Šta je novo?

Honor 600(pro)

• Začetnik teme Začetnik teme Jaza
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pare nisu problem, njih nema
Retko ko iskesira za telefon 1000e

Velika vecina uzima telefone na rate preko operatera i to su telefoni srednjeg segmenta.
Samsung A54,55,56,57 modeli su medju najprodavanijim serijama Samsunga.
Onaj koji nista ne znam, a ode kod operatera, ce uzeti Huawei (X8 seriju) posto ce im to uvaliti kad produzi ugovor.

Realno je očekivanje da će hardver tek kupljenog uređaja trajati bar 6 godina, ma o kom modelu telefona da je reč.
Postavlja se onda pitanje, zašto ljudi ipak menjaju već nakon dve godine?
Pa, prosto je. Uređaj počinje da biva primetno sporiji. Sve je tu i sve radi ali, nije to to. Štuc ovo, štuc ono..
Onaj 'osećaj' sa početka priče (Au al' sam dobro proš'o za male pare) počinje da bledi..
Onda ide eventualni period 'inata' i samoubeđivanja od cca još jedne godine najviše, pa u polutišini odlazak kod mrskog operatera za obnovu ugovora..
I tako u krug..
A onaj..'glupavi', sa početka priče, što se 'isprsio' za 'nepotrebno jak' hardver, gurne često i 5-6 godina bez poteškoća i onda, kad se podvuče crta; Ko je koliko dao / zadovoljstvo, sve je jasno..
Najskuplji su..najpovoljniji..

To o čemu pričaš je konzumerizam, peer pressure (drugar sad ima bolji telefon, kamera mi mutna - vidi njegovu, svi menjaju na 2 godine..), možda i pogrešan izbor telefona. Ako se odabere baš dobar midranger, još od neke 2016-te, 2017-te, uređaj može da traje i radi veoma dobro 4-5 i više godina.
Lično ne kupujem flegšipove otprilike od tada, jer je hardver u tom periodu baš napredovao i više mi nije imalo smisla uzimati sve skuplje "perjanice". Od tada, promenio sam 3 telefona srednje klase, nijedan nije bio Samsung/iPhone - prvi od 2016. do 2020. korišćen (pa i posle toga radio još neko vreme), sledeći od 2020. do pre tipa 3 meseca. 6+ godina me služi, radi još uvek vrlo solidno i sad mi je sekundarni fon (kucam sa njega trenutno), i nov sam kupio pre par meseci, plan je da traje 4/5 godina makar.
Mislim da mnogi ljudi menjaju fon na 2 godine pre svega zbog isticanja ugovorne obaveze. Lično nikada nisam kupio telefon uz ugovornu obavezu, kupujem za "keš", možda me zato ne pogađa kada fon "štucne" jednom u mesec dana nakon više godina korišćenja. Štuca i svaki komp na Windows-u koliko god da je moćan, pa ga retko ko menja na 2 godine ako je u startu odabrao dobar i nije neki ultra-gamer. Takođe čitam iskustva ljudi sa flegšipovima, baguju i oni samo tako, i to i u prvih godinu-dve.

Koristim Honor 400pro, i to je telefon iz višeg srednjeg segmenta.
Da, nije jeftin međutim, primećujem mnoge dugooročme blagodeti u odnosu na kojekakve serije iz srednjeg segmenta sa kojima sam se ranije mučio..
Ekran je takav, da me oči više ne bole.
Procesor više nije tema, bez obzira na to šta na uređaju radim ili pokušavam.
Pola terabajta UFS 3.x memorije i 12gb rama ne treba posebno komentarisati.
Baterija traje pod ekstremnim naprezanjima ceo dan.
Blutooth hd-audio daje dovoljno 'masan' sound na spravama u premium-Spotify servisu (ko zna da to aktivira džabe-zna, a ko je glupan, taj ni ne zna o čemu govorim)
I, na kraju,
ako bi se to moglo uopšte zvati nedostatkom; primetio sam da USB port ne može preko limita za 2.2 standard međutim, ja svakako koristim visokopouzdane eksterne dvoterabajtne hard diskove sa sopstvenim napajanjem gde brzina njihovih fijoka USB 3.0 ionako ne ide bogzna koliko preko 35-40 megabajta po sekundi.
To mu dođe za višegigabajtne transfere relativno sporo.
Meni ipak radi posao za povremeni backup multimedije - bez posredovanja računara.
Windowse od 7-mice ne koristim uopšte, tako da 'štucanje' u toj oblasti ne postoji.
U svetu linux-a postoji samo znanje ili neznanje..
I, sasvim na kraju, zaključak je da treba čitati i raditi.
Bolje to, nego lupetati odoka..

Nazad
Vrh Dno