Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

Probao sam,ali je krs iz prostog razloga sto ne radi Market,ne mogu nista skinuti ,cak ni posle onog patch-a ...
Tako da sam se vratio na t-mo. 2.2 :)))

Na mom i drugarevom Magicu bas sa ovim ROM-om MArket radi savrseno i to nije bilo potrebno instalirati onaj patch, tako da stvarno ne znam zasto tebi ne radi.
Ali potvrdjujem ti da Market radi savrseno kod mene. Instalirao sam gomilu aplikacija bas putem njega bez i jednog problema.

Stavio sam ovaj rom sto sam dao link. RCmagic. tel radi brzo,istao kao sa 1.5 fabrickom verzijom. Sve radi. Izgleda je slican kao i fabricka verzija. Za igled sam znao da je slican jer video sam slike na onom linku odakle sam skinuo rom. Atraktivinije je malo izgleda ikonica. market i galerija su drugaciji(bolje izgledaju).
To su neki utisci na prvi pogled

Stavio isti kao taj tvoj,i za sada 99,9 utisaka je pozitivno,pogotovu jer sam presao sa 1.5,znaci brzina mislim ista kao kod prethodhe verzije,vizuelni utisak,radi skype,i jos dosta programa koji nisu hteli ranije... Ali ovaj 0,01 preti da zaseni sve.Naime imam problem sa telefonom kad se zaklkjuca,tj. kad sad hocu (znaci u dosta slucajeva,ne uvek i nema neko pravilo)da odkljucam ,znaci ono stisnem npr.home da bvi se pojavio lockscreen,cesto nece,zasvetle dugmad ali nista se nedesava,i dalje crno.Da bih ga odkljucao moram da stisnem dugme za paljenje(crvena slusalica) pa tek onda home,pa mi se pokaze lockscreen.U cemu li je problem?
@athlon87 imas li ti slicnih problema?

ovo su podaci
sapphire pvt 32a ship s-on h
hboot-1.76.0009 (SAPP10000)
CPLD-12
RADIO-6.35.08.29

Dec 8 2009,17:38:48

Poslednja izmena:
re

Stavio isti kao taj tvoj,i za sada 99,9 utisaka je pozitivno,pogotovu jer sam presao sa 1.5,znaci brzina mislim ista kao kod prethodhe verzije,vizuelni utisak,radi skype,i jos dosta programa koji nisu hteli ranije... Ali ovaj 0,01 preti da zaseni sve.Naime imam problem sa telefonom kad se zaklkjuca,tj. kad sad hocu (znaci u dosta slucajeva,ne uvek i nema neko pravilo)da odkljucam ,znaci ono stisnem npr.home da bvi se pojavio lockscreen,cesto nece,zasvetle dugmad ali nista se nedesava,i dalje crno.Da bih ga odkljucao moram da stisnem dugme za paljenje(crvena slusalica) pa tek onda home,pa mi se pokaze lockscreen.U cemu li je problem?

ovo su podaci
CPLD-12
RADIO-6.35.08.29

Nemam tih problema. Sve mi radi normalno. Utisak je pozitivan,sa ovim rom,ovo je ustvari android 2.1 namenjen za rogers magic.
CPLD-12
RADIO-6.35.08.29
to je moja verzija i sta kao tvoja.
E sad video sam na onom linku da ima oveclockovna verzija roma koja radi n 710mhz umesto fabrickih 528, citao sam utiske i kazu ljudi da dosta brze radi. Da li ima neko iskustva sa tim? I citao sam da je ovaj 009 hvbot prerfect verzija spl,sta to uopste znaci?

ovo su podaci
CPLD-12
RADIO-6.35.08.29

Evo da dopunim.Izgleda kad se puni ,kad je prikacen na punjac ,da se to ne desava??? Mozda nekom ovo pomogne u odgovoru.

imao sam i ja problema sa tim otkljucavanjem. on postoji sam na verziji v6. moj drug je takodje stavio ovaj rom i isto je imao problema. ja sam presao na smoki posle toga...

imao sam i ja problema sa tim otkljucavanjem. on postoji sam na verziji v6. moj drug je takodje stavio ovaj rom i isto je imao problema. ja sam presao na smoki posle toga...

