Šta je novo?

HTC HD2

nego pitanje poshto su meni sve aplikacije bile instalirane na kartici a hard reset brishe samo memoriju telefona shta se deshava sa instalacijama na kartici,jel ih duplira ili kako?

I meni su sve aplikacije instalirane na kartici.
Pre flešovanja, koristim PIM backup samo za SMS-ove i call history. Neki softveri mi automatski pravi backup svoji podataka (MASPware AutoData Manager)
Koristim exchange account, tako da odatle povlačim kontakte,, mailove, kalendar, tasks.
Softvere instalirane na kartici ne deinstaliram. Ponovnom instalacijom se samo radi overwrite, a podaci koje je taj softver napravio (i sačuvao takođe na kartici) ostaju sačuvani.
Ne moram ručno da podešavam ni vremensku zonu, ni regional settings, ni owner info, ni bt pairing, ni ringtonove, ni... - za to postoji built in alat u Energy ROM-ovima.
Instalaciju softvera takođe ne pokrećem ručno - i za to postoji automatika (sashimi).
CHT - takođe se lako vraća, postoji full backup i restore.
Ručno moram da podesim shortcut za iGo Primo, i da instaliram Garmin (to radim samo kada mi Garmin zatreba).

Jedino mi nedostaje što SPB wireless monitor ne može da uradi export, pa import svojih podataka. Ako neko zna kako, neka me nauči :)

P.S. SPB backup je zgodan, ali može da stvori i probleme. Mnogi kuvari upozoravaju da se NE koristi (navodno, bekapuje, ali i vraća i neželjene stvari)

Poslednja izmena:
SPB backup

SPB backup, ja bar koristim samo za sms, mail i kontakte.
ne koristim full backup bash iz razloga shto radi backup i sys fileva i ostalih sys bitnih stvari, foldera, reg-a koji mogu da budu uzrok nestabilnosti!

Zna li neko gde nakon downloada smesta e-mail attachmente posto sam downloadovao par njih ali ne mogu da ih nadjem?
Takodje kako da vidim sta mi sve zauzima prostor u storage memory (i da obrisem ono sto mi ne treba) posto mi je trenutno storage memory na 91% a kad pogledam instalirane programe vidim da tu nemam nista sto bi zauzelo toliko memorije?!

probao sad tu app.radi.jednostavno kreiras svoj profil i pokaze ti tko je trenutno najblizi tebi.Meni je neka zena na oko 170km od mene.Inace ako mene neko nadje ja sam pod name-zdravko petricevic a slika profila mi je zelena wm 6.1tema

probao sad tu app.radi.jednostavno kreiras svoj profil i pokaze ti tko je trenutno najblizi tebi.Meni je neka zena na oko 170km od mene.Inace ako mene neko nadje ja sam pod name-zdravko petricevic a slika profila mi je zelena wm 6.1tema

aplikacija nije losa,ja je ubacio pre dve nedelje, runfaZ od mene si udaljen 373 km

Android @ HTC HD2

Razvoj Android porta za HD2 je zadnjih nedelja poprilicno ubrzan. Jos uvek ne radi Wi-fi (ovo je kao reseno za nezasticene mreze mada nisam nasao build na kome radi), ne hvata mrezu i sl. Na jednom buildu mi je hvatao mrezu ali pozivi nisu radili (nisam imao ni zvuk btw). Instalirao sam SkyForce (igra nije 3d radi lepo).
http://gamesquare.co.uk/desire.html

Ako jos nekoga zanima neka proba, verujem da ce ako nastave ovim tempom do kraja leta biti dostupan funkcionalan android

?

@ thepace
koja je fora sa istallacijom tog Android-a?
jasno mi je kako se install ali mi nije jasno da li je ta installacija iz winmo trajna, brishe ceo winmo tj. shta se deshava kada restartujesh phone!? dizhe opet winmo ili...?
hvala!

@ thepace
koja je fora sa istallacijom tog Android-a?
jasno mi je kako se install ali mi nije jasno da li je ta installacija iz winmo trajna, brishe ceo winmo tj. shta se deshava kada restartujesh phone!? dizhe opet winmo ili...?
hvala!

prekopiras ste na memorijsku karticu, startujes haret.exe i cekas. on gasi winmo i startuje nesto drugo (linux) . kad zavrsis ugasis telefon i upalis windows se pali normalno. znaci nema instalacije u klasicnom smislu, winmo ti ostaje tamo gde je i bio. mogucnost da androidom prebrises win ne postoji i koliko sam shvatio nije ni moguca, jedino da neko napravi winmo rom koji se samo na pocetku pali i odmah startuje haret.exe sto je skroz glupo jer gubis winmo funkcionalnost

Ljudi, koristite li Spb Online i Spb TV? Ja sam pre neki dan instalirao, cisto da probam kako radi i sada ne mogu da se odvojim od njih! Izbor TV stanica nije los, uvek ima neki muzicki kanal da se pogleda, ali izbor radio stanica je fenomenalan(trazenje po sadrzaju, po regionu...) i sve to upakovano u odlican interfejs! Preporuka

prekopiras ste na memorijsku karticu, startujes haret.exe i cekas. on gasi winmo i startuje nesto drugo (linux) . kad zavrsis ugasis telefon i upalis windows se pali normalno. znaci nema instalacije u klasicnom smislu, winmo ti ostaje tamo gde je i bio. mogucnost da androidom prebrises win ne postoji i koliko sam shvatio nije ni moguca, jedino da neko napravi winmo rom koji se samo na pocetku pali i odmah startuje haret.exe sto je skroz glupo jer gubis winmo funkcionalnost

Meni ne radi telefon :(
Android se lepo podigne, idem kroz menije, ali je radio off.
Desire, V2, skinuo sa linka koji si okačio

Danas sam updateovao Energy-jev ROM sa 23544 na 23569 i sve radi kako treba osim dve aplikacije - Google translate i SlovoEd dictionary.
Google translate jednostavno kada ukucam nesto i zadam translate ne prevede nego mi javi neku gresku, a da sve bude jos cudnije ne mogu da ni odradim reinstal aplikacije jer kada probam da je instaliram stalno mi izlazi poruka da je instal bio unsuccessful.
Kod SlovaEd je druga prica - instaliram ga putem active sync kako treba ali ne mogu da downloadujem nijedan recnik, jednostavno sve stoji na 0,00 b i onda samo javi da ima neka unknown error. Inace posle instalacije odredjeni recnici koje sam ranije downloadovao su vec bili tamo, cak i pre pokusaja nekog novog downloada ali ne i Srpsko-Engleski koji mi ipak najvise treba zbog znacenja pojedinih reci.
Inace update sam odradio tako sto sam prvo odradio task 29 pa me i cudi otkud ovi recnici tamo.
Zna li neko kako da resim problem vezan za ove dve aplikacije?

I da, nakon updatea HTC sense ucitava jako dugo, u stvari ona poruka sa ucitavanjem stoji sve dok je ja pritiskom na neko dugme i nekom novom akcijom ne sklonim. Kako da ubrzam ucitavanje HTC sensea?

Poslednja izmena:
Danas sam updateovao Energy-jev ROM sa 23544 na 23569 i sve radi kako treba osim dve aplikacije - Google translate i SlovoEd dictionary.
Google translate jednostavno kada ukucam nesto i zadam translate ne prevede nego mi javi neku gresku, a da sve bude jos cudnije ne mogu da ni odradim reinstal aplikacije jer kada probam da je instaliram stalno mi izlazi poruka da je instal bio unsuccessful.
Kod SlovaEd je druga prica - instaliram ga putem active sync kako treba ali ne mogu da downloadujem nijedan recnik, jednostavno sve stoji na 0,00 b i onda samo javi da ima neka unknown error. Inace posle instalacije odredjeni recnici koje sam ranije downloadovao su vec bili tamo, cak i pre pokusaja nekog novog downloada ali ne i Srpsko-Engleski koji mi ipak najvise treba zbog znacenja pojedinih reci.
Inace update sam odradio tako sto sam prvo odradio task 29 pa me i cudi otkud ovi recnici tamo.
Zna li neko kako da resim problem vezan za ove dve aplikacije?

I da, nakon updatea HTC sense ucitava jako dugo, u stvari ona poruka sa ucitavanjem stoji sve dok je ja pritiskom na neko dugme i nekom novom akcijom ne sklonim. Kako da ubrzam ucitavanje HTC sensea?

fleshuj iz pocetka, evo ti paranoicna varijanta za svaki slucaj:
mtty ( task29) , flash , hard reset , format sd card , hard reset
prvo vidi da li ti se sve normalno ponasa, onda instaliraj ova 2 problematicna programa i ako rade onda instaliraj sve ostalo i namesti opcije kako ti odgovara pre toga nikakve izmene nemoj da pravis (tweak programi i sl)

Koju Energy verziju si stavio?
To sa učitavanjem sensea je poznato, ne predstavlja problem, ali iritira. Razlog: Istovremeno učitavanje ArkSwitch-a. U verziji od 10 jula kuvar je to rešio tako što je odložio učitavanje ArkSwitch-a. Potvrđujem, za Cookie Dinik Glass verziju da to sada ispravno radi.

Problem sa te dve aplikacije ne znam, ne koristim ih. To što SlovoEd ima repove i posle Task29 - to je ono što je prethodna instalacija ostavila na kartici.
Radio si Hard Reset posle flešovanja?

P.S. thepace brži. Ja nikada ne radim formatiranje kartice, ručno brišem šta je nepotrebno, pre flešovanja. Naravno, format kartice je bolja varijanta.

Poslednja izmena:
To sa učitavanjem sensea je poznato, ne predstavlja problem, ali iritira. Razlog: Istovremeno učitavanje ArkSwitch-a. U verziji od 10 jula kuvar je to rešio tako što je odložio učitavanje ArkSwitch-a. Potvrđujem, za Cookie Dinik Glass verziju da to sada ispravno radi.

Problem sa te dve aplikacije ne znam, ne koristim ih. To što SlovoEd ima repove i posle Task29 - to je ono što je prethodna instalacija ostavila na kartici.

P.S. thepace brži. Ja nikada ne radim formatiranje kartice, ručno brišem šta je nepotrebno, pre flešovanja. Naravno, format kartice je bolja varijanta.

od kada sam ovo poceo da radim nisam nikada naleteo na problem :) , a sve je pocelo sa nimalo veselim fleshom gde telefon nije hteo da digne windows :( , tada sam prvi put radio task29 :D

Ja ne radim format kartice, jel koristim softvere koji svoje podatke čuvaju na kartici. Nakon flešovanja (tačnije, task29, fleš, HR x2), reinstaliram takav softver, i svi njegovi podaci su ponovo tu :)

Poslednja izmena:

Verzija Energy 23569 Co0kie Dinik Glass od 10. jula.
Nisam odradio hard reset posle flesovanja ROM-a mislio sam da je task 29 pre toga dovoljan.
Karticu nisam formatirao jer imam puno toga na njoj sto mi treba ali bih mozda mogao da formatiram onu od 2Gb, instaliram aplikacije i onda vratim onu od 8Gb koja mi sluzi kao storage, ako bi to nesto pomoglo.

Verzija Energy 23569 Co0kie Dinik Glass od 10. jula.
Nisam odradio hard reset posle flesovanja ROM-a mislio sam da je task 29 pre toga dovoljan.
Karticu nisam formatirao jer imam puno toga na njoj sto mi treba ali bih mozda mogao da formatiram onu od 2Gb, instaliram aplikacije i onda vratim onu od 8Gb koja mi sluzi kao storage, ako bi to nesto pomoglo.

ako vec biras hard reset ti je mozda i bitniji ;)

Kad radis hard reset - kad ti prvi put podigne OS ili pre nego sto to ucini?

ne znam zasto ali uvek sacekam da se sve digne, mada u teoriji nema razlike. pravo da ti kazem to dizanje pre hard reseta koristim da isprobam neke nove aplikacije da li valjaju, ako mi se ne svide hard reset ce ionako izbrisati sve tragove :D

Neka ga za sada ovako, ionako ce Energy da izbaci neku novu verziju ROM-a vrlo brzo pa cu onda da skinem nju i da sa njom isprobam koristeci i hard reset.
Samo sto me nervira da instaliram programe 1 po 1 jer to zna da oduzme prilicno vremena, sa autoinstalom bi to ipak islo malo lakse ali...
Btw koji HSPL koristis?
Ja sam jos uvek na 1.42 pa ne znam da li da predjem na neki drugi ili da ostanem na ovom?!

ja se vodim istom logikom kao thepace

Poslednja izmena:
Neka ga za sada ovako, ionako ce Energy da izbaci neku novu verziju ROM-a vrlo brzo pa cu onda da skinem nju i da sa njom isprobam koristeci i hard reset.
Samo sto me nervira da instaliram programe 1 po 1 jer to zna da oduzme prilicno vremena, sa autoinstalom bi to ipak islo malo lakse ali...
Btw koji HSPL koristis?
Ja sam jos uvek na 1.42 pa ne znam da li da predjem na neki drugi ili da ostanem na ovom?!

stavi ovo za svaki slucaj
hspl 3
Radio_2_11_50_26

mada mi ovaj najnoviji radio (2.12) odlicno radi android port me je naterao da se vratim na ovaj

sto se tice novih verzija roma moras da preseces ja koristim duttys 3.9 najnoviji je 4.4. cekaj vredne izmene koje ces stvarno primetiti, instaliranje svake novije verzije je cisto gubljenje vremena

Ma ja i ne menjam ROM-ove tako cesto, ovo mi je od kupovine tek drugi ROM (prvi je 23544 od 11. marta i sada ovaj 23569 od 10. jula) ali ako vec moram da instaliram nesto izpocetka dacu sansu nekom novijem pa da probam i njega.
Inace probacu sa HSPL3 pre instalacije nekog narednog ROM-a, mada mi instalacija radia nista ne znaci posto mi je Energy ROM prilikom instalacije vratio radio na 2.08.50.05.

Ma ja i ne menjam ROM-ove tako cesto, ovo mi je od kupovine tek drugi ROM (prvi je 23544 od 11. marta i sada ovaj 23569 od 10. jula) ali ako vec moram da instaliram nesto izpocetka dacu sansu nekom novijem pa da probam i njega.
Inace probacu sa HSPL3 pre instalacije nekog narednog ROM-a, mada mi instalacija radia nista ne znaci posto mi je Energy ROM prilikom instalacije vratio radio na 2.08.50.05.

fleshuj radio posle roma, hard reset posle instalacije radija nije potreban svi podaci ti ostaju citavi. ili fleshuj rom pa odmah radio pa tek onda radi standardan hard reset koji ide posle instalacije roma

Zar vam ne smeta preterano zagrevanje telefona na nrg romovima u ove letnje dane? :) Nakon 2-3 meseca koriscenja nrg romova sam presao postepeno na artemis, evo vec 4-u verziju sam stavio, stvarno je osetno da se telefon manje greje, nema ni problema sa kvalitetom zvuka na nasim mrezama. Preporuka

Nazad
Vrh Dno