Šta je novo?

HTC Desire HD

ja bio do telenora, ostavio im br telefona i podatke da me zovu cim stigne HD , rekose da bi za 10ak dana trebalo da stigne :)

A ja za 4 dana putujem u Nemacku na 3 meseca :lupko:
Izgleda da cu na kraju kupiti na ebay.de galaxy S za 300-350 evra kad sam vec tamo.

Pa pametan izbor...zasto davati vise za telefon koji je sporiji od Galaxyja...sto me i nervira, ok priblizili su se po performansama Galaxyju, ali ga nisu prestigli

Pa nema tu sta da se drzi...ovaj ima Qualcomm procesor + Adreno 205 GPU, a Samsung ARM Cortex procesor + powerVR SGX 540 GPU...pogledaj neocore benchmarke na youtube-u + imaj u vidu da je Samsung zakljucao fps na Galaxyju na vrednost od 56~57FPSa

edit: ove razlike neces primetiti u radu, ali one postoje na hardverskom nivou i zato je po mom misljenju samsung i dalje no.1

Poslednja izmena:
evo zanimljivog poredjenja desire hd i galaxy s http://www.pocket-lint.com/news/35611/htc-desire-hd-samsung-galaxy-s

ja samo kazem da je ipak najmerodavnije iscackati telefone uzivo pa onda reci koji daje vise za ulozen novac...ako gledas hardverski, desire ima 768rama a galaxy 512, to nadoknadjuje gubitak u grafickom procesoru, zavisi za sta kome treba telefon :) I po onome sto videh na netu, desirehd mi deluje mnogo kvalitetnije odradjen sto se kucista i dizajna tice..stvar licnog ukusa je to ipak :)

Ma slazem se..desire je definitivno bolje odradjen sto se tice kucista i sl. Ali me nervira sto HTC nije stavio ono sto je trenutno najbolje na trzistu... Ustvari to me izuzetno zbunjuje :p

Za pocetak normalnu bateriju :)
Ukoliko kupim desire hd, prva stvar koju cu gledati je da zamenim bateriju...

jel imate link za neki klip ili review , konkretno taj qualcomm vs hummingbird , ili adreno 205 vs sgx540? bas me zanima da vidim poredjenje neko :)

Pa pazi u svakodnevnom radu je čak i desire brži od galaxy-ja (možda je to i do 2.2 ali ne može se znati dok ne izađe final 2.2 za galaxy), ja bi uvek uzeo pre htc nego samsung, jednostavno kada htc izbaci telefon njihov rom radi savršeno za razliku od drugih. Jedino gde galaxy stvarno dominira su igrice.

Poslednja izmena:
ovo poredjenje sgx 540 vs adreno 205 je vec mnogo bolje, razlika svega 2 frejma (da, kapiram da samsung jos uvek nema final 2.2 froyo, al ne verujem da bi bila drasticna razlika) , tako da ce barem u ovom benchmarku, galaxy S i desire HD biti jednaki.

a ovaj pdf sto si okacio, pa ovo je vec preterivanje, sledecu generaciju adreno grafickih cipova porede sa performansama playstation trojke, a ovaj trenutni adreno 205 sa ps dvojkom...cmoooon , stvarno vec postaje smesno. jel mi kupujemo telefon ili konzolu ?:wall:

Poslednja izmena:
au, nebo i zemlja sa ekranima...nego, ovi gpu benchmark programi nisu bas merodavni, neka opali neko quake3 da vidimo kako stoje stvari :)
(desire bese jedva gurao 10fps)

ne preteruj sa crysisom, al farcry je totalno izvodljiva stvar :D

kolko se secam ti imas galaxy, sta si poterao na njemu od tako nekih delikatesnijih igrica ?
nisam gamer na telefonu nikad bio, al bas me zanima, sta sve moze da se djuska od 3d naslova npr dok putujes vozom negde, kapiram da je dobra zabava :)

pa otprilike moze sve sto nadjes od igara da ti radi najbolje sto moze...eto, ne znam kako drugacije da opisem :D
quake3 sam stavio cisto onako...realno je neigriv bez neke tastature, ali igra klizi...
nisam se zezao sa drugim pc naslovima, ali ovi koji su radjeni za android rade perfektno.
i pored igara pusta 1080p filmove bez seckanja sto je za pohvalu :)

Auuu FPS na telefonu i 1080p video na 480p ekranu. Polako ali sigurno se bližimo vrhuncu besmisla...

cmon, isto je besmisleno kupiti auto koji fura 320km+/h al eto...mislim da je ok upoznati granice uredjaja koji posedujes, zar ne? slazem se da je besmislica, ali niko od nas nece dati taj cash za telefon koji sluzi samo za poziv, osim ako nije u pitanju ip4 :D

Pre bih rekao da se blizimo iscezavanju laptopova :)

Jeste, lepo je upoznati granice uređaja, ali koristiti glatko puštanje 1080p videa (besmisleno) ili Q3 (takođe besmisleno) kao prednost jednog telefona nad drugim je šta? Besmisleno, naravno. Iskreno se nadam da ovakve stvari nisu nekome presudan faktor za kupovinu telefona. U stvari, ne bi trebalo da budu bilo kakav faktor ;)

Pa ako pustas 1080 preko hdmi ili DLNA (ili kako se vec zove taj novi standard) onda je zgodno da moze.

u svakom slucaju, ako se vec pusta neki video materijal na telefonu, lepse ce izgledati u hd (720,1080 nebitno) nego obivan divx :)
Naravno, slazem se da to ne treba da bude faktor odluke za kupovinu.

@Seraph, jel se ti neki pc naslovi portuju na android platformu ili ?

za quake 2 i 3 je u pitanju neki launcher...ne verujem da ce biti portova(za sada)

Tako je, ali je ovde reč o puštanju HD videa samo na ekranu, samo zato što se može :) iako ekran nema rezoluciju da se taj HD vidi, a javlja mi se i da dekodiranje HD videa troši više energije, što takođe nije prednost.

u svakom slucaju, ako se vec pusta neki video materijal na telefonu, lepse ce izgledati u hd (720,1080 nebitno) nego obivan divx :)
E sad, šta je to "običan divx"? Dobro kompresovan materijal u 480p neće izgledati primetno lošije od reskaliranog HD materijala, bar ne na tolicnom ekranu i ako ne uđeš u njega koliko ti oči dozvole.

480p svakako nije obican divx i slazem se da je sasvim dovoljan za pustanje na ovim ekranima, ali to je ocigledno uzivanje svakog hi tech geeka , da moze da se pohvali drugarima sta njegova zverka moze :D

Vi znate da je drugaciji Colourspace izmedju SD i HD materijala zar ne? Verovatno ste primetili razliku u tome da su boje lepse na nekom HD klipu nego istom u SD. Posto ste pominjali Galaxy S model sa Samoled ekranom, razlika bi bila primetna izmedju boja SD i HD materijala.

Da li je beskorisno pustati 720p kad mozete da gledate SD materijal na telefonu? Nije. Nije samo u pitanju rezolucija, to je problem, 720p ce jednostavno izgledati bolje iako ekranu nedostaje rezolucije.

Druga stvar je DLNA i HDMI out koje je yooyo pomenuo. Ako zaista moze da istera 1080p, a cisto sumnjam da moze na kvalitetnijim mkv ripovima sa vecim bitratom, onda bi donekle mogao da zameni uredjaj tipa WDTV. Nesto realnije je da ga menja do granice pustanja 720p filmova koji su ispod 8g, ili cak i ne moraju da budu ispod 8gb ako se kupi veca kartica. SD materijal preko wireless DLNA bi isao ko od sale.

Znate sta je meni skenj kod ovog Desire HD, kada izbacuju novi i jaci model, ocekujem da ce on biti u svakom pogledu bolji od njegovog predhodnika, medjutim to ovde nije potpuno slucaj. Konkretno mislim na ekran, posto za razliku od starog Desire-a sa AMOLED ekranom ovaj ce imati LCD i mislim da ce ovo bar meni jako smetati. Vec sam citao neke reviewe gde mu bas zameraju ekran, isprane boje... Ovo me bas jako zulja jer mi se strasno svidja ekran na mom sadasnjem Desire-u.

Sto se tice toga da li je besmisleno svu tu snagu trpati u tel ne ili, vec sam jednom pomenuo meni je jako drago zbog toga jer jedva cekam dan kada cu moci da nosim telefon umesto laptopa, stavim ga na docking station kuci i u kancelariji i radim na njemu...

Nazad
Vrh Dno