Super znaci nisam jedini;) Koji si smoki stavio,haj malo uporedi,s obzirom da si imao instaliran i ovaj ,ta dva.Meni ovaj odlican,nikakvih drugih problema,osim ovog,mada moram reci da je ovo veliki problem.Pitam ako je i taj dobar,da stavim njega. Ili da li vredi(ako je neko probo) staviti verziju 4.2 ovog rom-a,koje su razilke.

Poslednja izmena:
po meni skoro isti romovi, samo sto smoki nema problema sa otkljucavanjem.. taj smoki bio privremeno jer sam sad flash-ova 2.2..

Zanimljivo. Ja sam kad sam stavljao 4.2 wipe-ovao ceo telefon i preparticionisao iznova karticu (dodao sam particiju za aplikacije i povećao pagefile particiju na 256Mb), da bi verziju 6.0 uflešovao samo preko 4.2, kako bi svi podaci ostali sačuvani. Iznenadio sam se da je prošlo bez problema. Čak sam naknatno upržio i novi radio bez problema. Nemam nikakvih problema sa zaključavanjem - možda ako prepržite sad 6.0 preko 4.2 nećete imati taj problem? Meni 6.0 radi drastično brže i bolje od 4.2 (malo li je 710MHz?) :)

re

Nije mi naj jasnije u vezi OC. Da li samo ubacim rom koji je OC ili moram jos nesto posebno da uradim?

Za ovaj rom koji sam naveo, skines samo OC verziju (verzija koja ima modifikovan kernel, koja omogucava da se proc vrti na 710MHz)

Jel imo ko problem sa ovim error-om "wipe SD:ext partition error:run 'wipe ext'
Znaci wipe svega ostalog prodje ,ali wipe sd:ext javi error .Da kazem da sam pre ovoga izbriso sve sa sdcard-a. Ako pokusam rom da instaliram bez ovoga,on ga kao instalira iz recovery ali dugo stoji u ovom slucaju android google. I jos nesto mozeli baterija da e puni dok je u ovom stanju?

Poslednja izmena:
Ipak sam izgleda bio prenaglio ,samo je trebalo duze da se ceka,ali u svakom slucaju je odradjeno bez wipe sd:ext ?

edit: Ali evo izgleda da i sa ovim drugim romom imam problema sa odkljucavanjem ???

Poslednja izmena:
Taj problem sa otkljucavanjem sam imao na mnogim romovima, i mislim da sam negde procitao da je to do kernela, jer taj oc kernel pravi taj mali problem, sada koristim fabricki 2.1 rogers i nemam problem sa otkljucavanje, pre ovoga sam koristio isti rom ali sa oc kernelom i imao sam taj bag ili sta vec, pa vi vidite koje kernele koristite i da li su oc u samom romu...

Aha znaci to je do kernela... ja sam bas pokusavao da OC moj fon,T-mo. official 2.2 ,preko setCPU i nisam mogao :(((

Nabacio sam CM 6.1 RC1 sa bcrook kernelom, a posle sam ubacio modifikovani stariji pershoot's kernel ( ezBiffTestKernel20101024-ebi1_S ). Evo rezultata u Quadrant-u pre i posle.
Ubrzanje se vidi i u igri Angry Birds koja je neverovatno zahtevna, bukvalno imam 1FPS :D.
Instaliran SetCPU i podešen na 122 - 595 pa ćemo videti kako se baterija ponaša.

Prilozi

• snap20101111_185747.png
    snap20101111_185747.png
    44.9 KB · Pregleda: 62
  • snap20101112_103526.png
    snap20101112_103526.png
    24.7 KB · Pregleda: 61
@bata87 probao sam Magic Fusion i čini mi se da je super rom, extra mi radi. Ali sam se zeznuo pa sam ubacio verziju koja je No OC. Jel mogu samo da se nadogradim bez wipe-a, ili mora wipe. I ako si instalirao sa OC kako radi kod tebe za sad? Thx.

Kakva je situacija sto se tice podrske za flash na ovim v2.1 i 2.2 imali kakve najave ,i imam problem kad je youtube u pitanju ,izgleda da nece preko opere,negde sam citao da je jos neko imao taj problem ali sad nemogu da nadjem.

