Šta je novo?

HTC Desire HD

onda super, ja se već razočarao da je tako loše, a datum nisam ni gledao.

Hesus, Hesus, nego sta :D Sudeci po enormnim kolicinama memorije koja je nabijena u njega verovatno su napravili neku svoju instant-on varijantu.

Pa, ono... i jeste, i nije :)

Vidite dole u opisu klipa, pominje se neki "Fast Boot"... otud ovako surovo brze vreme dizanja. Ipak, to vazi samo ako se ne dira baterija - ako se izvadi iz fona, boot time je normalan.
Sta sad Z/HD tu radi, da li nesto snima na memoriju ili sta vec, pa ima za neki kao preload - ne znam, nebitno u ovom trenutku... ali eto, tako je. Drugacije se fon ponasa, tj. butuje kada mu se izvadi baterija, pa vrati :)

Opet, ne kazem da ce iko da vadi bateriju svaki cas, ili, jos bolje - da ce da vadi bateriju ikada od onog momenta kada je prvi put ubacio u telefon! :D

Da, ali isto tako moguce da ce upravo zbog ovoga povremeno biti potrebno izvaditi bateriju ako se telefon zaglupi...
Naravno pricam napamet ali mi to deluje moguce.

netje... dovoljan tje biti reset...

A ne znam zasto ste se svi uhvatili fastboot-a? Mislim u cemu je fora, ne kapiram Vas, fino je to sve ali da mi to bude jedna od glavnih prednosti? Pa svoj telefon nisam gasio pa palio 10ak dana najmanje, stvarno ovih 10ak sekundi vise mi i nije neka prednost. Jedino da ukapiram ljude koji gase telefon po 10 puta dnevno, ako postoje takvi...

750e za OVO...E bogami su ga sebe ovaj put precenili.Jos uvek ne znam sta je hd na ovom telefonu.Verovatno nesto sto je trebao da ima prvi Desire.Zanima me koliko ce tek da kosta Galaxy S 2 kad izadje???

ovo pocinje da me podseca na period od pre 5 god kada je nokia prodavala svoje top telefone za 600e+

Poslednja izmena:
Mozda bude jeftiniji uz neke tarife od 3000+ din.Vip 2000+55000din i pricaj,pricaj,pricaj :)

Uvek u pocetku je velika cena, tad kompanije najvise zaradjuju, za 4-5meseca cena ce da mu padne na oko 500e a onda za jos 2-3meseca na 400-450e kao DESIRE i HD2 sto je bilo.

A ne znam zasto ste se svi uhvatili fastboot-a?

NIsmo se uhvatili ali mi moramo da mu nadjemo sve prednosti i mane, da ga rastavimo u delove :d
Tek kad dodje u slobodnu prodaju i kad se pojave prvi testovi i komenari onih koji ga imaju mozemo vise da sudimo o njemu. Ovako je je sve manje vise nagadjanje ali to je i zanimljivo :)

Poslednja izmena:
nije 750... 600 preorder...

Nokia je pala s' Marsa...

Ne, nego likovi koji kupuju nokia-e za 600e.
Imao sam pre par meseci par dana na koriscenju Nokia N800, eh pa tacno bi se ubio da sam dao tolike pare za onaj telefon :) Zapravo ne bi ga koristio ni da mi ga neko pokloni.

n800 je tablet... ako mislis na n900 i to kazes onda ti ni ne treba takav telefon :)

Tako je na N900 sam mislio, i da definitivno mi ne treba takav telefon sa kojim osecam konstantnu zelju da ga razbijem sta god da radim na njemu :)

Ne, nego likovi koji kupuju nokia-e za 600e.
Imao sam pre par meseci par dana na koriscenju Nokia N800, eh pa tacno bi se ubio da sam dao tolike pare za onaj telefon :) Zapravo ne bi ga koristio ni da mi ga neko pokloni.
I to sto kazes... u pravu si sasvim, dokgod je takvih sto ce da daju 600 evra za neku bangavu Nokiju, i ovi ce mocu da samaraju sa cenama i dizu/drze ih u nebesa.

Ipak - "NokiJa je NokiJa..." :wall:

bas sad imam spremne pare da kupim galaxy S (nekih 450e) i upravo se pitam da li da cekam,pa dodam 100-150eura za desireHD ili da odmah kupim samsung...

eto,taman da pitam za savet i vas... nisam do sad bio u toj "Android prichi", pa ne znam koje su razlike izmedju androida na samsungu (touchwiz) i na HTC-u (taj htc sense ili sta vec)

p.s. i realno, da li se zbog kamere od 8mpx, 2 led blica i 256mb RAM-a vishe vredi dati te pare,tj doplatiti toliko(iako interna memorija je manja dosta)?! znam da ce verovatno biti malo bolji od samsunga galaxy-a, ali 4.3 ekran (tj tih 0.3incha vishe od galaxy-a je minus,bar meni, koji je isprljao sve ove mini pluseve...drzao sam u VIP-u galaxy, i on je velik, ne znam hoce li mi 4.3 biti preveliko...)
dajte neki savet, s obzirom da su telefoni rame uz rame

Ja sam hteo isto da uzimam Galaxy S, ali cekam Desire HD zbog izrade, Sense UI, blica na telefonu, veceg ekrana i zato sto mi vise lezi ime HTC nego Samsung :d

@OTAC Ja sam se vec spremao da uzmem HTC Desire, kada sam juce saznao da HTC Ace (Desire HD) izlazi. Iskreno ja bih sacekao njega nasuprot Galaxy S.
Sa tim sto i nije bas mala razlika u ceni. Koliko sam video po netu pre-order SIM-free cena se krece oko 460 funti sto ti dodje oko 550evra. Tako da slobodno racunaj da ce biti oko 600evra.
Tako da ako to nije problem, moja preporuka ti je HTC Desire HD.

I imam jedno pitanje, ako neko malo vise prati mobilnu scenu kod nas i u svetu. Koliko kasne telefoni kod nas? Pokusao sam da saznam naprimer kada je izasao HTC Desire a kada se pojavio u Srbiji, medjutim nisam uspeo da nadjem te informacije.
Desire HD izlazi 9. oktobra pa me zanima da li neko ima predstavu kada ce moci kod nas da se kupi.

I da, video sam par postova tipa sacekaj do nove godine izacice novi modeli. Pa ako tako sacekas, onda ce biti da u martu 2011 izlaze jos boli, pa u junu, i nikad neces kupiti mobilni :D
Pomiris se sa cinjenicom da dok se vratis iz prodavnice postoji dobra sansa da ga je vec zamenio novi model i gotovo :D

ako je taj touchwiz slicno kao kod s8500 wave-a, onda cu galaxy ne samo da izbegnem,nego kad vidim telefon, jos da ga pljunem i zgazim.... to je pakao,jer sam imao samsung wave nekih 10ak dana... mozda mi je lose delovao jer sam wave uzeo posle iphone 3gs-a, ko zna,ali u svakom slucaju nije nista specijalno....a kod druga DESIRE sam cackao i to mnogo bolje izgleda...tj izgleda kao PRAVI android.. (kako to drugacije da objasnim) :)

a tek Desire sa Froyo :) milina
jedino sto mi se ne svidja kod Desire HD je njegova velicina (i tezina), mada 4.3" ekran vuce to za sobom, ali je zato izrada (aluminium uniboy) za klasu iznad Galaxy S

znaci ipak se ceka desireHD
onda cu ipak to uzeti...

p.s. gledao sam malo i galaxyS temu... posto ima 48 strana tema,sto je previshe, samo sam na preskok gledao zanimljivosti...i bogami,dignut je u nebesa, a s pravom ga neki ljudi porede sa obicnim htc desire-om........ nema nista specijalno bolje (sve je ZANIJASNU bolje) ali kad mu pogledas njegov touchwiz, onda mu to dodje na isto.

ne znam....glupo je sad kupiti desire, kad ce uskoro desireHD...pitam se kolika ce cena biti...ako bude preko 500,ima da ga zaboravim. ne dam citavo bogatsvo za telefon... ima bitnijih stvari u zivotu od parceta plastike i metala, koji izgubi vrednost brzo. zato sam generalno odustao od iphone4...mozda bih i mogao da platim 700e,ali gde bre...nisam lud.

nadam se da nece desireHD biti vise od 500,toliko sam spreman da dam

Ako Desire košta ~300 uz normalan paket, dati duplo više za malo veći ekran (ista rezolucija) i više megapiksela je možda malo preterano?

ae da se javim kao korisnik koji je imao 2 meseca legend, pa jos 2 mesec. desire i vec nedelju dana fura galaxy s....
nije bas galaxy s toliko dignut u nebesa, ima polja na kojima je ozbiljno bolji, zavisi sta ocekujes od fona. galaxy s sa lagfixom i 2.2 desire ne mogu da se porede, galaxy bukvalno leti.
ekran i nije tolika razlika, ali je svakako lepsi za gledanje.
najezio sam se kada sam prvi put pustio random pesmu na galaxy, mnogo bolji zvuk od desirea(a gotovo nikad ne vadim slusalice iz usiju, koristio sam desire i kao player)
fotke su nesto bolje na galaxy, dok video snimak rastura desire...
i na kraju sense vs touchwiz....sense je super, dok ne dosadi, stalno ga imas na fonu, onda uzmes od ortaka fon koji isto to ima, onda uzmes od drugog opet isto....tako da na kraju samo stavis neki launcher da ga vise ne gledas :D
e i da....3d aplikacije...jel uopste treba spominjati? mozda je to nekome nebitno...al ono
desire jeste za 'everyday use', ali ako neko trazi super multimedijalni fon to je galaxy...

i ako desire hd nema gpu...meh, ni tih 20% iz nove generacije snapdragona nece biti dovoljno za neke stvari, narocito na vecoj dijagonali :)
treba sacekati prve testove i videti, ovako po specifikacijama barem meni nije nista posebno...

ma naravno da je galaxyS bolji...to i ja kazem...ali taj njegov touchwiz koji sam imao na wave-u, neka fala, zaobicicu...mozda ce mi android na HTC-u bolje "leci"
veceras svakako izlazim sa drugarima u grad, i jedan od njih ima desire...malo cu cackati pa videti taj 2.2 kako sljaka.

inace, zaboravih reci, kad sam usao u SMS aplikaciju i poceo da kucam... bilo je bukvalno reakcija: WTF?
kakvo je ono SPACE dugme?! :/ sa strane ekrana.... mislim,sve ostalo ok,ali nekako skrnavo deluje sa tim space dugmetom pomerenim u stranu. posle iphone-a, wave mi je delovao kuckanje poprilicno isto. onda sam uzeo danas galaxyS i pogubio se (haha,dobro,slova su isto rasporedjena kao i na drugim qwerty tastaturama,ali neprirodno mi je ipak nekako)

sve u svemu, nije BAS TOLKO superioran. jeste bolji,ali ajde, sacekacu HDdesire da vidim specifikacije i cenu, i to ce presuditi :)

p.s. za 8mpx u korist desireHD-a mi se fucka,za blic takodje,za veci ekran,tj 4.3" mi se fucka, za 256rama mi se fucka (cak je veci ekran meni i minus, s obzirom da ce razvuci pixele jer je ista rezolucija) jedino mi je cool OS, i kuciste koje deluje kvalitetnije/neplastikanerski/i nije iphone ripoff

Opet, nece ni neke bitne stvari biti drugacije izmedju galaxyS i desireHD,ali ako bude malo veca cena, uzimam...ako bude 550eura, fala lepo dovidjenja, realno...

@cvijic:
ma kontam sta si napisao, sasvim je na mestu.
ali ja sam zabotovan na telenor mrezu i ugovorom obavezan do 2011.godine, i to mesec novembar (jer sam uzeo pre 10meseci neki krsh telefon kad su mi ukrali moj, pa cisto da imam neki za 500din dok ne nadjem bolji) i sad sam sah-matiran,ne mogu na ugovor pa mi sve jedno...moram dati 400eura svakako, ***, bio to desire obican ili desireHD,pa cu doplatiti..a mozda uzmem i neku nokiju i ps3 i to je to xD

Poslednja izmena:
Vrh Dno