Šta je novo?

HIS ili ASUS 9550 128bit?

Moorhuhn je napisao(la):
Kašljuc, kašljuc... da li se čujemo? Da... :smash:
Od ovog trenutka mogu sa najvećim ponosom da izjavim da moj Connect3D 9550 može da ostvari ove taktove:
Max Memorija: 271,75Mhz (4ns)
Max GPU: 525,25Mhz ,) :D :smoke: :eyebrows: :cigar: :bottle: :banana:
Rezultat u 3Dmarku03 je sada 3522 ( za jedan više od mog kolege) na setovanjima od 508 GPU i 258 MEM (nisam se usudio da odradim test na Max setovanjima bez nekog boljeg hlađenja). I dalje verujem da je usko grlo maximum FSB-a od samo 166Mhz koji moja pozajmljena ploča može da ostvari.
Rezultat sam postigao uz veliku pomoć jedne šetajuće osmice, koju sam pomerao oko kartice čisto za svaki slučaj. Sutra definitivno kačim neke hladnjake na memoriju i pokušavam ponovo.
Pozdrav. :wave:

super su ti OC brojke... samo da dodam moj stari 9600pro@495/630 je davao 4005 poena u 2003ci na XP1700+@10x200Mhz. Burazer je uzeo semprona 2500+@1750Mhz(default) i sa club3d9550 256Mb@430/215 ima 3416 poena. Drajveri su isti - poslednji omegini

pozdrav

cudo od ASUSa 9550GE

Juce sam pazario ASUS 9550ge za bratovu masinu i na prvi pogled bio prilicno razocaran samom izradom karte, pogotovo sa kulerom koji deluje kao da je napravljen od plastike.
Doduse memorija je Hynix 5ns ali moglo je i bolje.

Medjutim overklokom sam dobio izvanredne rezultate:
415/285 (tj 570 posto je memorija DDR)
masina je sladeca:
EPoX 8RDA+
Athlon XP 2200+ @ 2030MHz
PQI 2x256 @ 400MHz
Softmod Catalyst 4.9 (otkljucan OC)

3d Mark 2001SE daje 11330 na 1024*768
3d Mark 2003 daje 3423 na 1024*768

Posle test OCa i utvrdjivanja maximuma memorije i jezgra kartici sam dodao bakarne Coolermaster heatsinkove na memoriju i zamenio kuler i stavio Vantec Iceberg Copper 5000rpm. I time najverovatnije izgubio garanciju ali rezultati OCa nadomescuju tu cinjenicu, a pukusacu jos malo da podignem vrednosti jer
sve je testirano kada je karta bila sa originalnim kulerom i bez hladjenja memorije.

Sve u svemu dobio sam iste performanse kao i Gigabytov Radeon 9600pro koji stoji u mojoj masini a koja je maltene ista kao bratova. Naravno ovo poredjenje drzi vodu kad je 9600pro ne overklokovan.

Poslednja izmena:
Imam asusa 9550 128bit,kupljenog pre oko mesec dana,klokovan je iz ati toola ,ali tek posto je nesto cackano u riva tuneru ili biosu same kartice(nisam ja to radio tako da se ne razumem bas extra),422mhz za jezgro i 277 za memoriju,(pasivno hladjenje) i to je dalo 3526 poena u 3d marku,na bartonu 11*200,2*256 corsaira.Misleci da cu da postignem jos bolje rezultate i ne znajuci da ne smem da diram drajvere,(catalyst 4.4) stavio sam 4.9 i time nesto poremetio tako da ne samo da nece da se overklokuje nego mi radi na 247 i 195 za jezgro i memoriju...Lekcija za ubuduce.Pozdrav

ica je napisao(la):
Notax, kako je prosao HIS sa overklokom? Jel valja sta?

Taj HIS je ubačen u komšijinu mašinu. Nije klokovan. S obzirom da mu je znanje iz hardware-a i software-a 0 (i slovima nula :D), bolje je da ostane na default. Ima ventilator, tako da pretpostavljam da GPU može bar 450 Mhz, dok je memorija 5 ns, pa pretpostavljam da ne može mnogo preko 230 Mhz za memoriju.

Ivan_026 je napisao(la):
Imam asusa 9550 128bit,kupljenog pre oko mesec dana,klokovan je iz ati toola ,ali tek posto je nesto cackano u riva tuneru ili biosu same kartice(nisam ja to radio tako da se ne razumem bas extra),422mhz za jezgro i 277 za memoriju,(pasivno hladjenje) i to je dalo 3526 poena u 3d marku,na bartonu 11*200,2*256 corsaira.Misleci da cu da postignem jos bolje rezultate i ne znajuci da ne smem da diram drajvere,(catalyst 4.4) stavio sam 4.9 i time nesto poremetio tako da ne samo da nece da se overklokuje nego mi radi na 247 i 195 za jezgro i memoriju...Lekcija za ubuduce.Pozdrav

Nije to komplikovano. Treba da namestiš Riva Tuner i odatle da uradiš otljučavanje u ati2mtag fajlu u kome je zaključano klokovanje. Potraži tread u kome se o tome govori.

notax je napisao(la):
Ima ventilator, tako da pretpostavljam da GPU može bar 450 Mhz, dok je memorija 5 ns, pa pretpostavljam da ne može mnogo preko 230 Mhz za memoriju.
Mislis maximalno oko 450 za jezgro ? Ne zavaravaj se, i te kartice imaju neke limite. Da zabodes sa bilo kojom 9550 400/250 bez dodatnog hladjenja pa da se sutnes u .... :)

Asus Ati 9550...
Ati Tool je nasao max core/mem 410/243.
Meni je to dovoljno s obzirom da je mem hynix 5ns. U 3dmarku2001 to je 10985 poena. U pitanju su originalni catalist 4.10 drajveri.

Pozdrav

Toma37 je napisao(la):
Asus Ati 9550...
Ati Tool je nasao max core/mem 410/243.
Meni je to dovoljno s obzirom da je mem hynix 5ns. U 3dmarku2001 to je 10985 poena. U pitanju su originalni catalist 4.10 drajveri.

Pozdrav
Pa naravno da je dovoljno. Neki ljudi misle da ce od 9550 da naprave 9600pro... Pa ne moze bas za duplo manje para da se dobije ista kartica. Ne treba se zamarati sa 10-20 MHz jer zaista nista ne znace a gubi se skoro sigurno na stabilnosti i na zivotnom veku kartice (jeste jeftina ali zasto je spaliti bez potrebe ?). Najbolji overclock je uvek maksimalni moguci bez dodatnog hladjenja a sa relativno normalnim zagrevanjem komponenti kartice.

Marti Misterija je napisao(la):
Probao.. core moze jos gore jedno 25mhz a mem samo 5mhz... nema potrebe, sve ostaje na 400/240, rock solid. Za ove pare 9550 je premija stvarno!
Vidis Marti, moja Sapphire radi na 440/260 (ali mi se cini da je razumno 400/250) a memorija je 5ns cak i ne znam koja - nisam uspeo da prokljuvim natpis na modulima ali se timing jasno vidi. Hocu da kazem da timing ne igra bas neku ulogu. A zaista je glupo smarati kartu za par MHz vise.
Sto se kartice tice apsolutno se slazem: 9550 je, za cenu po kojoj se prodaje, stvarno premija.
@Toma: sa originalnim Catalystima se neces naigrati na 410/243 :)

Poslednja izmena:
Minja je napisao(la):
Sto se kartice tice apsolutno se slazem: 9550 je, za cenu po kojoj se prodaje, stvarno premija.
@Toma: sa originalnim Catalystima se neces naigrati na 410/243 :)

Ako mogu da prodjem 3dmark, ne vidim zasto ne bih mogao i da se igram na tim setovanjima sa originalnim drajverima. Treba samo otkljucati zakljucano (sto se moze i iz rivatunera i iz ati tool-a 0.22). No, skinuo sam modovane drajvere sa catalystom 4.11 pa cemo da ih probamo. Tu overklok nije problem.
I ja se slazem s tim da je r9550 best buy kartica trenutno u klasi do 100e.

Pozdrav

Moze se reci best buy u klasi do 80 e :) . Neznam , na kraju , kakvu korist ima ati od ove kartice , jer pravi sam sebi konkurenciju tu mislim na 9600 ,mada koliko mi se cini sada se neke 9600 prodaje pod imenom 9600 pro , ili se tu krije nesto drugo ... Stvarno zasto nije jednostavno snizio cene 9600 kartica vec "izmislio 9550". Da li je bas isti gpu rv350 kod 9600 i 9550. Da nisu kod 9550 sa "nekom greskom" ?

Gigabyte ATI 9550, potpuno isti layout kao Asus 9550 GETD. ATI Tool findmax core stao na 419, mada radi i na 430. Memorija hynix 4ns. ide do 275. Takodje i Eagle 9550 sa cenom dosta ispod 60e postize iste rezultate.
Pored nasviravanja doticnih kartica sa 9550 cipom, uopste se ne pregrevaju narucito, mada je preporucljivo aktivno hladjenje.
Sve u svemu mislim da se nikada nije pojavio ovakav graficki cip (kartica) sa toliko visokim PR rejtingom :D.
poz

Kad idem na Find Max GPU stane mi na 375,i nesto ispise ako hoces vise,promeni vrednost u up_ovr_proc u Atitool.ini,ali te linije tamo uopste nema. Znaci stao je na tacno 50% od default kloka.
Za memoriju mi je trenutno stigao do 277 MHz,probacu dalje,ali ne znam da li je opasno bez dodatnog hladjenja.

citajuci komentare na ovu temu vidim da ima dosta onih koji imaju problema sa overclockovanje 9550. obzirom da cu sutra imati na raspolaganju jednu asusovu 9550 moze li neko da kaze sa kojim alatom i kako (nemora opsirno, moze i link), cisto da ne gubim vreme na probleme koje su neki vec iskusili i znaju u cemu je caka. hvala.

Update: Sapphire 9550 128 Mb 430/270 rock stable - NFSU2 satima radi perfektno. memorija je od 5ns bez dodatnog hladjenja. U sobi je, doduse, prilicno hladno :). Npr temperatura Northbridge-a je 24 stepena ....

cebactokpatop je napisao(la):
citajuci komentare na ovu temu vidim da ima dosta onih koji imaju problema sa overclockovanje 9550. obzirom da cu sutra imati na raspolaganju jednu asusovu 9550 moze li neko da kaze sa kojim alatom i kako (nemora opsirno, moze i link), cisto da ne gubim vreme na probleme koje su neki vec iskusili i znaju u cemu je caka. hvala.

Samo skini najnovij Omega drivere, sve potrebno ide uz njih...
http://www.omegadrivers.net/

Asus 9550GE

Asus Ati 9550...
Ati Tool je nasao max core/mem 430/281, stabilno radi u FarCry i Doom-u na toj frekvenciji... Koristim omega drajvere.... :-devil-:

Mada mislim ipak da je bolji izbor kupiti polovnu 9600 Pro za 90 do 95 jevreja... :cigar:

ica je napisao(la):
Cekaj, bre. Jel moguce da samo ovaj moj HIS nece da oveklokuje, a sve ostale hoce? Meni FindMaxCore se zakuca na 252MHz!?! Jel moguce to da je do ploce(MSI KT3Ultra sa XP1600+) ili memorije(512MB na 266MHz) ili neceg treceg??????

Zdravo...
Ako mogu ta te utesim nisi jedini i kod mene se pojavio slican problem:
Nabavili smo iz bgd_a par kartica Connect 3d 9550. Drugar (sasami)je svoju odmah otvorio i sebi dodelio kartu sa 5 ns, a meni sa 4 ns .Na svojoj kartici stavio je "osmicu" katalist 4.11 i stavio iz prve 450/240 to je radilo memomrija preko 240 nece, a ati tool lepo radi...
Kod mene eto da skratim atitool zakuca odmah, ma nemoze se nista uciniti
i tako na nevidjeno probam 375/240 , 400/240 (doom3 & farcry probani ) ,450/240 ja nisam stavio osmicu , nadjoh nesto (mnogo)manje. iako je memorija 4ns ni ova karta nije htela vise od 240 mhz (mada su mem.tajmizi tvrdo stegnuti to se mora priznati). Verujem da je connect 3d
izmesao memorije od 4 i 5 ns na jednoj kartici - 4ns gore 5ns dole ili obrnuto. DA se ta tvrdna potvdi/opovrgne potrebno je skinuti kuler, ali ja to necu uciniti.

To sto atitool ne radi kako treba,ne verujem da je u pitanju kartica, vec sistem koji je kod mene preziveo promenu par gfx kartica i zamenu x verzija omega i catalist drajvera :crash: Iscedicu XP do kraja pa kad se totalno s@#!@e instaliracu ga nanovo :-devil-:

Nazad
Vrh Dno