Šta je novo?

HTC Desire HD

http://www.youtube.com/watch?v=-awHNhxG480

http://www.multi-com.pl/index.php/en_US,details,id_pr,8427,menu_mode,categories.html

Neke stvari su jeftinije u servisu, opet sumnjam da je bas mrtav, ili se nadam da jos imas sanse, jesi li drzao bateriju izvan aparata desetak minuta pa probao opet kombinacijom tastera... Meni je kod Galaxy-ja S nekoliko puta bilo vec "gotovo" kad' odjedanput evo ga, budi uporan...

Ma vec je 5 dana na servisu navodno u ponedeljak ce biti gotov. Isprobavao sam sve varijante i nista nije pomoglo. Daj boze da se popravi, samo me sada brine ako bude isti softwer vracen 3.13.707.4 kako ću da ga downgrade-jem jer AAHK nije uspeo a manualna varijanta u kombinaciji sa verovatno neodgovarajućem HBOOT-om je dovelo do svega ovoga.

Pa ne znam odakle ti 3.13.707.4 kad se ja sad vratio na Shipped RUU_Ace_Gingerbread_S_HTC_WWE_2.50.405.2_Radio_12.54.60.25_26.09.04.11_M2_release_199042_signed.exe a onda ga OTA update-ovao na 3.12.405.1 i nema dalje...

Pošto nema ništa od ICS-a za HD, drug me zamolio da preispitam situaciju šta flashovati na fon. Prvo, stanje je ovako:

2012-07-2521-20-15.jpg

Drugo, pročitao sam liverpollov post u kome je otprilike sumirano šta bi trebalo uraditi, da li postoji neki kompletan, detaljan, tutorial šta i kako? Od svih stvari na koje sam naleteo najviše linkuju na neki thread koji je "nothing to see here, move along". Ne bih da prođem kao Mighty, pogotovo što telefon nije moj.

Treće, koji rom je iz iskustva trenutno najbolji? Da li vredi instalirati ICS (vidim na par da nema problema osim snimanja koje je 480p) ili staviti neki proveren 2.3? Značio bi mi neki dobar predlog pogotovo za ICS jer nisam u mogućnosti više puta da mu menjam romove, a ni on nije baš raspoložen za to.

Hvala unapred. I btw, ovo u odnosu na flashovanje Galaxy S2 deluje kao rocket science.

Poslednja izmena:
Imao sam sličan problem i resio sam ga sa novom as karticom, I to tek kad sam ubacio staru sd of 2gb dhd je počeo učitavanje.

Treće, koji rom je iz iskustva trenutno najbolji? Da li vredi instalirati ICS (vidim na par da nema problema osim snimanja koje je 480p) ili staviti neki proveren 2.3? Značio bi mi neki dobar predlog pogotovo za ICS jer nisam u mogućnosti više puta da mu menjam romove, a ni on nije baš raspoložen za to.

Ja sam bio na Lord Clockan-ovom ICS-u koji se do skora konstantno update-ovao i tek kad sam to stavio, tek onda je DHD postao ono što je trebao da bude od prvog dana. LC je, barem za sada, prestao da daljom nadogradnjom ROM-a i stao je na verziji 8.4. Link

Hvala unapred. I btw, ovo u odnosu na flashovanje Galaxy S2 deluje kao rocket science.

***a, ja sam se namučio, ali je zapravo procedura relativno jednostavna, odnosno treba naći alat koji će da odradi posao i treba imati samo malo strpljenja i neometanog vremena. Takođe, ne treba biti lijen za čitanjem postova na XDA, jer se tamo krije rješenje. Meni nije pomogao nijedan alat koji je one-click, već ona aDHD koliko se sjećam. Davno je bilo. Znam samo da je morao da ide downgrade na neku stariju verziju androida, vjerovatno zabog radija i tih stvari, pa onda root i dalje samo CWM pa flash na šta hoćeš.

Imaš sad ovaj alat [TOOL] UMT - GoldCard, Sim Unlock, S-OFF, Auto-Downgrade, Auto-Radio Flash, ROM Clean, pa probaj sa njime, pročitaj temu, utupstvo, pa ako se odvažiš da čačkaš - may the force be with you.

Pod-forum na XDA za DHD je na linku.

A koliko vidim ima i early beta za JB4.1.1 za DHD bazirana na CM10. Eeee, HTC, HTC, dabogda te zakopali sa qovnima.

Ajde sad malo ja, par pitanja pošto mene neke stvari bune. Vezano je za hardver telefona. Ako neko zna, informacija bi dobro došla.

Kao što vam je poznato, jerbo sam se raspisao ovdje, olupao sam malo telefon i tom prilikom je nayebao displej. Naručio sam displej iz HK i to je stiglo. Sa korisnikom Garancija sam se dogovorio za zamjenu, ali se ljudina ne javlja na telefon ili nije dostupan uglavnom posljednjih mjesec dana, tako da tražim druge opcije.

Zvao sam servise i cijena zamjene sa ugradnjom mog displeja se šeće od 1700 dinara do 60-70€. Juče mi u jednom servisu u 29. novembra, kod Orla, rekoše da se u preko 90 slučajeva ne može odvojiti touch od displeja, pa da se u paketu mijenjanju touch+displej i to je 50-55€. Takođe, rekoše mi i da postoje dva tipa kompleta, te da jedan ide na konektor, a da drugi treba da se lemi. To je jedini servis koji mi je to rekao i tu mi je nešto sumnjivo, pa rekoh da provjerim, možda neko zna detalje.

Dakle, da li neko zna da li je ova gore informacija istina?

Takođe, da li neko zna neki pouzdan, a jeftin servis koji može da uradi zamjenu displeja?

Fala.

Pozdrav.

Djole

Dodatak, da ne editujem gornji post, pošto će informacija da se zagubi:

Koliko vidim, Lord Clockan je prešao na HTC One X i počeo da radi na Jelly Bean za HOX. Zato je prestao sa radom na ICS za DHD.

LC već jedno duže vreme ne poseduje DHD, ali je radio na svom rom-u i tako. Sada je konačno prešao da radi samo za HOX, ali pomaže u razvoju JellyTime-a.

U temi za LC ICS piše 22.07.2012. da prestaje sa daljnjim razvojem za DHD...

zanima me kad odradim downgrade, s-off i root sa 2.3.5 da li posle mogu zvanicnim putem opet da odradim update na 2.3.5?

Od koliko gb imate kartice, i sta mislite da li je pametnije uzeti 16gb klasa10 ili 32gb klasa4?

imho, 32gb, ne znam koju veliku korist bi dhd imao od class 10, ne snima u 1080p i slicno...

Imali drugih prednosti vece klase osim hd snimanja i prebacivanja sa kompa, za dhd ova klasa4 bi bila taman? Kako bi radio sa 32 dal bi se usporio kad bi se popunilo do nekih 80%?

mislim da bi bez usporenja radila ta 32 gb class 4 kum je ima i zadovoljan je al neznam koliko popunjena

ja pak imam 16 gb class 10

da nije mozda urbana legenda to o usporavanju kad je veca popunjenost? :p Koje je "naucno objasnjenje"?

Kog proizvodjaca memoriskih gledati, drugar mi kaze da je to sve isto, treba li izbegavati nekog?

pa, bilo koji brand name bi trebalo da je ok (pod uslovom da nije fejk)

Posle prodaje DHDa prestao sam da pratim XDA sa romovima za njega.
Sad mi treba jedna informacija.
Koji ICS rom je potpuno funkcionalan za DHD? Moram drugaru da fleshnem, pa da budem siguran da nece da me zivka svaki dan zbog bug-ova.

Nijedan nije 100 % funkcionalan. Koristim blackout ics 3.0, ne radi fm radio i ne salje sms duzi od 160 karaktera. Update 3.1 ispravlja sve, treba da izadje ovih dana. Inace kamera radi (720p) najnormalnije sto je najveci problem dhd na ics

Ja sam na blackout imao robotski zvuk. Vidi nyakan project x. Ja njega koristim nema sms buga radi Fm radio jedino mora da se ubije bluetooth proces ubije pri gašenju ako se ostavi upaljen nema problema

Decko je totalni noob za Android, pa ne bih sad da pravim muke i sebi i njemu. Na telefonu je sad ARHD 7.0.4, na radi mms, pa je tu poshizeo. (plus je kod burazera na nekom fonu video ICS, pa oce i on.)

Ovo je ICS+Sense 4.0 lite koristim ga već nedelju dana. Mislim da ne bi trebalo da imaš reklamacije

evo ja presao sa android revolutiona na AOKP ics 8.6.1 jer revolution je poceo brljavi bez ikakvog razloga a nisam ni instalirao mnogo programa(poweramp skype viber i angry birds )

znaci telefon je bar duplo brzi u startu, baterija tokom koricenja traje bar 30% duze (vremenski jos vise jer ne zabada i ne koci nista kao na revolutionu)

jedina sto je losije je kamera ali samo u nekim momentima.

Sta mislite, koja je realna cena dobrog polovnjaka ?
Gledao sam malo na KP, krecu se oko 200e, pa me zanima da li je to realno, obzirom da nece biti zvanicnog ICS-a ?

ja sam sad na blackout ics 3.1. radi sve savrseno, samo meni ne radi slanje mms-a. radilo je u 3.0 a sad ne..nemam pojma sto.
brz rom, sense 3.6, odlican s baterijom.

Pa mislim da toliko i vredi, 180 do 200, naravno ako je dobro ocuvan, moj je sto kazu mint ili 10/10 kao svaki telefon koji sam imao i ne bih ga dao ispod 200 e sad oni lose ocuvani meni i nemaju nikakvu vrenost... Bez obzira na update, ROM-ova ima dosta, sto je najvaznije radi se na CM10, 4.3 inca, iste rezolucije kao i SGS2, odlicna kamera, 8 Mpx, mane u odnosu na navedeni SGS2 jes to je nesto tezi i ekran nije AMOLED i zbog toga je i cena tu 80 eura manja od polovnog SGS2, jedan u oglasima prodaje gore navedeni za 280...

diyabolic bez ljutnje, zar MMS nije OUT...

Poslednja izmena:
pa mozda je i out, ali ponekad zatreba..kao npr meni juce da posaljem sliku

u tome je i problem sto ne ide uvek na smart. lako je poslati email ali kad druga strana ne moze da prihvati tog momenta, ni ne vredi mnogo.

Nazad
Vrh Dno