Durlanac018
Poznat
- Učlanjen(a)
- 06.04.2022
- Poena
- 45
Ako se ispostavi da je kamera u rangu sa iphone 15 pro max teško će biti nekog popusta. 😂
Gde si ti video uzivo slike? Nemoj samo molim te da im sudis po recenzijama 😁 To ne priznajem, bez ljutnje. Druga stvar koja je moguca je sto to cuva huawei za sebe da ga jos izdvaja od drugih 😁Ne mislim da ima problema, samo sam očekivao malo čistije slike u mračnijim uslovima i pri pokretu. To me naravno ne sprečava da ozbiljno razmišljam da ga poručim čak i sad u preorderu, samo kad bih bio načisto da mi sve preko dijagonale 6.3 nije preveliko. Nemam velike šake a kad sam uzeo u ruke 5 pro baš nisam mogao da se vidim sa tim.
U pravu si, da nije dobro poznatih sankcija Magic6 Pro kvaliteti bi bili rezervisani za Huawei P i Mate seriju. A Honor bi i dalje bio više mid-range podbrend.Ja ih ne gledam kao honor već huawei koji je silom prilika Honor pogurao možda više nego što je hteo sa premium linijom. Zato se ne čudim da prave ovako dobre stvari.
Sve je ovo uredu, al to pisu recenzije. Sam si spomenio da sponzorisu neki same recenzije. Dajte da sacekamo da vidimo uzivo, kad odavde uzme, kakve su zaista kamere. Dok to neko od nasih forumasa ne provuce kroz ruke, idalje sam skeptican i neverujem recenzijama bas svaku rec 😁Računajte na to da kamere raznih Android brendova (Samsung, razni kineski, Motorola, One Plus, Sony) nemaju automatski mod i konzistentnost Pixel kamera, koje su jednostavnije implementirane ali sa superiornim HDR+ post processing-om.
Takođe nemaju ni tako dobre P&S kamkordere kao iPhone modeli. Isto tako treba računati i na to da dobar deo test ekipa neće priznati da se pojavila kamera koja može da ugrozi brendove koji ih godinama sponzorišu, mada su i Huawei/Honor već godinama poznati po $ponzori$anju, ali opet ne toliko kao Samsung i Apple.
E sad, ove godine Magic6 Pro po kvalitetu svih kamera ne samo da je bolji od OnePlus 12 i sličnih modela (koji tradicionalno imaju ok kamere ali ništa više od toga), nego može na crtu najboljim kamera telefonima, čak deluje da je i bolji na nekim poljima.
Danas je na GSMA izašao test Find X7 Ultra, i meni deluje da na kraju Magic6 Pro ima malo bolje kamere. To ne znači da su sve kamere savršene, naveli su Bugari te neke osnovne mane, a i boje mogu da budu pomalo čudne (što je verovatno posledica korišćenja OmniVision i Samsung senzora, umesto Sony, samo prednja je sa Sony senzorom).
Mnogi će i dalje preferirati kamere čak i sa starih Pixela, npr. P6/P6 Pro. Ali za sve koji vole da koriste i ručna podešavanja, i da izvlače maksimum iz kamera, deluje da je Magic6 Pro odličan izbor.
Na kraju, ima i primetno bolju autonomiju baterije od Pixela 7 i 8, što itekako može da znači na putovanjima, planinarenju, kampovanju itd. Maskirani Exynos aka Tensor je glavni razlog zašto sam odustao od kupovine Pixela 7 ili 8. I da kupim Pixel, morao bih da nabavim neki battery case, što je smaranje oko naručivanja, nošenja itd.
U pravu si, da nije dobro poznatih sankcija Magic6 Pro kvaliteti bi bili rezervisani za Huawei P i Mate seriju. A Honor bi i dalje bio više mid-range podbrend.
Taj oppo find x7 ultra mi bas privlaci paznju, bezobrazno dobro izgleda, i kamere mi deluju mocno. Zato stalno potenciram da to neko proba uzivo. X7 ultra nema za EU, onda ostaje ovo cudo da vidimo od nekoga kad uzme, kako je zadovoljan 😁Ako dvoje budu uzeli bice puna kapa. Kod android telefona je najveca mana video nazalost.
@hsv.stoned po stranim recenzijama najvise hvale pomenuti M6 Pro i Oppo X7 Ultra, gde je po njima oppo malo bolji.
To da iPhone kamere snimaju drastično bolji video od Android flagshipa je klasicno ifanboj preterivanje. Mada je činjenica da su na tom polju kineski Androidi zaostajali čak i za Samsungom, Sony, Pixelima. Ali da, iPhone modeli u startu imaju bolje podešene P&S kamkordere od Android ekvivalenata, kao što i Pixel kamere imaju bolji P&S foto mod. Mene ta potpuna automatika nikada nije interesovala, mislim na fotografisanje pre svega.Ako dvoje budu uzeli bice puna kapa. Kod android telefona je najveca mana video nazalost.
@hsv.stoned po stranim recenzijama najvise hvale pomenuti M6 Pro i Oppo X7 Ultra, gde je po njima oppo malo bolji.
Edit: da nije sankcija honor bi bio srednja ili visa srednja klasa, a ovaj tel bi bio neki iz P segmenta, a mate kao i uvek "babaroga". Idem u debeli off, ali koliko bi bilo dobro da huawei nije otisao gde ne treba.
S obzirom da već ima modela iz niže i srednje klase koji se prodaju zvanično kod nas, pa čak i preko operatera, postoji realna šansa i da viša klasa zvaničnim kanalima doplovi do nas - pitanje je samo kada i po kojoj ceni pošto su malo zacepili cene ovim dostupnim modelima.To da iPhone kamere snimaju drastično bolji video od Android flagshipa je klasicno ifanboj preterivanje. Mada je činjenica da su na tom polju kineski Androidi zaostajali čak i za Samsungom, Sony, Pixelima. Ali da, iPhone modeli u startu imaju bolje podešene P&S kamkordere od Android ekvivalenata, kao što i Pixel kamere imaju bolji P&S foto mod. Mene ta potpuna automatika nikada nije interesovala, mislim na fotografisanje pre svega.
Pogledaj foto semplove na GSMA, meni deluje da je Magic6 Pro kamera malo bolja od Find X7 Ultra, posebno ultrawide i telephoto.
Magic6 Pro je malo manji a ima 600 mAh veću bateriju. Sa druge strane, X7 Ultra je po dizajnu bolji od Honora. Najveća prednost za Honor je mogućnost kupovine legalnog primerka sa 2 god. garancije, i to što će verovatno biti na rasprodaji krajem godine.
Za Oppo ne znam status, da li će se zvanično prodavati u Srbiji.
Šta te konkretno interesuje kod softvera?Ne, ne, drasticno nije. Mene je nervirao video gde posle nekog vremena pocinje da "seca", pa bude dobro, pa se desava da je mutna slika, itd.. Ovo se desavalo kad se hoda, kad je fiksirana kamera ili snimas neku scenu onda je sve okej.
Ma da, to se zna uvek. Nazalost nema ti sonija vise kao pre.
Videcu sutra na laptopu, lepse se primeti razlika, sad cu da pogledam neku recenziju i da vidim kakav je generalno softver. Da, ima malo vecu bateriju honor, ali se oba brzo pune, tako da nije toliko vazno. Da, dizajn kida kod oppo-a. Ali sve ovo pada u vodu ako ne dodje legalno kod nas do leta.
Vi sto koristite magic 5pro ili ste ga koristili, kakav je softver?
čeka se i bench review u međuvremenu dok se ne dočepam uređaja pa ćemo da vidimo kako to izgleda iz prve ruke
Da li se neko seća kada je Magic5 Pro prvi put bio na toj ozbiljnoj akciji (89k din)? Sećam se negde tamo krajem 2023. (crni petak ili posle toga, u decembru), ali me zanima da li je slična akcija bila u toku leta?
Znam da to zavisi od potražnje, Magic6 Pro je malo bolji ali i skuplji telefon, pa je moguće da će na našem tržištu proći kao petica, i da će završiti na akcijama i čišćenju lagera, samo po višoj ceni, npr. oko 110-115k din.
Ovo je ozbiljno dobra sprava, i prvi Honor telefon koji bih kupio. Razmišljam još o S23U i S24U, ali bi vrlo lako moglo da se desi da Magic bude jeftiniji od oba, jer će potražnja biti slabija.
A objektivno nije ništa lošiji od Samsunga, možda u nekim nijansama, na nekim poljima, ali zato ima i neke funkcije koje Samsung nema, ili su bolje rešene. Npr. Ai motion Sensing, zbog te funkcije deluje da je Magic6 Pro kamera jedna od retkih koja može na crtu Pixel, Sony i iPhone kamerama na tom polju, možda je i bolja od njih.
Jedino što mi se ne sviđa su pilula, dizajn ''leđa'' i zakrivljen displej, sa premalim bezelima. Sve ostalo je iznenađujuće dobro za Honor brend, usavršili su peticu i napravili odličan flagship.
Prezadovoljan, sve leti.@jocasylver kako se ponasa u radu? Da li je lak za koriscenje kao one ui kod samsunga?
Ako se ispostavi da je kamera u rangu sa iphone 15 pro max teško će biti nekog popusta. 😂
Ajde sad ti budi pametan. Dxomark,peca to je već 2:0.Ali kao što kažu najopasniji rezultat je 2:0.😂Pa po Pecinoj recenziji najbolja od svih 😅😁
Ajde sad ti budi pametan. Dxomark,peca to je već 2:0.Ali kao što kažu najopasniji rezultat je 2:0.😂
+100!Ako vam ne treba tablet zaobiđite pre-order i sačekajte neku akciju za par meseci kada će biti oko 90k koliko bi realno i trebalo da košta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari