Moorhuhn je napisao(la):Kašljuc, kašljuc... da li se čujemo? Da... :smash:
Od ovog trenutka mogu sa najvećim ponosom da izjavim da moj Connect3D 9550 može da ostvari ove taktove:
Max Memorija: 271,75Mhz (4ns)
Max GPU: 525,25Mhz ,):smoke: :eyebrows: :cigar: :bottle: :banana:
Rezultat u 3Dmarku03 je sada 3522 ( za jedan više od mog kolege) na setovanjima od 508 GPU i 258 MEM (nisam se usudio da odradim test na Max setovanjima bez nekog boljeg hlađenja). I dalje verujem da je usko grlo maximum FSB-a od samo 166Mhz koji moja pozajmljena ploča može da ostvari.
Rezultat sam postigao uz veliku pomoć jedne šetajuće osmice, koju sam pomerao oko kartice čisto za svaki slučaj. Sutra definitivno kačim neke hladnjake na memoriju i pokušavam ponovo.
Pozdrav. :wave:
ica je napisao(la):Notax, kako je prosao HIS sa overklokom? Jel valja sta?
Ivan_026 je napisao(la):Imam asusa 9550 128bit,kupljenog pre oko mesec dana,klokovan je iz ati toola ,ali tek posto je nesto cackano u riva tuneru ili biosu same kartice(nisam ja to radio tako da se ne razumem bas extra),422mhz za jezgro i 277 za memoriju,(pasivno hladjenje) i to je dalo 3526 poena u 3d marku,na bartonu 11*200,2*256 corsaira.Misleci da cu da postignem jos bolje rezultate i ne znajuci da ne smem da diram drajvere,(catalyst 4.4) stavio sam 4.9 i time nesto poremetio tako da ne samo da nece da se overklokuje nego mi radi na 247 i 195 za jezgro i memoriju...Lekcija za ubuduce.Pozdrav
Mislis maximalno oko 450 za jezgro ? Ne zavaravaj se, i te kartice imaju neke limite. Da zabodes sa bilo kojom 9550 400/250 bez dodatnog hladjenja pa da se sutnes u ....notax je napisao(la):Ima ventilator, tako da pretpostavljam da GPU može bar 450 Mhz, dok je memorija 5 ns, pa pretpostavljam da ne može mnogo preko 230 Mhz za memoriju.
Pa naravno da je dovoljno. Neki ljudi misle da ce od 9550 da naprave 9600pro... Pa ne moze bas za duplo manje para da se dobije ista kartica. Ne treba se zamarati sa 10-20 MHz jer zaista nista ne znace a gubi se skoro sigurno na stabilnosti i na zivotnom veku kartice (jeste jeftina ali zasto je spaliti bez potrebe ?). Najbolji overclock je uvek maksimalni moguci bez dodatnog hladjenja a sa relativno normalnim zagrevanjem komponenti kartice.Toma37 je napisao(la):Asus Ati 9550...
Ati Tool je nasao max core/mem 410/243.
Meni je to dovoljno s obzirom da je mem hynix 5ns. U 3dmarku2001 to je 10985 poena. U pitanju su originalni catalist 4.10 drajveri.
Pozdrav
Vidis Marti, moja Sapphire radi na 440/260 (ali mi se cini da je razumno 400/250) a memorija je 5ns cak i ne znam koja - nisam uspeo da prokljuvim natpis na modulima ali se timing jasno vidi. Hocu da kazem da timing ne igra bas neku ulogu. A zaista je glupo smarati kartu za par MHz vise.Marti Misterija je napisao(la):Probao.. core moze jos gore jedno 25mhz a mem samo 5mhz... nema potrebe, sve ostaje na 400/240, rock solid. Za ove pare 9550 je premija stvarno!
Minja je napisao(la):Sto se kartice tice apsolutno se slazem: 9550 je, za cenu po kojoj se prodaje, stvarno premija.
@Toma: sa originalnim Catalystima se neces naigrati na 410/243![]()
cebactokpatop je napisao(la):citajuci komentare na ovu temu vidim da ima dosta onih koji imaju problema sa overclockovanje 9550. obzirom da cu sutra imati na raspolaganju jednu asusovu 9550 moze li neko da kaze sa kojim alatom i kako (nemora opsirno, moze i link), cisto da ne gubim vreme na probleme koje su neki vec iskusili i znaju u cemu je caka. hvala.
Marti Misterija je napisao(la):Ico > kakvo napajanje imas?
ica je napisao(la):Cekaj, bre. Jel moguce da samo ovaj moj HIS nece da oveklokuje, a sve ostale hoce? Meni FindMaxCore se zakuca na 252MHz!?! Jel moguce to da je do ploce(MSI KT3Ultra sa XP1600+) ili memorije(512MB na 266MHz) ili neceg treceg??????
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari