Šta je novo?

How to: PS2 Emulacija

Zna li se potreban sistem da bi se ovo poguralo?

Testiracu ja veceras na mom krsu od laptopa.
FFX je fino radio u 64bitnoj Visti, videcemo kako GOW radi u W7 32bit.

Da, Vista ili 7 su veoma pozeljni zbog DX10, mnogo bolje radi graficki plug-in.

Da bi se normalno igralo, bez ili sa malo seckanja, 2.8GHz dual-core procesor je apsolutni minimum. I to kada je igra potpuno kompatibilna. Za GOW verovatno i vise treba.

Poslednja izmena:
i obavezno da se pokrece iso sa HDD-a.

i ja sam sve podesio kako treba al GT4 radi samo do odabira staze/kola. Kako krene trka, tako se program zapuca. Jel porobao neko GT3 a-spec na emulatoru? To bi valjda trebalo da radi, cenim da je manje zahtevnije od GT4

Poslednja izmena:
Konacno, nova verzija se pojavila :)

PCSX2 0.9.6

What's new in 0.9.6?

- Huge rewrite, mainly from the new members of the Playground branch! Too many speedups, optimizations and other fixes to write here! Many famous games will now work.
- Dropped VM build replaced by the all new Vtlb, meaning no more 'Cannot allocate memory' errors at start up, more accurate emulation, slightly lower speeds but with many optimizations to come
- Full memcard support, working in all games
- Improved Frameskip/VU-skip
- Special Game Fixes Section
- Advanced Options Section for custom tweaking VU/FPU behavior.
- Rewritten Multithreaded GS (MTGS) mode, with as much as 15% speedup for HT machines (only 3-5% for Dual Core), and fixes many instabilities.
- Improved VU/FPU Flags and Clamping support (helps fix odd behaviors and SPS in some games)
- Improved EE/IOP synchronization (fixes many freeze-ups and vmhacks).
- Improved CDVD support.

http://www.pcsx2.net/

Probao sam God of War sa ovim emulatorom i mogu reci da izgleda kako treba, jedino je problem FPS, koji kad padne ispod 60 igra usporava, ukljucujuci i zvuk. Kad bi uspeli da rese to usporavanje, igra bi bila skroz igriva.

Poslednja izmena:
Jedan mali reply pre spavanja.

Posle podesavanja emulatora koristeci uputstva sa PSCX2 foruma GoW radi skoro savrseno. Pored par grafickih bugova i filmova kod kojih zvuk secka moze se reci igra radi savrseno. Malo pre sam poslao hidru bogu na istinu, 1680x1050 skoro uvek 60FPS.

Svaka cast ljudima koji rade na ovom projektu, samo napred!

Poslednja izmena:
Jel igras na tas i mishu ili na jojpadu?

Joypad naravno. Saitek Cyborg Rumble, sve funkcionise ko da igram na konzoli, vibracija, mini igre... sve.

Dobri su Saitek jojpadi.Ja imam jedan matori model,evo i dan danas radi bez problema:)

Gamepad se preporucuje, ali i mis+tastatura rade odlican posao (u nekim igrama su i bolji od gamepada). :)

Ali sad sam se bas razocarao. Neke igre koje su radile na 0.9.4 (i 0.9.5 beta) ne rade na 0.9.6.
Meni ne radi Guilty Gear Accent Core Plus, crashuje zbog nekog patcha bez kojeg se ne moze preskociti intro. Moracu da zadrzim staru verziju.

Al rade teken 5 i call of duty 3?
Nisam bas u svetu emulacija, pa me zanima da ne kupujem konzolu zbog dve igre.

Tekken 5 radi, CoD 3 ne radi. Mada je CoD 3 njesra, tako da i nije steta.

***. bio sam pomalo skeptican ali...

God of War radi! :D I to skoro savrseno. Retki padovi framerate-a, manji graficki bug-ovi... Ali radi :D
Negde sam na pola prvog nivoa, videcemo dalje :D

Inace, moja podesavanja:

Igram u Windowsu 7, zbog DirectX10, radi mnogo bolje. :)

U God of War, u DX9 modu postoji providni sivi zid ispred Kratosa dok u DX10 (barem kolko sam cuo) njega nema i igra radi dosta brze. Taj sivi zid me extra nervira ali nema sanse da me to natera da instaliram Vistu ili Win 7, pre cu upaliti pravi hardverski emulator za PS2 i igrati kako bog zapoveda.

Poslednja izmena:
Pa i PS3 ima softferski emulator za PS2, samo su prve konzole imale PS2 procesor ugradjen u konzolu.

