Niti sam nestao, niti me neko oterao, ali zaista, u čemu je svrha objašnjavanja detetu da njegova omiljena lizalica nije najbolja na svetu? Pa njemu je savršena. Čitajući poruke korisnika CAR mogu da zaključim samo da je srednjoškolac. I to ne jedini. Šta reći ljudima kojima osim rada sa fajlovima ništa drugo i ne postoji? Ima dosta i onih kojima osim više frejmova u igricama ništa drugo ne postoji. Brzinu sistema, uključujući i operativni sistem, ne diktira samo rad sa fajlovima. Ali, zaista, dovoljno je videti komentar da SSD ubrzava multitasking i sve je jasno...
Nevezano za to, treba prvo naučiti kako se koriste forumi. Napisao sam koje je moje _mišljenje_ i isto obrazložio. I stojim i dalje iza svega napisanog. Probao sam SSD, koristio sam i Raptor i SAS (i SATA, IDE, MFM i RLL). I nisam trčao da ih kupim. Za SAS mislim da za određene sisteme i servere itekako opravdava cenu. Ko baš ima para, topla preporuka. I SSD je cenovno daleko iznad diskova za mase, a smatram da pouzdanost i trajnost nisu ni prineti ni običnim diskovima. Time su vrlo upitni za okruženja koja ne pitaju za cenu. A to, po meni, SSD čini nebulozom (ne samo to). Što se buke Black diskova tiče, ja uglavnom radim u tišini. Samo ja i komp u prostoriji, zanemarljivo malo spoljnih zvukova. Nemam problem sa bukom diskova. Pritom pola prednje maske na kućištu nema, pa se interni zvukovi kompjutera više čuju. Ipak, buka je veoma subjektivna, pa svako mora da proceni za sebe. A šta je instalirano od programa na mom kompjuteru, zaista je moja stvar. Samo sam naveo da nije u pitanju neka gomila softvera. Opet, očigledno, pogrešnoj publici, jer ako nekome sistem glatko staje na 60 GB, jasno je da slabo šta na njemu i radi.
Na kraju, treba samo da se zapitate koji je cilj vaših poruka? Trebalo bi da pomognete pokretaču teme. Ja sam svoje iskustvo i preporuke izneo. Objasnite mu na koji način će SSD za sistemski disk da mu donese poboljšanje u navedenoj primeni 24/7 download-a, odnosno zašto mu se to isplati. Sigurno je da će čovek moći posle da odluči šta mu je najbolje.
@[SAJ]ber Kurajber
Ako nešto povećava komfor, ne znači da nije bacanje para.