CAR je napisao(la):Ama, 35% ravno, pise na kutiji od ASUS-a A9550GE! :d:d
Mnogo teoretisanja, mnogo brojki... mozda je sve ovo i tacno, ne ulazim sad u to.macman je napisao(la):Ako dizemo takt jezgra za 25 mhz, tj 10% (prim. 250 mhz na 275 mhhz), a takt memorije ostaje isti dobice se dobitak performanse od 3%.
gpu na 400 mhz tj 60% dobitak je 20 %
Ako takt memorije dizemo takodje (jezgro je na default) za 10 % (za 20 mhz) dobitak preformance je 6 %. ako memorija radi na 260 mhz (30 % veci takt) dobitak je 18%
Kada se dize takt gpu i mem zajedno za 30% (325/260) dobija se 30 %
Na kraju da kazem da ova moja zapazanja , merenja ne moraju biti u potpunosti tacna, ali su se teoretski rezultati priblizno poklapale sa rezultatima dobijemin u praksi.
ovo vazi za sve kartice bazirane na rv350/rv360 gpu 9550,9600/pro/xt :guitar:
To sto su zasnovane na istom cipu (RV350) ni najmanje ne utice na sam kvalitet slike... tj. kvalitet slike ne zavisi od cipa.macman je napisao(la):Mislim da je razlika u kvalitetu slike veoma mala (a mozda i nema razlike) jer je to ipak jedan te isti chip (rv350/360) u vise varijanti i proizvodjaca neki ce reci sapphire , neko HIS, itd da ne nabrajam...
Nego? I koja je najbolja (za moje potrebe)?CAR je napisao(la):To sto su zasnovane na istom cipu (RV350) ni najmanje ne utice na sam kvalitet slike... tj. kvalitet slike ne zavisi od cipa.
Juri se proizvodjac te graficke zbog toga... tj. onaj koji je implementirao taj GPU na stampanu plocu. Ides na nekog poznatog, proverenog... koji zna sta radi, i koji dokazano ima dobru sliku.freehand je napisao(la):Nego? I koja je najbolja (za moje potrebe)?
CAR je napisao(la):Juri se proizvodjac te graficke zbog toga... tj. onaj koji je implementirao taj GPU na stampanu plocu. Ides na nekog poznatog, proverenog... koji zna sta radi, i koji dokazano ima dobru sliku.
U tvom slucaju, uzmi HIS-a, ASUS-a... oni ne mogu da omanu. Ja imam ASUS-a 9550 (kod burazera u masini), slika je sasvim OK.
(nisam neki expert da kazem da je "extra")
Realno, malo je njih koji su ovo probalifreehand je napisao(la):Pa dobro, ja sada imam ASUS 9600XT u mašini (postovao sam već gore), slika je dobra, ali nije kao Matrox... E sada, i ja sam glupo pitao: Lako mi je da poredim kartice na mojoj mašini i sa mojim monitorom. Jedini odgovor bi mogao da mi da neko ko je to isto radio sa HIS, ASUS, SAPPHIRE karticama u istim uslovima.
Pa to je uglavnom to, ne mogu ni ja bolje da ti kazem ,)freehand je napisao(la):Ovako kad pitam čovek može da mi kaže "Pa lepa je slika, šta ćeš više!"
Marti Misterija je napisao(la):Zavisi od memorije... 4ns Hynix ide najbolje, pa 4ns Samsung.. pa sve druge 5ns...
Allagros je napisao(la):A kako vam radi wc3 tft sa oc-om? Meni sve igre i 3d01 i 03 rade lepo samo mi u wc3 tft-u posle relativno kratkog igranja vraca na def vrednosti! Ako ima neko pomenutu igru neka proba bas me interesuje, pa nek javi.
Poz
marsi je napisao(la):505/245. stabilno 100%
marsi je napisao(la):3dmark03 3714
Mozda ovo ima neke veze...Vule je napisao(la):Al' ovde mi nesto slabo tera (kad se uzme u obzir klok jezgra), ja sam sa 450 core imao 3606... Jos je bio i stariji drajver i 3D Mark, davno je to bilo, sa tim klokom bi trebao da teras vise...
slazem se...CAR je napisao(la):Mozda ovo ima neke veze...
"barton2500@185x11"
CAR je napisao(la):Mozda ovo ima neke veze...
"barton2500@185x11"
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari