao sam karticu, bas sad cu da probam da skinem nesto veliko sa marketa pa da pratim slobodnu memoriju - mozda stvarno radi automatsi

edit: znam da je 2.1 android i da nema Apps2SD, ali ne znam da li se secas CM 5-ce i njenog Apps2EXT odlicno je radio (mnogo bolje nego Froyo Apps2SD) pa sam mislio da je nesto na tu foru

Poslednja izmena:
Yeap, sad isprobao - radi... Steta sto nema mogucnost prebacivanja aplikacija (CM 5 je to imao odlicno odradjeno), ali OK - prezivecu :)

Apps2SD radi automatski. Instaliraj Quick System Info i moći ćeš da pratiš koliko je prostora na kartici zauzeto aplikacijama. Ja sam skoro sa RCMagica v6 prešao na CleanMagic 5.0.1 i veoma sam zadovoljan. Trenutno uz dvadesetak instaliranih aplikacija imam slobodno 140MB interne memorije. Aplikacije na kartici zauzimaju nešto preko 100MB.

jel postoji apps2sd neka fora na original 2.1 sa rogersa? nikad se ovim nisam bavio, a posto sam instalirao dosta programa, kuka telefon da nema vise memorije, malo sam ocistio, tj. obrisao par aplikacija i sad imam49 mb.. nikada mi se nije desilo da ima 140...daleko bilo, pu pu.. :D

Apps2SD radi automatski. Instaliraj Quick System Info i moći ćeš da pratiš koliko je prostora na kartici zauzeto aplikacijama. Ja sam skoro sa RCMagica v6 prešao na CleanMagic 5.0.1 i veoma sam zadovoljan. Trenutno uz dvadesetak instaliranih aplikacija imam slobodno 140MB interne memorije. Aplikacije na kartici zauzimaju nešto preko 100MB.

Da li vredi prelaziti na Clean zbog apps2sd? Jel' sve ostalo barem isto kao na v6? Jesi li uočio neke probleme, ima li nešto bolje nego v6? Trajanje baterije?

@pera987: zašto koristiš original Rogers ROM? Mislim da ne možeš na njemu da instaliraš apps2sd, jer ROM mora da ga podržava.

@DuleC: možeš i na RCMagic v6 da aktiviraš apps2sd. Ugrađena je podrška u ROM, samo napraviš ext3 particiju iz recovery-ja. Dovoljno je nekih 500MB ext3 particija. Bekapuj SD karticu pre pravljenja particije, jer ćeš uništiti fajlove. Samo nisam 100% siguran da li sam naknadno instalirao apps2sd ili je već bila u ROM-u. Ali to je najmanji problem.

Što se tiče razlika RCMagic v6 i CleanMagic v5.0.1, jedino što sam primetio je da je ovaj drugi nema neke manje važne sense widgete - FriendStream i Newsreader (bar ih ja ne koristim), ali lako mogu dodatno da se instaliraju. Nedostaje wireless tether aplikacija, koja se može naknadno instalirati. Sve ostalo je, manje-više tu. Takođe, deluje stabilnije CleanMagic ROM. Nisam dobio nijedan sense reload za mesec dana korišćenja, dok se na RCMagicu dešavao povremeno, kao i poneki soft reset.
Uz RCMagic sam koristio kernel oc-ovan na 710MHz, a uz Clean 672MHz. A što se tiče baterije, imam utisak da malo duže traje na Clean-u, ali to je sigurno zato što sam u ovom periodu manje minuta razgovorao imao.

Hvala za info. Instalirao sam CleanMagic, znači dosta apps2sd, a i OCovan kernel. Ne koristim ništa od tih džidžabidža što si naveo, tako da je to još bolja varijanta.

@ Iv@n_SD Pa ne znam, nekako mi izgleda i radi najstabilnije, sa rc magicom sam imao 3,4 soft reseta na nedelju dana, lagova svakakvih i eto...

Probaj CleanMagic. Kod mene mesec dana skroz stabilan, bez laga i soft reseta + ima apps2sd bez kog ne bih mogao da zamislim ovaj telefon.

sad sam ga instalirao, nisam jos isprobao apps2sd, tek restore-ujem aplikacije..uradio sam particiju sd kartice 500 mb ext3, i 0 swap...valjda sam dobro uradio... inace, odmah mi izgleda kao da je brzi i tecniji od rogersovog 2.1.. javljam utiske

da, da, to sam i mislio, 512... a sada kada instaliram neku aplikaciju, jel automatski ide na karticu ili kako, posto nigde ne vidim neku opciju premestanja na sd, ili bilo sta slicno?

Ide automatski na SD, ali mislim da ne ide "sve". Čini mi se da se kod nekih aplikacija određeni deo smešta u memoriju telefona, dok ostatak ide na SD. Tipa instalacija ide na SD, ali cache se smesti u internu memoriju.

Vrh Dno