Šta je novo?

HTC Desire HD

Pa stigao je vec, samo jos uvek ne krecu u prodaju ... sacekaj 1 dec.

Ni po jada za 1.12. nego sam cuo da ce da cekaju kraj decembra jer ga pripremaju za novogodisnju ponudu.

I ja isto :D

Interesuje me zasto ovako secka video na DHD?

http://www.youtube.com/watch?v=ibTwGQIEDn0
Nesto mi se cini da sam ovaj isti video vec gledao svojevremeno, u vreme kada se Desire HD tek pojavio, tj. isao na testove i preview-ove... odnosno, ono sto hocu da kazem jeste da mislim da je ovo nesto matoro, tj. da je mozda sa tek nekom pocetnom verzijom firmvera, nesto najosnovnije moguce. Iako kao datum kacenja vidim da pise 17. novembar, cisto da se razumemo... primetio sam to :)
Ipak, ne verujem da je tako sa verzijama telefona koje su u prodaji (ili bar spremne za istu :)).
Eto, sad ispade da ja jos branim Desire HD! :d

BTW, na stranu i to sto na HTC-u secka video :p, a na Galaxy-u S klizi kao po loju :D... nego, primetiste li vi razliku u zvuku, tj. mikrofonu - kako Samsung hvata zvuk? :)
Prvi komentar govori vise od svega:

"Holy crap! The sound on the SGS!" :D:D:D

Ne preteruj, u svajcarskoj ga jos uvek ne mozes kupiti, verujem da je u vecini zemalja tako.

Novogodišnja ponuda podrazumeva da se proizvod nađe u prodaji PRE nove godine, jer se tradicionalno u predprazničnom periodu troši najviše novca na poklone i sl.
S obzirom da im je mob stigao, dobio atest, nema razloga da ga ne puste u prodaju kada se ispuni i poslednji uslov (nove ponude se objavljuju prvog radnog dana u mesecu).

To je i meni logicno al mi u radnji u uscu prodavac rece da bi vec sada znao da planiraju da ga puste 1.12 a kako im niko nista jos uvek nije rekao on pretpostavlja da ce najranije sredinom decembra da ga stave u ponudu.

Prodavci u radnjama mobilnih operatera bi uglavnom bili bolje informisani o proizvodima i uslugama svoje kompanije, kada bi pratili ovaj forum. Čast izuzecima, ali takvi ne ostaju dugo na front office radnim mestima.

Evo malo "svezih" info, ali ovog puta direktno iz telenorovog korisnickog servisa, znaci sto posto proverene info.
DHD i HD7 su naruceni jos u septembru, ali je zastoj na HTC-ovoj strani i telefoni jos uvek nisu isporuceni. Ocekuju se prvog decembra, ali to opet ne zavisi od telenora.
Nije znala da mi kaze nista u vezi cena ovih modela, kao ni toga da li ce znacajnije uticati na cenu obicnog desire-a, mada mi jeste rekla da ce kad ovi stignu "neki" telefoni biti povuceni iz prodaje.

Sto se novogodisnjih promocija tice, ocekuje se da pocnu izmedju 1. i 15. decembra i verovatno ce podrazumevati dodatne mb/sms/minute na paketima uz kupljeni telefon. Mooooozda budu i neki telefoni na popustu.

Eto, toliko od mene. Zivi bili pa videli...sad samo treba izdrzati jos 15 dana bez mobilnog, jer sam prodao moju jabuku (a sonyericcson j100 se tesko kvalifikuje mobilni..vise je igracka) :D :D :D

^ ne ne ne...pogresno koncipiras stvari...
taj j100 SE je ustvari vishe fon nego sto ce tvoja bivsa jabuka, moj bivsi galaxyS,i svi ti HTC-ovi biti zajedno!!

sve su to igracke sa megapixelima i pleyerima i igricama....ovaj SE je SAMO i nista drugo do TELEFON!drugo i ne moze da bude ;)
deluje smesno,ali je ozbiljniji

taj j100 SE je ustvari vishe fon nego sto ce tvoja bivsa jabuka, moj bivsi galaxyS,i svi ti HTC-ovi biti zajedno!!

sve su to igracke sa megapixelima i pleyerima i igricama....ovaj SE je SAMO i nista drugo do TELEFON!drugo i ne moze da bude ;)

opet se pravdas zbog prodaje galaxije :D

opet se pravdas zbog prodaje galaxije :D

Nedostaje mu galaxy :D

Telefoniranje je najmanje bitna stavka kod kupovine mobilnog danas. Uvek je zanimljivo igrati se sa telefonom, sredjivati ga onako kako tebi odgovara, surfovati netom iz fotelje na ovakvom ekranu, slusati muziku, igrati igrice. Mobilni obuhvata mnogo vise od sprave za telefoniranje, takva je situacija. Dobijas kompletan uredjaj, solidan fotoaparat koji ti je uvek pri ruci, kvalitetnu 720p kameru, vise nego dobar mp3 player i jos dosta stvari. Upravo zbog toga i nameravam da uzmem galaxy s.

HTC desire HD je isto dobar, jedno vreme sam bio nalozen da uzimam njega umesto galaxya ali ipak dostupnost i cena me vuce galaxy s-u.

^e pa tu gresimo, jer danas nesto sto je telefon, najmanje gledamo kao telefon,a najvise kao spravu za zabavu i sve ostalo...
isto kao sto je tekstilna industrija presla sa dobre stare navike da pravi odela koja greju guzu i kvalitetne su izrade, su poceli da prave ŠLB(shashav/lud/blesav) odela, samo da je lepo i da se slozi uz kaish ili sharu na cipeli :/
vec pocinje da gubi smisao,a krajnji smisao je cela modna industrija izgubila totalan smisao pojavom bokija13 i airmax ogavstina (ponovo)

Iskreno ne nedostaje mi galaxy! nikad nemas pravu priliku (bar ja nisam imao) ni da gledam film na njemu, ni da surfujem kad sam u fotelji^ (posto mi uvek lepse/brze na lap topu) niti da slusam muziku kad isto imam kucni bioskop ili laptop i sluske na njemu...jedino u teretani kad sam na traci trcao sam mogao da slusam,al posto je glomazan galaxyS za to, koristio sam mp3 player.... isto tako ne idem busom,ili bilo gde peske, stalno sam u kolima i tamo slusam svoju muziku na mp3 CD-u...znaci, osim za poruke, pozive i PONEKAD da nesto uslikam(a iskreno retko kad sam i sta slikao) i da vidim koji youtube klip ne treba mi zaista...plus sto nisam tip koji igra igre. ( s tim da ne pricam koliko mi presedne youtube klip ako nema wifi konekcije negde,jer 3G u NS-u je OCAJAN!!!)

a sad jos iskrenije,jedino sto mi nedostaje je weather forcast i gmail.... JEDINO ta 2...sve ostalo imam na novoj nokiji, cak sam kao mali majmun sretan sto ulazim u peti dan bez dopunjavanja baterije, prosto covek da se raspameti ;D

mooozda...moozda za koji mesec kad mi istekne ugovor kod telenora, uzmem neki malo jaci fon,ali sumnjam...svake godine se lepo naputujem, bolje tamo da trosim pare ;D

Good point you got there ;)

Lada Samara... AHAHAHAHAH!!! :D:D:D

^ realno...doza realnosti je na visokom nivou...cenim....
ili kolko kubika drva/uglja....bice BAS hladna zima po procenama, desireHD samo srce da greje,a samara i ugalj porodicu i guzu ;D

Postupak za pripremu ubacivanja kuhanog ROM-a u HTC Desire HD

Sta je sve potrebno?
1. uraditi ROOT
2. uraditi S-OFF (Security-Off)
3. ubaciti Clockworkmod

Sta je sve potrebno od programa:

Android SDK
HTC Sync
Fastboot

VISIONary ( za ROOT-ovanje) PREUZMI
Hboot ( za S-OFF)
ClockworkMod recovery for the HTC Desire HD

Ovako:
na PC-u
1. Preuzeti Android SDK raspakovati u C:/
( znaci u C:/ cete imati folder “android-sdk-windows”)
2. Preuzeti HTC SYNC sa HTC sajta i instalirati ( ovo radite zbog drajvera)
3. preuzeti Fastboot i zaspakovati  u folder “android-sdk-windows/tools” ( ovo potrebno ako neuradite update Android SDK, ja sam uradio i imao sam Fastboot)

na DHD-u
root-ovanje
1.instalitari VISIONary i pokrenuti ga
2. kvacica na :Set system r/w after root
3.  Click "Temproot Now!" i sacekati da zavrsi
4.  Click Attempt Permroot Now ( telefon ce se restartovati)

root zavrsen :)

skinuti sa Marketa "terminal emulator" i instalirati
preuzeti Hboot http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=444965&d=1290197847
raspakovati i folder DHD-smart i preimenovati u  DHD , pa ga zatim kopirati u korijen SDkartice
pokrenuti terminal emulator i kucati sledece bez znakova navoda:

“su”

“sh /sdcard/DHD/check” (posle sh ide razmak, ja sam se napatio oko toga)
ako sve prodje ok kucati :
“sh /sdcard/DHD/backup”  sve ok kucate :
“sh /sdcard/DHD/hboot” i
S-OFF je zavrsen :)

dalje :

preuzeti ClockworkMod recovery:
http://android.modaco.com/content/h...2-r2-clockworkmod-recovery-for-htc-desire-hd/
i kopirati  u folder “android-sdk-windows/tools
ugasiti telefon izvaditi bateriju i ponovo upaliti drzeci VOLUME DOWN
telefon ce se pokrenuti u bootloader screen-u
skroluj sa VOLUME DOWN do fastboot i pritisni na POWER da prihvatis

povezi tel preko USB-a sa PC-em

pokreni u Windowsu CMD ( kao admin za Win Vista i 7)

kucaj :
cd
C:\android-sdk-windows\tools\

ako sve bude ok kucaj :

fastboot flash recovery recovery-clockwork-2.5.1.2-ace-modaco-r2.img

i treba da ispise ovo:

C:\android-sdk-windows\tools>fastboot.exe flash recovery recovery-clockwork-2.5.1.2-ace-modaco-r2.img
sending 'recovery' (4914 KB)... OKAY
writing 'recovery'... OKAY

ako je pisalo ovako vas telefon treba restartovati i spreman je za ubacivanje kuhanog roma :banana:

Svaki od kuvara objasni daljnji postupak :):bottle:

Stigao DHD u Telenor

Bio jutros u Telenoru u Knezu, dali mi da vidim DHD, deluje slatko i mocno, ali prodaja krece od 1-vog. Cena mu je 70k+, ali ce u paketima biti jeftiniji.

Bice i promocije za dodatne minute u paketima, tako su rekli.

70+? Ako se dobro secam na forumu je cirkulisao sken iz njihove biznis ponude po kojoj je 67k. Valjda nece biti skuplji od toga.

70+? Ako se dobro secam na forumu je cirkulisao sken iz njihove biznis ponude po kojoj je 67k. Valjda nece biti skuplji od toga.

Meni rekose 70+, a ja se bas i nisam trudio da zapamtim koliko. Svakako ce biti jeftiniji od toga uz pakete. :)

Ostaje da cekamo prvi!

Bio i ja u telenoru u knezu, rezervisao svoj primerak, malo ga i procackao, u sredu uvece ga podizem :)

Jasta, daj najbitniju informaciju, koji su uslovi narucivanja i koliko kostaju paketi :)

Nazad
Vrh Dno