Danas sam po prvi put instalirao sve novo u kucistu bez ikakvih guidova. Za razliku od proslog puta kada sam sa AMD-om imao problema i pricvrscivao plocu direktno za kuciste bez srafova ili metalne plocice za EVO212 sada je sve bilo korektno.
Uzeo sam i7 4770k sa G45 MSI Gaming Z87 plocom. Trenutno sam prezadovoljan. Idle temperature su 20-23c a u Prime95 dva jezgra idu na 80-82 dok druga dva na 70-72/3. Da li je moguce da do te razlike dolazi ukoliko sam pastu stavio vise na jednu stranu pa ono kao razlika u temperaturi ? Noctua pastu sam uzeo, nisam uspeo da je istiskam u obliku loptice na sredini kao sto radim pa se malo razvuklo i bio sam skeptican medjutim kad sam startovao sistem sve je okej.
Osim te temperature, koja je na 1.200 voltazi posto je ukljucen turbo i sve po defaultu kontam da je to okej i da mogu ocekivati neki solidan klok na 4.2/4.3 sa max 1.200 ali stabilnom voltazom i tim temperaturama u prime95 ?
Stavio sam i drugi kuler na evo212 tako da je sada push/pull kombo, iza na kucistu nekih 10-ak cm imam jos jedan 120mm da izvlaci i gore na kucistu nekih 1cm direktno od evo212 radijatora jos jedan 120mm. Na kucistu sa strane sam stavio jedan zbog graficke dok napajanje ima svoje i poprilicno je hladno tokom benchova. Sve u svemu zadovoljan sam procesorom za pocetak. Performanse su drasticno vece imajuci u vidu da sam i 7950 zamenio za gtx770, uvek sam mislio da iz nekog razloga fx8350 radi losije nego sto bi trebalo na masini sa istim komponentama ali je ovo druga prica.
Idem redom, jedan ssd pa onda bolje hladjenje mada jaci klok mi uopste nije potreban trenutno, cak sam i na stocku sasvim ok ali opet bih da predjem tu "magicnu" cifru od 4.0 na kojoj sam bio sa amd-om. Da li Noctua ili nego vodeno, otom potom ima vremena do jakog leta.
Sad samo jos da nadjem solidan guide za overklok i da se informisem vise o svim ovim opcijama u biosu jer ih ima dosta vise od AMD-a.