Šta je novo?

HTC Desire HD

pa nema veze :D

p.s. bas sam u nezgodnoj poziciji....da kupim iphone4, puno para.... da kupim galaxyS, nema blic, malo slabiji touchwiz itd itd, nije najpametnije,treba da sacekam desireHD,a opet desireHD nece biti nesto revolucionarno..... prakticno,nema nekih telefona za izbor, a da kazes JU,AL JE DOBAR, SVE IMA ZA 500eura.... ili treba da iskesiras 650+eura, ili oko 400-450 da mlatis slamu sa 2-3 telefona u krug koji su svi slicni....

pa nema veze :D

p.s. bas sam u nezgodnoj poziciji....da kupim iphone4, puno para.... da kupim galaxyS, nema blic, malo slabiji touchwiz itd itd, nije najpametnije,treba da sacekam desireHD,a opet desireHD nece biti nesto revolucionarno..... prakticno,nema nekih telefona za izbor, a da kazes JU,AL JE DOBAR, SVE IMA ZA 500eura.... ili treba da iskesiras 650+eura, ili oko 400-450 da mlatis slamu sa 2-3 telefona u krug koji su svi slicni....

eh koje muke...

haha :) ma dobro, znam da nisu realno... ali jesu,kad imas pare da kupis, a nista nije TOP OF THE CLASS..... priznaces, makar duboko u sebi mozes da kazes da ovaj serator (OTAC) ipak jeste upravu...

@OTAC
Ne bih ti preporucio iPhone4.
Sta tacno Galaxy S, Desire i Ace nemaju? Sva 3 su tip-top telefona. Naravno postoje neke razlike ali koje su vise stvar licnih preferenci. Jer kada bi objektivno sagledao pluseve i minuse sva tri verujem da bi dosao do zakljucka da su jednaki.

Vidim da mnogi imaju misljenje da je cena HTC Ace-a prenaduvana i zbog toga ga hejtuju.
Ali evo: novi senseUI, froyo, novi procesor, malo vise rama, malo vise interne memorije, 8mps kamera, 720p video = 70 evra razlike. Mozda je cena malo uvecana u odnosu na performanse, ali malo ne nesto preterano.
Ali najbolje je sacekati izlazak, tacne specifikacije i novine kao i neke testove. A mozda sa njegovim izlaskom i izlaskom HTC Desire Z padne cena obicnom Desire-u.

A sto se mene tice Samsung moze da napravi living and breathing AI Androida i ja ga necu uzeti.
Jos od onih serija telefona na preklop koji je svaka baba imala a nisu imali ni jednu jedinu funkciju ne gotivim samsung telefone.
Znam da je shnj razlog, ali imam traume od tih telefona :D

Poslednja izmena:
@Otac

:) Ja isto cekam Desire HD, ne lupam mnogo glavu sta li je bolje, ova dva sam vec drzao u ruci, HD jos nisam, ali se jednostavno vidi da mnogo lepse i kvalitetnije izgleda, sto je jedna koliko toliko bitna stavka, a i poboljsanje u procesoru,ramu i kameri je meni prioritet :) I na kraju krajeva ne vidim zasto ne bi poboljsana kamera nekom bila bitna, pa ako vec ne vucemo digitalac sa sobom, vec samo telefon, onda nek taj telefon moze sto bolje slike da napravi , zar ne ? :)

Ali zato prisustvo dual led blica doprinosi kvalitetu fotografija napravljenih pod slabijim svetlom.

ajde ok, dual led blic jeste bolji od signle led blic, ali je opet slabiji od xenona i opet u krug mozemo kako ima nedostatke...dovoljno je da ima i 1 blic, sto mnogi danas imaju,iako je realno vnuugo, al cisto da se kaze da IMA,da ipak ti kao potrosac imas neki osecaj da nisi dobio manje za te pare.

ista prica kao i za 5.1 dolby digital zvuk ili HDMI out.... mislim, 90% korisnika NIKAD nece to koristiti,ali je tu cisto da si u toku, i da mozes da se pohvalis. (kao i sa frontFace camera)ali eto,ja sam to imao na samsung wave-u, i opet to nije bio telefon zbog BADA OS-a kako valja...

jednostavno, galaxyS po svemu tome moze i bolje, desireHD isto moze bolje (sto se tice interne memorije od 1.5gb npr) i tako dalje i tako blize...nikad da metnu nesto sto ce JAKO DA VALJA,tj kad pogledas sve zajedno da je uklopljeno kao u iphone4... (kao i npr sto dolazi galaxyS2 sa ultragigamega hardverom)

godisnje nazalost vidimo svega 1-2 telefona ukupno koji budu top of the class, svi ostali su "tu negde"... ***,al kad placam 500eura, TU NEGDE me ne interesuje...