I ja sam ubacio oc kernel carz-2.6.29 max 672 screen off 245/245 i za sad radi odlicno i brzo samo jos da vidim kako ce stanje biti sa baterijom :)

@bata87 probao sam Magic Fusion i čini mi se da je super rom, extra mi radi. Ali sam se zeznuo pa sam ubacio verziju koja je No OC. Jel mogu samo da se nadogradim bez wipe-a, ili mora wipe. I ako si instalirao sa OC kako radi kod tebe za sad? Thx.

Tek sad vidoh :) ne mora wipe, ali stvarno ne znam kako radi-jer nisam koristio-ali mogu da se raspitam ;)

opera nema flash... ako hoces flash koristi dolphie hd browser iams na marketu.

Da :) ,izgleda da otvara,ali nesto kao slowmottion,probao na sajtove koji prikazuju live stream,tipa atdhe ,ili livescorehunter.Otvara utakmicu(gledo fiorentinu ;)) ali kao sto rekoh jedva se micu (nije zbog neta).Da mozda netreba da klokujem Cpu ,ili je mozda to do flasha, ili mozda hocu previse za telefone za sada;)

Poslednja izmena:
Da :) ,izgleda da otvara,ali nesto kao slowmottion,probao na sajtove koji prikazuju live stream,tipa atdhe ,ili livescorehunter.Otvara utakmicu(gledo fiorentinu ;)) ali kao sto rekoh jedva se micu (nije zbog neta).Da mozda netreba da klokujem Cpu ,ili je mozda to do flasha, ili mozda hocu previse za telefone za sada;)

Moraces novi telefon, sa novijim CPU-om, nije zbog brzine nego zbog instrukcija koje flash koristi, pa ako ih nemas onda ih emulira.

Sto se tice gledanja videa, moja preporuka je skyfire browser, on ih skine i otvori u zasebnom prozoru, lepo radi 90% sajtova.

Moraces novi telefon, sa novijim CPU-om, nije zbog brzine nego zbog instrukcija koje flash koristi, pa ako ih nemas onda ih emulira.

Sto se tice gledanja videa, moja preporuka je skyfire browser, on ih skine i otvori u zasebnom prozoru, lepo radi 90% sajtova.

Ok probacu i njega,a inace kako se radi OC cpu,mozda ne moze da pomogne u ovom slucaju ali moze za neke druge stvari (verovatno je negde bilo price o tome ali koce trazit sad sve stranice :)

Hocu da install. spl 1.76.2007. medjutim javlja mi gresku sa slike,fajlove stavi u c----androidsdk---tools ,ali javlja da nije dozvoljeno.Pa nesto gledah postove ranije ,i naidjoh na onaj gde se p[omionje Engineering SPL HBOOT image 1.33.2010. Jel moram prvo to da odradim?
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=220955&page=3

Podaci tel. sapphire pvt 32a ship s-on h
CPLD-12
RADIO-6.35.08.29

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    83.8 KB · Pregleda: 36
Poslednja izmena:
Download RUU linked above.
2. Install update using RUU.
3. Turn on phone and connect to computer.
4. Get RA recovery and SPL also linked above and drop them to sdcard root directory.
5. Run SDK: adb shell
6. Install recovery: flash_image recovery /sdcard/recovery-RA-hero-v1.6.2.img
6. Turn off phone and turn on again holding Power+Home. RA Recovery should appear.
7. Flash zip from sdcard.
8. Use file: update-hboot-1762007-signed
9. Done. PSPL broken.
10. Build a shrine for orange_24

Samo da proverim.U ovom upustvu sa linka ,sve do tacke 6,je vezano za instaliranje recovery 1.6.2. ,a sobzirom da imam instaliran ,sve sto treba da uradim je da stavim ovaj file update-hboot-1762007-signed na sdcard ,i iz recovery-a nadjem taj file,i to je to. I posle imam Engineer's SPL 1.76.0007 ,koji mi je samo prolazna stanica ka 1.7.6 .2007 .Jesam li ja ovo dobro skonto ili sve promasio? :) Ili pak i RUU ima bitnu ulogu(predpostavljam)

Poslednja izmena:
A kako si instalirao recovery 1.6.2? A on je u tom upustsvu pogresio sve vreme se govori o 1.76.2007

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno