Šta je novo?

HTC HD2

po hiljaditi put kazemo ne.. dok neko ne dodje i kaze "ja sam dekodirao tu i tu i platio toliko i toliko".. e dok se to ne desi, Telenor HD2 se ne moze otkljucati na bezbolan nacin.. moze ako se otvori i radi testpoint ali ja to ne bih radio..

Да питам по хиљадити пут, да ли је неко од вас декодирао телефон у Београду,колико је платио и у ком сервису? У питању је онај са теленор мреже... Унапред хвала...

Probaj po netu da nadjes nekog, ja sam nasao neki pdf cenovnik, pa sad ne mogu, al mozes da ove ljude

http://www.bgmob.com/htc dekodiranje.html

otkud znam.. :/

zdravo svima. Imam jedno pitanje u vezi hd2 tel. Jedan lik mi prodaje jedan takav,ali kaze da ima oznaku Leo,da je koreanac,ima 3mpx kameru,nema standardni 3.5 audio ulaz nego mikro usb,ima 4.2incha i wm os!! Zanima jel to neka kopija klasicnog modela hd2? Hvala unapred

ne uzimaj to, nikako.. Leo je kodnao ime za HD2 i svaki HD2 se zove Leo..
cim ti prodaje tako neku sarenu pricu, bezi od toga..

sta znam,kaze da su to korejanci,isao je po servisima i kaze neko mu reko da je kopija,a drugi ko se bolje razume u htc su mu rekli da je i to original,samo verzija za neko drugo trziste a ne za nase???? Nije mi puno skupo,pa zato razmisljam da ga uzmem.Jer mislim ako ima operativni siste WM znaci da nije bas neka glupa kopija(ako uopste jeste kopija)

sta znam,kaze da su to korejanci,isao je po servisima i kaze neko mu reko da je kopija,a drugi ko se bolje razume u htc su mu rekli da je i to original,samo verzija za neko drugo trziste a ne za nase???? Nije mi puno skupo,pa zato razmisljam da ga uzmem.Jer mislim ako ima operativni siste WM znaci da nije bas neka glupa kopija(ako uopste jeste kopija)

imaju dve varijante HD2 (aka Leo) - jedna za americko trziste (za T-Mobile) i jedna za ostatak sveta. razlika je u kolicini flash memorije. ameriski ima 1024MB a drugi (onaj koji imi imamo) ima 512. sve ostalo je isto (procesor, ekran....). Nema trece varijante. Moja preporuka je kao i voodoo-va...zaobidji...u sirokom luku.

to sto ima windows mobile ti nista ne znaci.. ako je cena 50e, ok uzmi pa ga baci kasnije..

Ako je kopija, sto po svemu sto sam cuo 101% jeste tesko ces ti u njega da ubacis Android.

U stvari ne tesko vec nikako, al' dok cekas da se sam uveris odose i LG i 2G.

Btw. taj tako mulja da to nije normalno.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
jel hocete da mi ostavite svoj mail,da vam pustim slike od tog telefona,da vidite kako izgleda?slikao ga je detaljno bas....

ali i ne treba jer si nam vec dovoljno rekao.. to sto ima windows ne znaci da ce moci da primi i neki drugi rom.. a tek android...
to nije hd2 i sve sto je pricano ovde o hd2, mozes da pretpostavis da ne vazi..

za te pare sto ti kazes da dajes, u principu mozes da uzmes HD2.. ako ne bas za te ali uz neku sitnu doplatu..

vec vise ljudi ti je reklo da se manes corava posla ali izgleda ti hoces nas da ubedis da je to ok kombinacija.. da ne prodajes ti taj sumnjivi HD2 pa sad hoces kupcu da pokazes kako su ovde ljudi rekli da taj "HD2" ustvari valja??:p
:smackbum:

Daj slike...

Pridruzujem se: daj slike :D

Elem, pitanje: koji android koristite, sada, danas, 28.06.2011. ? :)

Ja sam probao nekoliko i nesto nisam odusevljen. Radi ok, i onda ispliva nesto sto me nervira. Probao sam ove sa 3d efektom, i od pre neki dan v7 sto su ubacili da ima i 720p, al nije to to. web se gasi kad pustis klip, friend stream strasno secka, kao i picture widget itd..

Ko je probao neki da bas fino radi a da je stock sense, (da kamera nije zelenkasta i 3mp) neka baci link.

postoje dva HTC telefona koja su radjena za kinesko trziste za koje se spekulisalo da po specifikaciji odgovaraju HD2 tj da su verzije HD2 za kinesko trziste - Cullinan i Huashan. za jedan se govorkalo da bi trebao da dobije zvanican update na Android 2.3 al' na kraju se ispostavilo da od toga nema nista. sem po velicini, ovi telefoni su kompletno razliciti od HD2.
ako je to slucaj, mozes da pazaris solidan WM 6.5 telefon i ako te to zadovoljava onda to nije losa kombinacija. od android portova koji se rade za Leo, nema vajde i oni nece raditi na ovom telefonu

i hoce li stici te slike tog hd2?:p

Ja sam probao nekoliko i nesto nisam odusevljen. Radi ok, i onda ispliva nesto sto me nervira. Probao sam ove sa 3d efektom, i od pre neki dan v7 sto su ubacili da ima i 720p, al nije to to. web se gasi kad pustis klip, friend stream strasno secka, kao i picture widget itd..

Ko je probao neki da bas fino radi a da je stock sense, (da kamera nije zelenkasta i 3mp) neka baci link.

Ја користим овај тренутно

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=915159

У питању је фабрички DesireHD ром, без икаквих додатака. Чак и App2SD требаш сам да ставиш :) Користим га неких недељу дана и стабилно ради, батерија је супер, једино ми фали брзине пошто сам прешао са CyanogenMod али шта да се ради :)
За још више стабилности и брзине потражи неки Desire (без HD) ром, поготово ако ти не требају ове нове функције што има DesireHD

Ja koristim OVAJ

Sve mi radi izvanredno, jedino što nakon instalacije screen density bude podešen na 167 pa sve bude ubitačno sitno (bar za mene), ali se to lako reši...

I ja sam na HyperDroidGBX-v12.. Ali, u poslednje vreme se restartuje samo tako. I to kad sam u firmi, gde signal varira. Kad sam kuci, gde je full signal restart se ne moze desiti.. Isao sam full flash 5-6 puta, sve po PS-u i isti djavo...
Ne znam da li je mozda hardwerski prob u pitanu.. Neke sugestije od kolega?

Тај HyperDroidGBX-v12 је мало запостављен ром, видим да дуго нису излазиле нове верзији. Што се тиче тих голих, фабричких ромова ја бих препоручио

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=905060

Редовно се појављују нове верзије, ром је 100% фабрички Андроид а и прави га исти човек који прави и кернеле за све ове новије ромове тако да је то по мени додатна препорука :)
Иначе што се тиче DesireHD ромова чини ми се да је ипак најбољи CoreDroid, али верзија 1.6, поштоп ове нове нису баш тотално испеглане.

:)

Hvala momci, probacu redom vase predloge. Ono sto mi je bitno je da je stock, klasican izgled, tj sense, i da ne gasi web na youtube kad odes. Naravno, slikanje je pozeljno da lepo radi, da nije zelenkasto i prebledo.

Edit: tek sam sad provalio da su sve nand verzije, meni treba sd, posto koristim win dosta. Eto, to sam zaboravio da napomenem :/ a vecinom sam isprobao i ne radi nijedna kako treba. Ove boxmax gase web na yt i tako to

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ovde imas listu svih aktuelnih romova, jasno naznacenih za koji su model rada namenjeni.

http://android.hd2roms.com/

Ima lepo tamo odeljak za sd romove, probao sam jedno 6-7 i ne moze da se nadje da valja jedan. Mora da mu fali nesto sto ovaj prethodni ima. Npr nadjem da radi fino, ali kamera losa, previse svetla i mutljikava. Onaj amrican android radi brzo i sve to, al dzabe kad nema sense i dve trecine stvari. Bas me smorilo ljudski. Posebno kad crashuje web browser. Izludjuje me.

Novi kernel
@dusko_m hvala što ovo prenosiš
u potrazi sam za novim romom, preferiram cm7 biildove, zahvalan sam za svaku preporuku!

TT

Šta ovo znači?

akobogda, stize novi kernel. postojeci je generacija 2.6.32 i baziran je na HTC EVO kernelu. charnsingh_online radi na portovanju AOSP kernela (tj. CM kernela) za HD2 i to bi trebalo da resi preostale probleme koji su vezani za kernel (BT, touch, lag...) i da olaksa dalje peglanje i prelazak na nove verzije. naranvno, nova generacija, pa je za ocekivati i poboljsanja u performansama, stabilnosti i sl.

Charan je misljenja da najveci broj bubica koje se sada pojavljuju na HD2 androidu potice od HTC-ovog kernela. jednostavno, taj je kernel modovan na nacin da odgovara HTC Sense i iz tog razloga postojali su cuveni BT, WiFi i GPS battery drain na svim non-Sence build-ovima. Novi kernel bi trebalo da popegla sve to. + bicemo u mogucnosti da koristimo AOSP libs prilagodjene za HD2. + (a ovo mene apsolutno ne intresuje al' se mnogo ljudi pali) mozda cemo dobiti video snimanje u 720p

@kibicer

Ja koristim ovaj ROM

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=933951

ali verziju 3.3.4 (vidim da je sa novijim bilo nekih problema pa cekam da se resi to)

Izvanredno me sluzi, nema uopste FC. Ne radi FM radio i camcorder u najboljoj rezolciji, ali sve ostalo radi odlicno.

Mene savrseno sluzi vec nekoliko meseci. Na SD kartici sam kreirao ext3 particiju tako da ima bas dosta mesta za instalaciju aplikacija ;)

preferiram i ja CM al' u zadnje vreme, ne mogu da se nateram da pobegnem od tytung-ovog nexus roma. da jedna stvar zapinje pa bi se nakanio da mu okrenem ledja al' mnogo dobro radi.

Nazad
Vrh Dno