Šta je novo?

HTC 10

Ti možda imaš sharp :)

Druga stvar sense nije kao što je nekada bio ,osećaju se mikrolagovi samo tako. Kada ukljucim one barove da mi pokazuje da li radi u 60fps to tek bude smeh. Tačno se vidi kako je kompanija ostala bez love

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ja recimo imam Tianma model panela, imao sam srece pa mi se zalomio model koji nema ono prelivanje u roze boje niti problema sa zutim flekama. Nisam fan 2k ekana, verujem da ima boljih, ali ovo sto imam je i vise nego korektno.Da li bih pljuvao da mi je zapao los primerak? Verovatno da da.
Interesantno je da su navodno prema xda forumu Tianma ekrani su bolji sto se potrosnje tice (manje trosi od Sharpovog) i nisu ni malo inferiorniji od Sharpovog. Problemi su postojali i sa Sharpovim modelima. Ali da, QC kod Tianma jeste upitan, medjutim resen je kasnije.

Sto se tice seckanja i stucanja u svakodnevnom koriscenju, smesna mi je zaista ta izjava i potpuno netacna. Throtteling postoji ali bilo kakvo trzanje u normalnom koriscenju telefona ne postoji (prilikom igranja igara verovatno, ali ih ja ne igram). Stucanje u samom UI-u, zao mi je ali nisam imao... Sumnjam da bi Sense bio uzrok tome...
Ono sto si mozda iskusio je problem sa osetljivoscu odnosno "brzini" odziva ekrana na dodir, sto sam odmah primetio u prvih par minuta koriscenja van kutije - ekran je bio nenormalno osetljiv i desilo se da "zabaguje" odnosno brljavi ako se malo zaprlja odnosno nije potpuno cist. Jednostavno zahteva period navikavanja i meni se ta osetljivost-odziv, cak sta vise imao sam utisak da sam neprecizniji prilikom biranja aplikacija ili skrolovanju u browseru/yt-u... Ali da se srediti nabacivanjem zastitne folije.

Zaista mi deluje da si malo vise kivan jer si verovatno pukao vise love i ocekivao telefon bez mana (sto HTC10 nije) medjutim dobio model koji je problematican i onda malo odlucio da preuvelicavas i pljujes po forumu.

Nema frke, ali nema potrebe ni da siris dezinformacije i generalizujes na svaki model jer te iskustva vise clanova (samo ovde na forumu) u samom startu opovrgavaju.

Svakom moze da se zalomi limun kao i model bez problema tako da ono... A da osim jabukovcima, njihov telefon je uvek savrsen, tako da mozes i tamo da okusas srecu...

I lepo je videti telepa kao padobranca (cak i ako ga nije bilo neko vreme) u svakoj android temi koja se malo zagreje i odmah doliva ulje na vatru...

Poslednja izmena:
Ja sam podelio samo svoje mišljenje ,verujem da ima primeraka koji su OK ali nije slučajno što je Htc pao na 0.1% svetskog tržišta .
Mislim da je i baraba imao slično iskustvo sa 10 kao ja..

Što se mene tiče više nikoga neću savetovati da uzme htc10

Ok, ali eto iskustva su razlicita.

Ja u cenovnom rangu do 450e bih bez razmisljanja preporucio htc10, n6p i mozda O+3... Jednostavno ne vidim nista drugo na trzistu vredno preporuke u tom cenovnom rangu. U odnosu na "flagshipove" koji su izasli prosle godine mislim da je 10ka bila skoro najkompletniji uredjaj i definitivno najpotcenjeniji sto je usko povezano sa slabim markentiskim potencijalom/kapacitetom HTC-a.

Sa svakim uredjajem danas se na zalost moraju naci kompromisi...
Mada ne sumnjam da cemo cuti sve same hvalospeve za sledecu galaxy/note seriju, kao i iteraciju jabuke, i da ce ti uredjaji biti "bez mane" i "skoro savrseni", dobitnici nagrada "zile lemur editor's choice" a ovce ce odmah pohrliti da plate 1k evra za iste verujuci placenim recenzijma...

Poslednja izmena:
Svako ima svoje mišljenje, i to ne treba osporavati.

Nema najbolju kameru, u ovo sam se uverio kada sam video neke slike sa S7 Edge, i pri tom ne mislim na neko profi zagledanje slike, nego čisto onako "na oko".

Displej - nemam ni jedan problem sa istim.

Baterija me stvarno više nego prijatno iznenadila, nikada se nije istrošila u toku dana, a ima dana kada imam i po 2 sata razgovora i oko 4 sata SOT (50-60% 4g, ostatak WiFi), jednom je SOT bio i 7 sati, ali to je već bilo nenormalno buljenje u telefon.

Brzina - nisam primetio ni jedan jedini lag, softver je utegnut, nema bug-ova i potrebe za restartom telefona.

Batakovanje - ne obraćam pažnju na to, mislim da nisam nikada ni gledao.

Kod zvuka mi smeta što ume da bude čudan za neke melodije, gore tviter, dole bas, i pri tom zvučnici udaraju svako na svoju stranu, gornji prema meni a donji prema betonu...

Za mene jedina mana telefona, ako se to uopšte može okarakterisati kao mana, jeste veličina. Galaxy NOTE 3 sa ekranom od 5.7" mi je mnogo bolje rešenje za moj ukus. Nije ni ovo premalo, ali... za mene je definitivno 5.5" i više.

Blago vama, moj vec 15 dana u servisu, samo se restartovao i zaglavio u airplane modu, kazu iz servisa da ce zameniti maticnu i plocu za punjenje, cekaju da stignu delovi...

Stigao telefon iz servisa danas, zamenili MB i LCD...u devchecku ne pise vise koji ekran je u pitanju, a imao sam sharp pre servisa..jel ima neki drugi nacin da proverim ekran?

Ja sam podelio samo svoje mišljenje ,verujem da ima primeraka koji su OK ali nije slučajno što je Htc pao na 0.1% svetskog tržišta .
Mislim da je i baraba imao slično iskustvo sa 10 kao ja..

Što se mene tiče više nikoga neću savetovati da uzme htc10

Naravno da nije slučajno to gde su, ali nijedan razlog nije povezan sa 10 koji je konačno ravnopravan među ostalim nesavršenim premium telefonima.

Kako da proverim koji je ekran imam Tianma ili Sharp ?

Poslednja izmena:
Nemoj bolje da proveravaš. Uživaj u telefonu.

Samo da se prijavim u mali ali odabrani klub korisnika 10-ke:d

@Yojinbo mozes li da izvuces oznaku panela iz DevCheck-a, interesuje me posto je i kod mene Tianma

Tip panela iz DevCheck je mogao, odnosno još uvek može, da se izvuče samo na MM. Na Nougat to više, bez root-a, nije moguće.

Da li još neko ima problema sa Viberom i sinhronizacijom mejlova? Svaki put kad upalim Viber (verzija 6.6.0) piše da sam diskonektovan iako internet radi normalno. Ubijem aplikaciju, otvorim je ponovo i onda radi.

Sinhronizacija mejlova, iako podešena da radi automatski (i radila na MM bez problema) sada na Nougatu ne radi - uvek moram ručno da refreshujem.

Da li još neko ima problema sa Viberom i sinhronizacijom mejlova? Svaki put kad upalim Viber (verzija 6.6.0) piše da sam diskonektovan iako internet radi normalno. Ubijem aplikaciju, otvorim je ponovo i onda radi.

Sinhronizacija mejlova, iako podešena da radi automatski (i radila na MM bez problema) sada na Nougatu ne radi - uvek moram ručno da refreshujem.
Ista stvar kod mene.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

Koristim...to mi nije palo na pamet da ugasim. Probam pa javim, hvala :)

Isto i na wifi i na mobilni internet. Cak sam prije neki dan brisao viber i opet instalirao jer sam mislio da je do njega ali opet isto.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

Hm, sad nisam siguran prelaziti na Nougat ili ne

Isključivanjem Power saver opcije se sve vratilo u normalu kod mene.

Jel moguce da ce Ultra da nasledi desetku?! Svasta...

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk

Ultra je tu kao da pokupi kajmak, iskoristi neuspeh Note 7. Perijanica iz HTC stize krajem proleca.

Deluje da će pokupiti nešto drugo :)

Gledam ka P10 i nešto me svrbi djep... xD

Onaj ultra je omanuo telefon u svakom smislu, ja ne znam da li su mogli jos nesto da zabrljaju na tom telefonu, jedino sto je dobra kamera i sto zadnja strana lepo izgleda, ona teget mi je vrh, pricam samo o izgledu.

Sent from OnePlus 3T

Sa tim leđima su izdali sebe.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno