Šta je novo?

HTC 8S i 8X Windows Phone 8 telefoni

Probaj to i na androidu ili iOS da vidis da li ce raditi, Youtube je prvensvetno namenjen za gledanje, a ne za slusanje zato je i besmisleno da klip radi kad se zakljuca tel ili izadje iz same app..

Ne mislim da je baš besmisleno ( u slučaju da se telefon zaključa ), mada se slažem da je youtube prvenstveno namenjen za gledanje;)...u svakom slučaju metrotube je rešenje...

Ja uzimam 8x, samo da legnu neke pare. (ako ne izadje nesto bolje sa wp8 platformom)
O ukusima ne treba da raspravljamo (kao sto je telep rekao) ali meni licno minimalizam wp platforme je prelep, a i taj sync sa win 8 mi je odlicna ideja. :)

Do sada dugogodisnji korisnik Androida i ne vidim sta bi meni, kao ne tako zahtevnom korisniku, nedostajalo. :)

Al` imam problem ne mogu da se odlucim izmedju plavog ili crnog. :D

@Tetra kako ces MIUI da metnes na WP? :p

@Ivane, moze link na PM za te ikonice? :)

To je tema za S3. Ako hoces saljem ti link na pp kada dodjem kuci?

pa ovo mi je lepse od miui-a! :D
Prvenstveno zasto ocu da uzmem wp8 telefon je zbog win 8 synchronizacije (jer sam odusevljen kako mi radi win 8 64bit)
Kolko sam skapirao kad podesis sveze instaliran win8 i ukljucis da ti se sve syncuje, automatski su ti svi isti podaci i na telefonu. Zvuci odlicno! :)

Iskreno, smorilo me je sve to silno cackanje, rootovanje, podesavanje, tenzije kad nema najsvezijeg update-a itd, itd. :D

S` obzirom da iPhone ne volim, a wp Mango sam koristio i prezadovoljan sam bio. :)

Poslednja izmena:
I jos kad bi mogao neko iz iste da skokne do Kanade i donese mi jednu Motorolu RAZR HD... :D

Sad, android je daleko od ružnog (osim ako tako ti nećeš). Moj S3:

:p

Pa mislim, ovo je meni sve osim lepo :)

Windows pravi toliki otklon od onog sto smo do sada imali i to mi se najvise svidja. Imas niz jednobojnih kockica sa informacija na njima, sto znaci da je ceo desktop ustvari jedna velika notifikacija i to u startu te resava onog skrol menija sa androida i iosa (s tim sto taj live tiles treba jos malo da se doradi da sve radi perfektno, ali je koncept pun pogodak). Koristim iphone vec 3 godine i posle nedelju dana sa windowsom, meni IOS izgelda smesno. Ne preterujem, kao da uzmem neku deciju igracku s nekim sarenim dugmicima i sve mi je to nekako prevazidjeno i jadno. Jos mi je gori osecaj s Androidom (mozda mi je izuzetak guglov neksus koji je jako lepo sveden).
Windows je otelotvorenje one stare dizajnerske 'Less is more'. A to je po meni najveci uspeh te platforme, jer je fundamentalno dobar dizajn i jednostavnije i funkcionalnije ne moze trenutno biti. Kockice, dve boje, tekst i informacija - i to je to, sve se na to svodi.
A aplikacije i pečevi tih sitnih bagova ce doci vremenom, ocekujem vec u 2013oj ogroman napredak.

Poslednja izmena:
Pozdrav forumašima, evo registrovao sam se zbog ovog foruma nakon što sam ga prelistao....
Kao stari Symbian korisnik razmišljao sam o skorom prelasku na Android, ali sada kad je naišao Windows 8 phone spreman sam da preskočim Android jer sam oduševljen kako je Win 8 zamišljen od kako ga koristim na laptopu. Još pride kad čitam iskustva Androidaca koji su prešli na Win, dilema je još manja.....
HTC 8s je prelep telefon i na njega bih uzeo, a ono što me zanima od ljudi koji su ga pazarili je navigacija u Srbiji. Vidim da Bing ima solidne mape pa ako može neko to da potvrdi. S obzirom na ukazani "problem" sa internom memorijom da li mogu mape da budu na SD kartici, i mogu li da se skidaju mape pojedinačno a ne tipa istočna evropa? Hvala

Večeras stiže HTC 8S ali sivo-zelena bojca. Podignut je preksinoć u VIPU, SIM Free je i javiću utiske.

Ko ima crno-plavi a želeo bi da se menja neka se javi na priv. por.

Hmm meni rekose da imaju samo crno beli u Vipu. Gde si nasao taj zeleni, meni se taj najvise svidja? Ja isto idem po 8s za dva-tri dana

Poslednja izmena:
Hmm meni rekose da imaju samo crno beli u Vipu. Gde si nasao taj zeleni, meni se taj najvise svidja? Ja isto idem po 8s za dva-dana

U Nišu.
Ne ide mi nikako uz godine ova zeleno-siva. 41va godina i rad u ozbiljnoj firmi :( ...

Koristim 8s evo od danas i utisci su sledecei: kvalitete izrade je vrhunski, izuzetno brz nema upcavanja, radi bezprekorno.
Ekran je odlican, nekome je malo 4" ja sam pre ovogo imao android od 4.3" LG P920 3d. Razlika se ioak vidi u velicini ekrana, i akol je to samo 0.3"
P920 je imao 3d ekran svasta nesto i na njemu su samo igrice radile kakao treba ostalo osnovene funkcije telefon poruke nisu, znao je da se upucava i to ne bas retko. Svaki android koji sma imao slicno je bilo.

8s je odlican tel svaka prporuka ko zeli win8 i veci ekran onda 8x. Steta sto 8x nema dizajn kao 8s bio bi lepsi i atraktivniji.
definitivno Wp 8 preporuka ako zelite stabilnost i ugodan rad.

Poslednja izmena od urednika:
Evo. Konačno preuzeh 8S.
Kao što reče vuk125, dizajn je super mada imam zamerku na plastiku koja je matirana ali je fon klizav u ruci. Mogli su da stave onaj fini blago gumirani sloj da ne bi proklizavao fon.
Ekran je super što se kontrasta tiče i zasićenosti bojama kao i ostatak manje više poznatog hardvera.
Fon ima 4GB interne memorije od čega sistem zauzima veći deo i korisniku ostane na raspolaganju samo 1,35GB što je generalno mizerija ali uprkos tome ceo sistem naprosto "leti".
Samo još da proverim ergonomiju baterije i da HTCu 8S dam dobru 9ku :d.
Extra se čuje na zvučniku dok pričate kao i dok zvoni. Sagovornici, takođe, mene jako lepo čuju što je generalno i bitno.
Ostatak informacija sledi nakon m og bližeh upoznavanja sa fonom...

Negooo, kako da obrišem ili ceo imenik iz fona ili da to odradim selektvno?

Čestitam vam na kupovini, očekujem neki detaljniji rezime pošto ga proučite :)

Čestitam vam na kupovini, očekujem neki detaljniji rezime pošto ga proučite :)

Ma nema rezimea.
Sve je isto kao kod WP7(7.5) osim par novotarija u meniju što se može nazvati simpa šminkom ali potrudićemo se...

P.S. KO IMA HTC 8S U CRNO-PLAVOJ BOJI A ŽELEO BI SIVO-ZELENU NEKA SE JAVI ZARAD RAZMENE!!!

Jel istina da ne postoji free turn by turn navigacija, osim ako se ne plati Navigon?

Da li na 8s(x) Wi-Fi i dalje radi ako je ekran zakljucan ? Na WP7.8 kada zakljucam ekran, automatski se Wi-Fi iskljucuje i tako prekida download. Skidam mape za "Navigon" sve ukupno oko 800mb i cim zakljucam ekran Wi-Fi se gasi...

Na 8x radi..nakon update-a, ali moraš da uključiš tu opciju u WiFi meniju...

Poslednja izmena:
Evo. Konačno preuzeh 8S.
Kao što reče vuk125, dizajn je super mada imam zamerku na plastiku koja je matirana ali je fon klizav u ruci. Mogli su da stave onaj fini blago gumirani sloj da ne bi proklizavao fon.
Ekran je super što se kontrasta tiče i zasićenosti bojama kao i ostatak manje više poznatog hardvera.
Fon ima 4GB interne memorije od čega sistem zauzima veći deo i korisniku ostane na raspolaganju samo 1,35GB što je generalno mizerija ali uprkos tome ceo sistem naprosto "leti".
Samo još da proverim ergonomiju baterije i da HTCu 8S dam dobru 9ku :d.
Extra se čuje na zvučniku dok pričate kao i dok zvoni. Sagovornici, takođe, mene jako lepo čuju što je generalno i bitno.
Ostatak informacija sledi nakon m og bližeh upoznavanja sa fonom...

Negooo, kako da obrišem ili ceo imenik iz fona ili da to odradim selektvno?

I kakva mu je ergonomija baterije? Jel ti radi Navigon za Srbiju i jel može nekako free?

I kakva mu je ergonomija baterije? Jel ti radi Navigon za Srbiju i jel može nekako free?

Baterija je extra.
Meni je izdržala 3 cela dana sa srednjom upotrebom.
Nevigon free ne može dok se ne jailbreakuje telefon što za sada ne postoji...

Najveći nedostatak je mala memorija za instaliranje aplikacija, FM radio, Group Calls u Phone opciji i brisanje pojedinih stavki iz imenika, odnosno njegovo ažuriranje po nahođenju.
Sve se to, verovatno, da ispraviti softwerski: Neka omoguće instalaciju aplikacija na mSD karticu, neka vrate FM aplikaciju kao izbornu opciju (kažu da fon ima u sebi FM prijemnik)...

Poslednja izmena:
U neku ruku je dobro sto sam ponovo uzeo Omniu 7 jer ima WP 7.8 koji je full otkljucan i lepo radi instaliranje xap sa interneta, Navigon radi ekstra....Taman kad dosadi, iskristalisace se situacija sa 8s(x) i videce se koliko ce biti popularan na xda, da li ce biti romova, otkljucavanja....

a da, jeste probali sa nekom free navigacijom sa bing online mapama? Racunam ako uzmem u Vipu sa 1gb dodatkom da bi ponekad moglo tako da se koristi u Srbiji

Nazad
Vrh Dno