Šta je novo?

Hisense Energy Pro X Black 12K - QH35XV3B

Ali koja je funkcija automatskog rezima ?
Da sam skonta da li treba prostor grijati ili hladiti ili odvlažavati. Medjutim to nema smisla nikakvog, zimi griješ, ljeti hladiš, odvlažavanje takodjer hladi prostor tako da se zimi ne može koristiti a samo hlađenje donekle odvlažava ljeti.
Ovako samo možeš dobiti da samu sebe zbunjuje i prebacuje izmedju režima hladjenja i grijanja a taj proces em je spor jer klima prebacuje gas iz jedne jedinice u drugu em kao sto rekoh ne vidim svrhu

Kakvo je vase misljenje o precistacu vazduha?Na zapadu se nekako podrazumeva da uz klimu ide precistac vazduha.Moj prijatelj koji ima ovu nasu klimu kupio TCL breeva precistac najvise zbog dece.

Izvinjavam se,ovaj post trebalo je da bude na Energy Pro Plus.Ako je moguce naka me admin. prebaci.

My power indocator flashes and then the klima stops. What does this mean?

Kako vam se ponasa klima po ovim temperaturama ovih dana? Potrosnja, buka spoljasnje jedinice? :)

Kada je juče i prekjuče bilo hladnije, trošila oko 9, 10 kw [ na 24h] mereno na utičnici, aplikacija pokazuje manje, 7,8kw. Išla noću u defrost na svakih sat po 4,5 min. Takođe palio se i grejač tacne, pogotovo uveče i noću. On vuče oko 160w, tako da klima modulira oko 400w, a sa grejačem tacne vuče oko 560w. Mislim da u aplikaciji ne računa u potrošnji tih 160w...

Kada je juče i prekjuče bilo hladnije, trošila oko 9, 10 kw [ na 24h] mereno na utičnici, aplikacija pokazuje manje, 7,8kw. Išla noću u defrost na svakih sat po 4,5 min. Takođe palio se i grejač tacne, pogotovo uveče i noću. On vuče oko 160w, tako da klima modulira oko 400w, a sa grejačem tacne vuče oko 560w. Mislim da u aplikaciji ne računa u potrošnji tih 160w...
Moguće.Ja nemam pametnu utičnicu i potrošnju pratim preko aplikacije .Imam dve ove klime jedna je kod mame na prvom spratu kuće a druga je kod mene .Na prvom spratu klima radi u nešto boljim uslovima grije manju kvadraturu i dešava se kad dostigne tenp ponekad samo pirka a često se ugasi i čeka da tenp u sobi spadnu za 2 stepena pa ponovo se pali dal se tako slično ponaša još kod nekog?

Ако си читао и остале теме везане за климатизацију могао си да видиш да се маса кинеских (Гри, Хајсенс, Мидеа ....) тако понаша односно у зависности како је подешена фабрички.

Averaging 10-12kw/h per day set at 22 degrees for 24 hours. It has used more energy today as we had -6c last night. The air conditioner is heating 16sq/m but also heats a hall, bathroom and 1 room with the door open. House is brick and either no, or very basic insulation.

Prilozi

• Screenshot_20241125_140804_com.hisense.juconnect.connectlife.jpg
    Screenshot_20241125_140804_com.hisense.juconnect.connectlife.jpg
    54.2 KB · Pregleda: 66
Zdravo svima. Citao sam skoro sve u vezi sa klimom Hisense energy pro x ali nisam naisao na sledecu stvar. Naime, skoro sam je pazario i danas mi je stigla. Medjutim primetio sam na spoljnoj jedinici ostecenje na plavoj mrezici, nista spektakularno ali vidno. Trazio sam da mi posalju novu ali ukoliko odbiju da li ce to uticati na rad klime, koja je uloga te mrezice?

Zdravo svima. Citao sam skoro sve u vezi sa klimom Hisense energy pro x ali nisam naisao na sledecu stvar. Naime, skoro sam je pazario i danas mi je stigla. Medjutim primetio sam na spoljnoj jedinici ostecenje na plavoj mrezici, nista spektakularno ali vidno. Trazio sam da mi posalju novu ali ukoliko odbiju da li ce to uticati na rad klime, koja je uloga te mrezice?
Aj okaci sliku da vidimo

Nista bitno, nece uticati na rad klime.
Ako hoces ispravi malo sam.

Ne to ti je izmenjivac kroz koji prolazi vazduh kao kod svakog hladnjaka na automobilu. Idealno je da sve bude pod konac ali nikad nece. Moze kupiti na ali one cesljeve da ispravis to malo ili uzeti nozem pa malo ispravi. Ali opet nista strasno.

Ne to ti je izmenjivac kroz koji prolazi vazduh kao kod svakog hladnjaka na automobilu. Idealno je da sve bude pod konac ali nikad nece. Moze kupiti na ali one cesljeve da ispravis to malo ili uzeti nozem pa malo ispravi. Ali opet nista strasno.
Hvala!!!

Drugari ugradio sam pre par dana ovaj model,moze li mi neko reci kako najbolje postaviti za grejanje na daljincu ili aplikaciji. Hvala.

Sta
Drugari ugradio sam pre par dana ovaj model,moze li mi neko reci kako najbolje postaviti za grejanje na daljincu ili aplikaciji. Hvala.
Stavi na 20 stepeni bez ifeel pusti je da radi koji dan da zagreje sobu pa proveri jel ti to odgovara. Bez Ifeel pna laze jedno 3 stepena. Tako da na 20 dobices 23. Ali treba par dana da rasporedi toplotu.

Kod mene preko aplikacije laze za 2 stepena. Kada stavim na 24 klima odrzava 22 u prostoriji.

A sto je gasis nocu? Ne kapiram kako masi preko app bas dva stepena. Meni se to vise cini da ona pokusava da nabije temp al da ne moze jer je veci prostor. Koliko grejes sa njom izolacija??

Nazad
Vrh Dno