Šta je novo?

Hisense Energy Nordic

Cudno mi da nije uspela da ugreje 30 kvadrata pogotovo jer nije bila hladna zima.
Na koliko stepeni si uspeo da ugrejes sobu?

Cudno mi da nije uspela da ugreje 30 kvadrata pogotovo jer nije bila hladna zima.
Na koliko stepeni si uspeo da ugrejes sobu?
Moze da ugreje ako se podesi na 30 i tako radi stalno ali onda svakog sata trosi oko 1kw tako da nije bas isplativo.. Dobra je da dodgreje u prelaznom periodu kada malo fali, bar u mom slicaju.. Ko ima dobru izolaciju kod njega ce verovatno grejati lepo i zimi

Masala, bas si je pustio u pogon kad ti je za to vreme potrosila 4KW :LOL:

Hehe pa toeto.. :D Većinu vremena držao na nedostižnoj temperaturi zato što mi je u kući do skoro bio pakao, 31c unutra.. pa da rashladi malo.

Posteno, nek te sluzi dobro :)

Imam pitanje za sve korisnike ove Hisense Energy Nordic klime.
Pre dva meseca sam je uzeo, i klima ima neki neprijatan miris koji se oseća prilikom hladjenja. Miris nije preterano jak, ali dovoljno da ga osetim. Onako kao da rezi na nešto kiselkasto. Zvao sam i lika koji mi je ugradio klimu, prvo sam pomislio da ne curi gas negde, medjutim on mi kaže da to nije problem u gasu, jer da je do freona, on bi odmah iscurio i klima više ne bi hladila. Kaže da je imao još nekog korisnika koji je imao problem sa nekim Hisense-om, ali da je nakon 15 dana rada, taj miris nestao.
Ova klima kod mene radi već dva meseca i taj miris je i dalje prisutan. Ona hladi dobro, ali svaki put kada je upalim i pustim, osetam taj reski miris u vazduhu u sobi.
Ako je neko imao sličan problem i rešavao ga, ja bih bio zahvalan na informacijama. Svakako sam poručio pre dva dana još jedan Hisense Energy Pro X beli za trpezariju i kuhinju, koliko sam shvatio u pitanju je ista klima, samo malo lepšeg dizajna, pa ću baš videti da li ću i tu imati neki neprijatan miris i podeliću sa vama iskustva.
Ugrađena zver danas i puštena u pogon.

Pogledajte prilog 448039

Takodje, želeo bih ovde da napomenem da aplikacija od klime pokazuje 30% nižu potrošnju nego što mi pokazuje pametna utičnica na koju je nakačena. Možda nije ni pametna utičnica najpametnija (ipak je u pitanju kineska tuya utičnica, pa je pitanje koliko je precizna) ali svakako ću pre njoj da verujem nego proizvodjaču koji ima svoju aplikaciju i koji prodaje taj proizvod.

Poslednja izmena:
Ni na Mitsubishiju LN ta potrosnja na klimi ne pokazuje ni blizu realnosti, mislim da je jos gore nego na Hisense.

Na Mitsubishij heavy srk nije tačno pokazivala dok nisu azurirali firmver posle toga razlika između nje i utičnice je 2 kw na mesečnom nivou.

Narode, šta ovo može da bude i jel razlog za brigu? Tako mi se čuje spoljna jedinica.. Ne čujem dok sam u kući. Unutrašnja jedinica krcka, ume da nervira..
Pogledajte prilog 1000002765.mp4

Meni ovo zvuci na lim
Ako mozes da joj pridjes da je malo na pipas mozda treba da se negde zategne sraf :unsure:

Pitao i momka što je instalirao, kaže isto neki lim.. Ma neka je tako, ne čuje se iznutra uopšte. Jedino što krcka plastika ko nenormalna, to me jedino iritira.

Poručih ovu klimu, u petak ugradnja. Konektuje se kroz ConnectLife app?

Da ali mnogi su rekli da zna da baguje preko app. Ja konkreno nisam koristio app koristim ifeel na daljincu set up temp i to je to

Prošle godine sam u dnevnu sobu ugradio HiSense Wings HiNano 12K i zadovoljan sam kako šljaka. Red došao da se stara u spavaćoj sobi zameni sa novom, pa odabrah Nordic. Izbor je bio izmedju nje i Midea xtreme inverter 12k.

Zadovoljni ste kako radi Nordic?

Kolika ti je spavaca soba, samo nju grejes/hladis?
Na grejanju klima modulira na 300-350W pa nije bas najbolja za manje prostorije ( <20 kvadrata).

Pored spavaće ima i mala radna soba pa će i nju da greje/hladi. Spavaća je 19 kvadrata. Jel onda predlog za neki drugi model koji manje troši?

Ako je 19 kvadrata onda ce biti okej, nije problem potrosnja vec ce ti se klima cesce paliti i gasiti nego u vecim prostorima.
Slobodno uzmi, bices zadovoljan.

Posle Frozzini on/off klime stare 14 god, ovo će da bude put u visoko društvo :LOL:

Hvala puno za info! :)

Screenshot_20241118-112757_Chrome.jpgProsle godine sam kupio dve 12-ice Hisense apple pie pro isti problem ima sa senzorom temperature i naravno potrosnjom slabom modulacijom. Da li neko jos ima ovakvu klimu ugradjenu ?

Nordic ima slične probleme. Vadi je velika spoljna pa je potrošnja prihvatljiva.

Evo žičani daljinski za Hisense klime...

Vrh Dno