Šta je novo?

HTC HD2

@milko
UD je AOSP

@ vukashin
sa tim tmous modelom, možeš probati bilo koji ROM, sa Sense-om ili bez.
Prvo malo pročačkaj šta je magldr, clk, CWM, app2sd, to će ti biti važno.

Za početak, predlažem neki od Sense ROM-ova. Ja ih ne koristim, voodoo je za njih doktor (šta će, ne zna za bolje :p)

Preporucite dobar program za pustanje filmova sa titlom, i program za kompresiju filmova! ANDROID
Hvala unapred!

Nema najbolje verzije..

Postoje dva bootloadera, cLK i MAGLDR.. Ja koristim cLK i po meni je bolje resenje.
Da bi instalirao bilo koji, moras imati HSPL.
Ako imas 3.14 ROM sa 3.03 SPL-om, imas HSPL za njega a cLK bootloader radi i sa njim.. MAGLDR valjda radi samo sa HSPL 2.08..
Posle biras ROM po zelji, probas pa ako ti se ne svidja, ides drugi, treci isl... Moja preporuka je da se ne smaras sa Sense romovima vec da ides na neki CM7, eventualno AOSP rom.
Radio ostavi taj koji je, 2.15.

pa cekaj.. zar nije sense taj koji cini koriscenje telefona laksim i intuitivnijim
bez sense interfejsa, sve deluje prilicno obicno.. golo???

daj malo vise info za taj clk bootloader.. posto imam 3.14 based rom... i ne vraca mi se hspl2.08 nego bih ovaj novi??

izmena: eh, da... zasto je po tebi clk bolje resenje od magldr??

zato sto mi radi ROM Manager, jednostavnije flesovanje, bekap i restore iz samog sistema, radi Reboot to recovery, Recovery se flesuje kao i svaka druga particija, moze i preko fastboota, brze se butuje, nema GO GO GO! ekrana, Desire HD rom sa podrskom za cLK se flesuje na istu particiju od 150MB kao i CM7, AOSP - nema potrebe flesovati System particije razlicite velicine ako se zeli druga vrsta roma. Evo, ovaj Typhoon cLk koji koristim mi u idle trosi i 3mA, na MAGLDR romovima nisam imao ispod 5mA u idle, no to je relativna stvar.
Bitno je da radi sa HSPL 3.03 i da se telefon ponasa kao i native Android uredjaj i sto se baterija puni i dok je telefon izgasen nakacen na punjac (ovo su meni najbitnije 3 stvari).
Sta nudi MAGLDR?
  1. Boot WPH - koji ce mi?
  2. Boot AD SD - koji ce mi?
  3. Boot AD NAND - ovo radi i cLK
  4. USB MassStg - imam u Recovery-ju i ne moram da se plasim gubljenja podataka posto ova funkcija u MAGLDR baguje.
  5. USB flasher - imam kroz Fastboot
  6. USB TTY - nikad nisam imao potrebe za tim ali kontam da radi u Fastboot-u a i ako ne radi, koji ce mi, nikad nisam koristio
  7. AD Hardreset - imam wipe data/factory reset u Recovery-ju
  8. AD recovery - ha, pa imam ga na jednoj particiji vec i ulazim sa drzanjem HOME dugmeta prilikom paljenja
  9. Tetris - necu komentarisati
  10. Services - ovo treba samo onom ko koristi MAGLDR, na cLK nije potrebno
  11. Reset - crveno dugme pozadi pored baterije, Reset u Recovery-ju
  12. Power Down - Power Off u Recovery-ju

Sve u svemu, nista korisno da treba coveku:eyebrows:

A data konekcija? Jel to sasvim sređeno? E-mail push mi je jako važan, samim tim i pouzdana konekcija.
Ako PPP i dalje nenadano umire, ja bih se držao RMNETa.
Nemam ni jedan drugi argument u korist magldra...

Poslednja izmena:
pa cekaj.. zar nije sense taj koji cini koriscenje telefona laksim i intuitivnijim
bez sense interfejsa, sve deluje prilicno obicno.. golo???

Ствар је у томе што су Sense ромови доста гломазни и због тога телефон са њима ради спорије и троши више батерију него са овим голим. Дакле добијеш гомилу глупости која већини људи не треба, а за већину таквих ствари постоје замене које раде ван Sense. У суштини можеш сам да инсталираш widgete и додатке који теби требају, да користиш неки други home screen који доста брже ради и од оног уграђеног у Sense итд. Дакле све је брже, батерија се мање троши а можеш да имаш у најмању руку исту функционалност као и Sense.

Једину ствар за коју ја до сада нисам нашао достојну замену је она синхронизација контаката са фејсбуком. Има програма који то ради али није тако удобно и једноставно као и на Sense.

Ljudi,jel ima neko tapatalk da mi baci na pm bio bih mu jako zahvalan posto sam ja skinuo neke dve verzije ali ni jedna ne funkcionise.ukucam na primer benchmark u search i izbaci mi processing...i ne mrda,a druga ima fc cim ukljucim browse ili search.Moze i predlog za neku zamenu za njega,unapred hvala.

Ljudi,jel ima neko tapatalk da mi baci na pm bio bih mu jako zahvalan posto sam ja skinuo neke dve verzije ali ni jedna ne funkcionise.ukucam na primer benchmark u search i izbaci mi processing...i ne mrda,a druga ima fc cim ukljucim browse ili search.Moze i predlog za neku zamenu za njega,unapred hvala.

