Šta je novo?

HTC Desire HD

Ovaj Droid mi stalno zapada za oko :) 1,2 GHZ oc (od 550MHz fabrickih) :D i to sad videh da skoro svi koji su pokusali da je overklokuju dodju do ovog broja, a toliko mator fon :)

iPhone 4 ima PowerVR SGX 535 GPU (14 MPolys/s, 1Gpx/s@200 MHz)

http://en.wikipedia.org/wiki/IPhone_4

http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_A4
Me thinks so takodje, ne znam odakle G@W-u (tj. onom XDA-ovcu :)) onih 90 miliJona trouglova... :)

@ bata87:
Al' si se ti nalozio na tog Droid-a... :d

Nije mi bas najjasnije kako je moguce da Galaxy S ima onoliko razlicite skorove, od 880 na ~2250... a jedina razlika kanda lagfix :trust:

Anyway, kljucno je sto je sve to pak sa Eklerom, videcemo kako ce tek da se odlepi kada finalni Frojo pristigne... :smoke:
Na onom prethodnom linku se vidi ogroman boost sa Nexus-om kada sa 2.1 ode na 2.2, ako slicna prica bude bila i sa Galaxy-em... ;)

Al' si se ti nalozio na tog Droid-a... :d

Preferiram motorolu jos iz doba StarTack-a ;) (prvi mob koji sam drzao u rukama :) ) i prosto mi milo kako su se vratili na scenu sa ovim Droidom, koji je izasao ako se ne varam, pre godinu dana i jos uvek se cvrsto drzi (bas zilav sto bi rekli + super kvalitet izrade) :D

inace i ja se bas pitam sta ce biti kada izadje 2.2 za galaxy S, mada mi iskreno vise 'prija' HTC (al Moto je N.1 :D )
Sve u svemu Droid X dobija konkurenciju u vidu Desire HD ili pojacanje u Android taboru :) a Droid 2 u vidu Desire Z modela...

ipak stekam pare i cekam desireHD,ima par prednosti u odnosu na galaxyS i to je presudilo :)
ne treba da bude najjaci sledecih 12 meseci (cak ni 6) ali kad kupim da ima SVE :)
(a cini mi se da ce on biti najblizi toj apsolutnosti)

Ahm... a kad ce ono bese Galaxy S2? :) :p

Nije mi bas najjasnije kako je moguce da Galaxy S ima onoliko razlicite skorove, od 880 na ~2250... a jedina razlika kanda lagfix :trust:

Razlika je u tome sto Samsung koristi svoju memoriju za smestanje sistema (ROM), pa su mislili da mogu da optimizuju da sve to lepo radi sa fajl-sistemom koji je nalik na FAT. Ovi bolji rezultati su sa nekim drugim fs.

Ahm... a kad ce ono bese Galaxy S2? :) :p

hehe :) ma ne interesuje me :)
realno, i desireHD ce biti slabiji od galaxyS-a..... gledam vec sad benchmarks, i hummingbird procesor od galaxy-a i grafulja bolje odradjuju mnoge testove nego iphone4 i desireHD(snapdragon cpu)i svi ostali....

svesno to radim...
Znaci, zbog "android" telefona (bez tog touchwiz-a samsungovog) sa HTCsense-om,zatim radi blica i kamere(jedan od glupljih razloga) i zavrsne obrade koja je malo bolja, cekacu desireHD. A sto se tice galaxyS2...njaaa.... samsung :/
(imam neke gadne predrasude posle ocajnog wave-ovog software-a... posle iOS-a kao s konja na magarca,koliko god bolji hardware bio....definitivno sam na svojoj kozi ukapirao ono sto sam vec znao, da je software bukvalno 90% telefona....)

desireHD, i await you :)
nadam se samo da ce 1230mAh biti dovoljno za SLCD :/

Razlika je u tome sto Samsung koristi svoju memoriju za smestanje sistema (ROM), pa su mislili da mogu da optimizuju da sve to lepo radi sa fajl-sistemom koji je nalik na FAT. Ovi bolji rezultati su sa nekim drugim fs.
Hvala na objasnjenju ;)

2 OTAC:
Paaaa, bice sasvim dovoljno za jedan dan koriscenja... uostalom, kao i na originalnom Desire-u :p

BTW, zaista mi nije jasno tvoje konstantno "pljuvanje" Wave-a... mislim, da nemam taj fon, pa i da gledam belo i klimnem glavom eventualno, cisto reda radi.
Nego, evo ga na stolu, znam sta i kako - te nemam pojma odakle uopste taj "ocajan software" termin... kada na ovom fonu sve radi odlicno. Ono, jes' da nije ni Android, a ni iOS, jes' da je jos uvek nedonosce... ali za v1.0 radi veoma dobro. Ne zaglupljuje se, ne secka, ne lag-uje... meni se jedan jedini put desilo da se restartovao, sa nesrecnim Symbian-om svojevremeno sam mnogo puta prisustvovao ovoj pojavi, pa i sa nekim (SE) telefonima bez OS-a.

Jedino gde manjka jeste na polju aplikacija, to stoji... ali dobro, doci ce i to. I najbitnije (za neke) - navigacije... za nasu zemlju iskljucivo.
Sve ostalo je tu, i vala radi odlicno.

^
1.) digitalni kompas je KRSH xD
2.) nema ko svet da ga koristish za navigaciju (nema iGo ili tako neki bolji software za navigaciju)
3.) onaj homescreen sto ima vishe ekrana, ima gore one kruzice sto su ruzni i ne mogu da se izbrisu (one 1, 2, 3....)
4.) kao sto si sam rekao nema nekih aplikacija
5.) pogledaj mu poklopac baterije na ledjima...od gore ka dole se polako izdizhe tako da se lepo ne zatvara nazad (tamo na onom delu gde je dugme za otvaranje, vishe odskace nego na drugim delovima... loshe odradjeno)
evo slike za to:
ovaj deo ovde odskace
samsungs8500waveback.jpg

sto se lepo moze videti i ovde,nasao na nekom review sajtu:
Wave_vol_buttons.preview.JPG

vidi kako poklopac prema levo sve vishe se podizhe i pravi razmak...

ima jos stavki da nabrajam,ali nije bitno...

jeste, sve on fino radi (i browsuje i slika i pusta filmove) ali meni se ne svidja, u kompletu sa tom BADOM imam utisak da telefon manje vredi i nije mi nesto :/

Pravo da ti kazem uopste nisu neki argumenti da je telefon los, to sa poklopcem na 3 wave-a nisam video, nikakvo izdizanje ili slicno, a imam ga i dan danas, (sestrin smo prodali jer je htela iPhone)pored iPhone-a 4...Prvo taj Desire Hd ne moze ni da prismrdi ekranu kao sto ima Wave, Galaxy S, iPhone 4, drugo zvuk ima bolji nego na iPhone-u, sto je meni kljucna stvar i vec u sebi podrzava skoro sve video formate sa cim ces sve morati da se bakces na Desire Hd(skidanja aplikacija, fix-eva...). Daleko od toga da ce ovaj fon biti los, cak cu ga i ja probati, ali Wave je toliko dobar da nemas pojma :)

cekaj,ako se na mom izdizala, kao i na ovom na slici, kao i na jednom na youtube review-u...ne znam zasto tvrdis da lazem :/

jesam izmislio? eno ti slike gore.... ne lezi lepo kao pri vrhu... ukupno los utisak...

a zavisi od primerka do primerka...slicna fora je bila i sa htc legend
jednostavno, ili ti se dize ili se ne dize :)

haha :) nadji to na 3GS-u koji sam pre njega imao xD
zato mi je i smetalo,jer na iPhone-u je bilo I VISHE NEGO POD KONAC!!! :)

edit:
tj, da pojasnim CAR-u i SOAD-u, nije LOS telefon,ali kad predjes sa 3GS-a na njega, kao s konja na magarca, utisak je dvostruko slabiji tad... ;( to je presudilo mom nezadovoljstvu sa wave-om... telefon koji cu da koristim 1-2 zamerke moze da ima (jer ne moze biti savrsen) ali bas 5-6-7...hm

