Šta je novo?

Haswell

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
malko vise , sa 4,3ghz meni ni na jednoj igrici tipa crysis3 kad pregledam ocitavanja posle par sati ne prelazi 80C...

Sa cim ti to hladis i koji ti je VCORE ? Meni u Crysis 3 sa 1,280V i 4,2GHz ne prelazi 65C i kakvo ti je kuciste.

Da nije malo veliki napon?Kod mene na 1,225 radi na 4,3.
Nestabilno ***** na bilo cemu ispod 1,265V u BIOS-u a ploca mu doda jos 0,015V kada se optereti u prime 95 bez AVX-a i BF4. Zasto mu doda tih 0,015V ne znam nisam pametan :(

Nestabilno ***** na bilo cemu ispod 1,265V u BIOS-u a ploca mu doda jos 0,015V kada se optereti u prime 95 bez AVX-a i BF4. Zasto mu doda tih 0,015V ne znam nisam pametan :(

Zato što je tako podešena (LLC, C-states...), to ti moraš namestiti ako želiš drugačije.

Da LLC je odvrnut do daske, sve zivo podeseno na extreme :d Svi C-states su upaljeni, valja li sta od tog gasiti smanjivati ?

Probaj sve osim C1E i EST da pogasiš (C3, C6...) i tako i drži - moj ti savet, a prvo probaj i njih tj. sve da vidiš šeta li onda. I nemoj poslednji LLC, izaberi pretposlednji on je kod ASUS-a najtačniji, poslednji isto ume upravo da prepuca napon. Ima tu kod haskija još par stvari ali to nisam ulazio u detalje ne zanima me, pa pitaj nekog drugog, ili potraži sam po netu...

To cu probati sutra, SSD ce da pomogne sa propalim pokusajima OC :D I gledam da nabavim be quiet! Dark Rock Pro 3.

4770k 4.4Ghz na 1.22V i H100i sa jet flo 120 ventilatorima u push konfiguraciji. Mnogo nize temperature sa ovim ventilatorima, stock su njesra zesce i bucni su strasno cak i na low rpm.

I like it :D Nista od 4,4GHz, mnogo gladan moj i5 :(

.

Posle vernosti AMD-u koja je trajala vise od decenije, presao sam na Intel CPU. Da ne duzim, i5-4670K, Gigabyte GA-Z87X-UD5H, 2 x 8GB 1600MHz Kingston CL9, 250GB Samsung 840 EVO, ATI FirePro V3800. Racunar radi odlicno za moje potrebe - to mi je glavni poslovni racunar. Medjutim, takt CPU-a i temperature me zabrinjavaju. Maksimalni stabilni takt koji sam uspeo da postignem je 4.2GHz. To mozda i ne bi bilo tako strasno, da mi za to nije potrebno 1.25-1.27VCORE. Uz to, temperatura CPU-a odlazi na 100C kao od sale. CPU hladim waterblockom sopstvene izrade, koji se vec ranije pokazao kao veoma dobar. Naleganje waterblocka je provereno, postoji i bacplate...dakle, sve optimizovano do maximuma.

Sve mogu da prihvatim, ali CPU temperatura mi bas bode oci. Ima li nekih sugestija?
.

Skalpiraj, probaj neki vazdusni ako imas da pozajmis, jer moj Hyper 212+ hladi 4,2GHz na 1,280V pri 100% opterecenju u prime 95 25.11 small fft test.

Sinoc sam skinuo IHS sa 4770k posto nisam bio zadovoljan temperaturama i hteo sam da promenim stock pastu. Stavio sam Arctic silver 5 dok mi ne stigne Coolaboratory liquid pro. Ocekivao sam da AS5 vec u startu ponudi bolji prenos toplote na ihs od fabricke paste, medjutim to nije slucaj. Na leru mi je temperatura sada 40 stepeni, a ako upalim prime95 za sekund skoci na 100 stepeni. Proverio sam sve vise puta, sve je montirano bez greske, ostaje mi samo da mislim da je problem u samoj pasti ili sam kuler, odnosno H100i. Sta vi mislite o tome?

Pretpostavljam da si odradio celu "proceduru": skidanje silikona, šmirglanje IHS-a...?

Može biti pasta, posebno ako je stara..

.

Mislim da je jedini pravi nacin skidanje IHS-a, metalnog stita oko socketa i postavljanje coolers ili WB-a direktno na core.

Necu da idem ekstremno. To je vec dosta slozeno, ja hocu da stavim samo drugi termalni prenosnik toplote, i ako se to pokaze dobro, stavicu opet silikon i procesor ce biti kao nov.

Sve ovo oko skidanja delove i rastavljanja, pregrejavanja i svaceg ostalog zanima me da li je uopste moguce koristiti i7 4770k sa 1.200 voltazom na neki 4.2/4.3 overklok (EVO 212) bez cimanja da li ce se desiti ostecenje ili smanjenje performansi ? Planiram pre leta da uzmem neko vodeno do 15k ali trenutno je jedino ovo resenje. Takodje noctua nt-h1 pasta je ok ? Uglavnom sam bio sa AMD-om i uglavnom je sve delovalo "hladnije".

To da je AMD hladniji okaci macku o rep :d Moj phenom II 955Be na 4GHz jeste radio na 55C max, ali zato ugreje celu sobu brate za 1-2C na sat, samo on da radi. Ali isto radi i haski :/

Stigla mi je pasta liquid pro i arctic mx4 pa cu sutra konacno da testiram 4770k kako sam zamislio. Izmedju procesora i ihs-a stavljam liquid pro, a izmedju ihs-a i h100i arctic mx4. Bas da vidimo tih magicnih 15-30 stepeni dropa sto neki po netu prijavljuju. Ako bude 10 stepeni dole, bicu zadovoljan.

Realno sumnjam da ces biti i blizu desetci al daj boze...bas jedva cekam rezultate!! Posebno se dobro moras potruditi da vratis ihs nazad na plocicu.

Videcemo. Sa arctic silver pet pastom nista skoro nisam uradio, cak sam i podigao temperature. Izgleda da je kljucna stvar da liquid pro ide direktno na procesor i ihs, a gore posle moze sta hoces, ali posto sam ostao bez as5, uzeo sam mx4 posto sa njom do sada nisam imao iskustva.

Naravno nisam mogao da izdrzim pa sam odmah iz nocne smene poceo sa radovima na procesoru. Rezultati su sjajni. Uradio sam pre i posle po 10 minuta prime95 i razlika se ocigledna. Prva slika je stock tim pre skidanja poklopca, a druga coolaboratory liquid pro i arctic mx4. Temperature medju jezgrima su sada manje vise ujednacene, sto nije bio slucaj ranije. Neko ozbiljnije testiranje sledi popodne kad se probudim. :)

rekoh ja 20c, a bila bi i veca razlika da si koristio neki noviji avx prime, a ne ovog metuzalema...i da je duze radio....aj javni popodne...

@ SretenBG
Lepo ja reče, MORA ceo postupak/procedura sve sa liquid-om! Lepo sam dokazao da sve ostalo momentalno "gine" na jezgru, iako proizvođači tvrde da im paste idu do xxx C...

A posebno je intrigantno što neki još sumnjaju u dobitke (jedva čekaju da ih nema?!) i nakon sada već više uspešnih Ivy/Haswell operacija gde nije bilo ispod 20-30C dobitak... :D :p

A ja se jos uvek kanim da ga "oderem". Dark Rock Pro 3 kad nabavim ide i tecni metal pa da ga muzem :D

A razlika u temp?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno