Šta je novo?

Honor 600(pro)

• Začetnik teme Začetnik teme Jaza
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I MagicOS delimično preuzima boju sa pozadine, teme iz aplikacije menjaju izgled kompletno, kao i kod Samsunga.
Pa nije tacno. MagicOS ne preuzima nikakve boje za panel notifikacija, podesavanja, aplikacije za poruke, pozive, gboard, google messages, itd nema nista. Kaci skrinsot ako je tebi neka druga boja osim plave. Mozda ja ne umem da podesim. Bez shizuku i slicnih tweakova naravno.
Nisam imao problema sa ovim 🙂 Štaviše, u kombinaciji i sa Smart Launcher-om i sa Microsoft launcher-om rade kako treba, koliko sam ja probao.
Ja koristim Smart Launcher, radi ali kad se vratim na pocetni ekran ili udjem u recent apps povremeno animacija glitchuje i prikazuje mi drugu otvorenu aplikaciju po redu, ne ovu na kojoj sam. I ne moze da se koristi Stack task style uz third party launcher.
S22 i dalje fluidan, ali A55 nije. A kod Honor-a i jeftiniji telefoni rade kako treba, o skupljim da ne pričam 🙂
Ja znam ljude sa A55 i A52s, rade super i dalje. Ne znam sta da ti kazem na tu temu. Zavisi od upotrebe i eventualno nekog ostecenja uredjaja.

One UI ima menjanje boje/teme kroz ceo sistem. Gesture navigation radi bez problema na drugim launcherima, dok na Honoru baguje/glitchuje. Samsung moze da reprodukuje zvuk iz vise aplikacija odjednom, Honor ne. AOD za notifikacije. Tih stvari mogu da se setim, a ima jos.

Sto se fluidnosti i brzine tice, bukvalno imam galaxy s23 sa one UI 8.5 ispred sebe. Jednako su fluidna i brza oba sistema.
Ja ovo sto si nabrojao nikad ne koristim, niti sam koristio, niti vidim potrebu da koristim

Pa nije tacno. MagicOS ne preuzima nikakve boje za panel notifikacija, podesavanja,
Da, tu ne menja boje nikako, osim temama.

aplikacije za poruke, pozive,
Zavisi koje koristiš. Ako koristiš Google aplikacije, menja boje, ako koristiš Honor-ovu phone aplikaciju, onda ne. Svoju messages aplikaciju nemaju, tako da Googleova svakako menja boje.
Ne volem 😁 SwiftKey menja boju vrlo rado i na Honoru 😜
google messages,
Menja bre.
itd nema nista. Kaci skrinsot ako je tebi neka druga boja osim plave. Mozda ja ne umem da podesim. Bez shizuku i slicnih tweakova naravno.

Ja koristim Smart Launcher, radi ali kad se vratim na pocetni ekran ili udjem u recent apps povremeno animacija glitchuje i prikazuje mi drugu otvorenu aplikaciju po redu, ne ovu na kojoj sam. I ne moze da se koristi Stack task style uz third party launcher.
Ma to Smart Launcher baguje povremeno, meni se to dešava i na Samsungu A55 ponekad.
Ja znam ljude sa A55 i A52s, rade super i dalje. Ne znam sta da ti kazem na tu temu. Zavisi od upotrebe i eventualno nekog ostecenja uredjaja.
Rade, ali usporenje je primetno u odnosu kada su bili novi. Na A55 barem. Daleko od toga da ometa, ali vidi se. Na A52s nisam primetio, to im je ozbiljna zverka od telefona bio... Brutalan telefon za svoju klasu / cenu.

Da, tu ne menja boje nikako, osim temama.

Zavisi koje koristiš. Ako koristiš Google aplikacije, menja boje, ako koristiš Honor-ovu phone aplikaciju, onda ne. Svoju messages aplikaciju nemaju, tako da Googleova svakako menja boje.

Ne volem 😁 SwiftKey menja boju vrlo rado i na Honoru 😜

Menja bre.

Ma to Smart Launcher baguje povremeno, meni se to dešava i na Samsungu A55 ponekad.

Rade, ali usporenje je primetno u odnosu kada su bili novi. Na A55 barem. Daleko od toga da ometa, ali vidi se. Na A52s nisam primetio, to im je ozbiljna zverka od telefona bio... Brutalan telefon za svoju klasu / cenu.
Ne razumem cemu laganje kad je cinjenica da nativno MagicOS jednostavno ne podrzava taj feature Android-a za sistemsko menjanje boja. tako da ne moze google messages da menja boje. Takodje je opstepoznat bug sa launcherima koji se desava samo na Honoru... desava se i na bilo kom drugom launcheru kao npr Niagara.

