Šta je novo?

Honor Magic 6/Pro

Ako se ispostavi da je kamera u rangu sa iphone 15 pro max teško će biti nekog popusta. 😂

Sad rizikujem da me opljuju svi al ajde. Ja sam i dalje malo više očekivao od kamere u uslovima slabog osvetljenja i pri pokretima. I na 5 a i sad na 6 ne vidim tu neki pomak. Ovolika cena, nahvaljena kamera, dxomark ili kako već... jednostavno sam očekivao manje šuma i zamućenosti. Dnevne, zum, portret i to je super ali sam ovde očekivao ipak više. Nema više onog člana sa nekoliko profila da sad napiše esej kako je 5 najbolji telefon ikada i kako ja nemam pojma.

Na žalost ne postoji savršen uredjaj.
I to se namerno radi.
Ako kupimo svi taj "savršeni", naredne nekoliko godina niko ne bi kupovao telefone.
Čuli su i oni priču za Mercedes 125.

Slažem se, nego valjda podležem marketingu koji kaže najbolja kamera, najbolja kamera...a onda vidim fotke sa 15 pro ili Pixela 8 pro ili tako nekog pa vidim da može dosta bolje. Ali ne hejtujem stvarno, ja sam više puta hteo da uzmem HM5P ali nikako da prihvatim veličinu...

6Pro na papiru izgleda lepo, kao i ostali "kinezi" ove godine. Ali je zanimljivo da sam za dve godine video samo jedan honor tel, koji koristi komsija, kod ostalih se svodi na dva proizvodjaca.
Sta je tacno problem sa kamerom na M6Pro? @Amortizzer

Ne mislim da ima problema, samo sam očekivao malo čistije slike u mračnijim uslovima i pri pokretu. To me naravno ne sprečava da ozbiljno razmišljam da ga poručim čak i sad u preorderu, samo kad bih bio načisto da mi sve preko dijagonale 6.3 nije preveliko. Nemam velike šake a kad sam uzeo u ruke 5 pro baš nisam mogao da se vidim sa tim. Pogotovo nemam problem da dam više para na model koji nije od ta dva proizvođača, lično bih stalno nosio OnePlus telefone samo da ih ima zvanično kod nas

Ne mislim da ima problema, samo sam očekivao malo čistije slike u mračnijim uslovima i pri pokretu. To me naravno ne sprečava da ozbiljno razmišljam da ga poručim čak i sad u preorderu, samo kad bih bio načisto da mi sve preko dijagonale 6.3 nije preveliko. Nemam velike šake a kad sam uzeo u ruke 5 pro baš nisam mogao da se vidim sa tim.
Gde si ti video uzivo slike? Nemoj samo molim te da im sudis po recenzijama 😁 To ne priznajem, bez ljutnje. Druga stvar koja je moguca je sto to cuva huawei za sebe da ga jos izdvaja od drugih 😁

Uživo ne, samo recenzije. Kad si već pomenuo, jel ima neko da uporedi kamere na P60 pro i Magic5?

Računajte na to da kamere raznih Android brendova (Samsung, razni kineski, Motorola, One Plus, Sony) nemaju automatski mod i konzistentnost Pixel kamera, koje su jednostavnije implementirane ali sa superiornim HDR+ post processing-om.
Takođe nemaju ni tako dobre P&S kamkordere kao iPhone modeli. Isto tako treba računati i na to da dobar deo test ekipa neće priznati da se pojavila kamera koja može da ugrozi brendove koji ih godinama sponzorišu, mada su i Huawei/Honor već godinama poznati po $ponzori$anju, ali opet ne toliko kao Samsung i Apple.

E sad, ove godine Magic6 Pro po kvalitetu svih kamera ne samo da je bolji od OnePlus 12 i sličnih modela (koji tradicionalno imaju ok kamere ali ništa više od toga), nego može na crtu najboljim kamera telefonima, čak deluje da je i bolji na nekim poljima.
Danas je na GSMA izašao test Find X7 Ultra, i meni deluje da na kraju Magic6 Pro ima malo bolje kamere. To ne znači da su sve kamere savršene, naveli su Bugari te neke osnovne mane, a i boje mogu da budu pomalo čudne (što je verovatno posledica korišćenja OmniVision i Samsung senzora, umesto Sony, samo prednja je sa Sony senzorom).

Mnogi će i dalje preferirati kamere čak i sa starih Pixela, npr. P6/P6 Pro. Ali za sve koji vole da koriste i ručna podešavanja, i da izvlače maksimum iz kamera, deluje da je Magic6 Pro odličan izbor.
Na kraju, ima i primetno bolju autonomiju baterije od Pixela 7 i 8, što itekako može da znači na putovanjima, planinarenju, kampovanju itd. Maskirani Exynos aka Tensor je glavni razlog zašto sam odustao od kupovine Pixela 7 ili 8. I da kupim Pixel, morao bih da nabavim neki battery case, što je smaranje oko naručivanja, nošenja itd.

Ja ih ne gledam kao honor već huawei koji je silom prilika Honor pogurao možda više nego što je hteo sa premium linijom. Zato se ne čudim da prave ovako dobre stvari.
U pravu si, da nije dobro poznatih sankcija Magic6 Pro kvaliteti bi bili rezervisani za Huawei P i Mate seriju. A Honor bi i dalje bio više mid-range podbrend.

Poslednja izmena:
Računajte na to da kamere raznih Android brendova (Samsung, razni kineski, Motorola, One Plus, Sony) nemaju automatski mod i konzistentnost Pixel kamera, koje su jednostavnije implementirane ali sa superiornim HDR+ post processing-om.
Takođe nemaju ni tako dobre P&S kamkordere kao iPhone modeli. Isto tako treba računati i na to da dobar deo test ekipa neće priznati da se pojavila kamera koja može da ugrozi brendove koji ih godinama sponzorišu, mada su i Huawei/Honor već godinama poznati po $ponzori$anju, ali opet ne toliko kao Samsung i Apple.

E sad, ove godine Magic6 Pro po kvalitetu svih kamera ne samo da je bolji od OnePlus 12 i sličnih modela (koji tradicionalno imaju ok kamere ali ništa više od toga), nego može na crtu najboljim kamera telefonima, čak deluje da je i bolji na nekim poljima.
Danas je na GSMA izašao test Find X7 Ultra, i meni deluje da na kraju Magic6 Pro ima malo bolje kamere. To ne znači da su sve kamere savršene, naveli su Bugari te neke osnovne mane, a i boje mogu da budu pomalo čudne (što je verovatno posledica korišćenja OmniVision i Samsung senzora, umesto Sony, samo prednja je sa Sony senzorom).

Mnogi će i dalje preferirati kamere čak i sa starih Pixela, npr. P6/P6 Pro. Ali za sve koji vole da koriste i ručna podešavanja, i da izvlače maksimum iz kamera, deluje da je Magic6 Pro odličan izbor.
Na kraju, ima i primetno bolju autonomiju baterije od Pixela 7 i 8, što itekako može da znači na putovanjima, planinarenju, kampovanju itd. Maskirani Exynos aka Tensor je glavni razlog zašto sam odustao od kupovine Pixela 7 ili 8. I da kupim Pixel, morao bih da nabavim neki battery case, što je smaranje oko naručivanja, nošenja itd.

U pravu si, da nije dobro poznatih sankcija Magic6 Pro kvaliteti bi bili rezervisani za Huawei P i Mate seriju. A Honor bi i dalje bio više mid-range podbrend.
Sve je ovo uredu, al to pisu recenzije. Sam si spomenio da sponzorisu neki same recenzije. Dajte da sacekamo da vidimo uzivo, kad odavde uzme, kakve su zaista kamere. Dok to neko od nasih forumasa ne provuce kroz ruke, idalje sam skeptican i neverujem recenzijama bas svaku rec 😁

Ako dvoje budu uzeli bice puna kapa. Kod android telefona je najveca mana video nazalost.
@hsv.stoned po stranim recenzijama najvise hvale pomenuti M6 Pro i Oppo X7 Ultra, gde je po njima oppo malo bolji.
Edit: da nije sankcija honor bi bio srednja ili visa srednja klasa, a ovaj tel bi bio neki iz P segmenta, a mate kao i uvek "babaroga". Idem u debeli off, ali koliko bi bilo dobro da huawei nije otisao gde ne treba.

Ako dvoje budu uzeli bice puna kapa. Kod android telefona je najveca mana video nazalost.
@hsv.stoned po stranim recenzijama najvise hvale pomenuti M6 Pro i Oppo X7 Ultra, gde je po njima oppo malo bolji.
Taj oppo find x7 ultra mi bas privlaci paznju, bezobrazno dobro izgleda, i kamere mi deluju mocno. Zato stalno potenciram da to neko proba uzivo. X7 ultra nema za EU, onda ostaje ovo cudo da vidimo od nekoga kad uzme, kako je zadovoljan 😁

Gde da se proba, kad ga nema nigde, a u Evropi ko zna kad ce da stigne. Da moze prvi bi uzeo.
Moram sutra da odgledam neku recenziju za magic 6 pro, da vidim "na sta lici".

Edit: da nije sankcija honor bi bio srednja ili visa srednja klasa, a ovaj tel bi bio neki iz P segmenta, a mate kao i uvek "babaroga". Idem u debeli off, ali koliko bi bilo dobro da huawei nije otisao gde ne treba.
To da iPhone kamere snimaju drastično bolji video od Android flagshipa je klasicno ifanboj preterivanje. Mada je činjenica da su na tom polju kineski Androidi zaostajali čak i za Samsungom, Sony, Pixelima. Ali da, iPhone modeli u startu imaju bolje podešene P&S kamkordere od Android ekvivalenata, kao što i Pixel kamere imaju bolji P&S foto mod. Mene ta potpuna automatika nikada nije interesovala, mislim na fotografisanje pre svega.

Pogledaj foto semplove na GSMA, meni deluje da je Magic6 Pro kamera malo bolja od Find X7 Ultra, posebno ultrawide i telephoto.
Magic6 Pro je malo manji a ima 600 mAh veću bateriju. Sa druge strane, X7 Ultra je po dizajnu bolji od Honora. Najveća prednost za Honor je mogućnost kupovine legalnog primerka sa 2 god. garancije, i to što će verovatno biti na rasprodaji krajem godine.
Za Oppo ne znam status, da li će se zvanično prodavati u Srbiji.

Poslednja izmena:
Ne, ne, drasticno nije. Mene je nervirao video gde posle nekog vremena pocinje da "seca", pa bude dobro, pa se desava da je mutna slika, itd.. Ovo se desavalo kad se hoda, kad je fiksirana kamera ili snimas neku scenu onda je sve okej.
Ma da, to se zna uvek. Nazalost nema ti sonija vise kao pre.
Videcu sutra na laptopu, lepse se primeti razlika, sad cu da pogledam neku recenziju i da vidim kakav je generalno softver. Da, ima malo vecu bateriju honor, ali se oba brzo pune, tako da nije toliko vazno. Da, dizajn kida kod oppo-a. Ali sve ovo pada u vodu ako ne dodje legalno kod nas do leta.
Vi sto koristite magic 5pro ili ste ga koristili, kakav je softver?

To da iPhone kamere snimaju drastično bolji video od Android flagshipa je klasicno ifanboj preterivanje. Mada je činjenica da su na tom polju kineski Androidi zaostajali čak i za Samsungom, Sony, Pixelima. Ali da, iPhone modeli u startu imaju bolje podešene P&S kamkordere od Android ekvivalenata, kao što i Pixel kamere imaju bolji P&S foto mod. Mene ta potpuna automatika nikada nije interesovala, mislim na fotografisanje pre svega.

Pogledaj foto semplove na GSMA, meni deluje da je Magic6 Pro kamera malo bolja od Find X7 Ultra, posebno ultrawide i telephoto.
Magic6 Pro je malo manji a ima 600 mAh veću bateriju. Sa druge strane, X7 Ultra je po dizajnu bolji od Honora. Najveća prednost za Honor je mogućnost kupovine legalnog primerka sa 2 god. garancije, i to što će verovatno biti na rasprodaji krajem godine.
Za Oppo ne znam status, da li će se zvanično prodavati u Srbiji.
S obzirom da već ima modela iz niže i srednje klase koji se prodaju zvanično kod nas, pa čak i preko operatera, postoji realna šansa i da viša klasa zvaničnim kanalima doplovi do nas - pitanje je samo kada i po kojoj ceni pošto su malo zacepili cene ovim dostupnim modelima.

Ne, ne, drasticno nije. Mene je nervirao video gde posle nekog vremena pocinje da "seca", pa bude dobro, pa se desava da je mutna slika, itd.. Ovo se desavalo kad se hoda, kad je fiksirana kamera ili snimas neku scenu onda je sve okej.
Ma da, to se zna uvek. Nazalost nema ti sonija vise kao pre.
Videcu sutra na laptopu, lepse se primeti razlika, sad cu da pogledam neku recenziju i da vidim kakav je generalno softver. Da, ima malo vecu bateriju honor, ali se oba brzo pune, tako da nije toliko vazno. Da, dizajn kida kod oppo-a. Ali sve ovo pada u vodu ako ne dodje legalno kod nas do leta.
Vi sto koristite magic 5pro ili ste ga koristili, kakav je softver?
Šta te konkretno interesuje kod softvera?
Generalno zadovoljan za ono što mi treba.
Našao sam u glavnom meniju ne pokreće Gugle opciju "Rezervna kopija ili kopiranje podataka".
Jednostavno, klik em i ništa.
Ostalo sve što sam probao i trebalo mi je radilo je.
Ako te nesto konkretno interesuje pitaj pa da proverimo i probamo

Average dad ga je baš napljuvao. Kamera je bar kod njega hit&miss. A za telephoto kameru se vidi da nije blizu reklamirane.

ma odgledao juče, on je najviše zamerio na x100 zoom, u fazonu nije kao na reklami, kao da je neko stvarno očekivao da vidi zenicu oka jelenu na planini udaljenjoj 15-20 km, važi bre, isto ko i samsung sa kraterima na mesecu
desetak review videa sam pregledao do sad, u principu 9/10 su max pozitivni utisci, jedino on izvukao neke nebuloze. Ali da ne trčim pred rudu, čeka se i bench review u međuvremenu dok se ne dočepam uređaja pa ćemo da vidimo kako to izgleda iz prve ruke

Da li se neko seća kada je Magic5 Pro prvi put bio na toj ozbiljnoj akciji (89k din)? Sećam se negde tamo krajem 2023. (crni petak ili posle toga, u decembru), ali me zanima da li je slična akcija bila u toku leta?
Znam da to zavisi od potražnje, Magic6 Pro je malo bolji ali i skuplji telefon, pa je moguće da će na našem tržištu proći kao petica, i da će završiti na akcijama i čišćenju lagera, samo po višoj ceni, npr. oko 110-115k din.

Ovo je ozbiljno dobra sprava, i prvi Honor telefon koji bih kupio. Razmišljam još o S23U i S24U, ali bi vrlo lako moglo da se desi da Magic bude jeftiniji od oba, jer će potražnja biti slabija.
A objektivno nije ništa lošiji od Samsunga, možda u nekim nijansama, na nekim poljima, ali zato ima i neke funkcije koje Samsung nema, ili su bolje rešene. Npr. Ai motion Sensing, zbog te funkcije deluje da je Magic6 Pro kamera jedna od retkih koja može na crtu Pixel, Sony i iPhone kamerama na tom polju, možda je i bolja od njih.

Jedino što mi se ne sviđa su pilula, dizajn ''leđa'' i zakrivljen displej, sa premalim bezelima. Sve ostalo je iznenađujuće dobro za Honor brend, usavršili su peticu i napravili odličan flagship.

Pa daleko je lepsi od svakog "zalutalog" sonija.🤣

@jocasylver kako se ponasa u radu? Da li je lak za koriscenje kao one ui kod samsunga?
Prezadovoljan, sve leti.
Nemogu da poredim sa One UI jer nemam Samsung. Imao sam S23 oko mesec dana i nisam bio zadovoljan. Skidaj za sve što ti treba neku apk, ovde je to integrisan.
Jedina zamerka u kamera apk što nema definisana podešavanja za efekte kao kod Huawei ali opet malo pretrage i nadje se.

U crnoj boji mnogo bolje deluje od ove izbledele-lažnokožne zelene, koja podseća na neku jeftinu igračku.

Ako vam ne treba tablet zaobiđite pre-order i sačekajte neku akciju za par meseci kada će biti oko 90k koliko bi realno i trebalo da košta.

Nazad
Vrh Dno