Šta je novo?

HTC 10

A šta si naveo kao razlog za menjanje baterije? kao "traje mi kraće"? I to uvažili? Begram??? Jer oni svi tvrde da će baterija da traje 24 meseca...
Ne, razlog je bio sto se telefon iskljuci na 20% baterije i nema sanse da ga ukljucis dok ga ne stavis na punjac a do kraja garancije je ostalo nekih 4 meseca. Prvo mi je neka riba koja prima telefone na servis u Zeppter zgradi na nbg rekla da je zamena baterija 3000 din a kad su me nazvali iz servisa rekli su da ne treba nista da platim i da je telefon i baterija pod garancijom (pritom nisam im ni doneo garantni list vec su proverili SN u sistemu i videli da je mob jos uvek u garanciji)

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

@nemanja, lepo je znati to što govoriš za Begram, jer ljudi su do sada imali mahom loša iskustva u tom servisu.

Zna li neko ima li gcam za htc 10 i gde je naci?

nightshadow, a za U11?

Imam jedno, možda, laičko pitanje. Planiram da kupim HTC 10, pa me zanima da li je moguće update-ovati android "samo"na Nougat, s obzirom da je sada dostupan Oreo? Ne bih da rizikujem i da budem među onima koji imaju problema sa baterijom...

Imaš na KP-u, povoljno, novi ali bez garancije, ali na Androidu 6 (pitala sam baš tipa), pa ti dalje apdejtuj ili ne, do tebe je.

nightshadow, a za U11?
Imaš na tom linku sve, pa vidi uz podešavanja koja ti najbolje rezultate daje. Usput možeš svratiti do xda i naći gcam temu (sigurno je ima) videti podešavanja i sve, usput i koja verzija se pokazala kao najbolja.

Djilkosh_Ns, a jel može neki linkić da ne lutam po xda? :)

edit:
sad sam pogledala link koji je postavio nightshadow, pa ja ne znam šta od toga da odaberem za svoj fon, može li pomoć? I to što si pomenuo sa xda? :)

Poslednja izmena:
Probaj tu poslednju Arnova, boldovana je, od 25.08.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Generalno na xda imaš pod apps themes itd delu kod svih telefona sve o gcam za taj model.

Odeš na U11 deo, verovatno se piše o tome. To je ako neces da isprobavas. Meni je bilo zanimljivo da isprobavam kad god izadje neka.

Taj link što je ostavio shadow, tu su sve, ali nisu sve baš za tvoj telefon, pa moraš isprobavati. Uzmi ovu što je on rekao, a kasnije isprobavaj ostale ;)

Ja sam instalirao tu poslednju boldovanu, razlika sa hdr+ na gcam i hdr na fabrickoj je neverovatna, bukvalno kao da nije istim telefonom slikano. Uslikacu sutra pa cu postaviti par slika u low light

Moram da se pohvalim da sam posle dve godine korišćenja ponovo kupio htc 10! Meni je to i dalje premium telefon, iako je dve i po godine star model. Gledao sam U 11, vrteo se oko U 12+, ali me staklena ledja definitivno odbijaju. Malko su to bolji i brži telefoni od "desetke", ali aluminijumska ledja, 3.5mm jack za slušalice i još par sitnica su bili presudni da ostanem na istom telefonu jos makar dve godine. Uzeo sam ovaj bordo i izgleda, makar meni nepre*mjau**mjau**mjau**mjau*vo.

Na stranu da sam makinu platio na ebayu 208 dolara, tj 180 evra. A u pošti izgleda da nisu bili pažljivi, pa mi ni carinu nisu naplatili

Cestitam,dobar telefon skroz.Sad si me bacio u dilemu da uzmem njega za kes polovnog jer mu je cena povoljna sad,umesto U11.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Kakva je kamera na desetci,za stare korisnike,i posebno me zanima koliko je brz autofokus?

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Ne mogu direktno da citiram člana 'radera' (neće da mi se otvori citat (?)), pa ga citiram na 'oldskool way':
Radera je napisao:
"Moram da se pohvalim da sam posle dve godine korišćenja ponovo kupio htc 10! Meni je to i dalje premium telefon, iako je dve i po godine star model. Gledao sam U 11, vrteo se oko U 12+, ali me staklena ledja definitivno odbijaju. Malko su to bolji i brži telefoni od "desetke", ali aluminijumska ledja, 3.5mm jack za slušalice i još par sitnica su bili presudni da ostanem na istom telefonu jos makar dve godine. Uzeo sam ovaj bordo i izgleda, makar meni nepre*mjau**mjau**mjau**mjau*vo.
Na stranu da sam makinu platio na ebayu 208 dolara, tj 180 evra. A u pošti izgleda da nisu bili pažljivi, pa mi ni carinu nisu naplatili ������ Doduše, na kutiji je pisalo da je reč o spare parts, koji navodno koštaju 15 dolara!"

........................................................

Sve dileme koje si napisao da si imao oko kupovine, imala sam i ja. Naravno, najviše mi se sviđao, kao i danas, htc 10. Prelomio je zvuk, u korist htc U11, iako mi se staklo na leđima i veličina u stratu nisu dopali. Međutim, ja još uvek razmišljam o desetki jer ne mogu da prebolim ta poslednja metalna leđa, naročito pošto vdim da je sve jeftiniji. I sve se tešim da zvuk možda i nije tako loš na svim modelima :)
Elem, zanima me:
1. Kako si ga kupio sa ebaya, jel to nov ili polovan fon?
2. Ovo za carinu je čista sreća. Koliko se inače carina naplaćuje?
3. Koji je model, tj za koje tržište je planiran?
Jer, aj' da ne bude ono "nama uvaljuju samo krš", probala sam isti model namenjen engl. tržištu i opet je zvuk bio problem.
4. Zvuk - to mi je jako važno. Ne govorim o zvuku preko externih slušalica, on je odličan. Govorim o zvučniku (koji je katastrofa, bar modeli koje sam ja čula) kao i o integrisanoj sluški za razgovor koja je ispodprosečna (dosta pričam fonom i bitno mi je). Nisam detaljno ispitala još par zvučnih opcija, meni jako bitnih - spikerfon i diktafon. Kakvi su tvoji utisci po tom pitanju? yajednosa ostalim postavljenim pitanjima.
Thx.

Kakva je kamera na desetci,za stare korisnike,i posebno me zanima koliko je brz autofokus?
Kamera na desetki je 'mrak', autofokus perfektan (pišem na osnovu modela desetke koje sam ja probala). Po mom mišljenju, na tom fonu je sve perfektno, osim (a to strašno zvuči s obzirom koji je brend u pitanju - osim zvuka).

Rešenje za zvuk koliko sam iskopao još tada i jako je uspešno je apk speaker boost, i pojačajte na 15% max, tada je zvuk perfektno glasan i jasan. Što se tiče kamere, da jeste vrh, rame uz rame sa današnjim flegship modelima, zamerka jedina je što je baterija na oreu lošija nego na nugat. Toliko

Nisam nasao temu o begram servisu, pa cu ovde napisati. Daj boze da nikad nemate potrebe da nosite telefon kod njih. Ja sam 18. oktobra odneo svoj htc 10 u servis, pojavila se kao flekica na ekranu uz levu ivicu velicine mozda 2x2mm, sve lepo tamo zaveli i kao sutra nose u servis (kancelarija na nbg im nije i servis). Tu mi zena na salteru kaze ne ocekujte bas do kraja nedelje (bio je cetvrtak pa kao dok odnesu u petak u servis itd.) ali bice sledece nedelje sigurno. Ja zadovoljan izlazim i servisa. Evo danas 02.11. jos uvek mi nije zamenjen display, stalno pricaju kako cekaju deo, pa taj deo stize, pa se carini, pa je ocarinjeno pa ne znaju da li je i moj display medju njima stigao, pa na kraju zvacemo vas kad bude gotov zakonski rok je 30dana. Jel moguce da jedan ovlasceni servis nema na stanju jedan display za htc 10?! Jel moguce da vec 16 dana ne moze da se naruci i zameni display? Pa ja na konju da sam otisao do Azije vratio bih se za 16 dana i doneo display. Poslao sam ovo i HTC Srbija stranici na Facebook-u, da je sramota kakav servis imaju i oni su se zahvalili i zamolili za imei kako bi ispratili slucaj, mada od toga mislim da nema nista. Uglavnom ko zna kad ce biti gotov moj telefon, danas nece, sutra je subota tako da tesko, nedeljom ne rade i najranije moze ponedeljak i to je vec 20 dana onda za zamenu jednog ekrana. Uzasno iskustvo.

Nije prijatno,to je sigurno,ali daleko je to od uzasnog iskustva. Kilometrima daleko. Bice ispostovan zakonski rok, sto znaci da je sve ok, nema potreba bas za tolikom dramom. Trazi da ti u garanciji upisu da se produzava za vreme trajanja reklamacionog procesa.

Svi imamo sjajna iskustva sa Begramom...

Zar ne @Dakii :d

Da bogda se zapalili, slavicu dan kad neko tu gamad zatvori.

Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока

Jedina garancija koja vredi u Srbiji je ona koja se može ostvariti u ProMobi servisu!

Ne razumem,cemu drama...nije probijen zakonski rok, reklamacija mu je uvazena. Naravno da ce nesto da ga slazu kad stalno odlazi,pita,moraju nekako da ga se rese :D ako deo nemaju, zaista ne mogu da ubrzaju. Ako imaju, sumnjam da ce serviser mnogo da se nasikira sto radnica mora da laze.

Kod nekih IT veleprodaja bi ti to odbili sa napomenom da je fizicko ostecenje ili neadekvatno rukovanje. Pa tu vidi koliko si nesrecan...

A ko je Begram "ovlastio" da bude ovlašeni servis za HTC? Nepostojeći distributer ili koji-god-njihov-čovek koji (ne)sedi u Bg? Uvoznici Comtrade ili Vip ili ko god? Uvoznici nemaju zakonske mogućnosti da "ovlašćuju".
Begram je verovatno po nekoj raspodeli iz prošlog veka, ostao servis koji je radio HTC i druge telefone, čiji su distributeri furnuli iz Srbije. Kako god, nije loše da postoji, ali sigurno nije ovlašćen os trane HTC-a.
Zvanično mi imao samo nekoliko "ovlašćenih servisa", a to su oni koji kod nas imaju i svoje ljude u svi znamo ko su oni.

Сигурно их је овластио неко по некој рођачкој линији или како то већ иде код нас. Пре неки дан ме зову и кажу, пошто имамо део на стању(екран) можемо вам понудити поправку телефона једино... На првом телефону су екран мењали три пута, ниједном нису успели да га ставе како треба па су ми на крају једва одобрили замену за нов.
И на крају прихватио поправку тог новог телефона пошто ми нису оставили никакав други избор а тотално сам сигуран да нема шансе да ставе екран како ваља. Успут сутра идем у тржишну да поднесем пријаву против њих јер су пробили рок за рекламацију

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Da, da, Marko... a ko je njega ovlastio? Da ima neko smisleno ovlašćenje, imao bi i sajt na kojem bi zvanično stajala i podrška HTC-a direkt iz Tajvana, a samim tim i online naručivanje telefona (kao i svugde u svetu), a samim tim i ozbiljan servis.
A Marko tj taj tzv HTC Srbija ima facebook stranicu (smešno...) i sajt koji na klik logo-a sam sebe vraća na sr sajt. Pa čak i modne blogerke imaju svoj sajt, koji neko podržava, pa nekim klikom dođeš do tih jačih faca...

Editovano naknadno.
Сигурно их је овластио неко по некој рођачкој линији или како то већ иде код нас. Пре неки дан ме зову и кажу, пошто имамо део на стању(екран) можемо вам понудити поправку телефона једино... На првом телефону су екран мењали три пута, ниједном нису успели да га ставе како треба па су ми на крају једва одобрили замену за нов.
И на крају прихватио поправку тог новог телефона пошто ми нису оставили никакав други избор а тотално сам сигуран да нема шансе да ставе екран како ваља. Успут сутра идем у тржишну да поднесем пријаву против њих јер су пробили рок за рекламацију

Tek kad sam pustila svoju poruku, videla sam tvoju.
Pa da, ne umeju ni da 'opravljaju telefone... strašno...
DA, naravno idi gde god da ih prijaviš, to će svima nama doneti dobrobit za buduće odlaske tamo jer nemamo kud drugde... odavde...

Poslednja izmena:
Da, da, Marko... a ko je njega ovlastio? Da ima neko smisleno ovlašćenje, imao bi i sajt na kojem bi zvanično stajala i podrška HTC-a direkt iz Tajvana, a samim tim i online naručivanje telefona (kao i svugde u svetu), a samim tim i ozbiljan servis.
A Marko tj taj tzv HTC Srbija ima facebook stranicu (smešno...) i sajt koji na klik logo-a sam sebe vraća na sr sajt. Pa čak i modne blogerke imaju svoj sajt, koji neko podržava, pa nekim klikom dođeš do tih jačih faca...
Тај ХТЦ Србија на фејсу је најобичнија смејурија, мислим да су то чак и људи из Беграм сервиса. Падало ми је на памет чак и да се јавим правом ХТЦ-у да их обавестим чиме се бави њихов огранак у србији

Nisam nasao temu o begram servisu, pa cu ovde napisati. Daj boze da nikad nemate potrebe da nosite telefon kod njih. Ja sam 18. oktobra odneo svoj htc 10 u servis, pojavila se kao flekica na ekranu uz levu ivicu velicine mozda 2x2mm, sve lepo tamo zaveli i kao sutra nose u servis (kancelarija na nbg im nije i servis). Tu mi zena na salteru kaze ne ocekujte bas do kraja nedelje (bio je cetvrtak pa kao dok odnesu u petak u servis itd.) ali bice sledece nedelje sigurno. Ja zadovoljan izlazim i servisa. Evo danas 02.11. jos uvek mi nije zamenjen display, stalno pricaju kako cekaju deo, pa taj deo stize, pa se carini, pa je ocarinjeno pa ne znaju da li je i moj display medju njima stigao, pa na kraju zvacemo vas kad bude gotov zakonski rok je 30dana. Jel moguce da jedan ovlasceni servis nema na stanju jedan display za htc 10?! Jel moguce da vec 16 dana ne moze da se naruci i zameni display? Pa ja na konju da sam otisao do Azije vratio bih se za 16 dana i doneo display. Poslao sam ovo i HTC Srbija stranici na Facebook-u, da je sramota kakav servis imaju i oni su se zahvalili i zamolili za imei kako bi ispratili slucaj, mada od toga mislim da nema nista. Uglavnom ko zna kad ce biti gotov moj telefon, danas nece, sutra je subota tako da tesko, nedeljom ne rade i najranije moze ponedeljak i to je vec 20 dana onda za zamenu jednog ekrana. Uzasno iskustvo.
Ајд пошаљи ми у пп твој пост са фејса пошто имам сличан проблем са екраном и беграм сервисом

Тај ХТЦ Србија на фејсу је најобичнија смејурија, мислим да су то чак и људи из Беграм сервиса. Падало ми је на памет чак и да се јавим правом ХТЦ-у да их обавестим чиме се бави њихов огранак у србији

Pročitaj iznad svoje poslednje poruke, naknadno sam ti odgovorila.
Kakav crni ogranak? :D Pa da imaju zvaničan ogranak, sigurno ne bi imali pordršku na fejsu :)

Људи срећа њихова па нисам имао телефон када сам први пут рекламирао ХТЦ 10 да вам сликам какав су они мени телефон вратили са сервиса. Екран вири милиметар-два из кућишта телефона, као да су ногама налепили екран са неког другог модела. Притом гешчрси на екрану не раде уопште.
Имам теорију да они нешто опасно муљарају са екранима и ХТЦ 10, телефон када је изашао поправка екрана је коштала 90е притом је то 2к екран а истом том беграм сервису је поправка екрана на галаксији исте генерације коштала 200-250е

Nazad
Vrh Dno