Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

Kakav je ovo rom,i dal je za 32b...i mozes postovati nesto o njemu,jer ne volim da stavljam rom-ove o kojima nista ne znam.

Deluje ok,ali kaze Cook,da se pored rom-a i Radio i SPL flesh-uju ... hmhm,to izbegavam,jednom sam zamalo brick-ovao fon tako...

Zvanicni T-Mobile Froyo ROM. Jeste za 32B jer u originalu T-Mobile nema 32A.

A kaze da se flashuju Radio i SPL zbog verzije, kako bi se poklapala sa ROM-om. Ako ti se vec poklapaju, nema potrebe za flashovanjem. Ako se ne poklapaju, flashuj eyegor-ovim Radio Switcher-om. Najsigurnija metoda. Imas link u sticky-ju Magic-ovog Thread-a na XDA. Samo obrati paznju da li je za 32A ili 32B.

Poslednja izmena:
Hajdemo jos malo radosti za Magic korisnike :)
Izgleda da se u najvece radi na gingerbread-u za HTC Magic, mislim na CM7 i uskoro mozemo ocekivati prve RC verzije ;) Sve vise se suska o CM7-ci na cyanogen forumu, a vec polako se pustaju naznake i informacije o 2.3 na Magic-u (iako pojedinci jos uvek ne veruju) http://review.cyanogenmod.com/#change,1765 http://review.cyanogenmod.com/#q,status:merged+project:CyanogenMod/android_vendor_cyanogen+branch:gingerbread,n,z definitivno se radi na 2.3 verziji (i portu za Magic sto me veoma raduje ;) ). Ovaj vremesni telefon izgleda jos uvek ima sta da kaze :D

Samo da pomenem da sam resio problem pravljenjem goldcard-a i vracanjem na android 1.5 sa svojim spl-om i radio-m. Sad i to znam da radim :) Jel postoji neki noviji 2.2.1 ali sa sense ui-jem za 32B?

Ne znam da li postoji neki 2.2 sa sense-om, mislim da ne postoji... jedino neki 2.1

Ne postoji još uvek 2.2 verzija sa sense-om. Postoji neki port sense-a sa Legenda, ali veliki broj funkcija ne radi. Veliki broj developera je odustao od razvoja romova za Magic. Ali zato sa nestrpljenjem očekujemo prve verzije CM7. :)

Ma samo neka CM7 bude dobar, 2.3 je ionako poslednja verzija android-a kojeg ce Magic moci da gura...

Uspeo sam da izvucem ove podatke sa mog Magic-a...

* SAPPHIRE PVT 32A ENG S-OFF H
* HBOOT-1.33.2010 (SAPP10000)
* CPLD-12
* RADIO-3.22.20.17

Koje Froyo izdanje mi preporucujete da flesnem i da li moram na jos nesto da pripazim / obratim paznju? Brzina i odziv su prioritet. :)

Imajte na umu da sam totalni noob kada su ove stvari u pitanju. :)

Ako trazis Froyo, preporucio bih ti zvanican T-Mobile ili Vodafone 2.2 ROM. Prilicno su brzi. Za T-Mobile ti pricam iz licnog iskustva. Naravno, treba ti portovana verzija za 32A, posto su pravljeni samo za 32B.

Poslednja izmena:
Ima verzija za 32A. Portovana je. Link sam ti vec poslao na PM unapred. :D

Inace, ako ne mora Froyo, preporucujem:

Kome treba App2SD: RCMagic V6 (Eclaire - 2.1). Ubrzo ce izaci V7, koji ce ujedno biti i poslednji RCMagic ROM. Baziran je na stock Rogers-ovom 2.1 ROM-u, koji je sjajan.

Kome NE treba App2SD: Rogers 2.1 Stock ROM

Oba ROM-a su za 32A i preporucujem ih ljudima kojima je bitna stabilnost. I oba ROM-a imaju HTC SenseUI.

A ko hoce da eksperimentise (mada nema neke razlike), preporucujem Smoki X.1 ROM.

Trenutno sam na RCMagic-u v6, jer mi je na stock Rogers-ovom pucao Market, a pri puštanju videa su krenuli redom da pucaju razni procesi. To se ranije nije dešavalo sa ovim ROMom, ne znam šta mu bi :). Ranije sam se igrao u Kitchen-u i pravio svoje ROMove, ali sad mi se ne instalira ponovo i VM i Linux...
RCMagic fino radi.

+1 za RCMagic. Prija mu i veći klok. Magic sam prosledio gospođi, tako da ga verovatno više neću upgradovati, ali RC v6, svaka preporuka. Magic sa ovim ROM-om uopšte nije mnogo iza poslednje generacije HTC flagship telefona sa oficijalnim 2.2.1. Ponekad stvarno stavim prst na čelo zašta dadosmo tol'ke pare kad u jednu ruku uzmem stari Magic, a u drugu ovu drugu spravu, da je ne spominjem. ;)

Htedoh reći, Magic je bomba za sve pare, kad se fino moduje.

Ja sam trenutno na smoki x_1 i mogu vam reći da ponekad zna da zabaguje naročito kada je u pitanju galerija.
E sad me interesuje taj oficijalni za magic 32a.
Koliko je brži od smoki i dali vredi prelaziti na taj oficijalni ili da sačekam v7.??
Inače telefon je i dalje neprevaziđen kada se uzme u obzir memorija koju poseduje i manje više procesor.
pa ima mnogo gorih telefona od magica koji imaju oficijalnu verziju 2.1.
Pa zato mislim da magic ima ima velike šanse za budućnost...

Smoki X.1 je baziran na oficijelnom Rogers 2.1 ROM-u. Rogers je prilicno stabilan i brzi je od Smoki. Sadrzi Sense.

U slucaju da si mislio na oficijelni 2.2 portovan sa 32B na 32A... Odlican je. Cini mi se da je brzi od Rogersovog 2.1. A ima mogucnost da se prebace instalirane aplikacije na karticu. U benchmarku pokazuje manje FPS-a, ali u igrama nisam primetio razliku i mislim da je to samo zbog kernela koji je koriscen i da nije nesto vazno. Jedina zamerka (mozda) je sto ne svetli kuglica kada ima propustenog poziva ili poruke, vec to radi LED kod slusalice.

+1 za RCMagic, prezadovoljan sam ROMom.

Dosta dugo koristim romove bez Sense-a tj Cyanogen i od skoro Sparks i stvarno nemam zamerke na brzinu i upotrebljivost. Sada mi Sense izgleda malo neozbiljno, da ne kazem klinacki. Ima svoje prednosti naravno ali meni iz nekog razloga mnogo ozbiljnije deluje rom bez Sense-a. Jedino sto mi nedostaje je interfejs kamere i wide format slike.
Ono bez cega sada ne bih mogao je promena pesme preko volume tastera, idealno za slusanje muzike u prevozu...

Kome Sense nije neophodan preporucujem Sparks 1.6, odlican je, brz i stabilan

Koje rešenje je bolje od objedinjenog dialera, pretraživača kontakata, editora i cele zaokružene priče koju nudi Sense UI. Dok sam imao Magic, puno sam eksperimentisao, ali sam se na kraju uvek vraćao Sense UI. Zapravo, sada ne bih uzeo nijedan drugi Android telefon sem HTC.

Naravno, vrlo sam rad da saslušam koje su druge opcije. Na ovom telefonu koji sad imam, funkcionalnost je podignuta još stepenicu više.

ja koristim Sparks 1.6.1 i prezadovoljan sam isto, cekam da izadje i 1.6.4 ovih dana :) Sense mi se dopada ali sam se navukao na Sparks i ne bih ga menjao :D

Inace pojavio se skoro stabilan 2.3 rom za 32a

Izasao je Sparks 1.6.4 ali jos nema changelog, cekam sa flesom dok ne vidim changelog posto je full wipe rom, nije update.
1.6.1 radi i vise nego dobro

slozicu se da 1.6.1 radi odlicno, ja sam danas ubacio 1.6.4, recimo da je brzina ista, s obzirom da ga koristim malo za sad je stabilan, potpuno nove ikonice (prelepe), iz verzije 2.3 je launcher, novi dialer, jako se brzo podize sistem nakon prve instalacije... jeste malo bez veze sto se tice wipe-a ali ***, resio da probam po svaku cenu posto sam imao danas vremena :)

Da probao sam i ja danas, ali vratio se na 1.6.1, samo sam se cimao bez veze ceo dan. Ne svidjaju mi se te fensi ikonice i animacije.

Poslednja izmena:
cini mi se da 1.6.4 koristi vise memorije nego 1.6.1, ali se to ne primecuje nesto u radu. takodje mislim da je baterija malo bolja sa 1.6.4

Ako ti sve radi kako treba, ne vidim neku neophodnost prelaska na v7, a po cenu flešovanja.
Šta je zipalign: LINK - ovo bi moglo donekle da ubrza sistem

Ja sam sa RC4 prešao na RC6 bez flešovanja telefona. Standardnim postupkom bez wipe-a ostane sve sačuvano na telefonu. Nisam nikakav problem imao zbog toga već mesecima. Da li je neko hrabar da proba sa 6 na 7?

Pojavile su se prvi CM7 Nightlies, uskoro mozemo ocekivati prvu RC verziju ;)

Koliko sam ja razumeo, neće biti za Magic?

Vrh Dno