Ne razumem cemu laganje kad je cinjenica da nativno MagicOS jednostavno ne podrzava taj feature Android-a za sistemsko menjanje boja. tako da ne moze google messages da menja boje. Takodje je opstepoznat bug sa launcherima koji se desava samo na Honoru... desava se i na bilo kom drugom launcheru kao npr Niagara.
Sta ti znaci menjanje boje? Jer to bas toliko presudno za telefon? Nije mi jasno

Zaboravih screenshot-ove. Ako koristiš nativne Google aplikacije, one menjaju boje tako kako menjaš pozadinu - evo ti sa Honora Google Messages. Podrška ide po aplikaciji, ne po launcher-u - launcher može da bude zadužen da menja boje notifikacija i slično, eventualno sistemskih aplikacija, mada i to može da ide po aplikaciji.

Isto je i na Phone ili Gallery aplikaciji.

Honor-ove sistemske aplikacije sa druge strane ne menjaju boje, to je činjenica

SwiftKey npr. menja

Što se tiče bug-a sa launcher-ima, zaista ga nisam primetio - znam da meni Smart zna da zabaguje i na Samsungu, ali u suštini radi lepo 99% vremena i bez nekih posebnih bagova ni na Honor-u ni na Samsung-u.
Sta ti znaci menjanje boje? Jer to bas toliko presudno za telefon? Nije mi jasno

Ma naravno da nije bitno, ali eto, neko možda voli 🙂 Teško da će to ipak biti presudno za izbor telefona 🙂 Ja npr. Samsung ni ne uzimam u razmatranje, kao ni bilo šta drugo bez brzog punjenja - kada sam jednom otkrio čari toga, ne vraćam se na staro ni lud 🙂

Volim i ja da šminkam launcher, ali to se završi izborom nekog third-party rešenja jer svi sistemski, pa i Samsung, su tu prilično ograničeni.

Prilozi

• 1.webp
    1.webp
    54.9 KB · Pregleda: 39
  • 2.webp
    2.webp
    46.3 KB · Pregleda: 36
Zaboravih screenshot-ove. Ako koristiš nativne Google aplikacije, one menjaju boje tako kako menjaš pozadinu - evo ti sa Honora Google Messages. Podrška ide po aplikaciji, ne po launcher-u - launcher može da bude zadužen da menja boje notifikacija i slično, eventualno sistemskih aplikacija, mada i to može da ide po aplikaciji.

Isto je i na Phone ili Gallery aplikaciji.

Honor-ove sistemske aplikacije sa druge strane ne menjaju boje, to je činjenica

SwiftKey npr. menja

Što se tiče bug-a sa launcher-ima, zaista ga nisam primetio - znam da meni Smart zna da zabaguje i na Samsungu, ali u suštini radi lepo 99% vremena i bez nekih posebnih bagova ni na Honor-u ni na Samsung-u.

Ma naravno da nije bitno, ali eto, neko možda voli 🙂 Teško da će to ipak biti presudno za izbor telefona 🙂 Ja npr. Samsung ni ne uzimam u razmatranje, kao ni bilo šta drugo bez brzog punjenja - kada sam jednom otkrio čari toga, ne vraćam se na staro ni lud 🙂

Volim i ja da šminkam launcher, ali to se završi izborom nekog third-party rešenja jer svi sistemski, pa i Samsung, su tu prilično ograničeni.
Interesantno. Meni ni google messages nj gboard ne menjau boju koju god pozadinu stavio. Koja ti je verzija MagicOS-a?

Interesantno. Meni ni google messages nj gboard ne menjau boju koju god pozadinu stavio. Koja ti je verzija MagicOS-a?
Verzija 7 na Honoru 50, verzija 9 na Honoru 400.

Ali sad gledam kod žene, Samsung s23 fe, i interfejs, messages ili phone aplikacija ne menja boje kad promenim pozadinu? A uključena je kao "default" tema?

P. S. A ja i ti zapeli za boje kao da je to jedina stvar na telefonu 🤣🤣🤣

Prilozi

• IMG_20260729_183626_639_edit_211969691544243.webp
    IMG_20260729_183626_639_edit_211969691544243.webp
    34.2 KB · Pregleda: 20
  • IMG_20260729_183626_040_edit_211920677941345.webp
    IMG_20260729_183626_040_edit_211920677941345.webp
    28.8 KB · Pregleda: 19
  • IMG_20260729_183625_752.webp
    IMG_20260729_183625_752.webp
    12.9 KB · Pregleda: 35
Verzija 7 na Honoru 50, verzija 9 na Honoru 400
Ja sam na verziji 10. Mozda je opet neki propust kao sa AOD. 🤷
Ali sad gledam kod žene, Samsung s23 fe, i interfejs, messages ili phone aplikacija ne menja boje kad promenim pozadinu? A uključena je kao "default" tema?
Mora da se ukljuci u Podesavanja > Pozadine i stil > Paleta boja i tu ti predlaze boje na osnovu pozadine
P. S. A ja i ti zapeli za boje kao da je to jedina stvar na telefonu 🤣🤣🤣
Haha pa nije jedina niti najbitnija. Naveo sam vise. Svakako sam na honoru uprkos tome 🤷 tako da mi nije toliko bitno ali eto diskutujemo sada kad smo poceli. Ovde svi imaju nekako defanzivan stav kad izneses neki nedostatak.

Ja sam na verziji 10. Mozda je opet neki propust kao sa AOD. 🤷
Moguće 🙂 Bio bi korak nazad, ali ne bi bilo prvi put... Ja sam prvi bio prilično iznerviran kad sam sa EMUI-a prešao na MagicOS - ali valjda se navikne čovek vremenom.
Mora da se ukljuci u Podesavanja > Pozadine i stil > Paleta boja i tu ti predlaze boje na osnovu pozadine
Da, nije mi to ni palo na pamet 🙂 Sad radi, hvala 🙂 Doduše, ženi se ne sviđa 🙂
Haha pa nije jedina niti najbitnija. Naveo sam vise. Svakako sam na honoru uprkos tome 🤷 tako da mi nije toliko bitno ali eto diskutujemo sada kad smo poceli. Ovde svi imaju nekako defanzivan stav kad izneses neki nedostatak.
Ma naravno 🙂 Na kraju krajeva, proizvođači nikad ništa ni ne bi poboljšali da mi korisnici ne ištemo, zar ne?

@Svetozar Marković Ti reci meni, ali ja mislim da je odlična 😉 Ovo je sve slikano sa honor 600, bez ikakvog daljeg editinga. Noćna je ok, previše mi osvetljava nebo (bude plavo kao po danu) ali ja to rešim manuelno, smanjim malo osvetljenje. Što se tiče kvaliteta izrade, preciznosti kucanja na ekranu, kvaliteta ekrana i vidljivosti na suncu, trajanje baterije... Sve pohvale iskreno, osećam napredak i to ne mali kada ga uporedim sa mojim prethodnim xiaomi 13T. Sve u svemu ja sam zadovoljan šta sam dobio za 50k sa sve honor punjačem od 100w. 3 slike odnosno dve sa ovim koktelom koji upravo pijem, su ti sa zumom x2 i x4 čisto i to da ti pokažem.

Prilozi

• IMG_20260728_123726.webp
    IMG_20260728_123726.webp
    152 KB · Pregleda: 21
  • IMG_20260728_123720.webp
    IMG_20260728_123720.webp
    185.1 KB · Pregleda: 21
  • IMG_20260728_123715.webp
    IMG_20260728_123715.webp
    218.3 KB · Pregleda: 21
  • IMG_20260725_144845.webp
    IMG_20260725_144845.webp
    383 KB · Pregleda: 21
  • IMG_20260725_141317.webp
    IMG_20260725_141317.webp
    145.6 KB · Pregleda: 21
  • IMG_20260725_160400_edit_41922765227652.webp
    IMG_20260725_160400_edit_41922765227652.webp
    299.8 KB · Pregleda: 22
Moguće 🙂 Bio bi korak nazad, ali ne bi bilo prvi put... Ja sam prvi bio prilično iznerviran kad sam sa EMUI-a prešao na MagicOS - ali valjda se navikne čovek vremenom.

Da, nije mi to ni palo na pamet 🙂 Sad radi, hvala 🙂 Doduše, ženi se ne sviđa 🙂

Ma naravno 🙂 Na kraju krajeva, proizvođači nikad ništa ni ne bi poboljšali da mi korisnici ne ištemo, zar ne?
Nadam se da nas Honor cita ovde...
Kakva je kamera?
Ja sam jako zadovoljan. Kao sto je rekao korisnik iznad, Honor je stavio akcenat na nocno slikanje, pa je kamera jako senzitivna na osvetljenje. Nekada i dnevna slika bude malo vise osvetljena u odnosu na realnost.ali meni odgovara

Prilozi

• snp1.webp
    snp1.webp
    120.4 KB · Pregleda: 9
  • snp2.webp
    snp2.webp
    66.6 KB · Pregleda: 9
Nazad
Vrh Dno