Šta je novo?

HTC Android - Magic, Hero, Tattoo

Panamera

Cenjen
Učlanjen(a)
24.11.2009
Poena
151
Imam priliku da koristim sva tri, pa bi bilo dobro da malo rasirimo temu putem pitanja, utisaka i naravno odgovora. :)

Poslednja izmena:
HTC MAgic :cigar:

posedujem magic, a evo i razloga kji me je motivisao da se odlucim bas za taj model:
tatoo, losija verzija magica, slabiji ekran (rezolucija), i losije odradjen ekran na dodir.
hero, skupla solucija, neko ga naziva i daljinskim za tv, jer podseca na njega, oblozen teflonom, dobro uradjen ekran na dodir i mogucnost "dual touch-a", poput iphone-a.

moja, licna preporuka je magic, odnos cena/kvalitet, jos samo da mu dodam update za "sense" i to je to :)

Nisam koristio Tatoo ali jesam Magic,a obicno se to da je touch screen manje osetljiv kod Tatoo-a dovodi u vezu sa nesto manjim ekranom jer ima recenzija koje kazu da ekran nije nista manje osetljiv od Magica npr
Najveci problem je koliko videh sto telefon ima manju rezoluciju pa na Android Marketu ne radi dosta aplikacija koje su predvidjenje za Magic i Hero-dakle jednostavno nisu dostupne,mada to ce se verovatno popraviti sa vremenom :)

Ja imam Tatto, i prilicno sam zadovoljan sa njim, ali je Android jos uvek mlada platforma u odnosu na Symbian i Windows Mobile, tako da jos uvek postoje stvari na koje ne mogu da se naviknem s obzirom da sam prehodnih 5-6 godina koristio Symbian i WM telefone/pda...

Ja imam Tatto, i prilicno sam zadovoljan sa njim, ali je Android jos uvek mlada platforma u odnosu na Symbian i Windows Mobile, tako da jos uvek postoje stvari na koje ne mogu da se naviknem s obzirom da sam prehodnih 5-6 godina koristio Symbian i WM telefone/pda...

Dobro, jeste mlada ali je poslala zastareli i komplikovani Symbian u penziju, Nokia sada pokusava sa Maemo 5, ali slabo je to jako.

Nisam koristio Tatoo ali jesam Magic,a obicno se to da je touch screen manje osetljiv kod Tatoo-a dovodi u vezu sa nesto manjim ekranom jer ima recenzija koje kazu da ekran nije nista manje osetljiv od Magica npr
Najveci problem je koliko videh sto telefon ima manju rezoluciju pa na Android Marketu ne radi dosta aplikacija koje su predvidjenje za Magic i Hero-dakle jednostavno nisu dostupne,mada to ce se verovatno popraviti sa vremenom :)

Razlog za manju osetljivost ekrana kod Tattoo-a je to sto su u pitanju razliciti tipovi ekrana: kod Magic-a je kapacitivni, kod Tattoo-a rezistivni, pa samim tim mora jace da se pritisne da bi reagovao.

Imam pitanjce - imam VIP-ov Hero, i koliko znam telefon nije zaključan. Kada ubacim moju 063 karticu telefon mi u principu radi. Dakle, mogu da zovem, šaljem poruke... Ali ne mogu na Internet. Ukucam Telenorove parametre, ali to ne pomaže. Ne daje čak ni identifikaciju 2G/3G. Ima li neko ideju šta da radim i gde grešim?

Koristio sam kratko Vip-ov Tatoo i primetio sam da je uparivanje i slanje podataka preko BT-a nemoguce sa nekim drugim fonom koji nije htc. Jel ovo neki bug samog telefona ili je to tako kod tatto-a ili svakog htc-a????

Nije to do tvog telefona, nazalost to je do Android platforme, i meni je prosto neverovatno da nisu mogli to do sada da rese.

Da, treba da budes Hudini da bi ti najobicniji bluetooth sljakao. To je nedopustiv propust Android platforme i oko toga nema diskusije.

Kada instaliras pomenutu aplikaciju slanje fajlova sa telefona radi odmah,dok je za primanje potrebno rutovanje
Drugo Android je prilicno mlada platforma i neke stvari se jos uvek rade,ukljucujuci i bluetooth stack koji ce sa verzijom 2 koja je vec izasla i koja ce biti na Nexusu(i za koju ce btw biti i upgrade skoro svih 1.6 modela)biti potpuno funkcionalan
Kada kupujes telefone sa ovakvom cenom i novim resenjima poput Androida podrazumeva se da se pre kupovine malo i informises
Drugim recima ako ti sve to smeta,lepo predji na WM ili Symbian,imas i Nokia s40 i integrisana Java resenja,te IPhone i BlackberryOS-bogu hvala pa sto se mobilnih telefona tice covek ima zaista dobar izbor ;)

Poslednja izmena:
@mladenius : slazem se sa tobom oko tvojih konstatacija,ali ipak je ovo 2010.godina, nije 1985. da bi morao da karabudzis-izmisljas najobicniji BT :S: ...tako da se zbog toga slazem i sa Veskom:

Da, treba da budes Hudini da bi ti najobicniji bluetooth sljakao. To je nedopustiv propust Android platforme i oko toga nema diskusije.

Kad su pravili android kao OS morali su u startu da integrisu full BT opciju ,a ne kasnije da ubacuju kao dodatnu opremu :wall: :S: opet kazem,2010.godina,pobogu...

kao sto je rekao i nokiina s40 serija to ima...i stari 6310 iz ko zna koje..a da ovi novi nemaju...stvarno nepromisljeno....katastrofa...

Ameri malo drugačije razmišljaju i njima bt u telefonu služi sa headset i to je to. Isti slučaj je i sa iPhone. Jednostavno su ovi telefoni predviđeni da budu umreženi data planom non stop. Sve se povlači sa neta i nema potrebe "velike" za BT FT. Ne postoje harverske prepreke da ova opcija radi. Update sistema na 2.0 rešiće problem. Dotle kome treba može da root-uje telefon i otključa ovu opciju.

Ne mogu ljudi da skapiraju da postoje i mms i email attach
Sad ce neko reci jede mi kredit?Pa dosta operatera cak i u Srbiji nudi prilicno interesantne postpaid pakete,sa kojima mozes da se nasaljes podataka tusta i tma
Uostalom bluetooth file transfer prevashodno sluzi za prebacivanje nekoliko fajlova,pokojeg klipica i slike i to je to-za nesto vece je nepraktican,citaj spor ;)
Imao sam prilike da koristim HTC Magic i nedostatak bluetooth file transfera prilicno bledi u odnosu na ostalo sto telefon nudi

Poslednja izmena:
Da, ali mi nismo u Americi, a 2.0 najvljuju vec pola godine i od toga izgleda nema nista.

Da,ali Srbija nije nikakav reper merila na globalnoj skali jer je taj segment trzista smesan kada se uporedi sa USA i Zapadnom Evropom
Drugo VIP npr ima 350 postpaid ugovor sa kojim za nekih 1280din mesecno sto je poprilicno povoljno dobijas 325min razgovora besplatno ka svim mrezama,besplatni razgovor u okviru iste mreze,neogranicen broj sms-ova,i 300mb saobracaja za trosenje-sa tih 300 mega mozes da saljes fajlove i surfujes ihaha ;)
Hahah od 2.0 nema nista?Informisi se malo bolje-2.0 je vec izasao a Nexus one izlazi za koju nedelju u USA,ako vec nije izasao :d

Daj leba ti link za 2.0 za Magic-a recimo, ali ne za Singapur, Honolulu ili Havaje.

Mi ovo pisemo iz zemlje Srbije, i ne znam kako mozes da branis nesto sto je evidentan nedostatak, niko nije rekao da je Android losa platforma.

Nisam siguran da li ce biti za Magic(a skoro sigurno hoce,makar i nezvanicno ;)),ali za Tatoo ce biti zvanicni update kao i za vecinu 1.6 telefona
Nedostatak jeste,ali je kao sto vidis upravo je ispravljen premijerom nove verzije softvera-tako da sve ovo sto pricas vise i nema neku preteranu tezinu,pogotovu zasto sto i na 1.5 i 1.6 moze da se namesti ;)
I ne branim ja nista,samo sam objektivniji od tebe kome ocigledno licno smeta to-kao sto rekoh gore ako ti se ne dopada,a ti promeni telefon ;)

Poslednja izmena:
Ma za Magica se nisu udostojili da za normalna trzista izbacili ni Sense o cemu se toliko pricalo, sad ce sad ce, samo sto nije, izasao, ipak nije....
Bas su me iznervirali sa time, bas da vidim oce biti nesto od 2.0.

Skinite lepo sa xda, chemu chekanje oficijalne verzije?

Biće zvanične verzije za sve modele. Još samo malo strpljenja. Šuška se da će T-mobile svoje modele upgejdovati početkom februara.Ovde se šuška :) Bitno je da je google izbacio Android 2.0.1. Sada sve zavisi od operatera i samog htc-a. G1 dobija update od T-mobile, Magic od vodafona, Hero i Tatto od htc-a. Svi oni već imaju nezvanične verzije 2.0.1 samo su problem drajveri za kameru i još neke sitnice.

Mala je verovatnoća da će Magic dobiti zvanično Sense UI jer nije iz HTC linije već je pravljen za operatere.

Ništa vas ne sprečava da svoje Androide nabudžite kako vam je volja. Pored Zvaničnih verzija postoje o AOSP (Android Open Source Project) verzje kao i modovane verzije. Izbor je veliki. Ovde birajte :)

O tome i ja pricam,ako ne bude bio zvanicno update ce sigurno biti dostupan i u "domacoj radinosti" :d
Ali ako sto rekoh svi 1.6 uredaji bi trebalo da dobiju upgrade na 2 :)
Ko nije spreman da malo zasuce rukave i krene u tweakovanje i customizaciju svog smart telefona kako bi iz njega izvukao maksimum,onda za tog smart telefon i nije-trebao je lepo da uzme Nokia 6300 npr i da uziva umesto sto kuka kako mu ne radi ovo ili ono ;)

Poslednja izmena:
Uzeo sam hero pre neki dan i extra sam zadovaljan. Nema kocenja, sve sljaka, baterija dva dana traje, bolji ui od samsunga. Imao sam pre toga samsung galaxy, a hero je za klasu bolji telefon.

Jel zna neko gde moze da se vidi ostvareni internet saobracaj preko operatera?
Ja se sad ubih ne mogu da pronadjem, pretpostavljam da mi je pred nosom al ne vidim :)

Jel zna neko gde moze da se vidi ostvareni internet saobracaj preko operatera?
Ja se sad ubih ne mogu da pronadjem, pretpostavljam da mi je pred nosom al ne vidim :)
NetCOunter... meri saobracaj preko provajdera i preko wirelessa odvojeno...

Hvala, instaliracu.
Ocekivao sam da telefon ima tako nesto po defaultu...

Za bluetooth ima te app Bluetooth file transfer i mozete ga naci na Marketu :D i ne treba root :D
A ovo iscekivanje ROM updatea pocinje stvarno da mi smeta :S
A kad kontaktiram HTC u vezi updatea oni mi kazu da kontaktiram Vodafone,dok mi ovi iz Vodafone kazu da ne mogu nista da ucine i da se obratim HTCu...
Tako da ono sad cekam da izadje novi Cyanogen koji ce doneti And 2.0 i multitouch na Magic u svim app i tad cu ga flash :D

Ko ipak hoce da ceka update nek ga ceka ovde :)

Nazad
Vrh Dno