Šta je novo?

HTC HD2

Da li moze da se iskljuci da telefon ne koristi 3g,jer kada mi prebaca na 3g redovno mi se desi da telefon izgubi signal i po 3-4 sekunde?

Nešto tu nije u redu.
Energy ROMovi ne sadrže Radio ROM.

Ja sam imao 2.08.50.08_2 i nakon flesha mi pise 2.08.50.05 a cini mi se da sam negde u njegovom topicu procitao da instalira taj radio ali ne smem da garantujem.

fleshuj radio posle roma, hard reset posle instalacije radija nije potreban svi podaci ti ostaju citavi. ili fleshuj rom pa odmah radio pa tek onda radi standardan hard reset koji ide posle instalacije roma

Ne mogu nigde da nadjem 2.11 niti 2.12 Radio, najvise sto sam uspeo da nadjem za download je 2.10 Radio. Moze li link za 2.11 ili 2.12, a ako ti nije problem da mi posaljes ili stavis u post link za android port za HD2.

Zar vam ne smeta preterano zagrevanje telefona na nrg romovima u ove letnje dane? :) Nakon 2-3 meseca koriscenja nrg romova sam presao postepeno na artemis, evo vec 4-u verziju sam stavio, stvarno je osetno da se telefon manje greje, nema ni problema sa kvalitetom zvuka na nasim mrezama. Preporuka

Nisam primetio da se nesto posebno greje, a sto se zvuka tice cini mi se da je nakon fleshovanja zvuk u slusalici glasniji nego ranije, mada je po pitanju jasnoce sasvim OK.

sve imaš ovde
Nisam probao 2.11 i 2.12

Edit: Zanima i mene Android. Ipak, treba imati u vidu i ovakva iskustva

Poslednja izmena:
sve imaš ovde
Nisam probao 2.11 i 2.12

Hvala na linku, probacu 2.12.50.02 posto vidim da ga NRG preporucuje sa svojim ROM-ovima.

Edit: Zanima i mene Android. Ipak, treba imati u vidu i ovakva iskustva

Procitao sam to iskustvo, mada koliko vidim on je koristio 2.12.51.
Recimo NRG kaze "BEFORE YOU DOWNLOAD AND FLASH ANY OF THESE ROMS, MAKE SURE YOUR RADIO VERSION IS AT LEAST 2.07.50 (not 51! any .50 version should be okay) , OR YOUR PHONE WILL NOT BOOTUP AFTER YOU FLASH !", mozda je slicna, mada ne tako radikalna, situacija i sa androidom - da se bas ne slaze sa .51 pa je zato i napravio taj problem.

Ne verujem da je to razlog, mada o Androidu jedva da nešto znam. Probao sam onaj jedan koji je kačio thepace.
Mi na naše evropske modele možemo staviti koji god radio želimo. Ameri (tmous) moraju .50.
Ograničenje kod nas predstavlja radni ROM, on može zahtevati određenu verziju radio ROMa. Recimo, ako je kuvar otvorio 576MB, onad mora .50. Radio. To je slučaj sa Energy ROMovima.

Zar vam ne smeta preterano zagrevanje telefona na nrg romovima u ove letnje dane? :) Nakon 2-3 meseca koriscenja nrg romova sam presao postepeno na artemis, evo vec 4-u verziju sam stavio, stvarno je osetno da se telefon manje greje, nema ni problema sa kvalitetom zvuka na nasim mrezama. Preporuka

probay duttys ili miri romove ;)
telefon mi se ne greje mnogo ni na novim buildovima androida a kamo li na winmo

Evo je verzija 3, sada radio izgleda radi. Jel probao neko? Ili ovo, ili Froyo?

ja nisam taj, drzim se cotulla i darkstone buildova , btw cotulla je ionako sva bitnija hakovanja vezana za windows mobile maltene sam uradio. radi wifi, 3g data, kamera (ovo jos nije ubaceno za nas korisnike ali bice u prvom sledecem buildu) . gps su naceli

Ne verujem da je to razlog, mada o Androidu jedva da nešto znam. Probao sam onaj jedan koji je kačio thepace.
Mi na naše evropske modele možemo staviti koji god radio želimo. Ameri (tmous) moraju .50.
Ograničenje kod nas predstavlja radni ROM, on može zahtevati određenu verziju radio ROMa. Recimo, ako je kuvar otvorio 576MB, onad mora .50. Radio. To je slučaj sa Energy ROMovima.

slazem se apsolutno , haret ubija windows mobile i dize linux , jedini fajlovi koje menja su oni na sd kartici sve vezano za windows je netaknuto , fleshovao je nekompatabilan radio

EDIT: vratio sam se opet na 2.12 u jednom buildu on nije hteo da radi sa andoridom opet je sve ok,
base rom mi je 2.14 sa 2.12 radiom mi je najizdrzljivija baterija, mada vidim da je dutty nesto smutio da drzi jos duze sa novom verzijom roma, sacekacu da se izdesava jos nesto pre nego sto predjem.

Poslednja izmena:
A reci mi koja je instalacija ove verzije 3 - jel ekstrakujes ovaj 7z fajl, kopiras ceo folder na karticu (root ili bilo gde na kartici) i pokrenes ovaj haret fajl ili...

Ja sam imao 2.08.50.08_2 i nakon flesha mi pise 2.08.50.05 a cini mi se da sam negde u njegovom topicu procitao da instalira taj radio ali ne smem da garantujem.

Cini mi se da to kako ce pisati bukvalno zavisi od roma do roma, ista prica je bila i sa 2.10.26 radiom, neko je imao _2 neko ne.

Sto se tice 2.11. slobodno ga zaobidji, 2.12. je sa razlogom izasao ubrzo nakon njega, batery drain je dosta manji, kvalitet poziva je kao i na cistim .51. wireless i gps bez problema, DATA vazi za najbrzi. Koristim ga vec neko vreme i preporucujem ili 2.12.50.02 ili 2.09.51.03 (samo uz non TMOB romove)
Napominjem da koristim HSPL 1.66, neki ljudi prijavljuju da je sa HSPL3 2.08 battery drain jos manji uz 2.12. radio na TMOB romovima, probao sam, nema razlike

Kakva su vam iskustva sa maxsence?

ovaj...nema nikakve instalacije.
Pokreneš CLRCAD.exe, ne desi se ništa, pa pokreneš HaRet.exe

OK, odradio sam tako samo sto sam se prvi put zeznuo jer sam kopirao celi folder u root umesto fajlova pojedinacno al dobro - uspeo sam da ga podignem. Sada me interesuju dve stvari - zasto mi je na bateriji znak uzvika i ne prikazuje koliko je puna (a ima preko 50%) i kako da importujem imenik posto sada nista nije prepoznao?

Froyo: probao sam pozive, sms, browser (mora da se ručno definiše APN), WiFi...
I problem sa "satom" rešiv.

Oooogroman napredak!

OK, odradio sam tako samo sto sam se prvi put zeznuo jer sam kopirao celi folder u root umesto fajlova pojedinacno al dobro - uspeo sam da ga podignem. Sada me interesuju dve stvari - zasto mi je na bateriji znak uzvika i ne prikazuje koliko je puna (a ima preko 50%) i kako da importujem imenik posto sada nista nije prepoznao?

stvari vezane za bateriju, opcije za optimizaciju potrosnje i sl jos uvek nisu sredjene, imenik hm... nikako? :D prebaci imenik u gmail , sa nexus1 portom ta fora radi, za sense build nisam ni pokusavao

Desire version 3 mi radi OK (malo sporije doduse) ali zato lepo "srce" bateriju.
Ovaj drugi (Froyo) nesto mi nije bas naj, narocito sto sa njim ne moze da radi Gen.Y DualBOOT jer haret.exe nije na kartici nego u posebnom folderu.

zasto se neki programi nedaju obrisati,kao npr free radar sa mobile9.com.Zapocne sa brisanjem i to traje beskonacno.Ako netko zna zahvaljujem.

Ma, udari po task-u 29, ubaci nov rom i problem rešen za 20 min.
Nisam probao tu aplikaciju, daj link za download (ako je free), pa ću da probam...

Pitanje za "thepace"-a, koji WM ROM koristiš?

Poslednja izmena:
Koristio sam Dutty-jeve romove na htc touch hd-u, ali na hd2 nisam.

Vidim da ima incall recorder...da ne radi slučajno ;-) ?

Ima li neki poseban razlog za dutty-ja (sem što se retko resetuju, toga se sećam sa hd-a)?

Jesi li probao bilo koji max sense ROM? Ja sam na NRGZ otkako je ubacio max sense, i probao sam i 21... i 23... build-ove, i mogu reći da su za sada nešto najpribližnije onome kako želim da mi HD2 radi (još kada bi 21... bio više touch orijentisan, a 23... stabilan kao 21..., ne bi sa tolikim išćekivanjem čekao na pun android rom)

Molim za pomoc ako netko moze link za instalaciju igo8 staviti

Svugdje gdje sam trazio sam naisao na mrtve linkove...

hvala!

Koristio sam Dutty-jeve romove na htc touch hd-u, ali na hd2 nisam.

Vidim da ima incall recorder...da ne radi slučajno ;-) ?

Ima li neki poseban razlog za dutty-ja (sem što se retko resetuju, toga se sećam sa hd-a)?

Jesi li probao bilo koji max sense ROM? Ja sam na NRGZ otkako je ubacio max sense, i probao sam i 21... i 23... build-ove, i mogu reći da su za sada nešto najpribližnije onome kako želim da mi HD2 radi (još kada bi 21... bio više touch orijentisan, a 23... stabilan kao 21..., ne bi sa tolikim išćekivanjem čekao na pun android rom)

volim da sam biram kako ce sta da izgleda tako da ne zelim da rom mnogo odskace od fabrickog izgleda, romovi su mu stabilni i uvek sa svezim verzijama sistemskih fajlova.

snimanje razgovora nigde ne radi kako treba, to je ubacio jer su neki ljudi trazili navodno radi kad je razgovor na spikerfonu sto nisam nikad ni probao. ja volim CHT maxsense sam samo probao. dobijas dosta slobodne memorije na pocetku, jako mi se svidja pravilo da sve sto moze naknadno da se instalira ne treba da bude u romu

Vrh Dno