Šta je novo?

HTC Desire HD

Gmail sync?

Drugari kako od brata da podesim tel, ima kontakte na telefonu koji nece da mu se sync sa GMail.
Kad unese novi br, vidi se samo u tel, a ne na gmail. Ja vidim da mora da izaberem da bude gmail kontakt i onda se ne vidi u tel sve dok se ne odradi sync(sta kad nema mrezu odmah?). A ako ga unesem kao 'phone' kontakt, onda nece da ga sync.
Inace on je unosio kontakte kao 'phone' i kako sada njih da sync sa gmailom.

thx unapred ;)

tako unete nikako. najlakse ti je da uradis export svih kontakta na sd pa zatim uvezes kao google contact. i onda iskljucis da ti se ne vide phone kontakti da ne bi bilo duplirano

ok hvala vidim da je problem sa marketom (meni ostala ona ikonica sa smajlijem na play-u, jel to moze nekako da se vrati da bude ona stara fabricka), i zvuk mi je slab nesto na CM10, ima li tu leka nekog...

namestio sam ponovo paid apps da se vide na play-u...
instalirao nas tunelbear aplikaciju, posle toga sam obrisao sav kes sa marketa, restartovao telefon pa upalio tunelbear na US to je po defoltu, onda uplaio market i pojavle se placene aplikacije.
vrlo jednostavno...

nego da li neko zna zasto mi se kada mi je WIFI ukljucen i kada ga iskljucim ili kad izadjem iz zone vidljivosti zsto mi se 3G ne ukljuci automatski, do juce je sve radilo ok, inace na telefonu je CM10.1

Pozdrav drugari, doneo mi zet ovaj telefon hoce CM na njega al nije rootovan mislim daje sve stock 2.3.5. Pogledao sam part tutorijala za root al nigde nema fajlova koji su potrebni da se skinu ili su povuceni. Moze neki link koji radi za root. Jel to ovde ide kao i na samsungu root pa cwm pa rom, ima li jos nesto na sta moram da pazim.

Hvala u napred

treba ti samo advanced ace hack kit. moraces da uradis downgrade da bi mogao da odradis root. posle toga automatski ide sve.
trebalo bi da ima na xda, ako nema samo uposli google. dolazi sa tutorialom...nista komplikovano

AAHK je discontinued i povukli su ga vec sa sajta...

Ima na XDA neki novi (beta je trenutno) pa pogledaj, isto bi trebao da je one click.

Uh al su ga zakomplikovali :) Probao sam sa tim toolom al onaj prvi stem gde se unlockuje hboot kaze mi da ne podrzava verziju moju 2.00.0029 pa sad treba valjda da uradim downgrade...

aahk jos uvek moze da se skine. ako i ne nadjes mogu ga postaviti negde. ja sam s tim odradio. pokrenes, odaberes downgrade kad ti kaze da je verzija novija, zatim samo kazes da hoces root. automatski ti odradi sve...cak i instalianje cwm. posle samo odaberes rom i flesnes

Nasao sam neki, stasrtujem ga kaze mora downgrade al tu zakuca, jer ne moze da skine novi sa sajta jer sajt ne radi vise to. Nadjem neki PD98IMG.zip na netu skinem stavim ga u onaj folder gde treba al opet nece, evo sad pokusavam da ga fleshenm rucno.

afaik, ako je DHD dosao fabricki sa gingerbreadom, i ne moze da se odradi downgrade, ili grijesim?

E super ovaj je bio od onih sa fabrickim GB a kako ja to nisam znao naravno spustio sma hboot na froyo i sada se telefon bootuje 2h. Sad treba naci nacin da ga vratim na neki GB koji radi u AAHK joj boze ode moja nedelja na gluposti....

treba ti ovo RUU_ACE_SENSE30_S_HTC_WWE_3.12.405.1_Radio_12.65.60.29_26.14.04.28_M_release_225512_signed.exe
uradi upgrade pa probaj opet

Uspeo sam da ga vratim na 2.1 al kad je prosa AAHK telefon samo dodje do htc logo i uvene bukvalno ekran izgubi boju i samo svetlo gori :)

Evo sad skidam taj. Jel on prolazi AAHK?

E super ovaj je bio od onih sa fabrickim GB a kako ja to nisam znao naravno spustio sma hboot na froyo i sada se telefon bootuje 2h. Sad treba naci nacin da ga vratim na neki GB koji radi u AAHK joj boze ode moja nedelja na gluposti....

zato sam ja proveo 2 dana citajuci sva uputstva, upozorenja, kometnare i ostalo na XDA, poskidao sve potrebne alate, pa se tek onda bacio na fleshovanje :) I opet sam imao problema (razlog: stara verzija AAHK, novu ces naci na sajtu autora, google it)

Uspeo sam da ga vratim na 2.1 al kad je prosa AAHK telefon samo dodje do htc logo i uvene bukvalno ekran izgubi boju i samo svetlo gori :)

Evo sad skidam taj. Jel on prolazi AAHK?
prolazi. taj sam imao na telefonu pre aahk. skinuo za svaki slucaj ali je proslo sve dobro. nikakav problem s njim. cak nisam ni imao neki novi aahk.
a i ovaj image ti radi. ja sam ga flesnuo da se uverim pa da ga staavim u arhivu ako zatreba ..s budzenjem nikad ne znas kad ces nesto zeznuti :d

zaboravio da napomenem...
iz kompa izbrisi sve sto imas vezano za mob. htc sync, driveri. u folderu od aahk imas tools\windows i odatle instaliraj driver

Poslednja izmena:
Instalirao sam taj tvoj, sa njim dobio 2.3.5 i sense 3.0 sto ne prolazi AAHK i mora downgrade. Downgrade nece da uradi jer ne moze da se okaci na server da skine PD98IMG.zip jer je Retired tako da sam opet na pocetku. Doduse sad telefon bar radi...

Mozes li da okacis taj tvoj AAHK na dropbox jer sam ja probao sa dva isto sve.

Sto se tice drajver mislim da su ovi sto imam ok jer adb radi sasvim normalno. Ovi iz AAHK ni ne mogu da se instaliraju jer ne podrzavaju WIN 8...

Poslednja izmena:
ja imam ovaj aahk aahk-12062012...bice problem ako nece da skida..
sad cu da vidim na xda sta ima...mislim da imam predplatu na te teme pa cu ti okaciti link

aahk-12062012 to je taj koji ja imam al je problem sto mi treba neki rom koji je rdy za unlock a da ne radi downgrade...

mozes ovo probati, nije komplikovano
Kod:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2133336

Pozdrav svima prvo,

dakle imam ovaj telefon od pre par dana, totalno je stock star dve godine i nikad nista na njemu nije radjeno. Ja bi da ga rootujem s-off i sve to sa tim Advance ace hack-om. Nabavio sam poslednju verziju koja je izasla 11092012.

Na DHD-u je 2.3.5 , sense 3.0 i Broj softvera 3.12.405.1.

Mene interesuje ako neko od vas zna da mi kaze da li ce uspeti da uradi downgrade na 2.3.3 jer vidim da vise nema podrske za taj programcic. Ako ne moze da skine automatski da li ja mogu da nadjem taj PD98IMG-GB2.zip sa sense 2.1 i 2.3.3?

Hvala unapred.

nece uraditi posto su fajlovi povuceni sa servera a ne znas tacno koji ti fajl treba
jedan lik je poskidao vecinu PD98IMG, mozes ga pitati da odradi upload
ovde je tema, ima i uputstva za s-off i root bez aahk pa probaj

Kod:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2154441

ili varijanta ko je ovde skoro radio root, PD98IMG je ostao u folderu posle downloada pa ako su voljni da ti proslede. i treba samo da promenis skriptu za offline rad

Hvala na odgovoru, kontaktirao sam tog lika na xda ali nije mogao da mi pomogne. Srecom nakon evo skoro nedelju dana citanja i istrazivanja uspeo sam da pronadjem PD98IMG sa tacnim checksum-om i odradio downgrade pa root, s-off, sim-unlock, bootloader i sve po redu. Sada samo da nadjem lep custom rom i mogu da se opustim. :)

svima kojima treba stock rom za aahk
Kod:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2193681

ja sam na sense i podrzano je u nekom kernelu ali ne koristim. uvek vucem po dzepovima mobilni, kontam da bi bilo svasta

Vrh Dno