Šta je novo?

HTC HD2

Imam dva pitanja: kako da ubacim prevod(kada uđem u File/vidim da je uključen prevod,isti naziv kao i film, ali se e prikazuje) i da li se još nekom pomeraju(klimaju) tasteri na dnu telefona?

Kojin program koristis za gledanje filmova?
U sustini kod mene samo TCPMC prikazuje titlove dok ostali ne prikazuju tako da je razlog verovatno taj sto koristis neki drugi player a ne tCPMP.
Inace kod mene se dugmad ne klimaju, mada i ne razumem kako mislis da se klimaju posto su ona tako plitka da kod njih nema sta ni da se klima.

kod mene je ovako:
kad naslonim prst na neko od dugmeta mrda mi se cela plocica u kojoj su dugmici levo,desno,gore,dole za manje od 1mm skoro da se i neprimecuje

Baš tako, cela pločica sa tasterima se pomera levo desno i gore dole, mislio sam da je to samo slučaj kod mene. Za gledanje filmova koristim TCPMC, instalirao sam ga danas, ubacio film sa prevodom koji je isotg naziva kao i avi i opstions/subtitles kada uđem on je selektovan da ga pokazuje ali se ne vidi?

Ne znam u cemu je problem, jesi li mozda probao da ih sam uvezes - options->subtitles->open.
Trenutno nemam nijedan film sa prevodom da bih probao da li funkcionise.
Btw koja ti je verzija TCPMP - kod mene je 0.72RC1.
A to pokretanje o kom govoris je zanemarljivo tako da ga nisam ni primecivao do sada, a da ga nisi pomenuo verujem da ga ne bih primetio ni sada.

Poslednja izmena:
Našao sam grešku, verzija koju sam imao net Drag V2 nije puštala prevod, na ovoj temi sam našao od ranije post sa linkom gde se pored TCPMP playera instalira poseban deo za prevod i sada šljaka, ali mkv neće da pusti :-(

Poslednja izmena:
Ne znam za mkv, njega nikad nisam ni pokusavao da pustim posto mi je 4,37+ GB nekako ipak previse da pustam preko telefona, a i ti filmovi su mi nekako vise za Player i FullHD TV nego za telefon.

Drugari, jel neko otvarao naše telefonče?:) Pisao sam par strana unazad da mi je jedan serviser "popravio" onu mrlju na ekranu i sada ne radi više Touch :(
Razmišljam se da ako ga ne popravi sam naručim preko ebay-a display i set alata za njega i da sam to zamenim. Koliko je to komplikovano i da li može šta drugo da se pokvari? Vidim da ima da se naruči za 50-ak € novi ekran...

Poslednja izmena:
A šta bi ti uradio? Da mu ostavim telefon i da me laže naredna 3 meseca?

Bem li ga, bolje mi je da me zavlaci i naredna tri meseca ako ce na kraju da ga uradi kako treba nego da ga ja sam dokrajcim pa da ga nemam vise uopste.
Naravno najbolja opcija ti je da nadjes nekog ko ce to da ti uradi kvalitetno a brzo, ali pitanje je koliko takvih ima i da li se uopste mogu naci. Ipak je taj touch screen malo ozbiljnija tehnologija nego sto mi (u stvari ja sigurno, za tebe ne znam) mozemo da popravimo sami sa ovim nivoom znanja o istoj.
A sto se tic tih tri meseca - valjda ima neki rok do kog mora da otkloni taj nedostatak sto je nacinio.
Ipak on sam odgovara za uredjaj koji primi na opravku i ako nesto ne zna da radi neka se uopste ne prihvata toga nego neka ide na raskrsnicu ispred skupstine i neka pere sofersajbne - za to mu ne treba nikakvo posebno znanje.

Uf sinoc mi se desila jako cudna stvar (i jos uvek mi se desava) i pojma nemam kako da je resim!?
Pokusao sam da instaliram Co0kie home Tab 1.8.0, medjutim kako nije bas sve radilo kako treba deinstalirao sam ga i vratio se na 1.7.1 vrativsi nakon toga prethodno bekapovana podesavanja u CHT Editoru.
U sustini sve je OK osim te cudne stvari, a to je da mi digitalni sat sve vreme pokazuje 0:00 AM!!!
Pokusavao sam da podesim vreme i datum medjutim tamo je sve OK i vreme je tacno tako da nema sta da se podesava. Gledao sam i regionalna podesavanja ali su i ona OK. U sustini analogni sat pokazuje tacno vreme, na satu u taskbaru je takodje tacno vreme, jedino mi digitalni sat pokazuje to 0:00 AM koje me izvodi iz takta.
Trenutno sam ostavio samo analogni sat ali bih voleo da resim taj problem posto nikako ne volim da nesto samo sklonim ispod tepiha i da problem bude prisutan ali se samo ne vidi, vec volim da resim taj problem. Zna li neko kako to da ucinim i kako da namestim da mi i na digitalnom satu bude tacno vreme?
Da napomenem da je i nakon deinstalacije CHT I CHT Editora, kao i na vracanje na default postavke ista situacija!

da li si u svoj toj gimnastici menjao lock screen?
koristiš stock ROM?

Nisam nista menjao, jednostavno sam instalirao CHT 1.8.0, video da ima neke bagove i vratio se na 1.7.1. Sada ne mogu da instaliram CHT 1.8.0 ponovo kako bih video da li je situacija sa njim OK jer mi ne dozvoljava, a 1.7.1 nista ne resava.
ROM je Energy 23544 jos negde iz marta meseca.

Onda je razlog u negde, i mislim da to nećeš moći da rešiš. moraćeš da flešuješ.
Energy ROMovi su imali gomilu problema sa CHT, a posebno sa veryijama koje nisu ukuvane u ROM.
Problemi sa digtalnim satom (ali različito manifestovani) su detaljno opisivani u Energy temi.
Dovoljno je bilo promeniti Unlock style, ili uključiti CHT lockscreen, i jave se problemi, koje nije moguće rešiti.
Zato - fleš :)
i vredi, poslednji Energy je jako dobar :)

cao drugari, de mi recite jel neophodno stavljati u njega antivirus, jel sam cesto na netu.....

@Kibicer

Kako ocenjujes incall kvalitet na energy romovima? Promenio sam ih par, sve aktuelne kombinacije radio romova, sa i bez tmob sound fix-a... Jednostavno kvalitet zvuka je ocajan. Eho se javlja dosta cesto, ono periodicno pucketanje (distorzija), incall je preglasan (ni jedan key u registriju nije mogao da resi preglasan incall, jednostavno posle svakog poziva se sve resetuje i sledi ono cuveno vol up - vol down da bi moglo da se normalno prica). Stavio sam juce 1.78 + 2.09.51.03_2, dosta bolji incall, jedino ostaje onaj neresivi problem sa preglasnim zvukom, doduse mnogo manje izrazen nego na energy romovima

CHT i uninstall funkcionisu jedino kad se radi upgrade na noviju verziju. svako rucno deinstaliranje vrlo lako moze da stvori probleme.

Ne znam, ja nemam problema sa razgovorima. A i mislio sam da je i taj volume isključivo u nadležnosti radioROM-a, zar nije tako?
tmob sound fix nisam ni probao.
Koristim Telenor mrežu.

Pa nije bas sasvim tako. Rom ipak sadrzi "drajvere" za radio rom. Ja sam jednostavno imao problema sa 2.13 bazom bilo da koristim neki tmob radio ili korejca koji moze svuda. Takodje sam na telenor mrezi. Verovatno je dosta i do baznih stanica. U Beogradu npr. se dosta teze primete ove mane sto sam naveo. U principu je bas taj preglasan zvuk najodgovorniji za probleme. Recimo ja nemam problema kad neko mene zove, setovanja su onakva kako sam podesio. Ali kad ja zovem zvuk je preglasan, moram da odmaknem telefon da se iskljuci senzor pa cim pritisnem vol up (nije greska) zvuk se vrati na u normalu. Jedino jos nisam pokusao da odradim task 28 (formatiranje memorije radio roma)...

I to sve je isto nezavisno da li si nakačen na 3G/H ili G/E?

Pa nije bas sasvim tako. Rom ipak sadrzi "drajvere" za radio rom. Ja sam jednostavno imao problema sa 2.13 bazom bilo da koristim neki tmob radio ili korejca koji moze svuda. Takodje sam na telenor mrezi. Verovatno je dosta i do baznih stanica. U Beogradu npr. se dosta teze primete ove mane sto sam naveo. U principu je bas taj preglasan zvuk najodgovorniji za probleme. Recimo ja nemam problema kad neko mene zove, setovanja su onakva kako sam podesio. Ali kad ja zovem zvuk je preglasan, moram da odmaknem telefon da se iskljuci senzor pa cim pritisnem vol up (nije greska) zvuk se vrati na u normalu. Jedino jos nisam pokusao da odradim task 28 (formatiranje memorije radio roma)...

ove probleme sa zvukom nisam imao sa tmous bazom, eu bazu ne koristim odavno, duttys rom

obratio sam paznju, testirao. nemam takvih problema, ni problema, ni priblizno.
Radio 2.10.50.28_2, Energy ROM, 23569, od pre 3-4 dana.
Sad cu opet da flesujem :)

Onda je razlog u negde, i mislim da to nećeš moći da rešiš. moraćeš da flešuješ.
Energy ROMovi su imali gomilu problema sa CHT, a posebno sa veryijama koje nisu ukuvane u ROM.
Problemi sa digtalnim satom (ali različito manifestovani) su detaljno opisivani u Energy temi.
Dovoljno je bilo promeniti Unlock style, ili uključiti CHT lockscreen, i jave se problemi, koje nije moguće rešiti.
Zato - fleš :)
i vredi, poslednji Energy je jako dobar :)

Nisam morao da ga flesujem posto mi je jedan clan sa xda-developers foruma napravio cab sa nesto malo modifikovanim CHT 1.8.0 nakon cije instalacije je sve u sasvim najboljem redu.
Ne znam sta je bio razlog a nisam ni pitao mada mi to sad nije ni bitno - bitno je da je otklonjeno.
Inace znam da je poslednji NRGZ rom jako dobar, bas sam se i nameracio da instaliram neki od njegovih novijih ROM-ova, ali posto je sada sve OK odustao sam od te namere. Mozda neki drugi put.;)

Vecinom sam na cistom gsm-u (E raspolozivo, ali ne koristim DATA konekciju). Kad mi treba DATA konekcija palim 3G (H) naravno. E sad, primetio sam da je kvalitet zvuka dosta bolji na 3G. U principu dosta ljudi ima ili su imali ove probleme. Zanimljivo je da niko nije nasao resenje primenjivo za sve... Editovanje incall registry key-a u principu pomaze, jedini problem je sto se nekako ta podesavanja resetuju pa tek nakon pritiska na volume up se vrate na setovana. Probao sam celu tu familiju korejanaca zakljucno sa novim 2.11.50.20, probao sam i tmob 2.10.50.26... nema razlike...Nije problem iskljucivo vezan za radio rom. Za sada sam zadovoljan sa hibridom 1.78/2.13 (kamera drajveri sa 2.13).

Pozdrav svima.
Poslednja dva custom roma koja sam koristio su bili EnergyRom, sada sam na energy romu 28 may i zadovoljan sam, ali me zanima koje su prednosti Artemis Roma. Da li je neko koristio Artemis i Energy? Bio bih mu zahvalan ukoliko bi mi izneo svoje utiske, odnosno uporedio oba. Da li su drajveri za kameru bolji na energy romu nego na Artemisu ili su isti? Da li je Energy vidno brzi od Artemisa?

Svaka cast za temu, nigde nisam naso toliko posta o hd2 na srpskom, razmisljam da kupim taj mob ali posto ne kupujem cesto telefone (nema se bas puno kesa) zanimaju me neke stvari o ovom telefonu, pa cu mozda malo da vas smaram :type:

Procitao sam oko 60-70strana a i sam test ali me mrzi vise, pa da vas pitam jer nisam naso takva pitanja.

1.Trenutno imam ks20 tako da sam upoznat sa WM, e sad, desava mi se da npr. posle soft reseta imam 40mb a nakon 3,4,10h koriscenja memorija padne na 30mb (u task manageru nema ni jedan aktivan program) i telefon pocinje sproije da radi, da koci itd (uzas). jel se to desava i kod HD2 (znam da ima oko 180mb slobodno)?

2.Jel istina da g-senzor radi samo u jednoj strani ( http://www.youtube.com/watch?v=aMts1TyBkjs )?

3.Na ks20 mi se desava da kad me neko zovne njemu 2 puta zvoni a meni tek onda pocinje telefon da zvoni i vibrira, jel to slucaj i sa HD2?

4. Jel se oslobadja slobodna memorija ako se iskljuci SENSE UI, koristio bih spb mobile shell (navika)?

5. Jel ima neke mane? Nesto sto vam se ne svidja itd...

6. Jel se mnogo uspori telefon ako se pokrenu vise program npr opera, poket player, resko explorer, stigne SMS i onda muka i nevolja da otvorim i odgovorim, ili ce bez problema da otvori i posljame SMS?

Na ks20 sam menjao rom vise puta ali na hd2 ne bih u pocetku, mozda tek kad mu se nradujem :D
Koja je sansa da se u skorije vreme na nasem trezistu pojavi HTC EVO, iste karakteristike ali da radi na nasim mrezama (verovatno se nece tako zvati)

Poslednja izmena:
1. Memory leak, karakteristika WM. Postoji i na HD2, pojma nemam u kolikoj meri, nikada mi se nije pojavilo kao problem, memorije koliko hoćeš. Ranije sam koristio TyTN-a, i to je bio ozbiljan problem.

2. Nije istina. G-senzor radi u svim pravcima/smerovima. Teeter je super igrica :) Ovo, na ovom linku, je prikazano da je Sense UI programiran da rotira samo na jednu stranu, to je istina, ali ne vidim da je problem.

3. Da, poznata boljka WM. Testirao sam čim sam uzeo HD2- taj problem ne postoji.

4. Da, zauzeće RAMa će biti manje, ali to samo znači da jako velika memorija postaje još veća. Ima ovde ljudi koji su radili to što ti hoćeš. Mislim da je ipak pametnije uzeti neki kuvani ROM, u koji je skuvan SPB mobile shell. Ja nemam iskustva sa njim. Koristim CHT, a dobar mi je i MaxSense :) Armija developera je najjača strana inače lošeg WM-a.

5. Mana ima dosta, ali ja ga volim.

6. Usporavanja su gotovo neprimetna, ali se dešava smrzavanje, na kuvanim ROMovima. A to spada u prethodnu tačku :)

U ovom momentu, ja bih se odlučio za Desire. Android očigledno ima mnogo bolju budućnost.

Poslednja izmena:
Vrh Dno