Šta je novo?

Honor Magic 6/Pro

Pa razlika između ta dva modela je "samo" 30 000 rsd. Pored imena, tu je i opcijama bogatiji softver i duža i redovna podrška. Originalni punjač koji može da se kupi u istoj radnji gde i telefon. Pecin test je pokazao i jednu zanimljivu stvar, kako izgleda maksimalni zum kod jednog i kod drugog, i kome to znači, nisu za poređenje uopšte

Pa razlika između ta dva modela je "samo" 30 000 rsd. Pored imena, tu je i opcijama bogatiji softver i duža i redovna podrška. Originalni punjač koji može da se kupi u istoj radnji gde i telefon. Pecin test je pokazao i jednu zanimljivu stvar, kako izgleda maksimalni zum kod jednog i kod drugog, i kome to znači, nisu za poređenje uopšte

Ovde se radi o spomenutoj ceni od 90 000 "na akciji" ako to ikada bude ici ce ko alva kao magic 5 pro sto su davali do skoro.To gore sto ai naveo jedino ima smisla za podrsku jer je honor bas kilav sa apdejtima inace.Koga briga za zoom 100x ne zezaj ja ga na s22 ultra nisam koristio nikad preko 10x jer nema smisla kvalitet fotografije je neupotrebljiv na vecem zumu.

Što se tiče zuma, napisao sam kome znači. Ja sam već par puta pisao, jer mi je to potvrdio i prijatelj iz najvećeg prodajnog lanca, sve što se prodalo Magic5 se prodalo na akcijama. Na prste jedne ruke možeš da nabrojiš kupce po regularnoj ceni. Tako će realno biti i sa 6pro, ne zato što ja to kažem već zato što su male šanse da će neko da da skoro 170 000 dinara za njega koliko će da košta za par dana. U preorderu je samo 100 evra jeftiniji, tablet kome baš ne treba i nije neki poklon. Ne mora da znači da će biti 90 000 al nek bude i 100 pa je to realna kupovina

Što se tiče zuma, napisao sam kome znači. Ja sam već par puta pisao, jer mi je to potvrdio i prijatelj iz najvećeg prodajnog lanca, sve što se prodalo Magic5 se prodalo na akcijama. Na prste jedne ruke možeš da nabrojiš kupce po regularnoj ceni. Tako će realno biti i sa 6pro, ne zato što ja to kažem već zato što su male šanse da će neko da da skoro 170 000 dinara za njega koliko će da košta za par dana. U preorderu je samo 100 evra jeftiniji, tablet kome baš ne treba i nije neki poklon. Ne mora da znači da će biti 90 000 al nek bude i 100 pa je to realna kupovina

On je u preprderu sada 140 000 i tablet na poklon koji vredi 30 000 opet dobra ponuda.Ako daju tu akciju dace je pred izlazak 7 pro modela kao i sada sto je bilo za 5 pro akcija.Nije realno da ocekujes da kupis u skorije vreme ovaj model po nekoj povoljnijoj ceni koji je realno jako jako dobar i svakom segmentu po onome sto sam video.

Neko je pitao, magic Os vs Samsung One Ui, ja kao 10 godišnji samsung user glasam za Magic Os. Pisao sam puno na magic5 temi, da se ne ponavljam.
Čak i ovakav 7.2 mi vise leži nego one Ui. Magic OS 8 će biti najveći upgrade honor ui-a u poslednjih par godina, i donosi puno unapređenja.
Eto biće swipe down for notification center opcija za koju ljudi kukaju par godina, a ostalo je manje vise na istom nivou usability-a kao na samsung, nešto i bolje izvedeno (Screen shot, 3 fingers swipe save offline webpage into notes...)
Na novom Magic os-u 8 sređen je problem ili bagovito ponašanje sa Bluetoothom sa konekcijama na više uređaja i switchovanja sa jednog na drugi uredjaj, koju su neki korisnici imali na magic5.

^^
Imaj u vidu koliko samo traje rok da nakon završetka preordera registruješ proizvod a da bi to učinio potrebno je da ti isporuče isti - tu su operateri žestoko fejlovali i nisu uspeli da odrade to tako da ...

150 000 je u preoderu. Tablet mi svakako ne treba što znači da bih trebao da se mlatim sa prodajom nečega što se inače slabo prodaje da bih nešto dobio, i to pod uslovom da dobijem tablet jer ono do isteka zaliha je mač sa dve oštrice što se pokazalo sad na nekoj, čini mi se Xiaomi akciji i slušalicama

Ako vam ne treba tablet zaobiđite pre-order i sačekajte neku akciju za par meseci kada će biti oko 90k koliko bi realno i trebalo da košta.
Bukvalno, taj tablet iovako nema prodajnu vrednost jer je preplavljen na kp za siću

Pazi ja jesam samsung korisnik ali kazi mi na kontu cega da s23 ultra ili s24 ultra kostaju skoro 200 000 a honor 90 da bude "realno"?
Da se razumemo, isto mislim i za Samsung i IPhone, samo što su to realno bolji uređaji, Iphone sa videom koji je nedostižan za android, doživotnom podrškom i Samsung koji važi za najbolji flagship još od s7e. Ovi kineski telefoni imaju dobar hardver ali im manjka optimizacije, sve je na nivou ispod gore pomenutih. Vidi se da je huawei umešao prste ali slabo je to...

Po čemu su s23 ili s24 ultra bolji uređaji od magic6 pro ?
Pošto po kameri nisu, očigledno...
Ni po ekranu.
Ni po trajanju baterije.

Sta to još čini mobilni uređaj da je bitnije od ovoga, pa da kažeš da je s23 ili s24 bolji uređaj, evo zanima me.

Softver? Podrška?
Podrška od 7 naspram 4 godine nije nešto ni bitna jer će većina ljudi koji da toliki keš za telefon , neće sigurno čekati tih 7 godina podrške. Ne kažem da nije dobro ali pitanje je dal će fizički taj telefon da preživi do tada 👍
Za softver se slažem, ali ako u računicu uzmemo šta daje Honor ( bolje kamere, jaču bateriju, brže punjenje, najbolji ekran) i oduzmemo manje godina podrške i manje dobar softver , a pritom je ipak i jeftiniji = ? 🙂
Mislim da će posle ove recenzije na Benchu, sigurno da se dodatno pojača prodaja HM6 Pro kod nas, + Dxomark, Yt recenzenti. Svakako najbolji utisak će dati prvi korisnici koji preuzmu telefon 👍

Nisam ja rekao ništa protiv HM6 Pro - naprotiv ja samo kažem da se ne može gledati isključivo hardver a zanemarivati softver i obrnuto pošto je telefon jedan veliki paket koji čine obe stvari.
A opet pod podrškom ne podrazumevam samo godine tokom kojih će biti podržan major update već i sve one silne minor update koji budu pratili uređaj tokom godina kao i pravovremenost izlaska i jednih i drugih.

Nisam ja rekao ništa protiv HM6 Pro - naprotiv ja samo kažem da se ne može gledati isključivo hardver a zanemarivati softver i obrnuto pošto je telefon jedan veliki paket koji čine obe stvari.
A opet pod podrškom ne podrazumevam samo godine tokom kojih će biti podržan major update već i sve one silne minor update koji budu pratili uređaj tokom godina kao i pravovremenost izlaska i jednih i drugih.
Nisam ni ja mislio, već se samo nadovezao na tvoj post 🙂👍

Pa kad su stavili nerealnu i bezobraznu cenu. Jer mora toliko da bude? Ne bi se slozio, nego oce da zarade, alavi na kupce. Da bude 100e skuplje uodnosu na troskove iz Kine, bilo bi ok, al oce da deru i to momacki. I ne treba da ih kupuju, vec da cekamo akciju
Podrška od 7 naspram 4 godine nije nešto ni bitna jer će većina ljudi koji da toliki keš za telefon , neće sigurno čekati tih 7 godina podrške. Ne kažem da nije dobro ali pitanje je dal će fizički taj telefon da preživi do tada 👍
Za softver se slažem, ali ako u računicu uzmemo šta daje Honor ( bolje kamere, jaču bateriju, brže punjenje, najbolji ekran) i oduzmemo manje godina podrške i manje dobar softver , a pritom je ipak i jeftiniji = ? 🙂
Mislim da će posle ove recenzije na Benchu, sigurno da se dodatno pojača prodaja HM6 Pro kod nas, + Dxomark, Yt recenzenti. Svakako najbolji utisak će dati prvi korisnici koji preuzmu telefon 👍
A problem je kod mene taj, sto sam zeleo najbolje kamere na telefonu u tom trenutku i gledao sam dxo. Nisu me slagali za kamere, ja im verujem. Ne verujem vise recenzijama. Isto tako, razumem Vas koji ne verujete u dxo a verujete u recenzije.

Po čemu su s23 ili s24 ultra bolji uređaji od magic6 pro ?
Pošto po kameri nisu, očigledno...
Ni po ekranu.
Ni po trajanju baterije.

Sta to još čini mobilni uređaj da je bitnije od ovoga, pa da kažeš da je s23 ili s24 bolji uređaj, evo zanima me.
Pa nije kamera samo fotografija nego i video, portrait mod, portrait video, high frame video, promena senzora prilikom snimanja, konzistentnost kamera u svim uslovima, lens flare, zvuk snimanja...i sl. a tu je samsung značajno upeglaniji i bolji.

Što se ekrana tiče, trenutno ni jedan ne može da priđe s24u s obzirom na to kako ovaj pegla refleksije, prosto je neverovatno koliko to dobro izgleda na suncu (naravno ako izuzmemo felericne primerke 😀).

Trajanje baterije je subjektivna stavka, nekome će s24u trajati 3 dana, drugome hm6p 1 dan i obrnuto, činjenica da ovaj drugi ima veći kapacitet ne znači ništa jer svi znamo da Iphone ima najmanji kapacitet a odličnu autonomiju.

I na kraju, softver, pixeli su najslabiji što se tiče hardvera, ali rade odlično, glatko i onako kako se od njih očekuje. Ista stvar je i sa one UI.
Magic os ne mogu da uzmem za ozbiljno dok god ne ubace swipe for notifications jer mi je od toga bilo muka i na huaweiu.
Sve u svemu, daleko od toga da je honor loš telefon i nije da nisam probao hm5p u vreme s23u ali vrlo brzo sam se vratio samsungu upravo zbog svega što sam napisao. 20230715_195017.jpg20230715_194946.jpg

Softver? Podrška?
Verovatno sam jedan od poslednjih ovde koji će da brani bilo koji kineski Android brend, posebno kada je softver u pitanju. Uz to, i dalje imam veoma veliku ''kočnicu'' da pređem na neki kineski Android telefon., iz više razloga.

Softver i podrška (kao prednost) su pod velikim znakom pitanja kod svih brendova, pa čak i kod Pixel-a. Dovoljno je ispratiti P6, P7, P8 teme i biće jasno da je i dalje prisutan broj sitnih bagova koji iritiraju korisnike, ili im prave probleme na neke druge načine (poslednji primer sa bagovanjem alarma).
A šta tek reći za Samsung, koji je samo 6, 7 meseci od izlaska S23U degradira kvalitet kamere, da bi (po dobro poznatom Samsung receptu) boost-ovao prodaju S24 serije, koja je minimalan apgrejd u odnosu na S23.

Kada bi se Google malo uozbiljio, 3-4 godine 100% pouzdane podrške Pixel uređaja bi većini korisnika više značilo nego 7 godina čuvene Samsungove podrške. Prosečan korisnik danas koristi telefon 2-3-4 godine i to je to.

S obzirom na sankcije, Kinezi će očigledno morati mnogo da se potrude oko Honor brenda, da bi imali šansu da nastave rast. Možda će ih u tom slučaju sačekati neke nove sankcije, ne bi bilo ništa čudno. Ali trenutno samo ta činjenica gura Honor brend ka flagship vrhu, jer da da se i dalje prodaju Mate i P serija sa GMS, ovaj Magic6 Pro bi bio manje-više nebitan telefon, prosečnih karakteristika.

Poslednja izmena:
To što Samsung radi već određeni niz godina izdajući nedovršene uređaje da ne bi probio rokove a zatim pegla kroz apdejtove nije podrška na koju sam mislio kada sam pomenuo taj pojam. Takođe da li je 5 ili 15 godina retko kome znači i tu se slažem u potpunosti .

Verovatno sam jedan od poslednjih ovde koji će da brani bilo koji kineski Android brend, posebno kada je softver u pitanju. Uz to, i dalje imam veoma veliku ''kočnicu'' da pređem na neki kineski Android telefon., iz više razloga.

Softver i podrška (kao prednost) su pod velikim znakom pitanja kod svih brendova, pa čak i kod Pixel-a. Dovoljno je ispratiti P6, P7, P8 teme i biće jasno da je i dalje prisutan broj sitnih bagova koji iritiraju korisnike, ili im prave probleme na neke druge načine (poslednji primer sa bagovanjem alarma).
A šta tek reći za Samsung, koji je samo 6, 7 meseci od izlaska S23U degradira kvalitet kamere, da bi (po dobro poznatom Samsung receptu) boost-ovao prodaju S24 serije, koja je minimalan apgrejd u odnosu na S23.

Kada bi se Google malo uozbiljio, 3-4 godine 100% pouzdane podrške Pixel uređaja bi većini korisnika više značilo nego 7 godina čuvene Samsungove podrške. Prosečan korisnik danas koristi telefon 2-3-4 godine i to je to.

S obzirom na sankcije, Kinezi će očigledno morati mnogo da se potrude oko Honor brenda, da bi imali šansu da nastave rast. Možda će ih u tom slučaju sačekati neke nove sankcije, ne bi bilo ništa čudno. Ali trenutno samo ta činjenica gura Honor brend ka flagship vrhu, jer da da se i dalje prodaju Mate i P serija sa GMS, ovaj Magic6 Pro bi bio manje-više nebitan telefon, prosečnih karakteristika.
Što se tiče inovacija, itekako se vidi da Huawei ima prste u Honor brandu i to debelo. Budimo realni, svake godine naprave neki korak unaprijed po pitanju hardvera, recimo ove godine sa ovom periskop kamerom, kao i sa vrstom baterije(istina, to sa baterijom je bilo i prošle godine na HM5Pro ali ako se ne varam samo za kinesko tržište) dok se to recimo za Samsung i Apple teško može reći. U svakom slučaju, mislim da s pravom mogu imati "flagship" cijenu s obzirom što nude sa inovacijama za razliku od reciklaže uređaja koje nam nude Samsung i Apple. To je moje mišljenje, nemojte ništa zamjerit.

Pa kad su stavili nerealnu i bezobraznu cenu. Jer mora toliko da bude? Ne bi se slozio, nego oce da zarade, alavi na kupce. Da bude 100e skuplje uodnosu na troskove iz Kine, bilo bi ok, al oce da deru i to momacki. I ne treba da ih kupuju, vec da cekamo akciju

A problem je kod mene taj, sto sam zeleo najbolje kamere na telefonu u tom trenutku i gledao sam dxo. Nisu me slagali za kamere, ja im verujem. Ne verujem vise recenzijama. Isto tako, razumem Vas koji ne verujete u dxo a verujete u recenzije.
Не треба веровати ником, осим својим очима и рукама. Зато и служи овај форум, где се очекује од чланова да своје тврдње када год могу поткрепе доказима(слике, скрин шатови итд). Дакле приче како су многи тестирали, видели, урадили, поредили а никад не окаче нити једну слику нити SS на форуму не треба узимати за озбиљно.

= iPhone. Nema šta da se izvede iz tvog komentara a da valja i da ne brlja osim iPhone, zaokružena celina,kamere, softver, update, vrednost i to je to zašto ga tolerišem.

@Spanjeli, slažem sa napisanim nije kamera samo slika, ima tu dosta stvari gde Kinezi omanu. Uzeo sam OnePlus 12 od drugara, telefon me oduševio, kamera ima onaj bag kada se menja sa senzora na senzor u toku snimanja, jel takva kamera bolja od one na iP, pa nije.

I ja čekam da zamenim nešto, zato pratim ove teme, pik mi i jeste ovaj telefon, ali iskreno softver mi izgleda onako Kinesko ko Xio+aomi, nije prilagođen i našminkan za nas koji se navikli na Samsnug ili iP.

@alter
iPhone modeli su toliko savršeni, da npr. ja (kao zakleti anti-china android i sony fan) razmatram kupovinu jednog Honora u 2024. godini. Bukvalno 10 godina se kanim da pređem na iP i ne mogu, pre svega zbog iOS-a i nekih dizajnerskih rešenja i ograničenja samih uređaja.
Ali si dobrim delom i u pravu, iP najbolje rade out of the box, za prosečnog korisnika (koji je uveliko navikao na iP/iOS) su proveren izbor i to je to.

OnePlus 12 je ok telefon ali po kamera sistemu i kvalitetu fotografija nije dobar kao Magic6 Pro, tako da standardne mane OnePlus modela ne mogu da se navode za Magic6 Pro.
Ono što mi se ne sviđa kod Honor Magic6 Pro kamera je reprodukcija boja u nekim situacijama, to je verovatno zbog OmniVision senzora.

I ja čekam da zamenim nešto, zato pratim ove teme, pik mi i jeste ovaj telefon, ali iskreno softver mi izgleda onako Kinesko ko Xio+aomi, nije prilagođen i našminkan za nas koji se navikli na Samsnug ili iP.
Pa ljudi ne vole kineski softver jer se trudi da maximalno kopira iOS. Veze nema sa stock Androidom, a Huawei i Honor su po tom pitanju najgori.

Ali sa druge strane, imaju najbolje strane i jednog i drugog, nemaju ta ograničenja iOS-a zbog kojih ja, npr, ne mogu da koristim iPhone.

Ko voli iOS, ovde će biti kao kod kuće.

Verujem u Flossy Cartera i Tech Spurta ☺️🙌
Ovog prvog ne mogu duže od 3 minuta da slušam. Ovog drugog rado pogledam ali posle imam osećaj kao da sam gledao neki stand up. Mislim da je definitivno bolje sačekati akciju nego uzimati sad, ionako nisam neki fan preordera nečega na neviđeno.

Da li se zna nešto o dugovečnosti ove silikon-karbon baterije?
Da li su objavili detalje o softverskoj podršci?
Hardver im je sve bolji iz generacije u generaciju, osim ove čudne telefoto kamere, očekivao sam veći napredak što se tiče telefoto kamere.

@hsv.stoned
Slično sam i ja razmišljao, na kraju odjednom odlučim da kupim iP pa šta bude, i za 2 dana se naviknem na iOS.

Nazad
Vrh Dno