Šta je novo?

Honor 600(pro)

• Začetnik teme Začetnik teme Jaza
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ako je verovati drugim izvorima, onda je i u 600 pro silicon carbon kao i u 400 pro.

Gsm arena kaže: Si/C Li-Ion 7000 mAh (International) or 6400 mAh (Europe)

pokusavaju vestacki dici cene, realna prodaja 600 pro je trenutno 0. prvo su vukli cene na gore sa Flagovima, sad kad se Flag ne prodaje uopste pokusavaju da maskiraju pricu i opravdaju cenu sa MidRange uredjajima. Niko ih ne tera da stave SD elite, 200mpx kameru itd, ali ako se Poco F8 prodavao na Akciji za 57k cini mi se, ne znam zasto bi ovaj isao za 90k. Onda guraju poklone, 1101 akciju , ugovore na 10godina da rata bude manja itd...

Svojevremeno je motorola puštala modele srednjeg ranga sa USB 3.x, pa to (mislim) više nije ponavljala..
Jasno je da su neke funkcionalnosti jednostavno rezervisane za premijum klasu i da uprkos moćnim specifikacijama ostatka sistema ostaju rezervisane za najskuplje modele. Mene lično to ne pogađa, jer imam monstrumski paket i super optiku kod kuće, pa transfer filmova i fotki mogu da vršim preko neta ali,...***.. i to negde plaćamo tako da... il` na mostu il` na ćupriji...

Poslednja izmena:
pokusavaju vestacki dici cene, realna prodaja 600 pro je trenutno 0. prvo su vukli cene na gore sa Flagovima, sad kad se Flag ne prodaje uopste pokusavaju da maskiraju pricu i opravdaju cenu sa MidRange uredjajima. Niko ih ne tera da stave SD elite, 200mpx kameru itd, ali ako se Poco F8 prodavao na Akciji za 57k cini mi se, ne znam zasto bi ovaj isao za 90k. Onda guraju poklone, 1101 akciju , ugovore na 10godina da rata bude manja itd...
Još je rano za priču o prodaji 600-tke... Pogledaj samo statistike prodaje 400-tke u ovoj istoj Srbiji, pa će ti stvari biti malo jasnije..

Lako dostupni podaci kazu da pri izlasku modela Honor 200 pro cena je bila 80000din dok je Honor 400 pro pri izlasku u promotivnom periodu kostao 85000din. Tako da, moze se reci da je cena ista kao prethidnim N modelima

Kad imamo toliku inflaciju. Od 200 pro je sve poskupelo 50 posto, 600 pro bi trebao kostati 120 hilj
Ali, evro je na istom nivou
Sjebali smo ekonomsku logiku totalno

@ssrki u neku ruku se jeste pokazala loše, jer joj je dosta kraći vek od litijumske na duže staze. Prednost koju ima su dosta, dosta manje dimenzije i to da valja, koristili bi za auto industriju. Tako da, ima još novija tehnologija od tih silikonjara, ali to se čuva možda za narednih 20 godina... 🙂

Dosta kraći vek ? Ima li nekih relevantnih izvora za takve tvrdnje ?

@fkloznica ima, nisam sigurno izmislio to, već sam čitao neka istraživanja kada su se pojavile te baterije. Opet naglašavam, na duže staze su to testirali i gubi kapacitet više nego litijum baterija. Ako uspem da nađem to gde sam čitao, okačiću ovde. Još uvek su te baterije na testu, zato se ne forsiraju toliko u telefone, a i u druge uređaje.

Ajde molim te nađi. Jer te priče pričaju svi bez ikakvih relevantnih izvora, nego manje više se kvotuju plaćeni textovi.

Napokon, hvala 🙂
I dalje nebitno za mobilnu industriju.. posle 3 god litijum jonsku će biti na oko 80% kapaciteta dok će si carbon biti na oko 70-75%.( Što mu dođe na isto jer u startu ima veći kapacitet )
Veći je problem za autoindustriju jer tamo baterija mora da traje oko 10god

@fkloznica nije nebitno i mislim da grešiš. To se sve odnosi na idealne uslove, a pošto njih naravno nema, onda računaj da je ta razlika drastično veća. Zašto bi koristio nešto što je novija tehnologija, a lošije performanse ima od prethodnika? 🙂 Gde je tu napredak i satisfakcija kada je korisnik u pitanju?

Naime, velikim igračima u oblasti baterija su gorenavedni nalazi istraživanja bili odavno poznati...
Tu na scenu stupaju kompoziti koji prave ogromnu razliku u smislu omogućavanja većeg broja ciklusa..
I onda dolazimo do ključnog momenta:
"Know how" oko anti-degradacijskih "kompozita" treba naplatiti, a to nigde ne prolazi kroz "srednjake" već samo kroz flagship-ove...
Honor 400 pro je u svemu tome...hm...izuzetak...pa se odlučih...da ga uzmem..i proverim ovu tezu...

@fkloznica nije nebitno i mislim da grešiš. To se sve odnosi na idealne uslove, a pošto njih naravno nema, onda računaj da je ta razlika drastično veća. Zašto bi koristio nešto što je novija tehnologija, a lošije performanse ima od prethodnika? 🙂 Gde je tu napredak i satisfakcija kada je korisnik u pitanju?
Kako lošije ? Na istu površinu kao i litijum jonsku ima gotovo 50% veći kapacitet? Prve 2,3god će držati dosta bolje nego litijum jonska a kada oslabi na 70% biće sličnog kapaciteta kao litijum jonska na 80%.
Plus mislim da je i izdržljivija na extremnim vrućinama i hladnom vremenu.

Bukvalno mnogo više koristi nego minisa

@fkloznica vreme će pokazati svakako kao i za sve ostalo. Imaj na umu da su to kinezi i da se njima ništa ne može verovati, jer vidiš i sam šta su napravili od telefona. Da naplaćuju kao da je premium, a kada ga otvoriš vidiš da ima plastične šrafove. Jedan naš u Beogradu servis ima svoj YT kanal i to kada sam video, rekao sam bye-bye kinezi moji mili. 😀

@dulic993 i ja se slažem ili da sačekaš da malo splasne cena, pa da onda gađaš.

Mozda se Silicon - carbon lose pokazala?
Mislim da nije, nego EU nema regulative za upravljanje SiC otpadom, ima storzije regulative koje su prilagodjene za manji kapacitet baterija zbog eksplozija, kasne sa uskladjivanjem i prihvatanjem nove tehnologije i otud proizvodjaci moraju da se uskladjuju na nacin da u EU guraju manji kapacitetet i litijum.

Kako samsung nije poskupeo? Ista cena za ultru kad izađe već peta generacija.
Nije poenta u tome već u odnosu na npr. HM8Pro. Nebulozno je dati te pare za 600, po postojećim cenama HM8Pro. Verovatno će da idu veliki popusti za par meseci kao i uvek za honor telefone.
Pa nije kad je sa titaniuma presao na aluminijum, kada nije menjao kamere, kada 6 generacija koristi iste baterije, kada mu ekrani losiji i kada je vratio Exynos u obicnu seriju, sto je opet usteda, jer oni gledaju celu S26 seriju.

Kako lošije ? Na istu površinu kao i litijum jonsku ima gotovo 50% veći kapacitet? Prve 2,3god će držati dosta bolje nego litijum jonska a kada oslabi na 70% biće sličnog kapaciteta kao litijum jonska na 80%.
Plus mislim da je i izdržljivija na extremnim vrućinama i hladnom vremenu.

Bukvalno mnogo više koristi nego minisa
Zemljak, čitam te godinama, često ne razumem o čemu pišeš. Sad je problem baterija - napuni je! !maš brzi punjač. Stvarno ne razumem o čemu pričaš. Hajde da se vidimo u "Meraji", tamo sam pola života proveo. Pokloniću ti H200pro. Uslov je da prestaneš da se ponašaš kao da si izmislio sve vezano za ovu branšu. na godinu. Možeš li izdržati? Evo, imaš ime i prezime... Nadimak mi je Nešo Ćoro. Puno ljudi u LO me zna...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno