Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

NNNN, i kako ti radi taj 2.2 na 32b... kako si uspeo za tako male pare da ga kupis, još novog... fullll :D

Auuu još beli... eeextra... ja ssam cimao druga da mi kupi na e bayu belu masku i trackpad, pa ako donese, bice veselo.. :)

Nije pomoglo. I dalje je isto. Ladno zovem svoj telefon, pokazuje mi da zvoni, Magic nista ne radi, niti zvoni niti sta. A pokazuje da nema mreze. Steta, svidja mi se rom, dosta je brz, a moracu da ga brisem.

Jel moze neko da preporuci neki drugi 2.2 rom, ali da je funkcionalan? Za 32A, novi radio.

***. izgleda da sam i ja bio resio problem samo na kratko... opet sam nedostupan. dajte brzo neki predlog za 2.2 android (po mogucstvu novi radio), ili ipak da predjem na stari radio i flashujem onaj t-mobil 2.2.1 android?

edit: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=735841
vidim da je izasla neka nova verzija ovog cm-a. jel isprobao neko? imal problema sa mrezom.
i ovaj je za stari radio i spl..

Poslednja izmena:
***. izgleda da sam i ja bio resio problem samo na kratko... opet sam nedostupan. dajte brzo neki predlog za 2.2 android (po mogucstvu novi radio), ili ipak da predjem na stari radio i flashujem onaj t-mobil 2.2.1 android?

edit: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=735841
vidim da je izasla neka nova verzija ovog cm-a. jel isprobao neko? imal problema sa mrezom.
i ovaj je za stari radio i spl..

Ja koristim CM6.1.0 RC1 (stari radio) i nemam nikakvih problema sa mrezom rom super radi, osim sto default app za sms radi veoma veoma sporo (isti problem je bio i na CM6) ali se to resi instalacijom neke druge sms app...

Ajd sto je nov, nego sto je beo :D

Radio je blagi uzas,
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=811852
sam prvi stavio, nisam zadovoljan uopste bio, sve mi se vuklo.

stavio sam ovaj sada
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=814142
i prezadovoljan sam,

I ne verujem da cu da ga menjam dok ne izadje stabilan 2.2 sense rom.

Ja sam imao oba ova instalirana i imao sam problem sa sms porukama koje ne primim, a koje mi je neko poslao. Ne mogu reci koji je to procenat. Vise ljudi se zali na to bas sa ovim romovima. Nisam ni ja verovao dok nisam video slucajno u jednom trenutku da svetluca telefon, poruka je bila ispisana 2-3 sekunde na ekranu i posle toga nestala. I nigde joj nije vise bilo ni traga ni glasa.

Zato sam i presao na treci :)

Kojom metodom preporučujete root-ovanje magica iz VIP-a (32a)? Da li probati neku noviju 1-click metodu ili ipak staru sa Gold Card-om? Potrebna mi je i mogućnost unroot-a i restore-a stock 1.5 verzije. Vidim da je moguća na obe varijante, ali je kao sigurnija sa Gold card-om...

@bata87

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    211.8 KB · Pregleda: 47
  • Capture1.PNG
    Capture1.PNG
    202.9 KB · Pregleda: 35
Poslednja izmena:
@bata87

Prilozi

• Capture2.PNG
    Capture2.PNG
    259 KB · Pregleda: 20
  • Capture3.PNG
    Capture3.PNG
    157.4 KB · Pregleda: 22
Poslednja izmena:
re

Ja imam jedan problem imam HTC magic.
32a
Root-ovao sam ga. I istalirao sam amon ra recovery 1.6.2.
Problem je u tome kad udjem u recovery mod home+red i cim pocnem da se krecem po recovery modu recovery mod se gasi i ponovo se pali tel kao da sam ga normalno upalio. I ne mogu nista da radim u recovery jer se sam ugasi. Tel normalno radi. Probao sam 2 recovery fajla i kod oba je isto.

Stavi ovaj recovery: recovery-RA-Magic32A-6.35-v1.6.2
Edit: Ovo je naravno za rom koji koristi novi radio 6.35.xx

@bata87: koji kernel koristiš od ona dva?

Poslednja izmena:
re

Stavio sam taj i nista nemogu ni da udjem u recovery. Samo stoji HTC Magic i nista.
Ali tel moze da se upali normalno.6.35.08.29

Radi. Usao sam u recovery i radi.
E sad koji rom da istaliram. Imam 1.76.009 i 6.35.08.29?

Poslednja izmena:
Skines ovo to je zip arhiva. prekopiras je na sd karticu telefona pa ugasis telefon i pokrenes recovery i odradis prvo nandroid backup (ako nesto krene lose da se vratis na prethodno stanje znaci nandroid pa backup),pa wipe (sve osim battery stats i orientation sensor (ili se tako nesto slicno zovu, ne secam se tacno opcija kod wipe-a)) pa onda ides na apply zip from sd card (ili tako nesto) kada zavrsi restartujes i uzivas

re

Stavio sam ovaj rom sto sam dao link. RCmagic. tel radi brzo,istao kao sa 1.5 fabrickom verzijom. Sve radi. Izgleda je slican kao i fabricka verzija. Za igled sam znao da je slican jer video sam slike na onom linku odakle sam skinuo rom. Atraktivinije je malo izgleda ikonica. market i galerija su drugaciji(bolje izgledaju).
To su neki utisci na prvi pogled

Ja koristim CM6.1.0 RC1 (stari radio) i nemam nikakvih problema sa mrezom rom super radi, osim sto default app za sms radi veoma veoma sporo (isti problem je bio i na CM6) ali se to resi instalacijom neke druge sms app...

Jesi li imao problema sa podešavanjem naloga? Izbacuje mi da ne može da otvori konekciju ka serveru.

Pogledaj da li imas proxy podesen u gprs ppdesavanjima, ako imas-brisi :)

Misliš na Proxy settings u Wireless & network meniju ili baš u podešavanjima za APNove?

Sređeno, hvala, proxy nije ni bio podešen, izgleda da je bilo nekih drugih privremenih problema.

Vrh Dno