Kuca je 140 kvadrata, nemam mogucnost uvodjenja gasa u mestu inace bi to uveo odavno. Ostaje centralno na lozenje( ni u ludilu a i nema ko da lozi), pelet ( sva sreca da ga nisam uveo pre 2 god) i struja( razne varijante u opticaju). TA peci ili klime, to mi je trenutno u prici za sledecu sezonu.
Komsija pored mene ima centralno na gas, 12-14 hiljada za 100 kvadrata, malo manje, tu negde. Plus struju potrosi tipa 4 hiljade, znaci ko ja otprilike a ima jednu masinu, bojler itd itd
Komsija preko puta mene dva invertera, ugasio pre dve nedelje i lozi drva na ovim minusima, a ima 12ku crnu izolaciju, pvc, izolovan pod, gore vuna 20cm, nova kuca, nije bio zadovoljan temp u celoj kuci
@
recognition
Jeftinije je potrošiti 800 kWh po nižoj tarifi u plavoj zoni nego 400 kWh kombinovano ( razlika nije velika, oko 1300 din. mesečno ). Ako već ulazite u crvenu zonu računica je drugačija...
Ulazim u crvenu standard. Koliko je onda racunica? U istom odnosu.
Kod mene je leti racun oko 7, znaci ja placam grejanje 100 evra prosek . Da li sa tri klime mogu da prodjem sa manje od 100 evra na 24-25 stepeni to mene zanima?
Ako bi racunao ovako teorijski, ako bi ukinuo sve tri peci, stavio tri klime, jednu u dnevnu, jednu u hodnik( da greje i spavacu) i jednu u decju sobu, treba mi 300 hiljada za kvalitet sa ugradnjom.