@otac: Koliko mi se cini najbolje ti da sacekas Desire HD, pa da onda kupis desire (obicni) :D ne kazem ovo tek onako, jer ce tada cena desirea sigurno pasti i ako razlika u ceni bude >150eur mislim da nema razloga da se ne uzme Desire... isto nemoj otpisivati Galaxy S zbog retardiranog touchwiz-a, jednostavno instaliraj neki launcher (LauncherPro) i podesi kako tebi odgovara :)

fala na savetu ;)
moracu se jos malo raspitati o tom LAUNCHERpro-u...vidim svi spominju...i neki lagfix....

ali bre,dosta mi je ROM-ova, dosta mi je podesavanja, ocu da pljunem 450e,ili 500 i da imam zlu makinu,povremeno odradim update OS-a svakih par meseci i to je to.... jos od windows mobile na omniji mi se SMUCILO "romovanje" i prilagodjavanje.... :/
znam da mozda galaxyS moze da se sredi cas posla da bude ok,ali nije to to...kupio sam njesra da bih ga klesao i vajao da meni odgovara...moj trudi, izvinte me, kosta mnogo vise nego developerski...jer ja EM sam platio uredjaj,em moram da ga shtimam da mi valja...a to nije moj posao, to je posao onog zaposlenog u SAMSUNGU...zasto npr nikad nisam na iPhone-u (3.1.3 ili iOS4) imao nikad problema...zato sto je napravljeno da bude skoro pa SAVRSENO..ok,nema bluetooth razmene sa drugim fonovima(ne treba mi odavno to) ok, nema flash podrsku iz strateskih razloga (ok,tu je youtube player), ok nema mozda jos par sitnica,ali OS kao OS je nenad****v.
nazalost, smucilo mi se i to, i potrebna mi je i hardverska injekcija (u vidu novog fona i boljih performansi,jer sam freak za gedzetima i volim da imam dobro) ali eto, ufatio sam se za dobar hardver i sad moram da namestam da mi valja software (kod galaxyS-a...)hm...neka fala :)

cekacu desireHD,videti kako se krecu cene, pa cu da vidim jel kupujem galaxyS ili nista :) (posto treci osim iphone4 ne postoji nazalost u toj klasi....desire nije los,ali malo je slabiji)

raspisao sam se kao lud, palim sad u izlazak da se nazderem kao majmunce

Kod mene isti problem skupim pare kad ono medjutim.Ali mislim bar za mene da je Galaxy S bolji telefon po pitanju multimedije.A sto se tice te front kamere,po meni je jedan veliki plus,ne zbog 3g video poziva,nego zbog opcije koji trenutno jedini ima,a to je video skype poziv.I naravno tv-out pa makar on bio i kroz 3.5mm.Po meni previse mana za telefon koji kosta preko 600e.Tu im ni taj htc sense ne moze pomoci.Kao sto rekose,instaliras lancher pro i podesis ga bas onako kako zelis.

@otac: meni malo zvucis kao da zelis da kupis dumb phone, a ne smart phone :) ... Moje misljenje je da je upravo tu ta prednost, sto mozes prilagoditi sw skroz svojim potrebama, a i zabavno je. ja bar obozavam tako s' vremena na vreme da menjam stvari i za kratko vreme imam totalno drugaciji dozivljaj jednog te istog telefona :) bitno da nikad nije dosadno ;)

Malo o grafičkim procesorima koji se nalaze u najboljim telefonima današnjice:

Originally Posted by Smartmob je napisao(la):
So, for everyone...here are difrences between old processor and the new one with new GPU. Its better than Desire, HD2 and 3GS but not better than iPhone4 and Galaxy S.

HTC Desire HD - Qualcomm Snapdragon QSD8255 1 GHz processor with Adreno 205 (200MHz = 41 million triangles/sec)

Samsung Galaxy S - 1 GHz S5PC110 with PowerVR SGX540 (90 million triangles/sec)

iPhone 4 – A4 1GHZ CPU w/ PowerVR SGX 540 (90 million triangles/sec)

iPhone 3GS - 600 MHz with PowerVR SGX 535 (28 million triangles/sec)

HTC HD2 – Qualcomm Snapdragon QSD 8250 1 GHz with Adreno 200 (133MHz = 22 million triangles/sec)

HTC Desire – Qualcomm Snapdragon QSD 8250 1 GHz with Adreno 200 (133MHz =22 million triangles/sec)

OTAC vidi ovako, čekati jeste najčešće glupo ali nas čekaju Android 3.0 telefoni koji će predstavljati veliki pomak u odnosu na aktuelne po svim parametrima. Očekuju se poprilične promene na nivou OS, luksuzni modeli (klasa u kojoj su SG-S, Desire, iPhone4) će imati ekran HD rezolucije (1280x720), neki modeli će imati daleko brže procesore, više memorije, bolje grafičke čipove. Ako kupuješ telefon od 500 evra da bude vrhunski duže vreme na to možeš da zaboraviš jer će za već 6 meseci biti "smešan".

po tome Iphone 4 i GalaxyS ispadose graficki duplo mocniji od DesireHD ? :trust:

Ne samo što su duplo moćniji nego je i podrška za PowerVR čipove u do sada izdatim igrama mnogo bolja. To je zato što se većina igara razvija za iOS platformu a ti uređaji koriste PowerVR čipove. Čak i kada urade Android port ne verujem da se igra naročito optimizuje za Snapdragon. Zato je onolika razlika u Q2 u klipu koji je postavio sheilinkin.

Adreno je razvio AMD btw.

@G@W: Pa kako zaboravi Motorolu :) ne znam da li se neko od proizvodjaca (koji proizvode Android uredjaje) bar priblizno kotira u Americi kao Motorola...

Nije to moja lista već čoveka sa xda foruma. Ukoliko se ne varam Motorola u Droidu koristi PowerVR SGX 530 (14 million triangles/sec).

Yeap i ne znam da li je neko pre nje imao PowerVR (posto je Droid vec mator :) ) ali odusevljen sam kako na njoj klize igrice :)

Poslednja izmena:
Ako sam ja dobro upucen sledeca je prica sa Andoidom 3.0
Za sad su sve glasine i necu ulaziti u njihovu tacnost, ali prvo je bilo da izlazi na jesen 2010, pa su najavljivali oktobar 2010, a sada kruze glasine o prvom kvartalu 2011.
Ali o 3.0 Androidu kao operativnom sistemu, ne o novoj generaciji telefona.
Kako glasine kazu telefoni sa ekranom od 4 incha ili veci, 1GHz procesorom i 512RAM-a ce moci da podrze 3.0. Telefoni sa 4+ inch ekranom bi podrzavali rezoluciju od 1280x720.
Takodje najavljuju se i telefoni za 2ghz procesorom, ali medju tim glasninama se javljaju one kako ce ti telefoni podrzavati i USB 3.0 i BT 3.0, a to jos nismo doziveli na PC-jevima.

Sada na stranu te glasine, mislim da bi sulud potez bio da napravis telefon a za 3 meseca izbacis revolucionarno bolji OS koji nije kompatibilan sa tim telefonom.

A sa druge strane tempo razvoja tehnike i tehnologije nema nameru da se smanji. Tako da i ako se saceka 6 meseci za te 2ghz procesore, onda ce za 6 meseci od tad opet izaci nesto novo i vise primamljivo.
Mislim da je odlaganje kupovine bilo cega duze od 3-4 nedelje zaista previse, jer ces se onda samo zaglaviti u zacaranom krugu.

A sada, ako neko zaista zeli da aktivno prati trenutna desavanja na sceni mobilnih telefona tj. gadzeta, mislim da mu je potrebno da izdvoji jednu prosecnu platu kod nas na svakih 6 meseci.

Tako da, mislim da ce trenutno jaci telefoni podrzavati 3.0 i da ce biti super narednih 6 meseci, a u periodu od 6-12 meseci ce biti prosecni. A posle toga ako ne nabavite neki od novijih telefona jednostavno ce te se pitati "Sta mi ova beskorisna cigla u dzepu trazi?"

Poslednja izmena:
@Ivan452: Ubrzo posle toga ce se pojaviti custom Rom-ovi i za uredjaje koji danas spadaju u red normalnih koji imaju modifikovani Android 3.0 ili bar neke osobine Android-a 3.0 (bar se nadam). Inace mislim da ce 3.0 biti u stanju da radi i na uredjajima kakvi su Desire i Galaxy S, medjutim za sad imamo samo glasine

Yeap i ne znam da li je neko pre nje imao PowerVR

iPhone 3G je imao PowerVR čip koji mislim da može da istera milion trouglova u sekundi. Pošto verujem da se sve iPhone igre prave da mogu da rade na 3G modelu onda postaje jasno da su čipovi u 3GS/SG-S/Droidu rade u "leru". Tako da bi uz malo optimizacije Snapdragon trebao da tera sve današnje iPhone igre ukoliko ikada dođe do portovanja.

Ispravka, prema ovom linku i prvi iPhone je imao PowerVR MBX Lite kao i 3G model.

Poslednja izmena:
a ne znam...upravu ste za to de opet ne vredi cekati,jer izgubim mesec-dva, i onda sam opet u minusu jer za 6 meseci izlazi nesto novo i tako mogu u krug da cekam i cekam...

kanda ce biti galaxyS,pa cu videti da prodam za 2-3 meseca (dobro ocuvanog nadam se) i doplatim 200eura za nesto novo i tako u krug.
sta cu kad volim gedzete :(

pa gde ce da nosi PS3 igre u kafic? :p

pa igrajuci pirate, ustedecu tih 200eura za 2-3-4 meseca :)))
na 5 igara sam dobar 200.
(i nigde nisam rekao da su mi skupe igre, nego cu samo da lovu potrosim tamo gde bih vise voleo nego na igru original,koju NE moram da platim...ako hocu noviji fon, to MORAM da platim)

p.s. necu bas svakih 3 meseca menjati fon, vishe svakih 6-12,ali sve jedno, opet covek mora da doplacuje i posle samo 2 meseca,a ne posle 6 meseci do godinu dana :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno