Šta je novo?

Hisense Energy Nordic

Ljudi ne brkajte babe i zabe. Klima radi sa karakteristikama koje sam opisao. Dosta toga se poklapa sa jos jednim vlasnikom. Ne verujem da su se skartovi pogodili kod obojice. Ko misli da su ove karakteristike ok neka kupi slobodno klimu.
@Administrator
Moze lok ili brisanje teme. Ovde nema smisla vise iznositi iskustva o ovoj klimi.

Teme se ne brisu, pisite iskustva tako da ljudi znaju sta da kupe a sta ne.

@ribolovacr pokusaj da dignes poklopac od klime kao kad cistis filtere i da ti tako radi mozda ce pribliznije gadjati zadatu temp jeste znaru al tako je maltene kod Mice stim sto su oni napravili mehanizam koji dize poklopac, to vazi i za @LukasP
Nemoj da se nerviras ima raznih ljudi koji misle da sve znaju, samo ignor
Svaka informacija je potrebna, posebno kad je mali broj uzoraka

Ljudi ne brkajte babe i zabe. Klima radi sa karakteristikama koje sam opisao. Dosta toga se poklapa sa jos jednim vlasnikom. Ne verujem da su se skartovi pogodili kod obojice. Ko misli da su ove karakteristike ok neka kupi slobodno klimu.
@Administrator
Moze lok ili brisanje teme. Ovde nema smisla vise iznositi iskustva o ovoj klimi.
E vidis tu se ne slazemo ja i ti dvoje imalo lose iskustvo i ti bi odma da gasis temu. Ja jos uvek nisam imao lose iskustvo a svaki drugi dan ih palim renoviram po kuci. O modulaciji ne zelim ni da pricam jer modulacija znaci od brdo faktora velicini prostorije, toplotnom gubitku. To zvecanje sto si ti imao moze biti da je i monter kako je postavljao malo iskrivio resetku i pocelo da zveci. Videh neki imao problema sa kompresorom *** desava se. I mercedes izbaci novu s klasu pa de desi defekt pa ispravlja hiljade i hiljade automobila... Malo nas je uopste ovde koji dajemo utiske da bi smo dosli do zakljucka da je krsh klima. Majstor kod mene u kg-u je ugradio brdo ovih nordic od avgusta do sad i niko mu se nije zalio... I da nije mi ih on preporucio njega sam pozvao iz one sveske zbog garancije.

E vidis tu se ne slazemo ja i ti dvoje imalo lose iskustvo i ti bi odma da gasis temu. Ja jos uvek nisam imao lose iskustvo a svaki drugi dan ih palim renoviram po kuci. O modulaciji ne zelim ni da pricam jer modulacija znaci od brdo faktora velicini prostorije, toplotnom gubitku. To zvecanje sto si ti imao moze biti da je i monter kako je postavljao malo iskrivio resetku i pocelo da zveci. Videh neki imao problema sa kompresorom ********* desava se. I mercedes izbaci novu s klasu pa de desi defekt pa ispravlja hiljade i hiljade automobila... Malo nas je uopste ovde koji dajemo utiske da bi smo dosli do zakljucka da je krsh klima. Majstor kod mene u kg-u je ugradio brdo ovih nordic od avgusta do sad i niko mu se nije zalio... I da nije mi ih on preporucio njega sam pozvao iz one sveske zbog garancije.
Sta ti hoces da kazes, da izmisljam, da lazem? Da me placaju prodavci klima da blatim hisense? Kakvih sve ljudi ima da ne verujes. Koji ste vi likovi ***. Iskljucujem se sa teme, a vi hvalite ovaj poluproizvod.

@ribolovacr
Na koliko ti je podešena temperatura u prostoriji kad zuji i nisam siguran da li se non stop čuje pištanje, nisam pratio sve?
Ako si instalirao aplikaciju, možeš li da okačis skrin iz aplikacije, koji je odnos temperatura u njoj, dok se čuje kompresor?
Da li ti je klima stalno upaljena ili je pališ po potrebi? Uspije li postići zadatu temperaturu?
Ako imaš i skrin potrošnje u tom trenutku?
Ja imam Hi Nano, nije da sam oduševljen al radi posao, troši na minusima, al drži temperaturu.
Vanjska mi je bučna tj. čujem je i osjetim njeno brujanje kad povuče preko 1300 do 1400wati, al to na većem minusu.

U prostoriji 23c na klimi 20c fan 5 danju kada greje ceo sprat, a nocu 19 fan 2 kada su zatvorena vrata i tada je 23c u sobi.
Klima se ne gasi nikad. Odrzava temperaturu. App ne koristim zato sto pobrljavi klima posle nekog vremena. Pisti samo kada je potrosnja 1kw ili vise. Iznad 1c spoljne modulira minimum na 360w, ispod nje ne moze ispod 560w. Ifeel ne koristim ne radi mi posao. Vanjska je osrednje bucna ali je unutrasnja tiha na fan 1 i 2.

U prostoriji 23c na klimi 20c fan 5 danju kada greje ceo sprat, a nocu 19 fan 2 kada su zatvorena vrata i tada je 23c u sobi.
Klima se ne gasi nikad. Odrzava temperaturu. App ne koristim zato sto pobrljavi klima posle nekog vremena. Pisti samo kada je potrosnja 1kw ili vise. Iznad 1c spoljne modulira minimum na 360w, ispod nje ne moze ispod 560w. Ifeel ne koristim ne radi mi posao. Vanjska je osrednje bucna ali je unutrasnja tiha na fan 1 i 2.
Tako radi prosjecna solidna klima. To je ok

Kad kažeš da aplikacija brljavi nisam siguran koji mod koristiš. Jedino ako si na I Feel u aplikaciji se ne dira ništa osum refreša jer tad poništi I Feel. Ja je koristim jedino da upalim klimu u prelaznom periodu kad nismo kući, a pošto je na spratu, sin bude gore, da se ne penjem na sprat.
Kod mene jedino nema odstupanja u temperaturi, koliko zadam toliko je u prostoriji, al ne držim visoko toplomjer. na sobnom stoliću gdje ne duva klima.
Poslušao sam video al mi nije mjerodavan, meni tiho da ocjenim. Uglavnom i kod mene je identično, ne pišti ali bruji na većoj potrošnji ima tu neku vibraciju koju ja osjetim.
Ako imaš termometar stavi ga na unutrašnju pa izmjeri kolika je tad temperatura na usisu.

Sta ti hoces da kazes, da izmisljam, da lazem? Da me placaju prodavci klima da blatim hisense? Kakvih sve ljudi ima da ne verujes. Koji ste vi likovi ***. Iskljucujem se sa teme, a vi hvalite ovaj poluproizvod.
Brate nisam mislio da lazes, ali nisi imao iskustva izgleda sa srednjom klasom inverter klima, sve su to sitnice ako ona greje i radi posao za 56k koliko si je platio. Tako da mozda nije za izbegavanje ako je nekome to maximum budzet. Ja jedino mislim da si mozda trebao da uzmes jacu jer tebi ona greje 40 kvadrata koliko se secam iz predhodnih postova. a njoj je 4000w negde prosek. Iskoricavas je max. Ja sam uzeo dve i planiram jos jednu na prolece da pokrijem 110 kvadrata za tri 12tice da sve tri ne budu opterecene. I kad su manje opterecenje manje moduliraju i manje su bucne. I takodje ako ti je to na spratu ako nemas na tavanu izolaciju savetuje da je uradis smanjices drasticno potrosnju na njoj i ne mozes da je poredis sa gree dole jer ona je dole a ova gore. Jos jednom izvini ako sam te iznervirao. Nije mi to bio plan samo sam dao moje licno misljenje.

Kad kažeš da aplikacija brljavi nisam siguran koji mod koristiš. Jedino ako si na I Feel u aplikaciji se ne dira ništa osum refreša jer tad poništi I Feel. Ja je koristim jedino da upalim klimu u prelaznom periodu kad nismo kući, a pošto je na spratu, sin bude gore, da se ne penjem na sprat.
Kod mene jedino nema odstupanja u temperaturi, koliko zadam toliko je u prostoriji, al ne držim visoko toplomjer. na sobnom stoliću gdje ne duva klima.
Poslušao sam video al mi nije mjerodavan, meni tiho da ocjenim. Uglavnom i kod mene je identično, ne pišti ali bruji na većoj potrošnji ima tu neku vibraciju koju ja osjetim.
Ako imaš termometar stavi ga na unutrašnju pa izmjeri kolika je tad temperatura na usisu.
Ako ti se ne svidja vrati je onda.

Ljudi ja ne kazem da klima ne radi. Radi ona ali ima te neke mane i bubice koje jako iritiraju. Proizvod deluje nedovrsen i komfor pri koristenju nije bas veliki. Posteno je prema ljudima koji planiraju kupovinu da se iznesu sve cinjenice o uredjaju, pa kome se svidja neka kupi. Ja ne pljujem Hisense firmu i klime, samo iznosim svoje utiske o ovom konkretnom proizvodu. Da sam ovo znao pre kupovine, preskocio bih ga. Medjutim za energy pro sam procitao ovde dosta hvale a ovo je trebao da bude naslednik.

@ribolovacr
Zamolio bi te ako nije problem čisto radi poredjenja, da odgovoriš.
Koji mod koristiš?
Kolika ti je temperatura na usisu (unutrašnje) klime kad ti se to dešava?

Evo da budem nekakav medijator izmedju dve strane , kao sto rece @ribolovacr i ja sam uzeo nordik (eno je cuci neraspakovana u kancelariji) oslanjajuci se na pisanja korisnika Energy pro plus i misleci da je naslednik iste serija ali izgleda *********, ako je kako je neko napisao (cinimise @LukasP )Enegy pro plus ima Toshibin kompresor a ovde je neka kinjezara pa su jos dodali neki grejac tacne od 160W to je sve totalno izmenilo sliku klime jos ako su nasi trgovci uterali neku seriju koju su vratili severnjaci-nordijci zarad cene koja je niza od Enegy pro plus sto mi je bilo cudno u startu to nas sve dovodi do onoga sto kaze @ribolovacr da je to promasena serija i da treba izbegavati i onaj ko moze vrati i uzme Energy pro plus koja je identicna alli i nije. Ne mogu da kazem i ja sam pao pod uticaj okoline koja me je pljuvala sto sam uzeo najbolju Micu Hevy a za nju sam mogao da kupim tri Hisens Nordic ali ispostavilo se da sam bio u pravu. Ova Mica ceo dan danas modulira na 150W ako ova nordic sad vuce 350W pa sta ce onda da radi na -5 o buci da i ne pricamo. Znaci uvek je bilo i bice kolko para tolko muzike ,stim sto ja mislim i koliko sam do sada ispratio proizvodjaci se tu uvek korektno ograde i ja mislim da je tako i sa ovom serijom Hisensa stim sto su marketinski sa Nordic navukli ljude da kupe a ona je prakticno za Dubai i temp oko 0C. I kako nas narod kaze sirotinjo i bogu si teska, mi nemamo para ali nemamo para ni za bacanje, tako da nas svaki pokusaj da nesto ustedimo skupo kosta, sreca je jos uvek ta sto je struja kod nas socijalna kategorija pa nas drzava dotira, resursi jos nisu presli u privatne ruke ali dokle videcemo.

Evo šta kako je danas prema app na zadatih noću 22c danju 20c
A jedan dan kad je preko dana bilo od 2c do 4c i noću od 0c do -2c app je pokazala da je potrošeno za 24h 11,5kwh
I tu noć je tri puta radila defrost po oko 15minuta
A evo i koliko je potrošila za 761h rada...ako je app tačna
Greje se 38m2

Prilozi

• Screenshot_20231214_220840.jpg
    Screenshot_20231214_220840.jpg
    43.5 KB · Pregleda: 64
  • Screenshot_20231214_221630.jpg
    Screenshot_20231214_221630.jpg
    43.4 KB · Pregleda: 67
Poslednja izmena:
Cudi me kako @ribolovacr , posto je dokon ocigledno, nije vec skinuo masku sa spoljasnje da vidimo ciji komoresor ima nordic, kad je vec toliko pljujete.

Mica potrosila duplo manje greje se 30m2, zadato konstantno 22C.
Covek nije dokon , hoce samo da vidi sta je kupio i da mu to radi kako treba, jer hoce da resi problem grejanja na sto bolji nacin

Poslednja izmena:
Aj skrinšotuj app za potrošnju te mice i okači...

Evo

Prilozi

• IMG klima14122023.jpg
    IMG klima14122023.jpg
    121.7 KB · Pregleda: 72
@Gorannn Ne, greje se kuca dnevna i kuhinja 30m2 plus otvorena vrat ka hodniku kupatilu i gornjem spratu, zadata 22C konstantno, autofan, nema stiropor izolacije ali je dedica radio na blok25, stolarija lesninina drvena za 1985 vrh, ja je samo predihtovao jer su dvostruka stakla, leci ce rehau 5-7 komorni sa tri stakla kad budem renovirao i stavio podno sa TP ako se ne predomislim i te pare ne usmerim da ovo malo jos sto mi je preostalo ne bacim na putovanja i gitare

Poslednja izmena:
I sada ja okačim SS gde je klima za ceo dan potrošila 0.5kWh i donesemo zaključak da je 5x bolja od Mice?

Nigde veze sa poređenjima na taj način. Ali razumem, mora se opravdati manjak u novčaniku :D

Pa nije bas tako.
Moj amber greje celo prizemlje 40kv plus hodnik ka spratu i pomaze gore nordicu i za decembar je potrosio isto kao i gacina klima ali to ne znaci da je kvalitetan i dobar kao mitsu. Iz njegovih postova jasno vidim da se mnogo bolje ponasa od moje klime.
Da sam imao kesa i ja bih uzeo kvalitetnog japanca. Ne treba tu zaliti pare ako ih imas. Problem je kad moras praviti kompromise.

Poslednja izmena:
@ribolovacr bice da si u pravu i da ne vredi deliti informacije da ne kazem jos nesto vise. Momci, kakvo vreme ide, kad budete u mojim godinama guracete se oko neke vatrice u pecini i pricati kako su bile neke klime koje su mogle da te greju a ti samo lezis u krevetu.

@ribolovacr ja gore na spratu nemam nista za grejanje a gore su dve sobe i kupatilo ali nije strasno jer je temp 19-20 sto je OK. Slazem se i sa tim sto moras praviti kompromise kad nemas dovoljno para a treba da resis problem momentalno ali ako nije urgentno onda bolje skupljati za nesto sto ce ti dugorocno resiti problem.
Ajd sad recimi sta, eno mi Hisens u kancelariji da je stavim i da me deca pljuju sta si nam to uvalio ili da vratim i uzmem im nesto posteno, ili da im vratim pljuvali ste me za skupu Micu evo vam jeftin Hisens

Poslednja izmena:
Pa naravno da nije baš tako. Kao što nema ikakvog smisla porediti 300+% skuplji uređaj, na totalno levoj lokaciji u totalno drugačijem objektu a čak ni unutrašnja temp nije ista. I onda reći 2x manja potrošnja.

Nigde veze, ali dobar sport.

@ribolovacr bice da si u pravu i da ne vredi deliti informacije da ne kazem jos nesto vise. Momci, kakvo vreme ide, kad budete u mojim godinama guracete se oko neke vatrice u pecini i pricati kako su bile neke klime koje su mogle da te greju a ti samo lezis u krevetu.

@ribolovacr ja gore na spratu nemam nista za grejanje a gore su dve sobe i kupatilo ali nije strasno jer je temp 19-20 sto je OK. Slazem se i sa tim sto moras praviti kompromise kad nemas dovoljno para a treba da resis problem momentalno ali ako nije urgentno onda bolje skupljati za nesto sto ce ti dugorocno resiti problem.
Ajd sad recimi sta, eno mi Hisens u kancelariji da je stavim i da me deca pljuju sta si nam to uvalio ili da vratim i uzmem im nesto posteno, ili da im vratim pljuvali ste me za skupu Micu evo vam jeftin Hisens
Ma vrati ga ako mozes, dodaj jos malo kesa i kupi nesto sto nece da ih nervira. Bice ti zahvalni, a i mir u kuci nema cenu.

Nazad
Vrh Dno