Šta je novo?

HDD za Storage od 2TB

Svako ima neka svoja iskustva, ja konkretno sa WD diskovima prilično pozitivna, uvek sam koristio wd a i dalje ću, jedino mi se ne sviđa što su ovi noviji modeli tipa 500GB-1TB prilično vrući tokom rada ali još mi nijedan nije riknuo (na jednom iz 2004 god pojavili su se loši sektori ali šta je sve doživeo nije ni čudno)...
Uvek će biti onih sa dobrim iskustvima sa "ovim" a loših sa "onim" hdd-ovima tako da tu nema pravila...
A kačenje na žvio ne mora svako da praktikuje :)

Na zivo pijte pivo cheers(umerene kolicine i da posle ne vozite kola, motocikl pa cak ni bicikl...)
ili JOS BOLJE u zivo vodite ljubav ... :D

Znam da nije bas za ovu temu ali je problem nastao posle ubacivanja novog harda.
Znaci, kuciste se jaaaaaaako greje jer je lepo "ususkano".
U principu bas me briga, ali se plasim da nesto ne pregori.
Citao sam da noviji kompjuteri ne dozvoljavaju tako nesto vec se automatski gase. Da li je to tacno?
Mislio sam da nesto preduzmem oko hladjenja tek ako se to desi.

kako mislis usukano ?
Napisi sta imas od ventilatora u kucistu, koji kuler za CPU i nemoj da drzis kuciste u nekoj rupi od stola gde mu ne dolazi svez vazduh

Imam mislim dva ventilatora od kojih jedan duva gore a drugi sa strane kucista.
Kuciste je u klasicnom kompjuterskom stolu, gore ima 30 cm prostora, pozadi je pola otvoreno, a sa strane ima po oko 1cm levo i desno. Kompjuter je bas u uglu sobe (nema promaje).
Dugo vremena je radio u ovakvim uslovima bez problema ali sa novim hardom primecujem da je mnogo toplije.

Ja sam uzeo WD 2 TB i zadovoljan sam. Jedino mi je zao sto nemam plocu koja ce da podrzi USB 3.0

Ja evo imam Samsunga vec nekih mesec dana i zadovoljan sam. Kad ga ne koristim uspava se, pa kad nesto pokrecem sa njega treba malo vremena da se probudi... to zna da smori ali moze u windowsu da se iskljuci (kod mene je Win 7 64bit).

Moje iskreno misljenje je da je Samsung tu i najbrzi (manje bitna cinjenica; ipak je storage hard, najverovatnije) i najtisi (verovatno nesto bitnija), a mozda i najhladniji (relativno... sve je to hladno ;)).
Uostalom, zato i uzeh dva komada.

Ali isto tako mislim i da taj F4EG od 2TB neces bas tako lako naci...

Ustvari, jedino bitan kapacitet i mozda duzina garancije pored same cene. Ostalo ne moze da pogresi jer su razlike suvise male a disk je namenjen za storage.

Moje iskreno misljenje je da je Samsung tu i najbrzi (manje bitna cinjenica; ipak je storage hard, najverovatnije) i najtisi (verovatno nesto bitnija), a mozda i najhladniji (relativno... sve je to hladno ;)).
Uostalom, zato i uzeh dva komada.

Ali isto tako mislim i da taj F4EG od 2TB neces bas tako lako naci...

Moje iskustvo sa posedovanjem Samsung i dosta ugradjenih WD Green u druge masine, same shit different package. :p
Temperature i buka su tu negde, performanse nisam merio doduse.

U sustini se slazem sas vas :p sto se buke i temperature tice... te nam ostaju samo performanse :)

To sam poredio, i tu je Samsung (nesto) brzi... ali, em je to manje-vise nebitno, jer je ipak storage hard u pitanju... em sto je WD po ovom pitanju prilicno "razudjen", da tako kazem, pa imaju bar tri Green modela od 2TB - gde ima i onih sa po tri ploce (667GB po ploci), ali i onih starijih sa po cetiri ploce (500GB platter), dok je F4EG iskljucivo sa tri ploce od po 667GB. A otud i te razlike u brzini :)

Poslednja izmena:
Jel ima na prodaju neka od radnji F4 samsung, nema ga niko zivi vec duze vreme...

Ako ga nema tesko da ce i biti, kontam zbog kupovine Samsunga od strane Seagate-a.

Rekose da ce ga biti, tako su mi rekli na dva mesta da cekaju da stigne kolicina....

I ja ga trazim vec dve tri nedelje :(
Sve sami kinezi ako i nesto nadjes od 204-vorke.

A bre, aman, nemoj uopste da se obazires dal' je made in China ili pak made in Korea... nista ne fali kinezu.

Mene cudi sama cinjenica da je uspeo negde da ga iskopa :)

Pa pisi ovde, sta cekas, uzecu ja kineza, no problemo ;)

TT Pro by SGS-SCL

Zar on nije bio povoljniji od ears/earx wd-a ili bar sa nekom slicnom cenom, ovo mi deluje sad skoro 1K din skuplje...

Bio svojevremeno na akciji za ~6500, pa i nesto nize... ali to je proslo :)

2 slobomo:
More, ima li ovoga na lageru... ili samo pise u cenovniku? ;)
Jer svi znamo pricu o tarabi i onome sto pise na njoj... :p

Ja ih zvao, i kao da im isporuce iz macaina ili odakle vec al kad sam ih pitao da prvo provere dal je koreanac...
Evo onaj shop mi se nije ni javio dal je kinez ili sta vec.

Vrh Dno