Napokon!!! Gran Turismo 4 NTSC verzija konacno radi na PCSX2 0.9.6.

Posle citanja raznih upustava, konacno poterah sa pristojnim brojem frejmova ovu igru.

-Masina je C2D E8400 @ 3700Mh, ATI 4850GE... na winXP, ostalo nije bitno.

Ima par stvari koje sam podesio:

1.PCSX2 0.9.6 i grficki plugin GSdx-sse4 dx9 podesen kao sto je podesio Zdravkelja (razlika je samo da je kod njega dx10, zbog win7),
2.Obavezno pokretati ISO fajl,
3.U Speed Hacks zakliknuti "Use x3 Cicle Rate (neki tvrde da ne treba ici preko x2), INT Sync Hack i Enable IOP x2...",
4.U Advanced Options u Clamp Mode zakliknuti na "Extra",
5.CPU Config u Frame Limiting kliknuti na "Limit - Force" i staviti Custom FPS Limit na "60".
6. Najnoviji DX9

Ovo je sve doprinelo lepom broju frejmova od 85-100%
Potrebno je podesiti jos 2 stvari u samoj igri da nebi pucala.

7.Uci u Opcije i u podesavanjima ekrana kod NTSC verzije podesiti 480p mode. Ovo sprecava pucanje igre pri startu trke. Kod mene i pored Save-a ovo moram da podesim svaki put kad pokrenem igru.
8.Isto u opcijama smanjiti osvetljaj ekrana sa +3 na 0! Ovo je jako bitno i eliminise one "kockice" kad pocne trka.

Otprilike ovo je sve sto sam ja ucinio. Nije 100% stabilno (nekad pukne na nekoj stazi sa odredjenim autom), resenje je promena auta za tu trku?!
I pored svega, vrlo sam zadovoljan, vrlo se lepo zabavljam i vratio sam se u vreme kad sam uzivao sa GT2 na PS1 koji sam imao.

Nadam se da ce ovo biti bar nekom korisno.
Pozdrav. cheers

Poslednja izmena:
E koji bios koristite?Jel moze neki savet

Poslednja izmena:
Napokon!!! Gran Turismo 4 NTSC verzija konacno radi na PCSX2 0.9.6.

Posle citanja raznih upustava, konacno poterah sa pristojnim brojem frejmova ovu igru.

-Masina je C2D E8400 @ 3700Mh, ATI 4850GE... na winXP, ostalo nije bitno.

Ima par stvari koje sam podesio:

1.PCSX2 0.9.6 i grficki plugin GSdx-sse4 dx9 podesen kao sto je podesio Zdravkelja (razlika je samo da je kod njega dx10, zbog win7),
2.Obavezno pokretati ISO fajl,
3.U Speed Hacks zakliknuti "Use x3 Cicle Rate (neki tvrde da ne treba ici preko x2), INT Sync Hack i Enable IOP x2...",
4.U Advanced Options u Clamp Mode zakliknuti na "Extra",
5.CPU Config u Frame Limiting kliknuti na "Limit - Force" i staviti Custom FPS Limit na "60".
6. Najnoviji DX9

Ovo je sve doprinelo lepom broju frejmova od 85-100%
Potrebno je podesiti jos 2 stvari u samoj igri da nebi pucala.

7.Uci u Opcije i u podesavanjima ekrana kod NTSC verzije podesiti 480p mode. Ovo sprecava pucanje igre pri startu trke. Kod mene i pored Save-a ovo moram da podesim svaki put kad pokrenem igru.
8.Isto u opcijama smanjiti osvetljaj ekrana sa +3 na 0! Ovo je jako bitno i eliminise one "kockice" kad pocne trka.

Otprilike ovo je sve sto sam ja ucinio. Nije 100% stabilno (nekad pukne na nekoj stazi sa odredjenim autom), resenje je promena auta za tu trku?!
I pored svega, vrlo sam zadovoljan, vrlo se lepo zabavljam i vratio sam se u vreme kad sam uzivao sa GT2 na PS1 koji sam imao.

Nadam se da ce ovo biti bar nekom korisno.
Pozdrav. cheers

meni zvuchi korisno... now, download... :-devil-:

@Rerna63
Trenutno USA v01.60, ali nisam primetio neku razliku sa drugim...

@Charlie Brown
Samo napred.

Danas probam najnoviju beta verziju PCX2 skinutu sa njihovog sajta. Za sada ne vidim neku razliku.

e sada jos da nadjem taj usa v01.60

Poslednja izmena:
Богами баш су леп напредак направили са овом верзијом, GOW ми ради супер, само је проблем онај хебени зид од магле.

za shta je taj bios?

Nazad
Vrh Dno