Šta je novo?

HDD za Storage od 2TB

A sad da se bacim na prebacivanje podataka.

Prilozi

• 3.jpg
    3.jpg
    118.4 KB · Pregleda: 81
  • 4.jpg
    4.jpg
    126.5 KB · Pregleda: 82
  • 5.jpg
    5.jpg
    121.3 KB · Pregleda: 69
Poslednja izmena:
Mogao si bas i oba screen-a da okacis, kad si vec pazario dva komada... ja isprva pomislio da ti je ono slicka drugog, pa vidim transfer i odmah pomislim "auh, al' je ovaj drugi losiji!"... da bih tek onda primetio da je tu rec o 6400AAKS :p

A mogao si i neku HD Tach slicku pride :)
Ali dobro, i HD Tach i HD Tune rezultati mogu i kasnije... puni, prazni, fragmentovani il' ne - za testiranje u ovim programima to nije bitno :smoke:

Poslednja izmena:
Evo dodao sam i drugi gore, a onaj AAKS sam ubavio cisto zbog poredjenja.
Nego sad sam stavio HD Tach 3.0.4 verziju, ali nece da mi radi pod Win 7, trazi mi XP.

Bolji ti onaj jedan komad... za nijansu :p

A za HD Tach i Win 7 - samo mu baci compatibility mod za XP ;)

Evo i toga.

Prilozi

• 6.jpg
    6.jpg
    176.1 KB · Pregleda: 70
  • 7.jpg
    7.jpg
    174.2 KB · Pregleda: 60
jedno pitanje na brzaka:
Da li je instaliranje programa/igara (od 10+ GB) primetno brze ako se instalira sa jednog harda na drugi u odnosu na koriscenje samo jednog HD-a.
Poceo sam da drzim instalacije na vecem hardu pa ih po potrebi instaliram na sistemski, pa zato pitam...

naravno da je brze....
inace i ja sam uzeo samsung 2TB (chinez) iste score imam kao i Geble

Da osvežimo malo ili da otvaramo novu temu - 3TB WD Green diskovi, preporuke, iskustva? Vidim da ih ima već za ~110€ po cenovnicima, zvuči primamljivo, bar za nas sa malim brojem mesta za diskove. :)

Cisto da dodam pre dva dana sam pazario WDC WD20EARX-00PASB0 sata 3 7200rpm 64mb kesha green serija 2tb formatiran 1.91tb seek time 2ms burst preko 250G odlican je za cifru od 7200 dinara sledeci bolji je black serija koja je 13500dinara nemam potrebe za tim iako garancija na black je 5 godina na ovaj koji sam ja uzeo je 3 godine malo je topliji 36-38 stepena mu je radna bez hladjenja i naravno 29db mada zanemarljiva je buka :Dxx

drugari, toplo vam preporučujem da zaobiđete WD Green u širokom luku, najmanji je problem što im performanse drastično padaju sa procentom popunjenosti diska (a performanse im nisu neke ni kad su 100% prazni btw) već je problem što nenormalno riknjavaju! barem je moje iskustvo takvo, od 12 kom WD20EARS 10 kom je crklo u roku od 6 meseci, svi su naravno reklamirani i bez pogovora zamenjeni, a od tih 10 da kažem "novih" 2 su crkla u roku od 2 meseca tako da sam ih rasprodao budzašto i prešao za 3TB diskove na Seagate Barracuda XT ST33000651AS a za 2TB diskove na WD2002FAEX. početkom novembra će biti tačno godinu dana kako su stavljeni u server i za sada rade bez greške (pu pu, da ih ne ureknem :) )

Cisto da dodam pre dva dana sam pazario WDC WD20EARX-00PASB0 sata 3 7200rpm 64mb kesha green serija 2tb formatiran 1.91tb seek time 2ms burst preko 250G odlican je za cifru od 7200 dinara sledeci bolji je black serija koja je 13500dinara nemam potrebe za tim iako garancija na black je 5 godina na ovaj koji sam ja uzeo je 3 godine malo je topliji 36-38 stepena mu je radna bez hladjenja i naravno 29db mada zanemarljiva je buka :Dxx
"Seek time 2ms, burst preko 250G (250 *cega*?)"... s' ti jeo bunike, drmnuo koju duplju ljutu or what?

Izgleda... posto ih na burst-u vec oprase posteno :D

Čisto da se upišem i kažem da je meni otkazao WD Green EADS model od 2TB.
Jeste da ga nema više u ponudi ali potvrđuje da je Green problematična serija u WD ponudi.
Najmlađi od svih diskova, radio 1 i po godinu, aktivno hladjen od početka nije prelazio 40C u najtoplijim danima (diskovi su mi poređani u 5,25" rack).
Manifestacija problema na linku ispod:

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?268841-WD-EADS-Fail

Poslednja izmena:
Da ne listam celu temu,samsung je otisao na paprenih 100e,wd green izgleda ispada iz razmatranja zbog ociglednih cestih otkazivanja...
kakvi su seagate diskovi od 2tb?oni su prvi najjeftiniji posle wd-a?
(imam vec jedan f4,ali mi on sluzi kao backup svega sto imam na razlicitim masinama i za sad je ok sto se tice buke i zagrevanja)

Poslednja izmena:
ufff ja bas stavio na limundo moj hard za 10din 1TB samsunga :(

vidim da su cene otisle u nebesa za hardove

ako nekom treba da ne ode u bescenje taj samsung sa garancijom od 2 godine je moj ;)

Poslednja izmena:
Nisu normalni sa cenama, najbolje je sacekati

Nisu mnogo poskupeli ovi samsung HD204UI 2TB, zadnja cena je bila 6200 u E*miju kad sam ja kupio, sad je isti taj HDD 11.999 :), doduse u Gra**olu je 17.000 :).

Poslednja izmena:
Pa i nije mnogo... sta je to, nije ni 100% poskupljenja :p

Pa i nije mnogo... sta je to, nije ni 100% poskupljenja :p

Kako gde - negde je i preko 100% :bottle:

Sve mi se vise cini da se cene nece vratiti na staro u skorije vreme, cak i kad se svi proizvodni kapaciteti osposobe - jednostavno je svim proizvodjacima u interesu da cene budu vece, a ti cik koristi komp bez HDD-a :smash:

Pročitao sam negde da se kriza sa hardovima neće srediti još 9 meseci tek tad ćemo imati stare cene...:(

Odradio sam ovu "wdidle3/S300" komandu i pošto imam 3 wd diska iz mašine u potpisu od kojih je ovaj od 500GB sistemski, to vreme mi se podesilo za sva tri harda na 300sec(5min.)
a hteo sam samo za wd20earx. Kako sada da znam koliko je bilo default vreme za WD640AALS i WD500AAKS i kako da im vratim isto na default.
Još jedno pitanje: Pošto mi je konfiguracija u biosu za SATA bila AHCI a za potrebe ovog tweak-a sam prebacio u IDE da li da ostavim IDE ili da vratim u AHCI?

Bolje je u AHCI rezimu raditi, ali ako koristish Windows, nema neke velike razlike.

Cene hard diskova ce tek da rastu,a stabilizacija trzista se ocekuje tek u drugom kvartalu 2012 godine.Prema strucnim procenama proizvodjaci nece uspeti da prebace proizvodnju iz 2010,u 2011 ona ce biti smanjena za 10-20%.Glavni problem je sada ogroman novac koji je potrebno uloziti u nove masine,prostorije,hale i plate za radnike koji su radili bla bla kako vec navodi magazin forbs.
Neverovatno (barem meni)je da su svi proizvodjaci diskova pogodjeni ovom poplavom jer su se fabrike za odredjene delove svih proizvodjaca nalazile na tajlandu?!
Cene su tek juce pocele da rastu sirom sveta,nase uvoznike ne zelim ni da komentarisem sto se cena tice.Ono sto je sigurno lose jeste da cene i u 2012 nece drasticno padati jer je potrebno vratiti ulozen novac u nova postrojenja kao i sanaciju vec postojecih.
izvinjavam se moderatorima ako ovom komentaru nije ovde mesto.

^

HD204UI je vec otisao sa 12,999 na 15,999 :zgran:

Bolje da onda ulazu pare u SSD razvoj i proizvodnju nego da dizu ovu iz mrtvih :trust:

Poslednja izmena:
Vrh Dno