Pa on i nije trazio 15 vec 6-8 jezgara a zasto da ne? Najbolje da se vratimo na dual core po tebi
Tačno,veoma dobro si me ukapirao. Ja tražim do 8 jezgara na desktop mašinama, 15 je svakako nepotreban luksuz. Oseća se da u zadnjih 3 godine nedostaje inovativnosti od Intela, pogotovo od kada je AMD napravio katastrofu zvanu Bulldozer...
Evo malo vise detalja o Haswell-u.
IDF 2013: Intel Details Haswell Microarchitecture, New Overclocking Features and 4th Generation HD Graphics Core
http://wccftech.com/idf-2013-intel-...ing-features-4th-generation-hd-graphics-core/
po ovome znaci da je bclk (aka fsb) otkljucan![]()
Cini mi se da im je to jedina sansa da nam uvale quadove pred izlazak hexa korova sledece godine sa Broadwell-omKoliko god mi mislili da cemo da napravimo dobar deal sa OC-om non K modela necemo
Kvadovi ce da vrede koliko i Core2Duo posle kvadova a dacemo recimo bar 150-160e za CPU
I dalje mislim da je onaj ko je kupio Sandy kada je izasao najbolje prosao. Nadam se da gresim...
Postoji dobar razlog za to. Prodaja mobilnih racunara je davno nadmasila prodaju desktopa, zato i Intel i AMD uglavnom unapredjuju graficke mogucnosti svojih procesora.
Ljudi sve vise gledaju laptop, tablet, HTPC i slicne racunare. Desktop kuciste je mnogima na poslednjem mestu kada je izbor nove masine u pitanju. Zapravo samo gejmeri i ljudi kojima komp sluzi za posao razmatraju desktop.
Cini mi se da im je to jedina sansa da nam uvale quadove pred izlazak hexa korova sledece godine sa Broadwell-omKoliko god mi mislili da cemo da napravimo dobar deal sa OC-om non K modela necemo
Kvadovi ce da vrede koliko i Core2Duo posle kvadova a dacemo recimo bar 150-160e za CPU
I dalje mislim da je onaj ko je kupio Sandy kada je izasao najbolje prosao. Nadam se da gresim...
Evo malo vise detalja o Haswell-u.
IDF 2013: Intel Details Haswell Microarchitecture, New Overclocking Features and 4th Generation HD Graphics Core
http://wccftech.com/idf-2013-intel-...ing-features-4th-generation-hd-graphics-core/
Kod Haswella je druga prica sto se overklokovanja tice. Svi modeli ce moci da se overklokuju preko FSB-a daleko bolje od Sandy i Ivy-ja. K modeli ce standardno imati otkljucan multiplier ali kazem fino klokovanje ce biti moguce i bez njega.
Sad sam preracunao i 4670k ispada 20000 dinara. 3570k je sada 21000, da li to znaci da ce da smanje cenu 3570k ili ce 4670k kod nas da ide preko(pretpostavljam oko 25k dinara)?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari