Šta je novo?

How to: PS2 Emulacija

ok, skinuh ga... ali shta da radim sa njim?
edit: skont'o :d

Poslednja izmena:
Skinuo sam pcsx2 0.9.6, i uradio sve kako su ljudi objasnili i bre ne radi!!!!
Zapravo ne radi mi God of War!!! Poludeo sam, ceo dan sam se cimao oko emulatora, zezao se i nece pa nece...
Skinuo sam GOW sa neta koji je iso file, preko emulatora ga ubacim sa hdd-a sve odradim u emulatoru kako su ljudi objasnili na predhodne 4 strane i kad idem na run cd, pocne ono pocetno ucitavanje sa sonya i izbaci me... Inace koristim vistu 32 sa sp1, doduse sa dx9 a ne 10 ali koliko sam sakljucio igra radi i na dx9 samo slabije od dx10.

Pomagajte ljudi opade mi kosa od nerviranja :mad:

Btw zaboravio sam napisati sta mi se konkretno desi....

Pojavi se Microsoft Windows prozor gde prijavi chek online za problem i close the program..
Ako idem na details problema... evo sta mi kaze:

Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: pcsx2 0.9.6.exe
Application Version: 0.0.0.0
Application Timestamp: 49a77286
Fault Module Name: GSdx-sse4.dll
Fault Module Version: 1.0.1.9
Fault Module Timestamp: 496bc260
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 0023febe
OS Version: 6.0.6001.2.1.0.256.1
Locale ID: 1033
Additional Information 1: 6a92
Additional Information 2: e846ff67a9de936f1bc801c6c26f9f63
Additional Information 3: e0d8
Additional Information 4: 91acab50510f3bb68e98e70292394b3e

Read our privacy statement:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=50163&clcid=0x0409

Btw zaboravio sam napisati sta mi se konkretno desi....

Pojavi se Microsoft Windows prozor gde prijavi chek online za problem i close the program..
Ako idem na details problema... evo sta mi kaze:

Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: pcsx2 0.9.6.exe
Application Version: 0.0.0.0
Application Timestamp: 49a77286
Fault Module Name: GSdx-sse4.dll
Fault Module Version: 1.0.1.9
Fault Module Timestamp: 496bc260
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 0023febe
OS Version: 6.0.6001.2.1.0.256.1
Locale ID: 1033
Additional Information 1: 6a92
Additional Information 2: e846ff67a9de936f1bc801c6c26f9f63
Additional Information 3: e0d8
Additional Information 4: 91acab50510f3bb68e98e70292394b3e

Read our privacy statement:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=50163&clcid=0x0409

Jel se isto desava i kada ubacis neki drugi graficki plugin sem tog GSdx-sse4?

made the game work i nimalo mi se ne svidja.. zaboravio sam shta je konzola nakon dugogodishnjeg korishtenja PC-a. dachu joj shansu, jeste da sam pichno arkadu i smorio se u prvoj trci, ali probachu ponovo-GT mod. za sada igra je "njaaaaa"

Ok evo mog sledeceg problema:

To mi se sad desava, ne znam zasto ne vidi disk...

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    143.3 KB · Pregleda: 137
Ja se izvinjavam zbog spama... Ali zaboravio sam ostaviti moje podesavanje :)

Evo podesavanja... Na sve moguce nacine sam pokusao i ne vredi, evo trenutna podesavanja...

Prilozi

• Untitled.jpgs.jpg
    Untitled.jpgs.jpg
    174.1 KB · Pregleda: 124
Jesi ti lepo namestio CD plugin i sa kog drajva da čita igru? Emulator očigledno radi kao da disk nije ni ubačen.

Igru je potrebno pokrenuti preko File -> Run CD/DVD a ne preko Run -> Execute. Kod mene ovaj drugi nacin rusi emulator cim se pojave one zvezdice.

Poslednja izmena:
mLaki tako i pokrecem igru kad startujem program idem na file run cd/dvd.

File je inace u iso formatu... Koliko sam skontao i treba da bude u tom formatu?

voodoo_ evo kako je podeseno:

Prilozi

• Untitled.jpga.jpg
    Untitled.jpga.jpg
    151 KB · Pregleda: 106
Upravo sam presao God of War na Hard :banana:
Sitni graficki bugovi koji ne smetaju, retki padovi framerate-a, uglavnom se krece izmedju 50-60fps i retko pada ispod.

Savrseno :)

Da mi je neko pricao da ce GoW jednog dana moci da se igra na PC-ju, ne bih mu verovao.

Sad prelazim na Metal Gear Solid 3: Snake Eater :)

Poslednja izmena:
Kakve su ti kontrole za metal gear 3? Koliko znam na konzoli kada pritisnes R1 i kocku lik podigne oruzje a kada pritisnes jace onda puca. Posto je Ps2 kontroler osetljiv na jacinu pritiska, a MGS3 upravo to koristi. Koliko su dobre kontrole za pc?

I jos nesto, uzmi da igras metal gear 3 subsistence, ima kameru iza ledja glavnog lika i moze slobodno da se pomera. Mislim ista je igra kao snake eater, samo sa mnogo boljom kamerom, i na jednom je disku a ostala dva su neki dopunski diskovi, totalno nepotrebni.

Taman treba ovih dana da pređem na jači procesor, pa se nadam da ću konačno da odigram FFX i FFXII na emulatoru, jer mi je do sada procesor bio preslab da bih imao bilo kakav normalan framerate. Javljam utiske posle :)

Poslednja izmena:
Ok uspeo sam napokon pokrenuti igru ali mi se desio sledeci problem:

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    79.5 KB · Pregleda: 219
Kakve su ti kontrole za metal gear 3? Koliko znam na konzoli kada pritisnes R1 i kocku lik podigne oruzje a kada pritisnes jace onda puca. Posto je Ps2 kontroler osetljiv na jacinu pritiska, a MGS3 upravo to koristi. Koliko su dobre kontrole za pc?

I jos nesto, uzmi da igras metal gear 3 subsistence, ima kameru iza ledja glavnog lika i moze slobodno da se pomera. Mislim ista je igra kao snake eater, samo sa mnogo boljom kamerom, i na jednom je disku a ostala dva su neki dopunski diskovi, totalno nepotrebni.

Subsistence ne radi dobro

@ubica
God of War 2 jos uvek ima taj problem, ne postoji resenje za sad.
Normalno izgleda samo u Software modu, ali onda ne moze da izvuce vise od 15-20fps sto je totalno neigrivo.

Poslednja izmena:
@Zdravkelja to znaci da nikako ne mogu GOW da igram preko emulatora?
A *** sto sam uopste gubio 5 dana da bi namestao kad ne mogu da igram ono sto hocu....

Zanima me da li moze neki drugi deo GOW da se igra?

God of War 1 radi skoro savrseno, God of War 2 ima problema i treba cekati drugu verziju ili patch.

@Zdravkelja to znaci da nikako ne mogu GOW da igram preko emulatora?
A *** sto sam uopste gubio 5 dana da bi namestao kad ne mogu da igram ono sto hocu....

Zanima me da li moze neki drugi deo GOW da se igra?

Pa mozes prvi deo da igras. Koliko vidim, to je screen iz drugog dela, a on jos uvek nije playable zbog tog zelenila.

Ja imam problem
Kada pokrenem emulator i stavim dvd u citac i pokrenem emulator
Emulator mi izbaci plavi ekran na kome pise browser i system configuration opcije (samo sto kod mene pisu na nemackom)
Kako se ovo resava?

Nemoj da pokreces igre sa DVD-a, mnogo se usporava emulator. Samo sa iso fajla.

Kako bi radio emulator na ovoj konfi?
AMD Sempron 3200+ procsor
1,81GHZ
1GB RAM
Nvidia G-force 6100
Dal bi uopste radio:)

Jel normalno da mi se igra startuje full screen iako je u grafickom setovanju podeseno 1024*768?
Jos jedan problem je sto kad se igra startuje u full screen-u ne mogu nikako da je ugasim, ima li neka precica za iskljuicivanje igre (alt+f4 i tako to sam probao)

PS (Zdravkelja imamo skoro istu konfu :D)

Poslednja izmena:
Jel normalno da mi se igra startuje full screen iako je u grafickom setovanju podeseno 1024*768?
Jos jedan problem je sto kad se igra startuje u full screen-u ne mogu nikako da je ugasim, ima li neka precica za iskljuicivanje igre (alt+f4 i tako to sam probao)
Koji plugin za grafiku koristiš?
Primetio sam da pod XP-om ne mogu da se taskujem iz emulatora kako treba, već moram da sa ctrl+alt+del pozovem task manager i iz njega ugasim emulator, dok pod Vistom taskovanje radi normalno, a i emulator se uvek inicijalno pokrene u prozoru. DX10 verzija GSDX plugina radi nešto bolje, tj. primetio sam da neke stvari prikazuje bez grešaka koje se pojavljuju u DX9 modu.

Btw, Final Fantasy XII radi besprekorno sa skoro nepostojećim grafičkim bug-ovima i usporenjima ponekada kada se poveća broj objekata na ekranu ili kada postoji gomila efekata :)
Sve to na Q9550 @ 3.4GHz, mada emulator koristi samo dva jezgra.

Poslednja izmena:
Koji plugin za grafiku koristiš?
Primetio sam da pod XP-om ne mogu da se taskujem iz emulatora kako treba, već moram da sa ctrl+alt+del pozovem task manager i iz njega ugasim emulator, dok pod Vistom taskovanje radi normalno, a i emulator se uvek inicijalno pokrene u prozoru. DX10 verzija GSDX plugina radi nešto bolje, tj. primetio sam da neke stvari prikazuje bez grešaka koje se pojavljuju u DX9 modu.

Btw, Final Fantasy XII radi besprekorno sa skoro nepostojećim grafičkim bug-ovima i usporenjima ponekada kada se poveća broj objekata na ekranu ili kada postoji gomila efekata :)
Sve to na Q9550 @ 3.4GHz, mada emulator koristi samo dva jezgra.

Ma meni ne pomaze ni CTRL-ALT-DEL, pluginovi su oni koji se navode u uputstvu. (Gsdx)

Poslednja izmena:
Evo ako nekog zanima, pokrenuo sam Resident Evil: Outbrake. Igra se odlicno emulira bez ikakvih bagova na mojoj masini u 60FPS-a, samo sto je igra njesra :(

Vrh Dno