Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

Hocu da install. spl 1.76.2007. medjutim javlja mi gresku sa slike,fajlove stavi u c----androidsdk---tools ,ali javlja da nije dozvoljeno.Pa nesto gledah postove ranije ,i naidjoh na onaj gde se p[omionje Engineering SPL HBOOT image 1.33.2010. Jel moram prvo to da odradim?
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=220955&page=3

Podaci tel. sapphire pvt 32a ship s-on h
hboot-1.76.0009 (SAPP10000)
CPLD-12
RADIO-6.35.08.29

Dec 8 2009,17:38:48
Evo ti ovo,procitaj.

http://translate.google.pl/translat.../showpost.php?p=94518&postcount=1&sl=pl&tl=en

Moze li neka preporuka za neki rom,probao sam smoki x1,meni je ono mnogo sporo,probao sam RCMagic on je brzi,i bez overkloka od smokia,ali svi oni mislim da imaju manu,kad slikas kamerom pa prtebacis slike na komp,jako su mutne,kao i da imaju neke anomalije na slikama,ako se pojaca sharpnes.E sad ja koristim cursos senze i meni je on za sad najstabilniji koji sam probao.Moze li neki link za 2.2 na kom sve sljaka....naravno za 32a verziju.I 6.35......

Meni RCMagic slika normalno, slike su odlične. Nisam nikad imao problem ni sa jednim od ROM-ova da su mi bile mutne slike. Možda imaš neki drugi problem? Da li si wipe-ovao kompletan telefon pre instalacije novog ROM-a? To bi trebalo da može da se uradi iz recovery-ja takođe.

Nije jer na cursor sezne odlino slika,perfektne slike pravi,probaj da slikas ,iskljuci wildcreen i pojacaj sharpnes pa slikaj,pa prebaci na komp

Kako mislis kako?Jedino ako nemislis na isti recovery preko kojeg sam instaliro i ROM!

Mislim na nacin posto preko fastboot ne mozes a to je preporucljivi nacin ubacivanja recovery.

Ma kakvog fastboot-a ,recovery sam instaliro pre neki dan preko cmd -a .

Svašta sa tom kamerom. Meni nijedan ROM nije uticao na kameru u negativnom smislu. Čak bih rekao da na RCMagic bolje meri svetlo i WB. Ovaj poslednji daleko bolje.

Memorijska kartica odjednom je prestala da radi...???
Zamenili su mi je sa novom ali sve podatke koje sam imao na njoj otišle su u zaborav.

Najzad sam uspeo da instaliram Android SDK windows,nije hteo na desctopu da pokrene instalaciju ali zato u
C:\android-sdk-windows
odmah je krenuo sa radom.

Poslednja izmena:
Evo konacno se moj brat nakanio pa smo sinoc flesovali njegov HTC Magic sa Cyanogen-om, koji je inace imao fabricku verziju softvera odnosno 1.5
Razlika je ko sa magarca na konja - sve radi brze i izgleda neuporedivo lepse, telefon je bukvalno dobio novi zivot :smoke:
S obzirom da smo prilikom flesovanja odradili nandroid ili kako se zvase backup, da li to znaci da sa restore opcijom moze da se vrati stari rom koji je pretpostavljam snimljen u memoriju telefona, posto se Cyanogen flesuje sa kartice?

Poslednja izmena:
Možeš ga vratiti a nalazi se na sd kartici u folderu nandroid.

Hvala, dakle taj postupak mogu da uradim i sa bilo kojim custom rom-om, odnosno mogu da ih vracam i po zelji zar ne tipa ne radi ovaj vrati onaj koji radi i sl? :)

Uspeo sam na kraju nekako da odradim telefon na Smoki_1.
Želim da se zahvalim svima a posebno nemanji-992 koji mi je dao upustvo i programe za fleshovanje.
Prvi utisci su:
Veoma sporo podiže sistem,dosta dobro radi,što se tiče baterije 50% manje troši svi programi su mnoogo bolje urađeni .
Jedina zamerka za sada je Calkulator loše izgleda ali je mnoogo osetljiviji.

Poslednja izmena:
Kakva slucajnost, i ja sam malopre ubacio Smoki X.1. Vise mu vremena treba da se podigne, ali zato je jako brz. Odlican odaziv. Preporuka za njega. :)

Elem burazer flesovao Magic na Cyanogen i ne ucitava YT kako treba - dakle nece ni sa ugradjenom aplikacijom kao ni sa onom sa marketa :S:
Tacnije ide zvuk ali je umesto slike samo crn ekran, pojavi se ponekad i slika ali "zamrznuta"
Probleme sa wifi-jem sam sredio, a ima i jos jedna zackoljica - kada se telefon ugasi widgeti se sacuvaju tj ne zapamti ih pa sve mora iz pocetka da se namesta?
Jel imao neko slicna iskustva? :)

@mladenius: nisam imao takvih problema...cudno
Elem jel neko probao SparksMod za 32A: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=843292 za osnovu ima CM6.1, ali veoma brz i stabilan rom, evo koristim ga nekoliko dana (nisam hteo da dajem zakljucke i preporuke dok ne istestiram detaljno rom) i mogu da kazem da je po mom misljenju ovo najbolji 2.2 (ovaj 2.2.1 :) ) rom za Magic-a (ne znam da li postoji brzi) i sve preporuke za ovaj rom ( nista ne kosta da probate :) )

@bata87: A sve radi? Kamera, bluetooth, wifi? Kakva je brzina u odnosu na 2.1? I koliko slobodne RAM memorije ima?

Ja sam se razmisljao da li da ga ubacim, ali sam se ipak opredelio za ovaj Smoki dok neko ne proba taj. :)

Poslednja izmena:
@bata87: A sve radi? Kamera, bluetooth, wifi? Kakva je brzina u odnosu na 2.1? I koliko slobodne RAM memorije ima?

Ja sam se razmisljao da li da ga ubacim, ali sam se ipak opredelio za ovaj Smoki dok neko ne proba taj. :)

Radi sve, kamera, BT, WiFi, GPS :) Veoma brz rom (2.1 odavno nisam koristio :) ) brzi nego CM (6.0.0, 6.1RC1) iako je osnova CM, najbolje je sto mozete odmah napraviti ext3 particiju na kartici i imati app2ext umesto onog glupavog app2sd (froyo default)... Slobodna ram memorija, naravno zavisi, ali je ima ja sam sinoc ili bolje reci jutros restartovao tel (zezao sam se sa nekim opcijama) i trenutno (kada sa taskKiller-om pobijem app) ima 110MB (to sam sad uradio da vidim, mada taskKiller nisam koristio duze vreme)
Takodje ima interesantne efekte :) kao i moram da napomenem ADW Launcher leti na ovom Rom-u (da li se sam ADW poboljsao, ne znam, ver 1.2.0) :)

Poslednja izmena:
Problem mi je sto bih morao da vracam stariju verziju Radio-a zbog tog ROM-a. :/
A i vise mi se svidja SenseUI.

A kako ti radi Angry Birds? Jesi li probao?

e nisam probao, stvarno ne igram igrice na telefonu :) ali si me dobro podsetio da probam, znam da mi je na CM6.1 radila super, evo sad je ipak neigrivo ;) mada meni nista ne znaci :d

Poslednja izmena:
@mladenius: nisam imao takvih problema...cudno
Elem jel neko probao SparksMod za 32A: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=843292 za osnovu ima CM6.1, ali veoma brz i stabilan rom, evo koristim ga nekoliko dana (nisam hteo da dajem zakljucke i preporuke dok ne istestiram detaljno rom) i mogu da kazem da je po mom misljenju ovo najbolji 2.2 (ovaj 2.2.1 :) ) rom za Magic-a (ne znam da li postoji brzi) i sve preporuke za ovaj rom ( nista ne kosta da probate :) )

Ja ga testiram upravo, danas sam ga flešnuo... Ima mi lag u nekim situacijama, kao što su štikliranje čekboksova onih malih, i slično. Ovaj ADW mi je...fuj, ali videću za par dana. Pre ovoga sam imao CM6.1, nije mi Sparks nešto brži (na oko, nisam testirao ničim).

Hmmm 1.3.5 verzija Angry Birds radi odlicno, a 1.4.2 ima lag :) znaci skinite 1.3.5 sa odredjenog sajta ;)
edit: Nije los taj Sparks (po meni malo brze radi nego CM6.1, mada je sve pod znakom ?), vidim da je izasla i 1.5 verzija, elem ja sam se danas vratio na cm 6.0.0 (iako sam mesec dana koristio CM6.1) jer mi na njemu baterija duze traje (wifi mi na CM6.1 nekako mnogo brze isprazni bateriju). A da posto imam sve manje vremena za zezanje sa rom-ovima dao sam rec sebi da cu samo stavljati finalne CM verzije ili neke druge "preporucene" (bas me zanima da li cu ovo odrzati :d )

Poslednja izmena:
A kakve su ti teksture na 1.3.5? Jel' bela pozadina?

To je to. Teksture nisu ok. Pogledaj na 1:54 (gfx prob). Kada dođeš do nekih viših nivoa, nećeš moći da igraš, jer će prepreke biti nevidljive.

Nazad
Vrh Dno