Šta je novo?

HIS ili ASUS 9550 128bit?

E sad kada bih ja odneo graficku kod nekog ko ima dobro napajanje, i sve bude ok, otkud znam da li je zbog napajanja ili mozda zbog maticne ploce i slicno.
Mozda se, ko sto ti kazes macman, ovaj atitool malo zaglupio posto npr. nfsu2 radi odlicno na 350/240...

Ma mislim da nije napajanje , pa nije to 9800 karta pa da trazi , pazi ati tools lepo radi occ kad starujem igru i kad izadjem lepo vrati takt , nema artifakta, nema snega , radi 400/240, a to sto nece da nadje max core & max mem. i zakucava se odmah.. to je njegovo pravo da me zeza , a moje ,da ga zamenim ako nadjem bolji :)

Ja bas sutra idem do drugara da malo "mucimo" :D njegov Asus 9550GE. Njemu doduse i ne treba vise od default clocka, ali cisto da vidimo kako ce da se pokaze. Dakle koliko sam ja ovde razumeo kartica moze da se otkljuca pomocu RivaTunera (scripts za unlocking) ili pomocu AtiTool-a. E sad, da li se to moze uraditi i sa standardnim drajverima? Skinuo sam danas poslednje tj
Catalyst 4.11 v6.14.10.6490 sa Techpowerup-a, ali cisto da znam moze li se otkljucati i bez instalacije istih? Da se ne zezam i sa tim ako ne mora...
A ako ne napravimo od nje 9600xt ili bar pro, dzaba nam sve :D :p

ica je napisao(la):
Cekaj, bre. Jel moguce da samo ovaj moj HIS nece da oveklokuje, a sve ostale hoce? Meni FindMaxCore se zakuca na 252MHz!?! Jel moguce to da je do ploce(MSI KT3Ultra sa XP1600+) ili memorije(512MB na 266MHz) ili neceg treceg??????

@ICE
Eureka otkrio sam ameriku i nasao razlog zbog cega atitool , bar kod mene zakuca odmah , kao sto sam rekao ili cu ga napraviti ili skloniti crash: . Rivatuner instaliran , ali posto sam promenio gfx nisam ga vise ni poogledao , a u njemu neaktivirana opcija koja dozvoljava occ. e pa mora biti stiklirana , pre nego sto sam usao u riva tuner ugasio sam atitool, ne sme biti aktivirana opcija da se startuje odmah posle posle windowsa (ja to i ne koristim) udjem u atitool ukljucim opciju za oc i onda dobijem prave vrednosti vpu/mem : 249,75 /195.75 .Sad aktiviram atitool i find max mem & vpu radi. Sve dok riva tuner nije dozvolio mogucnost da se oc. ja sam u atitool_u imao parametre za vpu/mem 250/200 , a znam da mora pokazati realne vrednosti iz biosa i tako...

Nadam se da je bila slicna situacija kao kod mene, pa ces ispraviti, ako ne mozda ovo pomogne da dobijes neku ideju i resis problem

:d

ica je napisao(la):
Znaci tek kad otkacim u Rivatuneru opciju za overklok onda ce Atitool da propradi? Jel to?

Tako je trebalo da bude , mdjtim izgleda da ima da kod mene ima jos nesto, jer se opet atitool ubulio . Max core je prosao i nasao ga je na 466 mhz , u to vreme sam i pisao ,a max mem sao 211 @#$@ :wall: , a kad mu ukljucim opciju da nadje max vrednosti i da stane onda nece to se dosad nije desilo nesto ga ova kartica "porazila" sa 9000 nisam imao takvih gluposti, mozda i obrisem rivatuner i batalicu da se zezam sa atitoolom. Na kraju bitno je da ukljucuje oc vrednostikad zezelim i da je stabilan, testirao sam i 3dmark 2003 na 450/240 dobio ravno 3338 dosta je :)

macman je napisao(la):
Tako je trebalo da bude , mdjtim izgleda da ima da kod mene ima jos nesto, jer se opet atitool ubulio . Max core je prosao i nasao ga je na 466 mhz , u to vreme sam i pisao ,a max mem sao 211 @#$@ :wall: , a kad mu ukljucim opciju da nadje max vrednosti i da stane onda nece to se dosad nije desilo nesto ga ova kartica "porazila" sa 9000 nisam imao takvih gluposti, mozda i obrisem rivatuner i batalicu da se zezam sa atitoolom. Na kraju bitno je da ukljucuje oc vrednostikad zezelim i da je stabilan, testirao sam i 3dmark 2003 na 450/240 dobio ravno 3338 dosta je :)
Bas tako, od te karte je i to vise nego dovoljno. To je >50% ubrzanja :)

Da ne otvaram novi thread: sta je ovo, Asus 9550 GD ?!? Jel su se to zeznuli u cenovniku gde sam ovo video, ili je to razlicito od GE? Pise pored njega 128-bit...
Drug planira upgrade, pa merka ovo za 65 evra...

Poslednja izmena:
SA Eagle 9550 karticama koje su sada sa jos vecim aktivnim kulerom (preko memorija - kao connect 9550 ili leadtek ti4200) postize se vrlo visok clock za memoriju. Memorija je samsung 4ns i 3 kartice koje sam probao svaka je radili na 400/300, stim da memorija pocne da brlja od 310. GPU zakucavaju na 420. pozdrav

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Da ne otvaram novi thread: sta je ovo, Asus 9550 GD ?!? Jel su se to zeznuli u cenovniku gde sam ovo video, ili je to razlicito od GE? Pise pored njega 128-bit...
Drug planira upgrade, pa merka ovo za 65 evra...
Asus GD verovatno greska. Asus GE/TD - GE:znaci gamer Edition i ne predstavlja nista drugo nego 9550 kartu sa standardnih 128bit memorijom koja je podjednako ista kao i svaka druga 9550 128bit. TD: oznaka da ima DVI izlaz. Postoji i Asus 9550 TD koji je 128mb 64bit ili poznatiji pod 9550SE.
poz

Cudno da nemoze GPU bar 450MHz mozda bi bolje hladjenje pomoglo??

dj13 je napisao(la):
SA Eagle 9550 karticama koje su sada sa jos vecim aktivnim kulerom (preko memorija - kao connect 9550 ili leadtek ti4200) postize se vrlo visok clock za memoriju. Memorija je samsung 4ns i 3 kartice koje sam probao svaka je radili na 400/300, stim da memorija pocne da brlja od 310. GPU zakucavaju na 420. pozdrav

Evo ja juce uzeh Asus 9550 GE, 128 bita i na osnovu procitanih postova izjavljujem da sam za memoriju najbolji za sada :) 320 MHz! Cip standardno, 430... Ovako nasviran daje 2001 se 12657 markova a u 03 37xx.. mada ponekad se pojave artifakti tako da je 420/300 najsigurnije za flesovanje biosa...

dj13 je napisao(la):
Asus GD verovatno greska. Asus GE/TD - GE:znaci gamer Edition i ne predstavlja nista drugo nego 9550 kartu sa standardnih 128bit memorijom koja je podjednako ista kao i svaka druga 9550 128bit. TD: oznaka da ima DVI izlaz. Postoji i Asus 9550 TD koji je 128mb 64bit ili poznatiji pod 9550SE.
poz
Jeste bila greska, stigao mi je mail od te firme gde su mi rekli da je to GE...
Nego jedno pitanje, da li low-level overclock iz RivaTunera radi sa Radeonima (nisam nikad probao posto je na mom starom Radeonu bio zakljucan BIOS)? I da li svaki 9550 moze da radi na 400/250? Ovo pitam posto ta kartica treba da radi kod druga koji shatro ima elektrotehnicku skolu a ne razlikuje megabajt od megaherca, pa reko da ga ne za*ebavam ATITool-om i trazenjem taktova, nego da mu kazem da odma' namesti u RivaTuneru 400/250 i da ne misli...

Mene zanima sledeca stvar: Ne znam da li ja greshim ili je neshto drugo u pitanju. Imam Gigabyte Radeon 9550 128bit, znaci najnormalniju. Kada hocu da je O/C i u bilo kom programu namestim frekvencje vise od defaultnih, nece da ih zadrzi vec vraca na default cim izadjem iz programa (naravno pre toga sam mu nalozio da zapamti te taktove pre nego shto izadjem), pa sam se malo sludio. Ovo mi je prvi Ati koji imam, do sada sam bio na nVidii, pa mislim, jel ovo neka njihova tipicna fora ili sta?

Moraš iz Riva Tunera da otključaš klokovanje u fajlu ati2mtag.

Na GA karti 9550 ja mislim da je zakljucano u biosu ne moze da se klokne
ako ne gresim ,cinimi se da sam to procitao u nekom magazinu.
Cao momci.
Al HIS i Asus imaju aktivno hladjenje?

Wooho! I ja sam u igri. Moze da se klokne, itekako. Ja imam Znaci Gigabyte Radeon 9550 128Mb 128bit. Karta ima PASIVNI (?!) hladnjak na jezgru, ne memoriji nema nista. Memorija je Hynix 4ns. Clockovao sam sa AtiTool 0.0.22 i sa obicnim driverima Catalyst 4.9. Znaci nista Riva tuner, patch scripts, omega and the rest. Ova (i samo ova) verzija ati toola ima u opcijama jednu stavku ATi 9550 clock lock. Tu se lepo iskljuci zastita od O/C i to je to. Moja je stigla do 410/215 sa fabrickim hladjenjem, i 3DMark05 score mi je 1226. Mene zanima da li bih ista znacajnije poboljsao O/C sa nekim boljim hladjenjem i ako da, kojim?

topuz je napisao(la):
Wooho! I ja sam u igri. Moze da se klokne, itekako. Ja imam Znaci Gigabyte Radeon 9550 128Mb 128bit. Karta ima PASIVNI (?!) hladnjak na jezgru, ne memoriji nema nista. Memorija je Hynix 4ns. Clockovao sam sa AtiTool 0.0.22 i sa obicnim driverima Catalyst 4.9. Znaci nista Riva tuner, patch scripts, omega and the rest. Ova (i samo ova) verzija ati toola ima u opcijama jednu stavku ATi 9550 clock lock. Tu se lepo iskljuci zastita od O/C i to je to. Moja je stigla do 410/215 sa fabrickim hladjenjem, i 3DMark05 score mi je 1226. Mene zanima da li bih ista znacajnije poboljsao O/C sa nekim boljim hladjenjem i ako da, kojim?
Neces nesto preterano poboljsati oveklock, nego ces povecati stabilnost (neces je sprzis :D ). Imas varijantu da nabudzis standardni cooler sa OEM GF4 koji ima srafove i kaci se na napajanje na kartici (cene2-3e). Mada koliko se secam doticni gigabyte nema izvod za ventilator. Druga varijanta 100% working je jedna klasicna 8x8 ili manji i parce lima (np. od kucista 5.25 maski). Dve rupe jedna za cooler druga da usrafis na mesto za PCI kartice. Onda mozes malo krivis izvijas dok ne nadjes najbolju pozu. Ne mora da duva bas direktno u GPU.
poz

Evo postao sam i ja ponosni vlasnik Asus 9550 GE. Mogu reci da se za ove pare ne moze naci bolja kartica :) Meni trenutno radi na 450/250 a nisam probao da li moze i vise posto zaista nema potrebe. Zaista fantasticno! Dizanje jezgra sa 250 na 450...Ludo burazeru :D
U 3d marku 2003 - 3336 poena... Sto rece macman - dosta je :)
Svaka preporuka

Ok, svi smo lepo kloknuli kartice, a niko da kaze koliko je pametno tako drzati karticu. Hoce li prvo da se pojave artifakti u igrici, pa onda dim, ili prvo dim, pa crna slika na ekranu? :D btw, moj asus ide do 450/290 (35xx poena u 03, 1456 u 05).

ja ću svoju 9550 128bit manje da kloknem :) sačekaću mesec-2 da vidim jesu li vam živi ti overklokovani Radeoni 9550 :)

kobac_ je napisao(la):
Ok, svi smo lepo kloknuli kartice, a niko da kaze koliko je pametno tako drzati karticu. Hoce li prvo da se pojave artifakti u igrici, pa onda dim, ili prvo dim, pa crna slika na ekranu? :D btw, moj asus ide do 450/290 (35xx poena u 03, 1456 u 05).

Ako je maximum napr. 466/240 , kao kod mene, sa slabim ventilatorom
half-life2 moze ladno na 425/236 veoma dugo izdrzati (duze nego ja) :mad:
far cry takodje, mada sam posle silnih provera ipak drzao na 400/236 , jer stvarno nema potrebe jezgro drzati tako visoko da bi dobili 1-2 frejma,za clock kartice , drzao sam se atitoola.Klokovao sam je jedino kad ulazim u 3d aplikaciju :whip: poz.

Postoji li negde precizan benchmark po ostalim parametrima dve manje-više iste kartice, s tom razlikom da je jedna 64-bit a druga 128-bit? Ovde je nekoliko puta postavljeno to pitanje i nikada nije dat precizan odgovor. Zanima me koliko egzaktno širina magistrale utiče na performanse.

Dakle, 9550 SE vs 9550 GE

Poslednja izmena:
Mislim da su performance losije od 25 % - oko 40-45% bar tako u 3dmark 2001se & 2003 kaze ...

Ama, 35% ravno, pise na kutiji od ASUS-a A9550GE! :d:d

Vrh Dno