Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

... elem ja sam se danas vratio na cm 6.0.0 (iako sam mesec dana koristio CM6.1) jer mi na njemu baterija duze traje (wifi mi na CM6.1 nekako mnogo brze isprazni bateriju). A da posto imam sve manje vremena za zezanje sa rom-ovima dao sam rec sebi da cu samo stavljati finalne CM verzije ili neke druge "preporucene" (bas me zanima da li cu ovo odrzati :d )

I mene to nervira. Wifi posrče bateriju da to nije normalno. Ako slučajno zaboraviš da ga isključiš...ćao, zdravo, traži punjač :S:. Možda se i ja vratim na stable verziju. Dosadilo mi je već flešovanje jer iz ovog hardvera se više i ne može izvući. Koristim neki modifikovani kernel i setcpu sa podešavanjima 122-614 i to fino radi, tako da bih se vratio na 6.0 samo zbog wifi i eventualno još po koje sitnice...

Ma odlican je za uredjaj star jos malo pa 2 godine :D (prosto pa neverovatno da se danas i ne moze naci bolji uredjaj za 200eur - koji bi opravdao upgrade, meni perfektno zavrsava se sto mi je potrebno, jer ne igram igrice :) )

Da moguce je ovo za teksture, javljam kad dodjem do tog nivoa (mada ne igram igrice na fon-u, pitanje da li cu uopste i stici do tih nivoa)...

To stoji, ali ovo mu je max što se brzine tiče, pa s te strane ne vredi očekivati više, sve ostalo je kozmetika...

Ne igram ni ja, ali ova mi se baš svidela, pa sam se razočarao kad sam video da je net pun besnih korisnika, a autore nije briga. Uradili update, popravili teksture, ali je igrivost 0. Otprilike 1FPS :). Ja sam stigao do nekog 15og nivoa i ne može dalje. Skontao sam caku da može da se instalira nova verzija pa da se nastavi gde si stao, ali je cimanje, batalio sam.

To stoji, ali ovo mu je max što se brzine tiče, pa s te strane ne vredi očekivati više, sve ostalo je kozmetika...

Naravno...
Nego ja skoro pa zaboravio kako je kad baterija bez problema izgura 2 dana :D evo jutros u 11h sam se vratio na CM6.0.0 i cackao ga poprilicno, sto malo koriscenja WiFi-a i malo vise BT-a :) i razgovora ( 1h 32min :d) baterija je sada na 60%-cool. nadam se da ce u stable CM6.1 resiti taj problem sa brzim trosenjem baterije (jer je osetno losije u odnosu na CM6.0)

Poslednja izmena:
Kaži mi jel na 6.0 u Notification baru postoje opcije za wifi, GPS, ....? Nešto se ne sećam...

I ja se vraćam na CM6.1 čim dođem kući, Sparks1.5 mi sporo radi. Postoji lag čak i kod javljanja prostim pritiskanjem zelene slušalice. Brate...

ja koristim Sparks 1.4.1 i radi mi extra brzo i stabilno, baterija doduse ne ide preko jednog dana ili mozda dan i po, ali sam stalno na netu i slicno tako da... sve radi odlicno, bt, wifi, gps, kamera.

upravo skidam 1.5 pa cu videti dal i radi bolje. btw i meni se uposte ne svidja ADW na 1.4.1

Tacnije, Cyanogen widgeti posle reboot-a recimo ne ostanu na desktopu pa moras opet da ih dodajes, isto i kada ugasis telefon pa ga upalis
U cemu je fora?
Takodje YT mi radi polovicno - aplikacija neke klipove pusta ok, druge ne - odnos je recimo fifti fifti
Hvala unapred za pomoc :d

Ja ubacih juce RCMagic v6 i primetio sam onaj bug da ekran nece da se ukljuci iz standby-a. Problem sam resio ubacivanjem custom kernela kojim je telefon OC-ovan na 672MHz. Citao sam da je taj OC mozda mit (kao prikazuje samo, ali ne radi stvarno na toj frekvenciji), ali mi telefon zaista osetno brze radi. Tako da stvarno ne znam. :)

Od proslog ROM-a (Smoki) za koga sam mislio da je odlican, ispostavilo se da je krsh neopevani. Zasto?
Dva problema koja sam primetio:
1. Bluetooth uopste nije hteo da primi fajl koji saljem preko racunara, dok na RCMagic perfektno radi.

2. OGROMAN PROBLEM - telefon puni 3+ sata i pokazuje da je na 78% (ili 82%, kako kad) i samo stoji tako. Proverim voltazu, pokazuje 4225mV, sto znaci da je baterija puna, ali on ne prikazuje 100%. Ugasim telefon, ukljucim na punjac, za par sekundi on pokaze da je pun. Ukljucim ga, baterija je na 100%. Najgore je sto se to prenelo i u RCMagic. I sad ne znam kako to da resim. :S

instalirao sparks 1.5, ima laga kod sklanjanja aplikacija u korpu inace sve ostalo lepo radi. Baterija mi je pala za 50% nakon samo 3 sata :( ostalo je o.k.

Inace prilicno je lepo odradjen, lepe su animacije skroz i tecno radi ali baterija je izgleda problem

Meni CM radio katastrofa na 32b, bas sporo.

Inace jel neko probao GO Launcher, ja sam danas stavio umesto ADW i mogu da kazem da mi se svidja.

Vratio nandroid backup od juče i pesmu pevam sad, CM6.1 mi se mnogo više sviđa nego Sparks1.5.

Jel instalirao neko BlueREVO temu? Kako bih mogao da vratim onu koja dolazi u CM6.1 stock?

Meni CM radio katastrofa na 32b, bas sporo.

Inace jel neko probao GO Launcher, ja sam danas stavio umesto ADW i mogu da kazem da mi se svidja.

CM je generalno katastrofe na 32b... bolje stavi official t-mo. 2.2. ja ga koristim vec mesec dana i bez jedne zalbe,luuudo brzo.

A od svih lauchera najbolji mi je LauncherProPlus :))) radi ko zmaj!

Kakva je razlika izmedju Pro i Pro Plus? Jel moze neko da okaci link za pro plus ako ima da ne trazim?

Izasao stable CM6.1 ;) probam veceras pa javljam utiske, nadam se da su ispravili problem sa trosenjem baterije

Jesi li probao? Jesu li ispravili problem sa baterijom?

Da li je Dan-dan i po normalno za Magic? Treba mi neki ROM na kome ce mi baterija trajati duze. Preporucite neki 2.1/2.2, sta je bolje. Najbitnija mi je stabilnost i trajanje baterije.

Da li je Dan-dan i po normalno za Magic? Treba mi neki ROM na kome ce mi baterija trajati duze. Preporucite neki 2.1/2.2, sta je bolje. Najbitnija mi je stabilnost i trajanje baterije.

Official T-mobile 2.2 : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=811852
Ali ima jednu manu po meni,nije official neki kernel neki je neki CM remux...pa sam ja stavio taj rom i stavio drugi kernel...radi ko zmaj :) brz a baterija (ako nepalis 3g i nekoristis previse widgeta itd...) traje skoro 2dana

Potrebna mi je pomoc...

Konacno sam resio da osvezim svog Magic-a, ali nesto izgleda propustam.

Uradio sam sledece:
- Stavio AmonRA 1.7.0H recovery (makar ovo radi :) )
- Napravio nandroid backup (resotore istog radi :) )

Probao sam danas da nabacim stable CM6.1. Flashovao sam zip fajlove ovim redosledom:
- update-cm-6.1.0-DS-signed.zip
- bc-6.1.0-ebi1-signed.zip
- gapps-mdpi-tiny-20101020-signed.zi

Ali, telefon se upali do ekrana na kom pise "HTC MAGIC" i tu zakuca (a onda sledi nandroid restore :( ).

Ono sto me buni je rec "update" u imenu fajla sa ROMom, ali nisam nasao drugi.

Telefon (iz VIPa je) je pre ovoga bio u stock stanju (Android 1.5 cupcake, 32A SHIP S-ON H, Radio 3.22.20.17, HBOOT-1.33.0009 (SAPP10000)).

Gde gresim?

Probao sam, ne znam ste mogu reci za 1 dan koriscenja :) baterija je popravljena, definitivno manje "seca" bateriju kada radi wifi, naravno to je u odnosu na 6.1RC1, dok u odnosu na CM6.0 mislim da je malo losije (mada mozda i gresim)... Eh sad brzina rada, mislim da korisnici koji koriste vec CM6 (i prilagodili) nemaju razloga za prelazak na CM6.1 (u svakom slucaju nek urade nandroid, pa se izvrsi samo update preko CM6.0 i ako se ne svidi onda povratak). Meni magic sa CM6.0 je izdrzavao tacno dva dana (za ta dva dana uvek je bilo oko 2 do 3h razgovora, tu i tamo wifi-kada skidam nesto i ukljucen 3G kada sam na net-u (otprilike 1.5-2h dnevno-kad se sve sabere))-e sad ovo varira naravno od upotrebe, nekad izdrzi i manje, a moguce je da izdrzi i vise :) sad moram skroz da napunim tel pa da vidim kako drzi na ovom CM6.1 (inace primecujem da mi se na CM6.1 (kao i na RC1 ver) javlja HDSPA mreza, dok mi se na CM6 nije javljala-dal su poradili ovi iz telenora ili sta vec nemam pojma ;) ), ali moram da kazem da mi je CM6.0 nekako bio zivahniji ili ja mozda tripujem...
edit: sutra cu najverovatnije sumirati utiske oko CM6.1

Poslednja izmena:
Hahah navukli smo se na ove Androide a ljudi moji pa svakog dana punim bateriju ima da poludim.
Toliko je dobar a ipak toliko loš,loš,loš.

Poslednja izmena:
ja sve vise razmisljam da se vratim na CM6.0.0, jednostavno jedina korisna stvar je sto u notification baru postoje opcije za wifi, GPS, ... ali to se uspesno resi koriscenjem power control widget-a. Sve u svemu mozda neki korak napred (neke opcije vise), ali uz cenu brzeg trosenja baterije (malo se popravili u odnosu na RC1, ali nije nikako na nivou 6.0 verzije-a u pocetku mi se cinilo da jeste) i po meni malo sporijeg rada-a opcije visak mi nisu bitne, tako da se sigurno vracam na 6.0

Trenutno sam na CM 6.1 i uopste mi se ne svidja ni kako ROM radi, ni kako izgleda. Vraticu se ja na RCMagic. :)

Nego, moze li pomoc oko nabavke default SPL, Radio, recovery-ja i ROM-a za VIP HTC Magic? Crne boje, ako nesto znaci.

Kucam na HTC-ovom sajtu serijski, on mi ne da da skinem. Probao sam i na Ceskom sajtu HTC-a i nece ni tamo, kao sto je neko rekao na prvim stranama ovog Thread-a. Help?

Trenutno sam na CM 6.1 i uopste mi se ne svidja ni kako ROM radi, ni kako izgleda. Vraticu se ja na RCMagic. :)

Nego, moze li pomoc oko nabavke default SPL, Radio, recovery-ja i ROM-a za VIP HTC Magic? Crne boje, ako nesto znaci.

Kucam na HTC-ovom sajtu serijski, on mi ne da da skinem. Probao sam i na Ceskom sajtu HTC-a i nece ni tamo, kao sto je neko rekao na prvim stranama ovog Thread-a. Help?

Hmm mislim da imam moj nandroid backup sa 1.6,al za 32b...pogledacu kad dodjem kuci...

mladenius mi je poslao nandroid backup. I zahvalan sam mu na tome. Ali hteo bih za svaki slucaj da imam bas originalne da mogu bez problema da flashujem. Da izbegnem probleme.

Nazad
Vrh Dno