Šta je novo?

Honor Magic 6/Pro

normalan korisnik kuci ima svakako gomilu punjaca, svaki ce puniti.
Izgleda da sam ja onda nemormalan korisnik. Ja ne znam otkud ljudima viška punjači, bar oni iole bolji, kad uz svaki uređaj uz koji sam ga imao otišao je zajedno s tim uređajem. Čak sam i kupovao neke kao zamena za neke koji su crkli i uvek sam u deficitu punjača u kući

I ja sam uvek u manjku punjaca, bar ovih jacih. Jurio punjac za pixel, sad treba da kupim i za ovaj. Hm5 pro me kupio time sto si u pakovanju dobijao sve sto ti treba da bi koristio telefon. Nisu se ciganisali sa skladistem. Sad neka hvala, daleko im lepa kuca.

Izgleda da sam ja onda nemormalan korisnik. Ja ne znam otkud ljudima viška punjači, bar oni iole bolji, kad uz svaki uređaj uz koji sam ga imao otišao je zajedno s tim uređajem. Čak sam i kupovao neke kao zamena za neke koji su crkli i uvek sam u deficitu punjača u kući
nemoj pogresno da me shvatis, ali u eri nepoklanjanja punjaca nemoj ih ni ti poklanjati. Evo ja sam pre 3 god dobio redmi 10 pro sluzbeni i evo 3 godine se sve puni na njemu sem apple uredjaja, radi kao i prvog dana. 66w

Ko spomenu da se.samsung puni sa.25w punjacem ,ja moj punim sa cak 45w
E brzine ,ko avion ;)

Mogu da stave i dva punjača, realnost je ta da će biti ista priča kao sa HM5P. Na prste jedne ruke su mogli da se nabroje kupci po onoj ceni koja je bila pre popusta. Bukvalno sve što se prodalo se prodalo na popustu. Pa i sada ga ima u istim radnjama u kojima je bio kad se popust završio i tu će ostati do nove akcije. Kineski proizvođači opet pokazuju da ih baš briga za global tržište jer ne verujem da su namerno sebi pucali u nogu i stavili ove cene za jedan Honor i to bez ikakve prateće opreme u pakovanju.

Pa "Taj jedan Honor" je bolji od konkurencije u svakom smislu,bar za mene. Od dizajna,kamera,baterije. Ko nece Honor,ima Samsung,Iphone. Dosadni ste pojedinci sa time. Omasili ste temu.

To je tvoje mišljenje, i u manjini si. Lično, ja se slažem sa tobom. Ali ako poznaješ bilo koga ko radi u maloprodaji tehnike i mobilnih telefona (kao što ja znam na pr.) pitaj ga kad dođe kupac voljan da "odreši kesu" za šta će da da svoje novce pre. Za Samsung/Ajfon ili za "jedan Honor". Moj lični favorit je Oneplus recimo, a tek sam ja u manjini.

uređaj naručen preko mtsa, stiže za ~dve nedelje
preferirao sam 16/1tb, šteta što ga nema na evropskom tržištu

Edit : ako napipate neke high quality maske bacajte linkove

Poslednja izmena:
Mene od svega najvise trigeruje to sto su nam pod parolom ekologije prodali priču o izbacivanju punjača iz kutije. Ajde to, svi znamo šta je po sredi, čak i oni koji nisu mnogo bliski razumu. Ali da bar nisu hteli da nekom regulativom obavežu proizvodjače da koriste isti srandard za punjenje, kao sto su urdili za usb c, to je vrhunski bezobrazluk. I sad svaki proizvodjač ima neku svoju tehnologiju punjenja koja uopšte ne funkcioniše kod drugog proizvodjača. Realme brzi punjač ne moze na Xiaomi, Honor ne moze ni na jedna od ta dva i td.
Nije problem ni da se da tih 100e za punjač od sto vati (nije da nije, ali ajde), ali da kupim jednom i da ga koristim 10 godina. Ako cu pri svakoj promeni telefona da dajem još po 100e na punjač (da bih iskoristio pun potencijal onoga sto sam već kupio) je*i ga ti onda u du*e.

Ja kad tako nešto napisah, rekoše mi da pišem gluposti i da pitam predstavnika proizvođača...

Jednostavno se protokoli ne poklapaju, ali kome objasniti? Sam Honor nema nijedan punjač koji isporučuje 35W (tj. 11v i 3,2a, kako kažu neki strani sajtovi)... Govorim za lite model. Pro nisam mnogo istraživao pa ne znam.

Ja kad tako nešto napisah, rekoše mi da pišem gluposti i da pitam predstavnika proizvođača...

Jednostavno se protokoli ne poklapaju, ali kome objasniti? Sam Honor nema nijedan punjač koji isporučuje 35W (tj. 11v i 3,2a, kako kažu neki strani sajtovi)... Govorim za lite model. Pro nisam mnogo istraživao pa ne znam.
Kakav si ti Bog spinovanja.

