Šta je novo?

HTC Desire HD

nije nista kompikovano. odinstaliras sa kompa sve sto ima veze sa telefonom. sav software + driveri. instaliras drivere iz foldera u aahk (/tools/windrivers) i pokrenes. on ce posle da odradi sto treba

Ja od maloprije na JB4.1.2... :p :p :p

Više informacija popodne/večeras/sutra... ;) ;) ;)

Prvi utisak: ODLIČNO!

bas me znima!
ja sam bio na jellytime r11 jedno vreme. skroz je lepo radio, bez ikakvih zamerki. sve funkcionisalo osim onih poznatih stvari tipa hotspot i sl.

Meni se čini da je to i jedini aahk koji postoji. Neka me ispravi neko ako griješim. Ja sam svoj DHD sa time downgrade-ova i rutovao nakon toga...
wrong...
ja nemam pojma koji je moj, ne pise nigde. ali mislim da ima taj jedan samo
...also wrong :d Izgubih bar 3-4 sata danas, dok nisam provalio da ipak treba da nadjem nekako noviju verziju. Ako kome treba:
http://tau.shadowchild.nl/attn1/?cat=6
Ja od maloprije na JB4.1.2... :p :p :p

Više informacija popodne/večeras/sutra... ;) ;) ;)

Prvi utisak: ODLIČNO!
ocekujemo i ostale utiske! Ja za pocetak ubacih IceColdSandwich 8.7, kad budem imao vremena, nastavicu sa experimentima. Inace, stavio sam OC na 1.3GHz, na koliko ga ljudi drze, a da je 101% stabilan? znam da ce vise da trosi vjerovatno, ali svakako mi je to tel. br. 2, pored HOX-a, a imam i 2 Anker baterije od 1600mAh + fabricku, sumnjam da cu ostati bez baterije ikad :)

e lepo ne znam onda koliko verzija toga ima. ja sam skinuo ovaj i odradio je posao kako treba
Kod:
http://www.4shared.com/zip/6Zi1vHqd/Advanced_Ace_Hack_Kit.html

link koji sam ja dao je link na stranicu autora AAHC-a i logicno, tamo je uvijek najsvjezija verzija...

da postavim 3 pitanja:
1. Na koliko GHz drzite vas DHD, tj na koliko se smatra bezbjedno po hardver? U jednom opisu ROM-a sam procitao da ga oni dizu na 1.6GHz, pa sam i digao na toliko
2. Kao prvi ROM nakon roota sam ubacio Ice Cold Sandwich 8.8. Uglavnom dobar, uz odredjene bagove povremeno (mozda je i OC razlog njima, ali neki se javljaju i na stock brzini). Posto od jelly bean-a za One X jos nema nista (those lying fu*kers, obecali su ga za oktobar!), bih nesto od JB romova da probam. Gledam na XDA, pa se razmisljam izmedju Jelly Time, PacMan i nekog od cyanogenmod portova. Sta ste vi probali, da mozete preporuciti? :)
3. da li moram da ubacujem ext4, ili mogu sve romove iz clockworkmod-a da ubacujem? :-\

1. ja drzim na 1 posto se ne igram pa mi i dosta. ali sam citao da najstabilnije radi na 1.2
2. jellytime probao, i super brz je. nije imao nesto bagova sem onih klasicnih stvari sto ne rade na custom romovima. cak je i kamera bila odlicna. nekako bolje slike nego na stock
3. ext ubaci posto se na cw javljaju greske a neki romovi nece ni da se instaliraju. 1 min posla

1. poslusao sam te :) nego, da li da donju granicu drzim na stock, ili da je spustim korak nize? (tacnije 122 umjesto stock 230MHz)
2. jellytime racunam da ce mi biti sledeci
3. ako je vec minut posla, uputi me ukratko kako da ubacim ext4? :-/

odes na

Kod:
http://4ext.net

skines recovery updater, instaliras i iz aplikacije instaliras recovery

a sto se tice frekvencije...ja drzim na 245 - 1024 (smartass) u setcpu i baterija mi traje fino.
namestio sam i profil za screen off 245-368

ok, vidjecu sjutra to da zavrsim :)

Da li se nekom desavalo da mu zvucnik ne radi ako poklopac od baterije ne nalegne kako njemu odgovara, cim malo pomerim poklopac zvuk proradi.

Ne bih ga nosio u servis jer zvucnik radi, to sa poklopcom mi se jednom desilo i slucajno provalim da kad sam ga skinuo i ponovo vratio zvuk je proradio, a da li bi ste mi preporucili da zamenim desire hd za xperiu u ili za alcatel 997d

ne znam sta da ti kazem. ja sam stavio jelly bean..odlican..brz..meni zadovoljava potrebe..
ne igram se na njemu pa mi ok (igram se tako sto menjam romove :D )..necu menjati sigurno jedno vreme

ubacih ga!
jb.jpg

ipak, malo sam razocaran, jer ima mnoooogo manje opcija od Ice Cold Sandwicha, cak mi se cini da on radi glatkije, kamera (ne da je koristim, al eto) vise steka, i ova nova google street 360' panorama ne radi... no, probacu i ostale romove :)

Prilozi

• jb.jpg
    jb.jpg
    47.5 KB · Pregleda: 65
ubacih ga!
jb.jpg

ipak, malo sam razocaran, jer ima mnoooogo manje opcija od Ice Cold Sandwicha, cak mi se cini da on radi glatkije, kamera (ne da je koristim, al eto) vise steka, i ova nova google street 360' panorama ne radi... no, probacu i ostale romove :)

Jel radi sve na JT? Ja sam trenutno na CM 10 UnofficialNightly i jako sam zadovoljan kako radi. Pre njega sam bio na IceColdSandwich-u, ali je pocelo da mi smeta to sto ne radi MMS.

MMS nikad nisam koristio :) I kamera zeza na jelly time. Za ostalo ne znam, tek sam instalirao...

Ja sam na jellytime 27 i kamera radi odlicno. E sad mms nekom radi nekom ne, meni ne radi. Mogu da primim ali nece da posalje. Apn-ovi ok ja mislim posto sve ostalo radi a i s takvim podesavanjima je radio mms ranije. Opcija ima fino, nisam naisao na nesto da mi nedostaje. I koristim adw ex posto imam kupljen.evo jedan screen.
Izasao je i viper sense 4.1 treba i to probati... Ljudi hvale da je dobar a ja sam koristio torxx-ov prethodni rom trickdroid koji je isto bio odlican tako da verujem da je i viper odlican

Prilozi

• uploadfromtaptalk1352499876384.jpg
    uploadfromtaptalk1352499876384.jpg
    46.7 KB · Pregleda: 100
a radi li ti i ova google 360 panorama? Jer meni izbaci samo da model nije podrzan. Koristim stock launcher (trebuchet), npr na ice cold sndw. ima opciju da se rotira u horizontalu, na jelly time nema. Nema opcije da na long press na power button dobijem sijalicu (bez otkljucavanja telefona). Fale mi teme (sto se moze dodati naknadno, ali...), fale mi preinstalirane gapps (instalirao sam gapps paket, ali opet nema npr gmail i gmaps, morao sam zasebno da skidam?), i tako, sitnice neke, ali sitnice koje zivot znache :) Ali svidja mi se novi UI kamere, onda ovaj time lapse za video je zanimljiv... jos cackam :)

Probao sam nekoliko ICS-a ali JellyTime mi radi najbolje, najglatkije i najbrze, posebno se instaliraju google apps ali to je par minuta posla, panorama 360 ne radi ali sve ostalo sto se kamere tice radi a mms mi takodje nije radio medjutim resio sam problem tako sto sam u APN za internet ubacio MMSC server iz APN-a za mms i sad mms radi. Kad iskopirate MMSC server onda menu pa save, inace nece zapamtiti novo setovanje.

Poslednja izmena:
meni ni sa stock rom-om za DHD i One X ne radi MMS (T-mobile CG), mozda taman probam tu foru, da vidimo...

Probao sam nekoliko ICS-a ali JellyTime mi radi najbolje, najglatkije i najbrze, posebno se instaliraju google apps ali to je par minuta posla, panorama 360 ne radi ali sve ostalo sto se kamere tice radi a mms mi takodje nije radio medjutim resio sam problem tako sto sam u APN za internet ubacio MMSC server iz APN-a za mms i sad mms radi. Kad iskopirate MMSC server onda menu pa save, inace nece zapamtiti novo setovanje.
ako si na telekomu, koja podesavanja koristis za data?

jeste...i uspeo sam da posaljem jedan mms a kako ne znam :D
uglavnom, probao sam i tu foru ali nece..tamo mi savetovali da ukljucim i wireless ali ni to ne pomaze. kad prebacim mmsc server iz mms onda hoce da mi se zaglupi net skroz, kao ukljucen a nema protoka a verujem da nije ni ukljucen. restart pomaze

e ovog momenta cu da probam. sad sam na cfx 4.2.1 ne znam koji build, em jede bateriju, em lag a jos ni mms ne radi. pre ovoga sam bio na cm10.1 i bio je dobar ali mms nije radio. nije mi o glavu..i planirao da ga vratim nazad samo me mrzelo :D

ja testiram jelly time r2 sa 4.2.1, radi sasvim ok, sem mali lag sa lock screenom. Cak i kamera i jos neke sitnice bolje rade. Trenutno ne vidim razlog za prelazak na CM 10.1 ili cfx (nek neko navede neki, ako ima :) )

meni mms na jellytime nije radio bez intervencije na apn-u a sa cm 10.1 je proradio odmah i nemam lock screen lag niti bilo koji drugi lag i imam utisak da sve radi glatkije nego bilo koji rom koji sam do sada probao a probao sam skoro sve :)

[JB-JOP40D][Unofficial] Cyanogenmod 10.1

ja stavio pre par dana, odlican rom do sad najbolji a prosao sam bar desetak, baterija extra, da ne pricam koliko je tecan rad.
jedino sto kad se slika iz vertikalnog moda preview slike je zelen ali slika je ok.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno