Šta je novo?

HTC Desire HD

^ Ceo dan se nije gasio, od kada je otpakovan ukljuceni sync, wifi, instalirano gomila programa, svasta nesto isprobavano i primento se manje greje od Desire-a.

Da, greje se manje od Desire-a, to mu je definitivno veliki plus. Kucishte je isto uradjeno od dobrog materijala, ima manje plastike nego kod obichnog Desire-a i zadnja strana je fino dizajnirana, samo je za mene previshe shirok :(

Sad sam bas isprobavao need for speed za android i veoma se malo greje telefon. ALi ono sto me najvise odusevljava je neverovatno brzo podizanje nakon gasenja telefona. Nekada mu treba desetak sekundi, ali par puta se podigao za bukvalno 3-4 sekunde. Sve veoma brzo radi, blago razocarenje je bilo samo u situaciji kada sam probao da otvorim word dokument od nekih 200+ stranica i nekih 1mb velicine, bas ga je dugo ucitavao ali makar je odmah otvorio prvih desetak pa je posle dodavao. Mozda je i do kartice koja je druga klasa a mozda telefonu treba vremena da se izbori.

Poslednja izmena:
Ljudi, može li ovo čudo da izgura ceo dan sa jedno 45 minuta poziva, 20tak poruka i jedno sat vremena surfovanja?

Koristi li neko u ovom ritmu?

Meni je juce izgurao dan jedva, ali tek sam ga uzeo pa sam ga non-stop koristio. Jos par dana da prodje pa da se baterija optimizuje, mozda uspem i 2 dana da izguram...

@djurkash

Juris tablet i cizmice za zensku jeli? Pre ce biti da juris ovo cudo :d

Ovaj telefon nema nista da ti ponudi sto ti nije nudio galaxy heh.

Gizmor od kada si video cenu poceo si da trujes sa Galaxy-em ... do tada ti je bio super ;)

Nije za mene, gledam drugaru, pa ne bih valjda krio tako nešto!?

I, naravno da mislim da je SGS bolji od DHD-a, ali se njemu SGS ne sviđa, hoće desire običan ili HD...samo je to pitanje baterije da li je dovoljna...

Poslednja izmena:
Gizmor od kada si video cenu poceo si da trujes sa Galaxy-em ... do tada ti je bio super ;)

Bio je super kao ideja, ono sto je na kraju ispalo je sasvim nesto drugo. Kad je zapravo izasao videlo se koliko je to telefon losiji od galaxy-a. Cena mu je potpisala smrtnu presudu, barem kod mene.

@djurkash

Zabrinuo si me da ne prelazis u HTC tabor :)

Ma bio sam ja na HD2 pre galaksije, i bio oduševljen telefonom. Tako da i nisam priklonjen nekom taboru posebno, ako SE ponudi nešto što iskače trenutno, neće mi biti problem njega da pazarim...Ali trenutno SGS je kada se sagledaju sve okolnosti ipak PO MENI bez premca best buy...

Ali da ne trujemo ljudima temu, ovde sam da pomognem drugaru da se odluči za DHD, i glavni razlog zašto se predomišlja je baterija, ako se utvrdi da može da izgura dan, on bi ga definitivno uzeo...

Poslednja izmena:
Auh koliko je smorila ta prica o bateriji .... nestvarno. Ceo telefon u ekranu, tanak, lep :D i jos baterija treba da drzi 9 dana. E pa ne moze sve, takav fon ne postoji jos uvek, da postoji ja bi' ga prvi uz'o!

Za mnogo telefona ima ona dodatna baterija koja se "nakaci" na telefon, ali onda izgleda telefon kao konzerva sardina. Kome je baterija najvazniji faktor, ponovicu 900ti put, e52 neka uzme i zaboravi i DHD i desire i Galaxy i slicne telefone.

@Gizmor : Bas me zanima koliko je losiji od GalaxyS? Opet pricas o necemu sto nisi ni video ? Ekran je bolji, na papiru, ali i manji. Ajd dalje ?

I ta pricao HTC taboru i Smasung taboru i Apple taboru, smorili ste za medalju sa tim.

Ne treba 9 dana, dost je i 1 dan, sa umereno zahtevnim korišćenjem...

@Gizmor : Bas me zanima koliko je losiji od GalaxyS? Opet pricas o necemu sto nisi ni video ? Ekran je bolji, na papiru, ali i manji. Ajd dalje ?

I ta pricao HTC taboru i Smasung taboru i Apple taboru, smorili ste za medalju sa tim.

Sta nisam video? LCD ekran na DHD? Nisam, ali sam se nagledao LCD-a na iPhone 2G. Samoled sam naravno video, i nije bolji samo na papiru, bolji je u realnosti.

Da li treba da pricamo uopste koliko je losiji ili koliko je bolji ako mu je cena toliko veca? Prica galaxy s vs dhd je vec bila, mozemo opet da je se dotaknemo ako zelis.

2g i DHD , veruj mi, ogromna razlika.

Kada se gleda na papiru, samoled je stvarno sam vrh, medjutim meni su prejake boje i zato sam se na kraju odlucio za desire koji ima amoled koji takodje po meni ima malo prenaglasene boje i koji drzim na 30% brightnessa od kako sam ga uzeo i tako mi bas odgovara. A i lepsi mi je bio Desire od GalaxyS u tom trenutku kada sam ga uzimao :)

sLCD na DHD-u je daleko ali daleko ispred tog na IP2g, ako mozes i hoces da mi verujes. Cak bi se usudio da kazem da je jednak retini. Pokusacu da nadjem i galaxyS pa da slikam sva 4 telefona (DHD, Desire, IP4 i GalaxyS) jedan do drugog sa max brightness-om, da bi video o cemu pricam, ma da i to nece biti neki reper za to koji je bolji ekran. Samoled ima najmanju potrosnju i ako je to jedino vazno ja priznajem da je samoled najbolji ekran. Eh da i da dodam, amoled na desire-u i ovaj sLCD na DHD-u , na suncu, ako nekoga zanima ..... DHD dere desire-a u tom duelu :)

A do tada dve slike Amoled vs Slcd, tj desire vs DHD, jel postoji ta ogromna razlika ili je samo ja ne vidim ?

http://i54.tinypic.com/15q3qbn.jpg
http://i56.tinypic.com/2k101j.jpg

I na kraju, da slusam price sta je bolje od cega u svetu tehnickih uredjaja ... nikada ne bih nista kupio, jer svakih 2 nedelje se pojavi nesto sto je bolje od onog sto je bilo najbolje pre dve nedelje :)

Ne treba da slikaš, ima milion video snimaka i fotografija na temu koji je ekran bolji, i 99% ljudi govori u korist Super AMOLED-a , ali eto "svaki svoga konja hvali"...

DHD ima svoje prednosti, u novijoj generaciji procesora, u više RAM-a, u znatno kvalitetnijem kućištu, u boljem softveru, ali ekran jednostavno nije na toj listi.

Nisam ni rekao da je na listi ekran, no da meni vise odgovara nego sAmoled. meni i samo meni, moje misljenje, moje oko, moj osecaj. I gore sam rekao da je tehnicki sAmoled tehnicki najbolji ekran i tu nemam sta da dodam, ali subjektivni osecaj je drugo, ali ajd ... eto galaxyS je bolji od DHD-a. Priznajem, a i IP4 je bolji od DHD-a, samo par ZTE telefona nije. Cisto da izbegnemo buduce trovanje teme.

‚Ok, neka tvoja bude zadnja, ja više vala neću reći ni reč o SGS VS DHD, jer tome ovde nije ni mesto...

Hajde ljudi, neki konkretni podaci o bateriji, ali samo realno, nemojte da preuveličavate...
I HD2 je imao istu bateriju od 1230mAh, pa je izdržavao dan korišćenja, u WinMo naravno...

Evo konkretno, juce skinut sa punjaca u 06:30am, bio skroz pun, znaci 95% baterije, jer iz nekog razloga HTC svaki telefon ogranici da ne moze baterija da bude 100% puna. (cak i kada pise da je 100% ... nije :p )

Poslovno koriscenje i ne preterano, znaci oko 40-60 min razgovora, sync mailova, gmaila, kalendara , ukljucen wifi, iskljucen GPS, brightness na 50%. oko 16h sam bio na 55% baterije. Posle posla i intezivnije koriscenje telefona, surf, par smsova, veoma malo poziva, citanje mailova ... mozda sve zajedno manje od sat vremena. u 01:00 sam zakacio telefon na punjac sa 15-20% baterije. Znaci 1 dan intezivnog, ali stvarno intezivnog koriscenja, nema trika da izdrzi. Umerenog, da. Ali pitanje je da li je 2 sata upotrebe telefona dnevno, umereno ili intezivno :D

KaD li ti spavaš prijatelju, kad ustaješ u pola sedam a ležeš u 01... :)

Ok, ovo je već konkretan odgovor, ma, znajući drugara, on će ga koristiti jedno sat, sat i po za pozive, i još sat-dva za igrice i surf. Sync ništa, gmail jako malo, sms poneka...

A i te igrice će ga držati prvih 10tak dana, posle će i to smanjiti...znači, izdržaće sigurno...

Hvala...

Jel neko imao priliku da uporedi HD7 i DHD i kakvi su vam utisci, danas sam pricao sa ovima u Telenoru u Pancevu i kazu mi da ce HD7 biti u prodaji tek oko Nove Godine, pa sad ne znam sta iskreno da uzmem, bio sam zainteresovan za HD7 ali privlaci me i DHD koji mogu da pazarim odmah.

HD7 vs. DHD. Kupovina bilo kojeg od ova 2 nije mudar potez, jer za 25% manje para na trzistu je mnogo kvalitetnijih telefona. Ipak generalno od 2 navedena DHD je nesto bolja kupovina.

Jel neko imao priliku da uporedi HD7 i DHD i kakvi su vam utisci, danas sam pricao sa ovima u Telenoru u Pancevu i kazu mi da ce HD7 biti u prodaji tek oko Nove Godine, pa sad ne znam sta iskreno da uzmem, bio sam zainteresovan za HD7 ali privlaci me i DHD koji mogu da pazarim odmah.

Ne bih isao na novi ms-ov os zato sto mi deluje da ce jos mnogo vremena trebati da postane upotrebljiv na nivou androida. Zato sam i uzeo dhd :D

Evo konkretno, juce skinut sa punjaca u 06:30am, bio skroz pun, znaci 95% baterije, jer iz nekog razloga HTC svaki telefon ogranici da ne moze baterija da bude 100% puna. (cak i kada pise da je 100% ... nije :p )
Ne ograničava, nego kad se napuni 100% ne puni ponovo dok ne dođe ispod 90% zarad boljeg zdravlja i dužeg života baterije. Ima rešenja, tj. kernel zakrpa za Desire, a verujem da ima i za DHD koja rešavaju ovaj "problem".

Ne bih isao na novi ms-ov os zato sto mi deluje da ce jos mnogo vremena trebati da postane upotrebljiv na nivou androida. Zato sam i uzeo dhd :D

Pa tako sam i mislio, rezervisao sam HD7 al koliko vidim vec ujutru cu otici da otkazem i da uzmem DHD.

I ja sam iscekivao nov win al kad s epojavio postalo mi je jasno da dok ga oni ispeglaju, zastarice hd7 tri puta tako da ne iskljucujem mogucnost da u nekoj sledecoj iteraciji telefona predjem na win al sad je bas rano. A i nervira me onaj jadni fazon sa nemogucnoscu izmene sd kartica obzirom da su onu od 8gb koja dolazi uz fon zasvajsovali u aparat.

Pazario sam DHD danas cackao sam ga nekih sat dva dok se nije ispraznila baterija, deluje mi jako fino na prvi pogled.

Preporucujem da obidjes mobilisnov forum, ima mnogo lepih stvari za android :)

Vrh Dno