DarGar
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 26.01.2014
- Poena
- 151
sa tim kulerom, ako za test stabilnosti uzimash torture programe, onda 4.2.
da, treba mi da stabilno radi, nije mi cilja da ga klokam do besvjesti i da bude nestabilan klok.
hvala na odgovoru
sa tim kulerom, ako za test stabilnosti uzimash torture programe, onda 4.2.
Pozdrav,
da li ima neko i7-4770k i da je vazdusno hladjenje?
sklapam si komp sa i7-4770k, Sabertooth ploca, CM hyper 212 evo cpu cooler... pa me bas zanima do koje granice moze ici sa vazdusnim hladjenjem

Vredi li da koljem i5-4670K koji radi na 4,2GHz i 1,265V( ja tako podesio u BIOS-u a ploca ga siba na 1,280V kad ide BF4 i slicne igre ?!? :/ ) i coolerom Hyper 212+. U prime 95 small fft test ide temp do 85-87C, jedno jezgro na 80C, to je kad je voltaza static. A normalan rad, igranje zahtevnih igara i adaptiv voltaza mi daje 65C max. Koristim Noctua NT-H1 termalnu pastu i masina je iz potpisa. I imam da nadjem Noctua NH-D14 za 55e, vredi li to da uzmem ili da ganjam nesto od vodenih hladjenja. Ako klanje pomogne do 4.4GHz onda ima da uzmem Samsung 840 EVO 😀
Meni je haswell fantastican, doduse K verzije su ocajne. Recimo model 4771 (u kombinaciji sa z87) ima sve moderne stvari koje su mi potrebne za rad.
3.9 :d
Pa ja drzim na 4 Ghz, nisam hteo vise, bas zbog napona.
Sinoc pustim prime95, i on mi digne voltazu na 1,328V zbog adaptiv moda i procesor je ostao na 88C posle 2 sata. E to je bilo na 4,2GHz, da li bi ja mogao da dignem clock na 4,4GHz, mozda 4,5GHz sa tom voltazom i da ostane ista temperatura, jer je procesor stabilan na 1,265V i dostize 60-63C u BF4.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari