Šta je novo?

HTC HD2

@kibicer, Typhoon.X mnogo hvala na savetima.
upalilo je ovo

Citiram korisnika: Typhoon.X
Ja sam imao problem sa MMSom u Hyperdroid ROMu zato sto su po defaultu oba APN-a i za internet i za mms. Tacnije u stavci APN Type (u oba APN-a) je bilo upisano "default,supl,ïnternet, mms". Kada sam u MMS APN-u stavio da je type samo "mms", sve je proradilo bez problema...

doduse i iz internet APN sam morao da obrisem mms u APN type ("default,supl,ïnternet, mms")
jos jednom, hvala

ovo odradi za mms

Tako sam i odradio i jeste proradilo ali samo za sveze poslame mms poruke a prethodne su u downloading stanju i nista... Ima li leka za njih?

EDIT:

Hvala

PS ovaj UD 3.3 je nestvarno brz, nikad vise sense rom necu koristiti (barem ne na hd2).

Poslednja izmena:
Znači ovako. Par meseci sam na ultimate droidu, v3.3.
Inače fon koristim prvenstveno za net i ređe iGO. Poruke i razgovori zanemarljivo, samo kad se neko zezne pa me zovne na taj broj. Net zato razvaljujem, što wifi, što 3g (wifi non stop upaljen).
Pre 5,6 dana sam stavio radio 2.12 (ranije 2.15).
E sad, baterija mi traje osetno duže. Mislim sigurno 20%.
Ko je na telenoru, za druge ne znam, preporučujem da proba.

Pre neki dan pojavio mi se sledeći problem, tefon se kada je u stendbaju se zagreva i neće da uključi ekren odmah nego dugme za uključenje moram da držim duže pa se tek onda probudi??? Pri tome se i baterija brže prazni, kada uđem u task menadžer nema nikakvih aktivnosti, inače koristim rom 3.14 Duttys i radio 2.14. Kada pređem na android 1.72 UD radi bez problema i nema zagrevanja fona?!? Da li je neko imao sličan problem, ne bih da prelazim potpuno na android, još uvek bih zadržao oba sisitema?

Koristim vec nekoliko dana neki BOYPPC-SHIFTPDA GINGER 2.3.4 Sense.s ROM sa ovog linka http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=970542
svaki put kad restartujem tel obrisu mi se sve sms poruke... instalirao sam go sms pro ali ista prica i sa njim... jel moze to nekako da se sredi??
na zalost ne mogu tamo da postavim pitanje jer mi ne dozvoljavaju kao novom clanu pa ako neko moze i tako da pomogne bio bih mu zahvalan pozz

Poslednja izmena:
Da li neko ima resenje? Naime, mom prijatelju se nesto cudno desava sa telefonom, ima instaliran Energy rom vec 4 meseca, a do preksinoc mu se telefon sam od sebe i to izmedju 3 i 6 sati ujutru, dok je u standby-u, greje da ne moze u ruci da ga drzi, bukvalno, kako on kaze skoro do topljenja, kao ringla, to je neverovatno i barteriju mu za tri sata isprani skroz! Da li ima neko resenje za ovo jako cudno ponasanje telefona?! Inace juce je radio opet normalno, sve aplikacije otvara, ne pregrejava se i opet nocas ista prica, telefon stoji u standby-u i pocinje sam od sebe da se pregrejava, da ne moze u ruci da se drzi!
Da li je neko imao vec neki slican slucaj?
Hvala vam unapred!

meni u zadnje vreme pocelo da se desava da nece da mi reaguje touch na lockscreenu, ostavim ga minut, kretko stisnem on/off i onda reaguje touch.. juce mi se desilo da posle razgovora dobijem sliku na ekranu koja je invertovana, tj.slika je bila u negativu.. sve su to boljek koje su postojale u SD buildovima ali od NAND-a nisam nesto imao takve probleme.. tipujem da je kernel... uplasih se da nije zviznuo touch, flesovao sam wm 6.5, koristio par dana i ni jednom nisam imao nikakav problem..
rom: Typhoon 3.3.0 CM7 NIGHTLY
kernel: tytung r10
radio: 2.15
boot: cLK 1.4

probacu i UD3.3 da vidim kako ce da se ponasa..

Poslednja izmena:
Da li neko ima resenje? Naime, mom prijatelju se nesto cudno desava sa telefonom, ima instaliran Energy rom vec 4 meseca, a do preksinoc mu se telefon sam od sebe i to izmedju 3 i 6 sati ujutru, dok je u standby-u, greje da ne moze u ruci da ga drzi, bukvalno, kako on kaze skoro do topljenja, kao ringla, to je neverovatno i barteriju mu za tri sata isprani skroz! Da li ima neko resenje za ovo jako cudno ponasanje telefona?! Inace juce je radio opet normalno, sve aplikacije otvara, ne pregrejava se i opet nocas ista prica, telefon stoji u standby-u i pocinje sam od sebe da se pregrejava, da ne moze u ruci da se drzi!
Da li je neko imao vec neki slican slucaj?
Hvala vam unapred!

Ja bih:
- pitao u Energy temi
- uradio hard reset, i ne bih instalirao ništa, pa tako probao jednu noć
- svakako proverio kontakte baterije

Ja sam na UD već jako dugo, i odlično me služi. Brdo aplikacija, i desi se ponekad FC phone aplikacije, desio mi se jednom i ovaj negativ koji pominje voodoo.
Sve je to benigno, pouzdan je sasvim.
Probao cLK, data dropovi mi nisu prijali, vratio se na magldr.

Ja bih:
- pitao u Energy temi
- uradio hard reset, i ne bih instalirao ništa, pa tako probao jednu noć
- svakako proverio kontakte baterije

Ja sam na UD već jako dugo, i odlično me služi. Brdo aplikacija, i desi se ponekad FC phone aplikacije, desio mi se jednom i ovaj negativ koji pominje voodoo.
Sve je to benigno, pouzdan je sasvim.
Probao cLK, data dropovi mi nisu prijali, vratio se na magldr.

Imam isti problem i ja bih isključio kontakte baterije kao potencijalni problem jer kada pređem na android JMDS 1.72 radi bez problema a probaću danas da uradim hard reset da vidim da li se nešto promenilo.

Evi primer zasto sam odusevljen UD 3.3 romom:

Pustim mp3 fajk da svira, isti taj fajl prebacujem preko bluetootha iz astro managera na drugi fon, u medjuvremenu vrsim doenload i installation dve aplikacije sa marketa dok ja normalno surfujem preko dolphin hd uz multiple tabs ... ni da stucne telefon!

Povremeno dobijem FC problem ali reboot traje 20 sekundi!

Jedino sto me muci jeste app2sd jet imam particiju ex3 od 1gb ali kao da je fon ne prepoznaje na prethodnom romu sam imao opciju cak i da je vidim kao internal memory ali ovde ne?!

Ja imam ext4. Na UD3.3 postoji preinstalirani app2sd koji radi izvanredno, i sa ext3 i sa ext4 particijama. Telefon tu particiju vidi kao internu memoriju. Tamo je automatski prebačen i Dalvik cache.
Mislim da je 1GB previše, ali to je stvar izbora. Ja sam napravio 512MB, ext4 (koristio gparted), ali provereno radi i sa ext3 kreiranom iz CWM.

TT

Svi koji zadnjih dana imate problema sa pregrevanjem, znajte da je zbog Gmail-a. Digla se frka i na xda. Iskljucite sync sa Gmail-om i problem resen...

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Svi koji zadnjih dana imate problema sa pregrevanjem, znajte da je zbog Gmail-a. Digla se frka i na xda. Iskljucite sync sa Gmail-om i problem resen...

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Hvala prika:)

Koristim sync dva Gmail naloga, i dva druga. Nemam nikakvih problema.
Može li link na XDA gde se govori o ovom problemu pregrevanja?

EDIT: našao sam ovu temu, izgleda da to pogađa samo WM ROMove. Nisam našao da ljudi prijavljuju problem na Androidu?

Poslednja izmena:
Pa napisao sam na prethodnoj strani, da se ne pregreva na androidu nego na VM, nego krenuo ponavo da se greje i ja mu smanjio sync na jednom dnevno i odmah je prestao sa grejanjem i zamrzavanjem ekrana. Videću koliko se to isplati za 24h,)

Resio sam mu problem prebacivanjem na Android platformu, tako da je to do WM operativnog sistema. Inace hvala svima kojisu se trudili da pomognu!

Moj komšija ima problema sa HD2(koristi Win, nikad nije koristio Android), telefon je uzet u Telenoru na ugovor od 24 meseca. Pošto je još pod ugovorom, hoće da ga nosi na reklamaciju u Telenor, ali pre toga hoće sve kontakte(kojih ima više nego što može da stane na SIM karticu), sms poruke i mail-ove da bekapuje, odnosno sačuva na računaru da bih naravno kasnije vratio na telefon. Kako da to najlakše učini, s obzirom da nije baš vičan u tome, a ja sam malko ispao iz Win mobile fazona:D, a i ne želim da mu ništa "čačkam" dok se ne posavetujem sa vama.

Sve moze da sacuva sa besplatnom aplikacijom PIM Backup sa svrhom vracanja nazad na tel..

Ponovo se javljam u vezi HD2 koji sam poslao na servis u Telenor zbog onog zamrzavanja ekrana prilikom pritiskanja tastera END. Odobrena mi je zamena ali je problem sto nemam broj telefon tog coveka od kog sam kupio telefon a on mora da podigne novi telefon. Sada sam napokom odjednom naso i pravi IMIEI broj mog telefona i ime, prezime,ulicu i broj tog coveka. E sada me interesuje jel zna neko kao bi mogo da dodjem do broja telefona ove osobe, kada znam navedene podatke?

telefonski imenik?

Poslednja izmena:
vredi, naravno. nedostatak a-gps i nije veliki, brži je fix nego ranije sa njim

@kibicer, instalirao sam ali nisam stigao bas da istestiram.
ako znas, sta dodje ovo u postu 30 iste teme.

Download GB234_GpsLocationProvider_JNI_fix_update.zip (For AOSP only.)
Change GpsLocationProvider JNI code from android-2.3.4_r1 to a new commit: Clean up HAL initialization/cleanup sequence.
If you're using AOSP ROMs, e.g. my NexusHD2-Gingerbread V2.7 (Android 2.3.4), you can flash this file as well.
If you're using CM7 ROMs, ask your ROM devs if this commit is already patched or not. (This zip file should be not compatible with CM7.)
If you're using Sense ROMs, just skip it. (This zip file should be not compatible with Sense.)
If you're using MIUI ROMs, no idea. (This zip file should be not compatible with MIUI.)

Znaci da nije kompatibilan fix sem za AOSP romove. Tj.romove na bazi Nexusa. Za CM romove treba da pitas kuvare jesu li implementirali fix u rom....

Znaci da nije kompatibilan fix sem za AOSP romove. Tj.romove na bazi Nexusa. Za CM romove treba da pitas kuvare jesu li implementirali fix u rom....

to vec prevazilazi moja znanja. koristim ud3.3. mislim da je AOSP. da li sam trebao ovo da instaliram GPS_Libraries_v1.0_for_HD2_Gingerbread_update.zip
hvala

Dugo nisam ucestvovao u temi i hteo bih da predjem na android. Ako nije tesko da neko predlozi koja je najbolja verzija i koji radio. Imam t mobile verziju sa 1gb rom memorije,dexterova neka verzija,2.15 je radio.Vip je mreza.I ako moze neko da kaze kako da instaliram neke programe i igrice posle?Jel se skida sa marketa ili preko kompa?Hvala.

Nazad
Vrh Dno