Poslednja izmena:
U svakom slucaju neces pogresiti, daleko od toga da ce Desire HD biti los telefon. Ja samo kazem da je meni i od 3gs-a pet puta bolji wave(subjektivni utisak).

uh, retji za digitalni kompas da je krs je ludost...

ma nije bitna stavka u mom zivotu niti BLIC, niti KOMPAS, niti 5-8-12 mpx....to samo pricam jer komentarisem ono sto jedan telefon ima, i kakvo je to sto ima....ali kazem, krsh je u poredjenju sa npr 3gs kompasom koji klizi kao pravi.
Btw, 3gs je izasao u junu/julu 2009,a ovaj godinu dana kasnije i opet je losiji kompas mnogo....prosto nedopustivo da sa takvim "seckavim/bagovitim" kompasom izbace nakon godinu dana uspesnog 3gs-ovog kompasa.... to je sve sto hocu da kazem..a tako je i sa drugim stvarima. ni najmanje mi to u zivotu nece trebati, nisam retard da nisam svestan sta pisem,ali, otaljali su posao, da se kaze da ima, a nisu se ni potrudili da bude kako valja :/ zato je taj utisak slabiji. sta me napadate

Stvarno, šta ste napali čoveka?
Valjda ima pravo da bira uz koliki fps će da nađe put do kuće...

pa naravno :)
hvala :)

Evo gledam cene u svajcarskoj,
Desire HD (preorder) 669CHF
Desire 559CHF
Desire Z (preorder) 611CHF

Kurs je 1CHF=0.76e

Dakle Desire HD kosta otprilike koliko i Desire kad se pojavio. Dostava je sredinom oktobra.

Kako galaxija izvuce 2246 ovde. Meni max sa sve lagfixom 1878...
DoDo je dao objasnjenje na prethodnoj strani... ;)

BTW, to je i dalje sve pod Eklerom... videcemo kakav ce bost Froyo da donese, al' ako je suditi po onom kako su poleteli obican Desire i Nexus...

2 OTAC:
Kao sto rekose - i nisu ti neki argumenti :)
Mislim, kompas :)d), navigacija (koje pak nema, tj. ima, ali je nikakva za nasu zemlju... drugu bi pricu pricao da zivis u Svabiji, npr. :)), homescreen sa kruzicima :d koji ne mogu da se izbrisu :d (a pritom, ti kruzici su genijalna stvar i imaju svoju svrhu - mozes sa prvog da skocis direktno na 6 ili 7, npr., bez potrebe da besomucno listas levo ili desno dok ne stignes do istog ;))... ili pak poklopac koji ti nije legao sa pola mm - i to na tvom primerku i tom YT-ovskom... na mom cuci kao saliven, isto kao i kod SOada :)

Ali dobro, nebitno... sto ljudi, sto cudi :p
Uostalom, ovo je ipak tema o Desire-u HD, 'bes sad Wave :)

Poslednja izmena:
Evo gledam cene u svajcarskoj,
Desire HD (preorder) 669CHF
Desire 559CHF
Desire Z (preorder) 611CHF

Kurs je 1CHF=0.76e

Dakle Desire HD kosta otprilike koliko i Desire kad se pojavio. Dostava je sredinom oktobra.

to znaci da ce obican Desire, Legend i Hero znacajno da pojeftine

nece, ni legend nije pojeftinio ni najmanje kada se pojavio desire....a desire hd ce biti dobrih 100e skuplji, i to opravdano

Imam par pitanja....

1.Instalirao sam neku temu sve sam lepo sredio, e sad mi samo smeta sto Start dugme i dalje stoji u gornjem levom uglu, a na temi vidim da kod njih stoji dole levo?? Kako to da se prebaci da stoji dole?

2. Kad instaliram neku temu (cab file) uradim restart, ostaje mi stara pozadina, zasto nestavi pozadinu od teme koju sam instalirao ?

Nazad
Vrh Dno