Šta je novo?

HDD za 24/7

To je onda super - lepo tebi, lepo i meni :smoke:

Slažem se! Za storage disk je odličan, niske temperature, duža garancija, preporuka svakako!

Poslednja izmena:
Izgleda da je WD otkinuo lepo parče kolača sa Red-om, pa su iz Seagate-a ovo videli i rešili da i oni izbace NAS Ready HDD.
Videćemo kako će ići, ali lepo je da se i konkurencija pojavi sa nečim sličnim, ako ništa, zato što će tako pritisnuti WD da bude na oprezu i zadrži kvalitet, ali i koriguje cenu.

Momci, na osnovu ovoga što pročitah, uglavnom preporučujete WD Red seriju? Pošto se razmišljam da dodam još jedan disk od 2TB na postojeću konfiguraciju, pa sam na osnovu onoga što piše ovdje mislio da uzmem "2TB WD Caviar Red WD20EFRX, 64MB, 3 godine garancije". U zadnje vrijeme ne ostavljam kompjuter uključen 24/7, ali 3 godine garancije u poređenju sa 2 kod Green serije su ipak bolje :)

Dakle, da uzimam ovaj Red ili imate neku drugu preporuku? Unaprijed zahvaljujem.

Da, biće za storage. Uzimam onda :)

Hvala.

Jel imao neko probema sa red-om da mu se cuje piskav zvuk iz hdd-a? Npr hard kad krece da radi ubrzava i onda posle par sec barem kako sam gledao na yt snimku uspori i cuje se jedva blago zujanje a kod mene se konstantno cuje taj piskav zvuk i posle par h upotrebe -.- U raznoraznim programima pokazuje da je hard ok, svakako planiram da uzmem jos 1 red ali od 3tb ali ne znam sta da radim sa ovim, msm ako ga odnesem na reklamaciju oni provere a sve je ok sto se zdravlja harda tice nema losih sektora itd hoce li ga zameniti za drugi ? Zato pitam jel neko imao problema pa da znam sta se desava oko reklamacije ako se tako cuje .....

Red od terabajta koristim kao storage nekih mesec dana. Iskustva su mi kao i kod drugih, najtiši i najhladniji hard diskovi.
Ako se pozoveš na garanciju a disk nema loših sektora i svi ostali parametri su mu ok, pretpostavljam da ti ga neće menjati.
Nazovi ovlašćeni servis prvo i izloži im situaciju, možda bi to bilo najbolje za početak.

Ako možeš ikako da snimiš taj piskutav zvuk, to bi ti bilo najbolje. Za naše servise samo dokaz kod ovakvih slučajeva. U suprotnom ćeš verovatno samo ostati bez harda na par nedelja.

Videcu kad uzmem ovaj od 3tb da ovaj od 1tb onda odnesem licno u servis pa nek ga ukljuce i pogledaju ( ne ovlasceni servis nego u NS servis alt*ja) i nek proslede dalje sa zapisnikom. Fora je sto su temperature normalne sve je normalno, posle dosta citanja neleteo sam na par postova i kao taj problem je doveden u vezu sa mehanikom ili sa kalibracijom temperature e sad ko zna sta se desava :) Neki gremlini mi se uvukli u hard i guslaju :D

Moze neka sveza preporuka za 2TB HDD ? Isto 24/7, samo storage ali je bitna i brzina koliko je to moguce. Da li 2 RED-a u RAID0 ili RE4 model od 1 TB? Glavna stavka pouzdanost pa onda sve ostalo..

Izvini DoX, da se nadovezem na tvoje pitanje :)

Da li je ovo sada normalna cena WD RED-a od 3TB (~14.000 dinara)?
Valjda ce biti poskupljenje zbog povecanja poreza sa 8% na 20%, pa da li da cekam ili uzimam sada...

Meni je bitnija pouzdanost od cene ali recimo da preko 12000 max ne bi dao za HDD... Eventualno da uzmem jedan od 1TB pa da pravim RAID, ako su RED od WD-a dobri za to...

Da li neko ima iskustva sa Seagate NAS HDD-om ST4000VN000?

Da li je bolja kupovina (vidim da je malo skuplji) od Western Digital Red-a WD40EFRX?

Nebitna je veličina (bilo koliko TB da ste koristili).

U ovoj kategoriji dao bih prednost wd red disku, bez obzira na to koji je jeftiniji.

Vrh Dno