Neka sam.
Svejedno, odustao sam od kupovine samo zbog tih zavrzlama s punjačima. Danas kad je moguće napuniti telefon za 20 minuta, oni stave 35w punjenje i telefon se puni 2 sata...

Nešto tu nema logike. Imam Mi 11 Lite 5G NE koji ima punjač na 33W, doduše i nešto manji kapacitet baterije i puni se za sat i dva minuta.

Jedan od uporednih testova kamera između M6 Pro i iPhone 15 PM, kreće na 05:55 :

Čini mi se da su slike na M6Pro nekako po defaultu provučene kroz blagi HDR effect i malo su over-saturated u poređenju sa ajfonom. Negde izgledaju bolje na jednom, negde na drugom. Uglavnom - klackalica.

Neki revieweri su pomenuli da poseduju pre-release global verziju, verujem sa će prvi update da rešava pojedine nedostatke.

Dok ne procitam sve vase romane, zaboravio sam sta sam hteo. Salim se, stava sam da se treba boriti da za EU dolazi punjac. Nema opravdanja sto nema punjac. Zamisli kupim el auto i ne dobijem punjac. Mnogo su se uobrazili i necu da se naviknem na to. Ako treba, javno cu pljuvati. Izvini molim te. Onda skinite cenu uredjaju za tih 50-60e koliko kosta punjac

Dok ne procitam sve vase romane, zaboravio sam sta sam hteo. Salim se, stava sam da se treba boriti da za EU dolazi punjac. Nema opravdanja sto nema punjac. Zamisli kupim el auto i ne dobijem punjac. Mnogo su se uobrazili i necu da se naviknem na to. Ako treba, javno cu pljuvati. Izvini molim te. Onda skinite cenu uredjaju za tih 50-60e koliko kosta punjac
Aj što nema punjač nego što ne možeš ovde kupiti Honor 80w punjač

Upravo. Kod nas je jedina povoljnost pretpodajna ponuda koja podrazumeva tablet uz telefon i to je to.

Inače, šibnuo im mail da proverim da li se zna kada kreće isporuka iz preordera, kažu :

1000001302.jpg

Lepa je to akcija i treba ih imati. Šteta što nisu stalne.
Meni se desilo da kad sam hteo ranije da obnovim ugovor i kupim kod operatera HM5P uz koji je bio i sat nisam mogao.
Mesec dana se ranije hteo nego što može, posle nije bilo poklon sata pa sam odustao.
Na kraju sam kupio telefon za gotovinu.
Ko ima a želi, ne treba čekati.

Da li se neko seća kada je Magic5 Pro prvi put bio na toj ozbiljnoj akciji (89k din)? Sećam se negde tamo krajem 2023. (crni petak ili posle toga, u decembru), ali me zanima da li je slična akcija bila u toku leta?
Znam da to zavisi od potražnje, Magic6 Pro je malo bolji ali i skuplji telefon, pa je moguće da će na našem tržištu proći kao petica, i da će završiti na akcijama i čišćenju lagera, samo po višoj ceni, npr. oko 110-115k din.

Ovo je ozbiljno dobra sprava, i prvi Honor telefon koji bih kupio. Razmišljam još o S23U i S24U, ali bi vrlo lako moglo da se desi da Magic bude jeftiniji od oba, jer će potražnja biti slabija.
A objektivno nije ništa lošiji od Samsunga, možda u nekim nijansama, na nekim poljima, ali zato ima i neke funkcije koje Samsung nema, ili su bolje rešene. Npr. Ai motion Sensing, zbog te funkcije deluje da je Magic6 Pro kamera jedna od retkih koja može na crtu Pixel, Sony i iPhone kamerama na tom polju, možda je i bolja od njih.

Jedino što mi se ne sviđa su pilula, dizajn ''leđa'' i zakrivljen displej, sa premalim bezelima. Sve ostalo je iznenađujuće dobro za Honor brend, usavršili su peticu i napravili odličan flagship.

@hsv.stoned
Samo u drugoj polovini novembra je bio oko 89.000, sećam se pošto sam ga dugo merkao (na kraju kupio 14PM). Pre novembra i tokom leta je bilo još par akcija, ali tada je bio 100+k din.

Jedino što mi se ne sviđa su pilula, dizajn ''leđa'' i zakrivljen displej, sa premalim bezelima. Sve ostalo je iznenađujuće dobro za Honor brend, usavršili su peticu i napravili odličan flagship.

Ja ih ne gledam kao honor već huawei koji je silom prilika Honor pogurao možda više nego što je hteo sa premium linijom. Zato se ne čudim da prave ovako dobre stvari.

Nisam neki ekspert ali kad vidim koliko kida baterija na 6ici kupio bi samo zbog toga. Plus "mali" dodatak, telefon bukvalno nema neku lošu stavku pa i prosečnu, osim ergonomskih preferencija, sve ostalo je na najvišem mogućem nivou.

Podcenjena sprava. Uzeću neki kad tad...

Nazad
Vrh Dno