Probaj prvo da se preko WiFi-ja nakacis na Internet, pa onda pokreni Tapatalk i trazi Benchmark, meni je tako proradio.

@gazdadule , imas losu verziju, to je jedna od onih koja stuck-uje na processing screen-u, baci mi mail na pp da ti posaljem pro verziju koja radi kako treba..

Jedno pitanjce, od skora sam vlasnik HD2: Koliko otprilike ode megabajta na sinhronizaciju vremena, vremenske prognoze i sl u toku jednog dana?
Ovo pitam zato sto sam dobio veliki racun, skinuo mi telefon 230 mb u toku par sati.

Hvala

Jedno pitanjce, od skora sam vlasnik HD2: Koliko otprilike ode megabajta na sinhronizaciju vremena, vremenske prognoze i sl u toku jednog dana?
Ovo pitam zato sto sam dobio veliki racun, skinuo mi telefon 230 mb u toku par sati.

Hvala

na ovo sto si nabrojao sigurno ne moze da ti ode 230MB mesecno a kamo li u roku od par sati

Hvala

mora da si bar koji minut zvirnuo neki hd trailer na youtube-u...

Youtube (aplikacija, ne browser) jesam koristio i ovog meseca, pa jos nije uspeo da potrosi 50 megabajta u okviru pretplate za 6 dana, tako da mi je sve to jako cudno.

Ствар је у томе што су Sense ромови доста гломазни и због тога телефон са њима ради спорије и троши више батерију него са овим голим. Дакле добијеш гомилу глупости која већини људи не треба, а за већину таквих ствари постоје замене које раде ван Sense. У суштини можеш сам да инсталираш widgete и додатке који теби требају, да користиш неки други home screen који доста брже ради и од оног уграђеног у Sense итд. Дакле све је брже, батерија се мање троши а можеш да имаш у најмању руку исту функционалност као и Sense.

Једину ствар за коју ја до сада нисам нашао достојну замену је она синхронизација контаката са фејсбуком. Има програма који то ради али није тако удобно и једноставно као и на Sense.

Da nema Sense-a ne bih ni kupio ovaj telefon. Meni sa energy romom vec preko godinu dana radi fenomenalno, te stoga ne znam o kakvoj brzini pricas kada nema sense, posto meni sve radi instant. Tacno bih ga prodao istog trenutka kad bih morao da koristim neki od ogoljenih romova. Android me nervira jer kasni vibracija kad kucas i kamera mi nije to to, a i widget za slike izbacuje zumirano pa smara. Sve sam koristio od sistema, wp7, ali sam se uvek vracao na 6.5 (da ima flash podrsku nista mi vise ne bi trebalo[jel postoji neki fix a da radi lepo?] )

Ја причам о Android ромовима са и без Sense. Код WM 6.5 се апсолутно слажем да нема поенте користити оне огољене ромове јер је и Sense баш брз и добро држи батерију. Овде се некако подразумева да сви држе Android на HD2, па нисам имао потребе да додатно напомињем :)

Me too :) Sta to bese 6.5 winmo ^^

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

ja vec dve-tri nedelje koristim fabricki wm6.5 3.14 rom i ok mi je skroz.. smorio se od aplikacija i svega ostalog na androidu, bas mi lepo radi i potpuno zadovoljava moje potrebe.. dobro, browser bi mogao biti za dlaku funkcionalniji i to je to..

Ja sam to uradio još pre 3-4 meseca, probao sam jmds 1.7.2 po tvojoj preporuci, vozio nedelju dana i reko nije ovo za mene vratio se na wm i nema greške, jedino sam morao da obrišem gmail i yahoo nalog iz outlooka jer mi je prekomerno zagrevao telefon, mada to nije strašno jer odem na net pa tamo proverim šta treba.

Nisam našao da ima u ovoj temi, pa da vas pitam kako da deinstaliram program koga nema na listi instaliranih programa.

Hvala unapred.

Evo sam sebi da odgovorim. Deinstalirao sam par programa i ispostavilo se da se taj program za koji sam mislio da ne postoji na listi se zove Your name your company, dakle skroz levi naziv, nema veze sa originalnim nazivom.

Od pre par nedelja je ekran poceo da treperi sa pojavljivanjem plave boje u vidu horizontalnih linija ili na obodima ikona i preko sistemske crne boje. To je startu nestajalo nakon reseta ili koriscenja ekrana, ali od danas konstantno stoji i iritirajuce je. Da li je to znak da je moj telefon na izdisaju i trazi zamenu? Telefon je sa originalnim softverom + zadnji update. Uglavnom je koriscen kao GPS u automobilu, WIFI router... a najmanje za razgovor :)
Pozz

probaj da mu flesujes neki drugi rom, mada sve ukazuje da mu je lcd na izdisaju..

Probao sam. Radi nego vreme ok. i onda se ponovo javlja taj problem. Hvala na pomoci :))

Gde mogu kupiti bateriju za HD2, original, po mogućstvu?
Hvala!

TT

zna li neko gde ima da se nabavi auto punjac za HD2. po mogucstvu originalni HTC-ov...ili neki koji koji ima prespojene pinove kao HTC-ov i moze da puni tel kao fabricki punjac (~0.8A). imao sam punjac od GPS-a (deklarisan na 1.5A) al' mogao je da isporuci samo 0.3A-0.4A

Да питам по хиљадити пут, да ли је неко од вас декодирао телефон у Београду,колико је платио и у ком сервису? У питању је онај са теленор мреже... Унапред хвала...

Nazad
Vrh Dno